Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
VGK
1
ANA
1
po 2. tr.
LAK
3
CHI
1
20. 04.
kurzy
CAR
NYI
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Tatar bodoval, Černák s Jurčom nehrali. Opäť sme videli dva hetriky

V druhý deň po sebe sme v NHL videli dva hetriky. Tentoraz prišli v šesťzápasovom programe, v ktorom slovenský hokej zastupoval iba Tomáš Tatar. Bodoval pri výhre. Svoj 900. bod v kariére zaznamenal Anže Kopitar.

Tatar pomohol k výhre nad Arizonou

Brendan Gallagher vo svojom 500. zápase kariéry potreboval len 22 sekúnd na to, aby vďaka svojmu dôrazu skóroval. Na gól, ktorým začala púť Montrealu za výhrou 4:1 nad Arizonou, mu pritom prihrával Tomáš Tatar. „Tieto góly z úvodov tretín sú dôležité. Vieme, aké to je, keď ich inkasujeme. Nesie sa to s vami pozvyšok tretiny,“ skonštatoval Gallagher. Víťazný gól strelil dvojbodový Shea Weber a do čierneho sa trafili aj Nick Cousins a Jonathan Drouin. Carey Price i Antti Raanta predviedli po 32 zákrokov. O čestný úspech Coyotes sa postaral v úvode tretej tretiny Jakob Chychrun. Tatar v zápase odohral 16 a pol minúty, ďalšie dve strávil na trestnej lavici za sekanie. Okrem asistencie si pripísal aj dva plusové body, dva bloky, jednu strelu na bránu a jeden bodyček. Canadiens vyhrali druhý zápas po sebe.

Gallagherov gól, asistencia Tatara:

Hviezdy duelu: 1. S. Weber (MTL), 2. B. Gallagher (MTL), 3. J. Chychrun (ARI)

Článok pokračuje pod reklamou

Tampa Bay vyhrala prestrelku s Devils, Palmieriho hetrik nestačil

Tampa Bay bez zranených Victora Hedmana i Erika Černáka zažila v New Jersey poriadnu prestrelku. Nakoniec ju vyhrala 7:6, keď sa v druhej minúte predĺženia presadil Tyler Johnson, ktorý si v zápase pripísal aj dve asistencie. „Opäť sme sa nechali často vylučovať a uberalo nám to z rytmu. Skončil však nakoniec zápas tak, ako sme chceli? To určite áno,“ poznamenal tréner Jon Cooper. S bilanciou dva góly a jedna asistencia skončil Ondřej Palát. K šiestej výhre vo vzájomných zápasoch po sebe viedli aj góly Alexa Killorna, Braydena Pointa, navrátilca Anthonyho Cirelliho a Mathieu Josepha. Curtis McElhinney urobil 36 zákrokov. Prekonali ho traja hráči – hetrik dosiahol Kyle Palmieri, ktorý Devils získal aj bod za remízu v normálnom hracom čase. Dva góly strelil Jesper Bratt, jeden Sami Vatanen. Cory Schneider opustil duel so 16 zákrokmi. Devils ešte v tretej tretine vyhrávali 5:3.


Víťazný gól Johnsona:

Hviezdy duelu: 1. K. Palmieri (NJD), 2. J. Bratt (NJD), 3. O. Palát (TBL)

Draisaitl doviedol Oilers k výhre nad Columbusom

Leon Draisaitl zaznamenal dva góly a jednu asistenciu a Mike Smith urobil 23 zákrokov, aby doviedli Edmonton k výhre 4:1 nad Columbusom, ktorému nepomohla ani výhodu čerstvejších nôh. James Neal a Jujhar Khaira sa tiež tešili z gólov, Ryan Nugent-Hopkins nazbieral dve asistencie. Tomáš Jurčo sa do základnej zostavy nezmestil, obranca Joel Persson sa do nej po otrase mozgu vrátil. Duel však nedohral Riley Sheahan. O čestný úspech Blue Jackets, ktorí doma neporazili Oilers už zhruba tri roky, sa postaral Zach Werenski, ktorý s 41. gólom kariéry vyrovnal klubový rekord obrancu Rostislava Kleslu. Joonas Korpisalo vo svojom 100. zápase v NHL vydržal v bráne len do 25 minúty a po štyroch inkasovaných góloch z 12 striel striedal. Elvis Merzlikins z 19 striel ani raz nekapituloval. Tím z Ohia prehral štvrtý zápas z ostatných šiestich. Neal strelil v októbri 11 gólov, Draisaitl 12. Viac ich v klubovej histórii dosiahol len Wayne Gretzky – 13 v rokoch 1981 a 1983.

Hviezdy duelu: 1. L. Draisaitl (EDM), 2. R. Nugent-Hopkins (EDM), 3. J. Neal (EDM)

Binnington doviedol Blues k výhre nad Wild

Jordan Binnington zneškodnil 35 striel, Alex Pietrangelo prelomil v úvode tretej tretiny nerozhodný stav a St. Louis porazilo Minnesotu 2:1, aby si pripísalo štvrtú prehru z ostatných piatich zápasov. Pietrangelo si pripísal aj asistenciu pri góle, ktorým Sammy Blais otvoril v druhej tretine stav zápasu. O necelé dve minúty neskôr ho vyrovnal Mats Zuccarello. Wild, ktorí hrali druhý zápas za dva dni, mali v bráne Devona Dubnyka. Ten pri návrate zo zranenia predviedol 24 zákrokov. Domáci Brayden Schenn vo svojom 600. zápase v NHL nebodoval. Jeho tím potešil návrat obrancu Carla Gunnarssona do akcie. Švéd si pri ňom pripísal asistenciu.

Hviezdy duelu: 1. J. Binnington (STL), 2. A. Pietrangelo (STL), 3. D. Perron (STL)

Florida porazila Colorado, MacKinnon opäť bodoval

Colorado už aj bez kapitána Landeskoga hostilo Floridu so snahou zareagovať na prehru z ostatného duelu. A hoci vyhrávalo 1:0 aj 3:1, nepodarilo sa mu to a pripísalo si tretiu prehru z ostatných štyroch stretnutí. Panthers sa tešili z výhry 4:3, o ktorej po 29 sekundách nadstaveného času rozhodol Jonathan Huberdeau. Bol to jeho druhý gól v zápase, pričom tým prvým vynútil v 59. minúte predĺženie. Strelecky sa presadili aj Colton Sceviour a Aleksander Barkov, kým Sergej Bobrovskij kryl 27 striel. Prekonali ho Matt Nieto, Joonas Donskoi a dvojbodový Nathan MacKinnon, ktorý ako piaty hráč za ostatných 20 rokov bodoval od štartu sezóny v 12 zápasoch po sebe. Philipp Grubauer opustil duel s 34 zákrokmi.

Huberdeau rozhodol po tom, čo vynútil predĺženie:

Hviezdy duelu: 1. J. Huberdeau (FLA), 2. N. MacKinnon (COL), 3. P. Grubauer (COL)

Boeser zažiaril pri výhre nad Kings, Kopitar zaznamenal 900. bod

Los Angeles malo pred zápasom jasný cieľ – ukončiť sériu troch prehier. Nepodarilo sa. Brock Boeser strelil tri góly a pridal asistenciu, aby Vancouver vyhral aj druhý vzájomný zápas v sezóne, tentoraz pomerom 5:3. K štvrtej výhre z posledných piatich zápasov pomohol gólom a troma asistenciami Elias Pettersson, gól a asistenciu si pripísal Bo Horvat a tri asistencie Quinn Hughes. Jacoba Markströma prekonali z 24 striel dvakrát Jeff Carter a raz Adrian Kempe. Jonathan Quick zastavil 44 striel. Anže Kopitar zaznamenal dve asistencie, pričom prvá bola jeho jubilejným 900. bodom v NHL. Dokázal ho získať ako piaty hráč v klubovej histórii. Pred ním to dokázali aj Marcel Dionne, Luc Robitaille, Dave Taylor a Wayne Gretzky.


Hviezdy duelu: 1. B. Boeser (VAN), 2. E. Pettersson (VAN), 3. A. Kopitar (LAK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 16:31 0 1 1 +2 2 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies