Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Cehlárik sa vrátil do akcie, McDavid prvýkrát vyhral súboj s Crosbym

V noci zo soboty na nedeľu bolo v akcii 28 z 31 tímov NHL. Zo štyroch Slovákov sa traja tešili z výhier. Štyria brankári vychytali nuly, viacerí hráči dosiahli veľké míľniky. Dan Hamhuis odohral 1 100. duel, Patrice Bergeron zaznamenal 500. asistenciu, P. K. Subban strelil 100. gól.

Boston porazil Ottawu v zápase poznačenom nepekným momentom

David Pastrňák zaznamenal gól a dve asistencie, Tuukka Rask urobil 30 zákrokov a Boston porazil Ottawu 5:2, aby si pripísal piatu výhru po sebe a predĺžil si aj sériu výhier vo vzájomných zápasoch na deväť. Gól a svoju 500. asistenciu v kariére si pripísal Patrice Bergeron, do čierneho sa trafili aj Danton Heinen, Brad Marchand a Jake DeBrusk. O góly Senators sa postarali Anthony Duclair a Connor Brown, pričom pri oboch asistoval Mark Borowiecki. Craig Anderson kryl 27 striel. Kanadský tím viac ako prehra trápilo zranenie Scotta Sabourina, ktorý v úvode zápasu ležal na ľade 11 minút predtým, ako ho odniesli na nosidlách. „Snažíte sa byť koncentrovaní, ale nie je to ľahké. Vaše myšlienku sú so Scottom,“ poznamenal Bergeron. Duel nedohral ani David Backes, druhý účastník incidentu. Jeho svedkami boli aj dvaja Slováci, ktorí si zahrali v drese Bruins. Zdeno Chára absolvoval 22 a pol minúty a prezentoval sa bodyčekom a troma blokmi. Peter Cehlárik dostal šancu odohrať 9 a po minúty, počas ktorých predviedol jeden bodyček a dva bloky.


Hviezdy duelu: 1. D. Pastrňák (BOS), 2. D. Heinen (BOS), 3. T. Rask (BOS)

Johnsson ukončil nájazdový maratón, Leafs uspeli u Flyers

Andreas Johnsson ukončil nájazdový maratón v 11. sérii, aby rozhodol o výhre Toronta 4:3 nad Philadelphiou. Odvrátiť tretiu prehru po sebe museli Maple Leafs stále bez kapitána Johna Tavaresa. Po góle Kasperiho Kapanena vyhrávali, ale potom museli Jason Spezza a Mitchel Marner doťahovať vedenie súpera. O jeho góly sa postarali Ivan Provorov, Claude Giroux a Travis Sanheim. Z brankárov mal viac práce Frederik Andersen, ktorý pri prvej výhre Toronta vo Philadelphii od apríla 2016 urobil 37 zákrokov. Domáci Brian Elliott opúšťal duel s 23 zákrokmi. Raz ho ohrozil aj slovenský obranca Martin Marinčin, ktorý odohral 16 a pol minúty. Flyers prehrali tretí zápas z ostatných štyroch. Pokiaľ ide o dĺžku nájazdov, boli najdlhšie v histórii Toronta. Philadelphia už zažila aj dlhší maratón – 13 sérií proti Rangers v roku 2006.

Článok pokračuje pod reklamou

Johnssonov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. C. Giroux (PHI), 2. I. Provorov (PHI), 3. J. Spezza (TOR)

Presilovky pomohli Dallasu k výhre nad Canadiens

Dallas potvrdil formu hladkou výhrou 4:1 nad Montrealom, ktorému ukončil sériu troch výhier. Denis Gurianov strelil dva góly – jeden z jeho prvého trestného strieľania v lige a druhý v presilovke, aby pomohol texaskému tímu k tretiemu triumfu v sérii a šiestemu z posledných siedmich stretnutí. V presilovke skóroval aj Alex Radulov, kým poistku do prázdnej brány pridal Miro Heiskanen. Ben Bishop kryl 35 striel a ako jediný ho prekonal Artturi Lehkonen, ktorý mu zničil čisté konto v 57. minúte. Štyrikrát ho ohrozil aj slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý odohral 15 minút a prezentoval sa aj jedným bodyčekom. Carey Price opustil duel s 36 zákrokmi. Kým Dallasu sa v presilovkách darilo, Canadiens nevyužili ani jednu z piatich. V posledných piatich dueloch je ich bilancia 1/15.

Gurianov a jeho trestné strieľanie:

Hviezdy duelu: 1. D. Gurianov (DAL), 2. B. Bishop (DAL), 3. E. Lindell (DAL)

McDavid vyhral prvý súboj s Crosbym, Smith žiaril

Mike Smith predviedol 51 zákrokov a Leon Draisaitl skóroval v strede predĺženia, aby Edmonton zvíťazil v Pittsburghu 2:1 a ukončil sériu šiestich prehier vo vzájomných súbojoch. Colby Cave poslal Oilers do vedenia v druhej tretine a Brian Dumoulin vyrovnal stav v 54. minúte svojím prvým gólom v oslabení v NHL (329. zápas). Matt Murray opustil duel s 27 zákrokmi. Penguins, ktorým sa po 11-zápasovej absencii vrátil do zostavy Jevgenij Malkin, natiahli bodovú sériu v súbojoch proti Oilers už na 18 duelov (14-0-4). Tomáš Jurčo opäť chýbal na súpiske Edmontonu. Connor McDavid sa na siedmy pokus dočkal triumfu nad Sidneym Crosbym. Ani jeden z nich tentoraz nebodoval. Pittsburgh premárnil všetkých päť presiloviek. Kanadský tím si pripísal 10. výhru len piatykrát v histórii už v 15. zápase sezóny alebo skôr.

Draisaitlov víťazný gól v predĺžení:

Hviezdy duelu: 1. M. Smith, 2. L. Draisaitl (obaja EDM), 3. M. Murray (PIT)

Rangers pretrhli bodovú šnúru Nashville, Hamhuis napodobnil Cháru

New York Rangers vyhral v Nashville 2:1 a ukončil domácemu tímu šesťzápasovú bodovú sériu. O presné zásahy manhattanského klubu sa postarali Filip Chytil a Ryan Strome, ktorý bodoval v šiestom dueli po sebe. Viktor Arvidsson skorigoval druhú prehru Predators v rade presilovkovým gólom. Alexandar Georgiev prispel k tretej výhre v posledných štyroch dueloch 32 zákrokmi, domáci Juuse Saros ich urobil o štyri menej. Dan Hamhuis odohral zápas číslo 1 100 v NHL, čo dokázal ako siedmy aktívny hráč a tretí obranca (Zdeno Chára, Jay Bouwmeester). Mika Zibanejad vynechal druhý zápas po sebe pre zranenie.

Hviezdy duelu: 1. A. Georgiev, 2. F. Chytil (obaja NYR), 3. V. Arvidsson (NSH)

Bobrovskij vychytal prvú nulu v drese Panthers. Odniesol si to Detroit

Jonathan Huberdeau strelil dva góly a pridal asistenciu a Sergej Bobrovskij vychytal svoje prvé čisté konto v drese Floridy, ktorá si v sobotu poradila pomerom 4:0 s trápiacim sa Detroitom, ktorý prehral desiaty zápas z posledných jedenástich. Bobrovskij, pre ktorého to bola 34. nula v kariére, čelil 22 strelám. Jonathan Bernier mal skoro dvakrát toľko práce a zo 41 striel ho prekonali aj Brett Connolly Aleksander Barkov. Ten si pripísal aj asistenciu, Keith Yandle dve. Panthers vyhrali piaty zápas zo siedmich, aby si vylepšili bilanciu na 7-3-4, čo je ich najlepší 14-zápasový štart do sezóny od ročníka 1996/97.

Bobrovského prvá nula v drese Panthers:

Hviezdy duelu: 1. J. Huberdeau (FLA), 2. S. Bobrovskij (FLA), 3. A. Barkov (FLA)

Varlamov a Brassard doviedli Islanders k ďalšej výhre

Diváci v Buffale sa veľkého množstva gólov v sobotu nedočkali. A nepotešil ich ani výsledok. Derick Brassard strelil jediný gól stretnutia v šiestej minúte prvej tretiny, Semion Varlamov pri svojom 26. čistom konte v kariére zneškodnil 27 striel a Islanders si predĺžili svoju najdlhšiu víťaznú sériu za ostatných 30 rokov na deväť duelov futbalovou výhrou 1:0. „Víťazenie je omnoho zábavnejšie. Dnes sme urobili veľa dobrých vecí, tím bojoval celý zápas. Nebolo to ľahké víťazstvo,“ poznamenal Varlamov. Carter Hutton opustil duel s 20 zákrokmi. Sabres prehrali tretí duel po sebe a štvrtý z posledných piatich. Nepomohol im ani sezónny debut Brandona Montoura. Hosťujúci Cal Clutterbuck odohral svoj 800. duel v kariére.

Varlamov a jeho čisté konto:

Hviezdy duelu: 1. S. Varlamov (NYI), 2. D. Brassard (NYI), 3. C. Hutton (BUF)

Devils si ukončili sériu prehier výhrou v Caroline

Carolina dvakrát vyhrávala, raz dokázala skóre vyrovnať, ale nakoniec si trojzápasovú víťaznú sériu nenatiahla. Rovnako dlhú sériu si nenatiahlo New Jersey, ktorého to však mohlo tešiť, pretože išlo o sériu prehier. V Raleigh uspelo 5:3 a víťazný gól strelil v úvode tretej tretiny P.K. Subban, pre ktorého to bol jubilejný 100. gól v kariére. „Bol by som šťastný, aj ak by som neskóroval a my by sme vyhrali. Som však rád, že som urobil rozdiel pozitívnym spôsobom,“ poznamenal Subban. Do čierneho sa trafili aj Miles Wood, Jack Hughes a Nico Hischier, do prázdnej brány Damon Severson. MacKenzie Blackwood čelil 27 strelám, z ktorých ho prekonali Warren Foegele, Teuvo Teräväinen a Erik Haula. James Reimer kryl 21 z 25 striel.

Subbanov 100. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. M. Wood (NJD), 2. E. Haula (CAR), 3. P. Subban (NJD)

Rittich vynuloval Blue Jackets

David Rittich zneškodnil všetkých 43 striel, aby vychytal svoje druhé čisté konto v sezóne a doviedol Calgary k výhre 3:0 nad Columbusom. Flames skórovali raz v každej tretine. Sean Monahan a Sam Bennett prekonali Joonasa Korpisala, Matthew Tkachuk pridal poistku do prázdnej brány. Pre Monahana to bol prvý gól po 13-zápasových suchotách. Fínsky gólman Blue Jackets opustil stretnutie s 26 zákrokmi. Jeho tím prehral štvrtý zápas po sebe.


Rittichov najlepší výkon pri čistom konte v kariére:

Hviezdy duelu: 1. D. Rittich (CGY), 2. S. Monahan (CGY), 3. J. Korpisalo (CBJ)

O´Reilly rozhodol o predĺžení víťaznej série Blues na úkor Wild

Ryan O´Reilly skóroval v tretej minúte predĺženia, čím rozhodol o výhre St. Louis 4:3 v St. Paul nad Minnesotou. Znamenala predĺženie víťaznej série obhajcu titulu na štyri zápasy, kým domáci tím prehral tretíkrát po sebe. Jake Allen predviedol 20 zákrokov a so 138. triumfom v drese Blues sa dostal na druhé miesto v klubovej histórie pred Curtisa Josepha. Ešte 13 ich potrebuje na prvého Mikea Liuta. MacKenzie MacEachern, Carl Gunnarsson a Sammy Blais tiež prekonali Devana Dubnyka z 29 striel. Marcus Foligno, Kevin Fiala a Mats Zuccarello (presilovka) skórovali z hráčov Wild, ktorí viedli 1:0 aj 3:2. Mikko Koivu zvýšil náskok na 4:2, no jeho gól neplatil pre bránenie v hre gólmanovi. Jonas Brodin odohral svoj 500. zápas v NHL.

O´Reillyho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. R. O´Reilly, 2. S. Blais (obaja STL), 3. K. Fiala (MIN)

Kuemper vynuloval Colorado, MacKinnon prvýkrát nebodoval

Darcy Kuemper zastavil všetkých 33 striel, vrátane 17 v druhej tretine, pri jeho prvom čistom konte v sezóne a 17. v kariére. Doviedol ním Arizonu k domácemu víťazstvu 3:0 nad Coloradom, tretiemu v posledných štyroch zápasoch. Zariadil ho presilovkovým gólom Christian Dvorak, na ktorého strelecky nadviazali dvojbodový Phil Kessel a Conor Garland. Pavel Francouz inkasoval trikrát z 28 striel. Avalanche prehrali štvrtý duel v sérii. Nathan MacKinnon prišiel o 13-zápasovú bodovú šnúru trvajúcu od začiatku sezóny. Coyotes mali po šiestich dueloch späť v zostave Jordana Oesterleho.

Kuemper a jeho prvé čisté konto v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. D. Kuemper, 2. P. Kessel, 3. Ch. Dvorak (všetci ARI)

Vancouver pripravil San Jose ďalšiu domácu prehru

Elias Pettersson strelil dva góly, Jake Virtanen zaznamenal víťazný gól a asistenciu, Bo Horvat s Brockom Boeserom dvakrát asistovali. Vancouver viedol po dvoch tretinách už 4:0 a napokon uspel v San Jose pomerom 5:2. Predĺžil si tak bodovú sériu na sedem zápasov, kým domácemu tímu uštedril piatu prehru v rade. Brandon Sutter s Adamom Gaudetteom tiež skórovali z hráčov Canucks a Thatcher Demko kryl 24 striel. Prekonali ho Marc-Edouard Vlasic vo vlastnom oslabení a Evander Kane. Aaron Dell inkasoval päťkrát z 28 striel. Ashton Sautner, ktorý nahradil zraneného Quinna Hughesa, nedohral duel po bodyečeku od Brendena Dillona.

Hviezdy duelu: 1. E. Pettersson, 2. B. Boeser, 3. J. Virtanen (všetci VAN)

Winnipeg otočil zápas v Las Vegas, Connor trojbodový

Kyle Connor skóroval vo štvrtej minúte predĺženia, aby zavŕšil obrat a rozhodol o výhre Winnipegu 4:3 v Las Vegas. Pripísal si aj dve asistencie pri oboch gólov Jets v tretej tretine, v ktorej zmazali manko 1:3. Mathieu Perreault strelil dva góly, Mark Scheifele tretí a Laurent Brossoit prispel k tretiemu triumfu v ostatných štyroch zápasoch 23 zákrokmi. Recept na neho našli Jonathan Marchessault v presilovke, Max Pacioretty a Nate Schmidt, všetci v rozmedzí necelých štyroch minút prvej tretiny. Malcolm Subban urobil 35 zákrokov, ale nezabránil tretej prehre Vegas v posledných štyroch dueloch. Golden Knights, navyše, opäť prišli o Alexa Tucha, ktorého zranil bodyčekom Adam Lowry.

Connorov tretí bod v zápase:

Hviezdy duelu: 1. K. Connor (WPG), 2. N. Schmidt, 3. W. Karlsson (obaja VGK)

Kings ukončili sériu prehier triumfom nad Chicagom

Drew Doughty sa strelecky presadil 17 sekúnd pred koncom predĺženia, čím zariadil domáci triumf Los Angeles 4:3 nad Chicagom, prvý po predošlých štyroch prehrách. Kyle Clifford, Matt Roy a Michael Amadio k nemu tiež pomohli gólmi, Tyler Toffoli a Dustin Brown dvomi asistenciami a Jack Campbell s 24 zákrokmi. Prekonali ho Dominik Kubalík v presilovke, David Kämpf a Jonathan Toews, ktorý vynútil predĺženie v 59. minúte. Robin Lehner chytil všetkých päť striel počas záskoku za Coreyho Crawforda, ktorý dostal pukom do masky. Duel však opustil so 40 zákrokmi. Blackhawks zmazali stratu 0:2 aj 2:3, ale prehrali šiesty zápas z posledných siedmich.

Doughtyho gól zo záveru predĺženia:

Hviezdy duelu: 1. D. Doughty, 2. D. Brown, 3. K. Clifford (všetci LAK)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 15:04 0 0 0 0 0 4 1
M. Marinčín (TOR) 16:24 0 0 0 0 0 1 1
Z. Chára (BOS) 22:32 0 0 0 0 0 0 1
P. Cehlárik (BOS) 9:37 0 0 0 0 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies