Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Chárov 1500. zápas v NHL pomohol pokaziť Tatar. Bol hviezdou duelu

Utorok bol na zápasy NHL bohatý – priniesol ich 11. Zo Slovákov sa pozornosť venovala najmä Chárovi, ktorý odohral svoj 1500. zápas v NHL. Vo vzájomnom stretnutí ho porazil Tomáš Tatar.

Tatar pomohol dvoma bodmi k výhre nad Bruins. Chára nebodoval

Zdeno Chára nie je v Montreale obľúbený, ale jeho 1500. zápas spôsobil, že mu aj domáci fanúšikovia venovali ovácie. Ich obľúbení hráči zase spôsobili, že jubilejný duel pre kapitána Bostonu ideálne nedopadol. Ruky v tom mal aj Chárov krajan Tomáš Tatar, ktorý gólom a asistenciou pomohol „Habs“ k výhre 5:4. Rovnakú bilanciu mal aj Ben Chiarot, ktorý bol autorom víťazného gólu. Victor Mete skóroval dvakrát a do čierneho sa trafil aj Paul Byron. K štvrtej výhre z posledných piatich duelov pomohlo aj 21 zákrokov Careyho Pricea. Tuukka Rask ich urobil o päť viac. David Pastrňák, Connor Clifton (prvý gól v základnej časti v kariére), Andreas Björk a Sean Kuraly sa postarali o góly Bruins, ktorí prišli o sériu šiestich výhier a 10 duelov s bodovým ziskom. V Montreale vyhrali predošlých päť duelov po sebe. Pastrňák dosiahol 30. bod v sezóne, čo dokázal v 15 a menej zápasoch ako tretí hráč Bruins po Philovi Espositovi(13 zápasov, 1973/74) a Bobbym Orrovi (14 zápasov, 1974/75). Chára vo svojom jubilejnom zápase odohral 18 minút s jedným streleckým pokusom a jedným blokom. Tatar, ktorý bol treťou hviezdou zápasu, odohral skoro 16 minút a pripísal si aj plusový bod, dve strely a bodyček. Jeho tréner Claude Julien absolvoval svoj 1200. duel v lige a so 635. výhrou predbehol na 14. mieste historického poradia Darryla Suttera.

Tatar a Byron skórovali v rozmedzí 31 sekúnd:


Hviezdy duelu: 1. V. Mete (MTL), 2. B. Chiarot (MTL), 3. T. Tatar (MTL)

Článok pokračuje pod reklamou

Islanders vyhrali už 10. zápas po sebe. Zdolali Senators

Cole Bardreau strelil svoj prvý gól v NHL z trestného strieľania, aby pomohol Islanders zdolať Ottawu 4:1 a natiahnuť víťaznú sériu na 10 zápasov. „Desať, to už je pekný míľnik, v každom zápase sa však nájdu veci, ktoré môžeme zlepšiť,“ poznamenal Casey Cizikas, ktorý spolu s Calom Clutterbuckom zaznamenal po góle a asistencii. Z gólu sa tešil aj Josh Bailey, kým Thomas Greiss pomohol priblížiť sa k rekordnej 15-zápasovej sérii výhier z roku 1982 27 zákrokmi. Islanders tiež porazili Senators v šiestom zápase po sebe. Jediný gól kanadského tímu strelil Jean-Gabriel Pageau, ktorý v oslabení otvoril skóre zápasu. Craig Anderson kryl 28 striel a Artem Anisimov sa vrátil do akcie. V minulosti hrával za Ottawu aj Derick Brassard, ktorý v utorok odohral svoj 800. zápas v NHL.


Hviezdy duelu: 1. C. Clutterbuck (NYI), 2. C. Cizikas (NYI), 3. C. Bardreau (NYI)

Hart doviedol Flyers k výhre nad Hurricanes

Mladíci Joel Farabee s gólom a Carter Hart s 33 zákrokmi pomohli Philadelphii poraziť Carolinu 4:1. „Joel odohral veľmi dobrý zápas, vkladám do neho veľkú dôveru. Je to dobrý mladý muž, ktorý chce pracovať. Carter nám dal šancu, aby sme začali hrať. Situáciu mal pod kontrolou,“ poznamenal tréner Alain Vigneault. Sean Couturier zaznamenal gól a asistenciu, strelecky sa presadili aj Travis Konecny a Claude Giroux. O jediný gól Hurricanes sa postaral Lucas Wallmark, zatiaľ čo Petr Mrázek urobil 24 zákrokov. Carolina začala trip šiestou prehrou z posledných desiatich duelov a prišla aj o sériu štyroch výhier vo vzájomných zápasoch s Flyers.

Hviezdy duelu: 1. T. Konecny (PHI), 2. J. Farabee (PHI), 3. C. Hart (PHI)

Vegas po prvýkrát v histórii uspelo v Columbuse

Columbus vyhral posledné tri zo všetkých štyroch vzájomných zápasov proti Vegas. Výhru potreboval aj v utorok. Neprišla. Golden Knights vyhrali po prvýkrát vo svojej histórii v Nationwide Aréne pomerom 2:1, aby sa vyhli tretej prehre po sebe. Blue Jackets prehrali už šiesty duel v sérii. O góly hostí sa postaral Reilly Smith, pričom víťazný gól strelil v oslabení. William Karlsson zaznamenal dve asistencie a druhá bola jeho 200. bodom v kariére. Marc-Andre Fleury čelil 30 strelám, z ktorých ho pokoril len Boone Jenner. Joonas Korpisalo opustil duel s 23 zákrokmi. Markus Nutivaara duel nedohral po tom, čo ho v druhej tretine trafil do hlavy puk.

Hviezdy duelu: 1. R. Smith (VGK), 2. W. Karlsson (VGK), 3. J. Korpisalo (CBJ)

Muzzin sa v prvom zápase proti L.A. tešil z výhry Toronta

John Tavares sa vrátil do akcie a Jake Muzzin po prvýkrát v kariére čelil Los Angeles, jeho jedinému predošlému tímu v NHL. Ani jeden z navrátilcov nebodoval, ale mohli sa aspoň tešiť z výhry 3:1. Vhod prišla aj Tysonovi Barriemu, ktorý odohral svoj 500. zápas v kariére. Po bezgólovej prvej tretine kapituloval ako prvý Frederik Andersen, ktorého prekonal Alex Iafallo. Dán nakoniec urobil 24 zákrokov. Alex Kerfoot stav vyrovnal, Austin Matthews strelili rozhodujúci gól a len 30 sekúnd po ňom prekonal Jonathana Quicka aj William Nylander. Matthews a Nylander si pripísali aj po asistencii. Quick duel opustil s 20 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. W. Nylander (TOR), 2. A. Kerfoot (TOR), 3. A. Iafallo (LAK)

Devils ukončili sériu prehier s Jets. Rozhodli nájazdy

Nikita Gusev a Jesper Boqvist uspeli v nájazdoch, aby New Jersey porazilo Winnipeg 2:1 a zlepšilo si bilanciu v posledných siedmich zápasoch na 4-1-2. Nico Hischier skóroval v normálnej hracej dobe a MacKenzie Blackwood zastavil 32 striel. Nestačil len na zakončenie Andrewa Coppa, ktorý v druhej tretine vyrovnával stav. Connor Hellebuyck urobil 31 zákrokov. Jets vyhrali predošlých sedem zápasov proti Devils.

Gusevov nájazd:


Hviezdy duelu: 1. M. Blackwood (NJD), 2. C. Hellebuyck (WPG), 3. J. Roslovic, Wpg

Faksa dvoma gólmi pomohol natiahnutiu sérií Stars i Avalanche

Dallas minulý týždeň zdolal Colorado 2:1, teraz bola výhra o niečo jasnejšia. Radek Faksa strelil dva góly z dorážok, Ben Bishop zneškodnil 36 striel a Stars porazili Avalanche 4:1, aby vyhrali štvrtý zápas po sebe a siedmy z posledných ôsmich. Z gólov sa tešili aj Jason Dickinson a Corey Perry. Výhra o niečo viac potešila aj Blakea Comeaua, ktorý absolvoval svoj 800. duel v NHL. Jediný gól denverského tímu, ktorý bez dvoch kľúčových útočníkov prehral už piaty zápas po sebe, strelil J.T. Compher. Philipp Grubauer kryl 34 striel. Zápas nedohral obranca Stars John Klingberg, ktorý v tretej tretine nehral pre zranenie dolnej časti tela.


Hviezdy duelu: 1. R. Faksa (DAL), 2. J. Dickinson (DAL), 3. C. Perry (DAL)

Tkachuk rozhodol o výhre nad Coyotes

Arizona vyhrávala 2:0 aj 3:1, ale Calgary sa podarilo v posledných štyroch minútach tretej tretiny stratu zmazať a trojbodový Matthew Tkachuk svojím druhým gólom v zápase rozhodol v poslednej minúte predĺženia o výhre kanadského tímu 4:3. K tretiemu víťazstvu z ostatných štyroch duelov viedli aj góly Johnnyho Gaudreaua a Marka Giordana, ako aj 34 zákrokov Davida Ritticha. Clayton Keller, Christian Dvorak a Vinnie Hinostroza strelili góly Coyotes, ktorých môže mrzieť vylúčenie Barretta Haytona, počas ktorého Tkachuk strelil kontaktný gól. Antti Raanta urobil 39 zákrokov.

Tkachukov gól v predĺžení:

Hviezdy duelu: 1. D. Rittich (CGY), 2. M. Tkachuk (CGY), 3. M. Giordano (CGY)

Schwartz rozhodol v predĺžení o výhre Blues nad Canucks

Dva tímy vo forme a posledné dva zápasy medzi Vancouverom a St. Louis boli veľmi vyrovnané. To bol predpoklad na zaujímavý zápas. V utorok tretí vzájomný zápas po sebe našiel rozuzlenie až po normálnom hracom čase. V predĺžení skóroval Jaden Schwartz, ktorý rozhodol o triumfe úradujúceho šampióna 2:1. Jordan Binnington kryl 33 striel a Tyler Bozak sa tiež tešil z gólu, aby Blues vyhrali piaty zápas po sebe. Potešili aj Jaya Bouwmeestera, ktorý odohral svoj 1200. zápas v NHL. O jediný gól Canucks sa postaral navrátilec Quinn Hughes, ktorý v 57. minúte vynútil nadstavený čas. Jacob Markström urobil 25 zákrokov. Vancouver síce prehral, ale bodoval v ôsmom zápase po sebe.

Schwartz víťazný gól v predĺžení po kombinácii so spoluhráčmi:

Hviezdy duelu: 1. J. Binnington (STL), 2. J. Markstrom (VAN), 3. J. Schwartz (STL)

Wild ukončili sériu prehier, otočili duel proti Ducks

Minnesota ukončila sériu troch prehier víťazstvom 4:2 na ľade Anaheimu, ktorý prehral druhý zápas po sebe napriek tomu, že v zápase viedol po góloch Rickarda Rakella a debutového strelca Jacoba Larssona 2:0. Cestu za zvratom začal v druhej tretine Kevina Fiala a dokončili ho Mats Zuccarello a Eric Staal v tretej tretine. Poistku do prázdnej brány pridal Zach Parise a Alex Stalock pomohol k triumfu 29 zákrokmi. Jeho náprotivok, John Gibson, opustil duel s 22 zákrokmi. Kalifornský tím privítal naspäť v zostave Ondřeja Kašeho.


Hviezdy duelu: 1. M. Zuccarello (MIN), 2. R. Rakell (ANA), 3. A. Henrique (ANA)

Hertl pomohol Sharks ukončiť sériu prehier v dueli proti Hawks

San Jose sa doma proti Chicagu v ostatných rokoch darilo a pri päťzápasovej sérii prehier dúfalo, že to bude platiť aj v utorok. Nakoniec tomu tak aj bolo. Patrick Marleau sa stal šiestym hráčom histórie NHL s 800 odohranými zápasmi bez prerušenia a aj skóroval, aby Sharks porazili Blackhawks 4:2. Víťazný gól strelil dvojbodový Tomáš Hertl, do čierneho sa trafil aj Evander Kane (v oslabení) a do prázdnej brány Timo Meier. Martina Jonesa z 21 striel prekonali Brandon Saad a Duncan Keith, ktorí v tretej tretine znížili stav z 0:3 na 2:3. Robin Lehner zastavil 28 striel z 31 a „Jastrabi“ prehrali tretí zápas z posledných štyroch a siedmy z deviatich.


Hviezdy duelu: 1. T. Hertl (SJS), 2. P. Marleau (SJS), 3. B. Goodrow (SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 17:54 0 0 0 0 0 1 0
T. Tatar (MTL) 15:53 1 1 2 +1 0 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies