Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Tatar strelil kľúčový gól, Chára zvyšoval na 4:0. Bruins aj tak prehrali

V utorok sa v NHL odohralo deväť zápasov a prvých päť máme za nami. V akcii sme videli dvoch Slovákov a obaja skórovali. Rozdielom bolo len to, že kým Tomáš Tatar prispel k výhre, Zdeno Chára skóroval pri prehre.

Chára zvyšoval na 4:0. Boston však s Floridou prehral

Boston bol na skvelej ceste za ukončením série troch prehier. Nakoniec sa však z druhej výhry po sebe tešila Florida, ktorej sa podaril skvelý obrat. Mike Hoffman premenil rozhodujúci nájazd, aby rozhodol o triumfe Panthers 5:4 v zápase, v ktorom vstupovali do tretej tretiny za stavu 0:4! „Už sme našli cesty, ako ukončiť zápasy veľkými výhrami. Tá dnešná je z nich všetkých najväčšia,“ povedal tréner Joel Quenneville. Po prvýkrát v klubovej histórii dokázali zmazať takúto stratu gólmi Aaron Ekblad, Frank Vatrano, Mike Hoffman a Keith Yandle. Vatrano a Hoffman využili presilovky. Yandle zaznamenal aj dve asistencie, tri nazbieral Jonathan Huberdeau a dve Aleksander Barkov. Sam Montembeault zastavil všetkých 15 striel po tom, čo nahradil Sergeja Bobrovského. Toho z 23 striel prekonali v druhej tretine David Pastrňák, Joakim Norström, Anders Björk a Zdeno Chára. David Krejčí zaznamenal dve asistencie a Tuukka Rask 25 zákrokov. Chára v zápase odohral skoro 23 minút a pripísal si aj dve strely, dva bodyčeky a dva bloky. „Určite, keď idete do tretej tretiny za stavu 4:0, tak očakávate víťazstvo,“ poznamenal Rask. Takéto vedenie v tretej tretine naposledy z domácich tímov stratilo Toronto proti Blues 29. novembra 2000. Noel Acciari sa v prvom zápase proti bývalému tímu vrátil do zostavy Floridy.

Chárov 3. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Huberdeau (FLA), 2. D. Pastrňák (BOS), 3. K. Yandle (FLA)

Článok pokračuje pod reklamou

Tatar vynútil predĺženie, Drouin rozhodol o výhre

Montreal dvakrát prehrával, ale nakoniec dokázal poraziť Columbus 3:2 po samostatných nájazdoch. V nich ako jediný uspel Jonathan Drouin. Tretia výhra z ostatných štyroch zápasov by však nebola realitou bez 33 zákrokov Careyho Pricea a gólov Brendana Gallaghera a Tomáša Tatara, ktorí dvakrát vyrovnali stav. Cenný bol najmä gól slovenského útočníka, ktorý vynútil nadstavený čas 41 sekúnd pred koncom tretej tretiny. V zápase odohral 14 minút a 19 sekúnd, počas ktorých sa prezentoval aj troma strelami a jedným bodyčekom. Blue Jackets, ktorí prehrali siedmy zápas z posledných ôsmich, viedli po góloch debutového strelca Erica Robinsona a Zacha Werenskiho. Elvis Merlikins opustil duel s 30 zákrokmi. Columbusu nepomohol ani návrat Ryana Murraya.

Tatarov 6. gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. J. Drouin (MTL), 3. Z. Werenski (CBJ)

Kakko rozhodol o výhre Rangers nad oslabenými Penguins

Kaapo Kakko strelil svoj druhý gól v zápase v tretej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Rangers 3:2 nad Pittsburghom. Adam Fox strelil gól a prihrával Kakkovi na víťazný presný zásah, aby si newyorský tím zlepšil bilanciu v posledných siedmich dueloch na 5-1-1. Kakko sa pritom stal 13. osemnásťročný mladíkom v histórii NHL s gólom v predĺžení. Alexandar Georgiev k tomu pomohol 30 zákrokmi. Artemij Panarin asistoval, aby si natiahol bodovú sériu na deväť duelov, čím si vyrovnal osobný rekord. Góly Penguins hrajúcich bez Sidneyho Crosbyho strelili Justin Schultz a Jared McCann, ktorí v druhej tretine zmazali dvojgólovú stratu. Druhý menovaný ukončil gólom v presilovke 11-zápasovú sériu Pittsburghu bez využitia početnej prevahy. Matt Murray štartoval v siedmom zápase po sebe a kryl 24 striel.

Kakkov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. K. Kakko (NYR), 2. A. Panarin (NYR), 3. J. McCann (PIT)

Arizona ukončila víťaznú sériu Blues, v nájazdoch opäť úspešní Schmaltz a Garland

Arizona hrala druhý zápas za dva dni a po sérii prehier sa tešila z druhej výhry po sebe. Opäť o nej pritom rozhodli nájazdy a opäť ich premenili Nick Schmaltz a Conor Garland. Výhra 3:2 nad St. Louis by sa nestala realitou ani bez Darcyho Kuempera, ktorý predviedol 33 zákrokov a kryl aj nájazdy súpera. O góly sa postarali dvojbodový Clayton Keller a Garland, ktorí dvakrát vyrovnávali stav. Blues posielali do vedenia Jaden Schwartz a Colton Parayko. Jordan Binnington urobil 20 zákrokov. Úradujúci šampión prišiel o sériu siedmich víťazstiev po sebe.

Garlandov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. D. Kuemper (ARI), 2. C. Keller (ARI), 3. C. Parayko (STL)

Werner, MacKinnon zažiarili pri výhre Avalanche nad Jets

Pavel Francouz sa zranil už po 31 sekundách hry pri kontakte s Markom Scheifelem. Do brány sa tak postavil Adam Werner, pre ktorého to bol debut v NHL. A bol to fantastický debut. So 40 zákrokmi a čistým štítom doviedol Colorado k výhre 4:0 nad Winnipegom. Viac zákrokov pri debute od ročníka 1955/56 predviedlo len sedem brankárov. Mladý obranca Cale Makar otvoril skóre a k tretej výhre po sebe viedli aj dva góly a dve asistencie Nathana MacKinnona. Gól a asistenciu si pripísal Joonad Donskoi, Matt Calvert zaznamenal dve asistencie. Avalanche porazili Jets vo štvrtom vzájomnom zápase po sebe. Domáci Connor Hellebuyck urobil 21 zákrokov a jeho spoluhráči neskórovali po prvýkrát v tejto sezóne.


Hviezdy duelu: 1. A. Werner (COL), 2. N. MacKinnon (COL), 3. C. Makar (COL)

Vancouver ukončil sériu prehier aj vďaka presilovkám

Tanner Pearson zaznamenal dva góly a asistenciu, Elias Pettersson tiež dvakrát skóroval a Vancouver využil všetky tri presilovky, aby doma zdolal Nashville 5:3 a ukončil sériu štyroch prehier. Gólom k tomu prispel aj dvojbodový Adam Gaudette, kým Tatcher Demko predviedol 34 zákrokov. Prekonali ho Filip Forsberg, Mikael Granlund a Calle Järnkrok. Pekka Rinne inkasoval štyrikrát z 25 striel, keďže Pearson strelil svoj druhý gól do prázdnej brány. Predators prehrali piaty zápas z posledných šiestich.

Hviezdy duelu: 1. E. Pettersson, 2. A. Gaudette, 3. T. Pearson (všetci VAN)

Detroit otočil zápas v Anaheime a prehĺbil krízu Ducks

Detroit prehrával v Anaheime 0:2 aj 1:3, ale napokon sa tešil z víťazstva 4:3, tretieho v sérii. Rozhodol o ňom v tretej minúte predĺženia Dennis Cholowski. Dylan Larkin vyrovnal stav na 3:3 len 37 sekúnd pred koncom tretej tretiny v presilovke, Andreas Athanasiou a Filip Hronek ich doplnili na listine strelcov. Tyler Betuzzi dvakrát asistoval a Jonathan Bernier kryl 24 striel. Recept na neho našli Jakob Silfverberg, Josh Mahura a Cam Fowler, kým Adam Henrique a Ondřej Kaše dvakrát asistovali. Ryan Miller sa prezentoval 32 zákrokmi, ale ani on nezabránil štvrtej prehre Ducks v rade, všetky na domácom ľade.

Cholowskiho víťazný gól v predĺžení:

Hviezdy duelu: 1. D. Cholowski (DET), 2. C. Fowler, 3. K. Holzer (všetci ANA)

Kings pretrhli šnúru prehier triumfom nad Wild

Los Angeles prerušilo trojzápasovú sériu prehier, keď doma zdolalo Minnesotu 3:1. Anže Kopitar skóroval v prvej tretine, Jeff Carter v druhej a dvojbodový Sean Walker trafil v poslednej minúte tretej tretiny prázdnu bránu. Jonathan Quick urobil 27 zákrokov, o päť menej ako hosťujúci Devan Dubnyk. O jediný presný zásah Wild pri ich piatej prehre v ostatných siedmich dueloch sa postaral Matt Dumba za stavu 0:2.

Hviezdy duelu: 1. J. Quick, 2. A. Kopitar, 3. J. Carter (všetci LAK)

Sharks natiahli víťaznú sériu jasnou výhrou nad Oilers

Šesť rôznych strelcov, tri asistencie Erika Karlssona a 21 zákrokov Martina Jonesa viedli k domácej výhre San Jose 6:3 nad Edmontonom, štvrtej v sérii. Brent Burns, Patrick Marleau, Evander Kane, Tomáš Hertl i dvojbodoví Barclay Goodrow s Timom Meierom prekonali Mikea Smitha z 25 striel. Logan Couture prispel k piatemu triumfu Sharks nad Oilers po sebe dvoma prihrávkami. Zack Kassian a dvojbodoví Leon Draisaitl so Samom Gagnerom sa postarali o góly kanadského tímu, ktorý nevyhral tretí zápas v rade. Draisaitl bodoval v desiatom dueli v sérii. Kane nepremenil v úvode tretej tretiny trestné strieľanie.

Hviezdy duelu: 1. E. Karlsson, 2. T. Meier, 3. B. Goodrow (všetci SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 22:47 1 0 1 0 0 2 2
T. Tatar (MTL) 14:19 1 0 1 0 0 3 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies