Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Správy z NHL

Napodobnil Ovečkina aj Gončara. Carlson je prvou hviezdou októbra!

Národná hokejová liga (NHL) v prvý novembrový deň vyhlásila mená troch najlepších hráčov úvodného mesiaca tejto sezóny. Stali sa nimi obranca John Carlson a útočníci David Pastrňák s Leonom Draisaitlom.

1. HVIEZDA – JOHN CARLSON (WASHINGTON CAPITALS)

Carlson má skvelý vstup do sezóny. V prvých 14 zápasoch nazbieral 23 bodov za 7 gólov a 16 prihrávok, s ktorými dominuje medzi obrancami NHL a je celkovo tretí v ligovej produktivite. Jediným obrancom v histórii s viac bodmi v októbri bol Al MacInnis v roku 1990 (Calgary, 8+17 v 13 z.). Carlson bodoval v 12 dueloch, pričom v ôsmich získal aspoň dva body a v troch po tri body. Prekonal klubový rekord obrancu v počte bodov v ktoromkoľvek mesiaci, ktorý držal Sergej Gončar od januára 2000. Taktiež vyrovnal celkový klubový rekord v počte bodov v októbri, ktorý stanovil Alex Ovečkin v roku 2009. Aktuálne je historicky tretím najproduktívnejším obrancom Capitals so 426 bodmi.

2. HVIEZDA – DAVID PASTRŇÁK (BOSTON BRUINS)

Článok pokračuje pod reklamou

Pastrňák je momentálne druhým najproduktívnejším hráčom NHL, keď v prvých 12 zápasoch zaznamenal 24 bodov za 12 gólov a 12 asistencií. S 12 gólmi mu patrí delené prvé miesto v lige a strelil ich toľko v októbri len ako tretí hráč v klubovej histórii (Phil Esposito, Charlie Simmer). Vyrovnal tiež Espositov bodový rekord Bruins za mesiac október. Všetky body nazbieral počas aktuálnej 10-zápasovej bodovej série, pričom už len dva duely s bodom mu chýbajú k vyrovnaniu osobného rekordu. Zaknihoval tiež jeden štvorgólový a päťbodový výkon (0+5). Vďaka tomu pokoril métu 300 bodov v NHL.

3. HVIEZDA – LEON DRAISAITL (EDMONTON OILERS)

Draisaitl vyťažil maximum zo spolupráce s Connorom McDavidom a je lídrom NHL s 25 bodmi za 12 gólov a 13 asistencií v 14 zápasoch. Ročník začal osemzápasovou bodovou sériou a teraz ťahá štvorzápasovú. V ôsmich dueloch nazbieral aspoň dva body, v štyroch zaznamenal dva góly a asistenciu. Iba Wayne Gretzky nastrieľal v klubovej histórii viac gólov v októbri ako dvadsaťštyriročný rodák z nemeckého Kolína nad Rýnom (13 v rokoch 1981 a 1983).



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies