Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Sumáre

Černák bol svedkom drvivej výhry, tím viedol v troch štatistikách

Vo štvrtok sa v kanadsko-americkej NHL odohralo osem zápasov. V akcii sa predstavili dvaja slovenskí obrancovia. Erik Černák ani Andrej Sekera nebodovali, ale tešili sa z výhier.

Tampa zničila doma Rangers, Kučerov štvorbodový

Tampa Bay potešila divákov víťazstvom i veľkým počtom gólov vo svojom prvom domácom zápase po švédskom výjazde. Nikita Kučerov zaznamenal gól a tri asistencie, Steven Stamkos strelil svoj 399. gól v kariére a pridal dve asistencie, aby doviedol „Blesky“ k výhre 9:3 nad Rangers, ich tretej v sérii. „Toto sú unikátne zápasy, pretože v tejto lige nie je nikto lepší pomerom 9:3 ako niekto iný. V 82 zápasoch zažijete len jeden alebo dva takéto zápasy,“ poznamenal tréner Jon Cooper, z ktorého zverencov sa tešili z gólov aj Luke Schenn, Ondřej Palát, Pat Maroon, Kevin Shattenkirk, Yanni Gourde a Alex Killorn, ktorý ich strelil rovno dva a pridal aj asistenciu. Gourde pridal dve asistencie, Victor Hedman ich nazbieral tri. Andrej Vasilevskij si pripísal 131. výhru, čím sa vyrovnal Benovi Bishopovi na čele klubového poradia. Ruský brankár čelil 23 strelám, z ktorých ho prekonali Chris Kreider a dvakrát Filip Chytil. Alexandar Georgiev inkasoval štyri góly z deviatich striel, Henrik Lindqvist inkasoval štyri góly z 19 striel. Georgiev sa do brány vrátil v tretej tretine a zo zvyšných 17 striel kryl 16. V akcii sme videli aj slovenského obrancu Erika Černáka, ktorý odohral 20 minút. Bolo ho vidieť, ale nebodoval – prezentoval sa šiestimi strelami, piatimi bodyčekmi a troma blokmi. Vo všetkých troch ohľadoch viedol tím.

Rýchle prvé štyri góly Tampy:

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov (TBL), 2. A. Killorn (TBL), 3. K. Shattenkirk (TBL)

Článok pokračuje pod reklamou

Sekera sa tešil z ďalšej výhre Dallasu

Andrej Sekera tiež nebodoval, ale jeho Dallas zvíťazil vo Vancouveri 4:2, aby si predĺžil bodovú sériu na sedem zápasov. Zaznamenal deviaty triumf v posledných jedenástich dueloch. Rozhodol o ňom dvojbodový Tyler Seguin gólom zo záveru druhej tretiny. Jusin Dowling a Blake Comeau vybudovali náskok 2:0, Alex Radulov pridal štvrtý gól Stars. Joe Pavelski i Miro Heiskanen dvakrát asistoval, kým Anton Chudobin predviedol 32 zákrokov. Recept na neho našli Jake Virtanen s Troyom Stecherom, ktorí v druhej tretine vyrovnali stav z 0:2 na 2:2. Jacob Markström inkasoval štyrikrát z 29 striel. Ani raz na neho nevystrelil Sekera, ktorý odohral takmer 19 a pol minúty s bilanciou plusový bod a jeden zblokovaný pokus súpera. Canucks prehrali piaty zápas z posledných šiestich.

Hviezdy duelu: 1. T. Seguin (DAL), 2. J. Virtanen (VAN), 3. M. Heiskanen (DAL)

Šesťbodový McDavid zariadil triumf Oilers nad Avalanche

Connor McDavid zaznamenal šiesty hetrik v NHL, druhý v posledných troch zápasoch, pridal tri asistencie a doviedol Edmonton k domácej výhre 6:2 nad Coloradom. Leon Draisaitl nazbieral päť asistencií, Ryan Nugent-Hopkins strelil dva góly. Zack Kassian tiež skóroval, Oscar Klefbom trikrát asistoval a Mike Smith kryl 31 striel pri treťom triumfe Oilers v ostatných štyroch dueloch. Prekonal ho iba dvojgólový Andre Burakovsky. Adam Werner inkasoval pri jeho prvom štarte v NHL päťkrát z 18 striel a už v 29. minúte ho striedal Antoine Bibeau. Ten pri sezónnej premiére chytil deväť zo zvyšných desiatich striel. Colorado prišlo o sériu troch výhier. Oilers využili štyri zo šiestich presiloviek. Draisaitl si natiahol bodovú sériu na 11 zápasov a vedie ligu so 41 bodmi.


Hviezdy duelu: 1. C. McDavid, 2. L. Draisaitl, 3. Z. Kassian (všetci EDM)

Hamilton rozhodol v predĺžení o výhre Hurricanes nad Sabres

Carolina už dala svoju sériu prehier za seba, kým Buffalo nevie tú svoju stále ukončiť. Dougie Hamilton skóroval v predĺžení, aby rozhodol o výhre Hurricanes 5:4 nad Sabres, v ktorom víťazný tím prišiel o vedenia 3:1 aj 4:3, aby nakoniec vyhral druhý zápas po sebe po štvorzápasovej sérii prehier. Jordan Staal (100. gól v drese CAR) a Sebastian Aho otočili stav v prvej tretine, vedenie zvýraznil v druhej tretine Teuvo Teräväinen a v tretej ho obnovil Andrej Svečnikov. Bod pre Buffalo však zaistil Johan Larsson 41 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Pred ním skórovali aj Jeff Skinner, ktorý otvoril stav zápasu, ako aj Curtis Lazar a Henri Jokiharju. Z brankárov mal viac práce Petr Mrázek, ktorý k výhre prispel 29 zákrokmi. Carter Hutton urobil 24 zákrokov a jeho tím prehral šiesty duel po sebe.

Hamiltonov víťazný gól v predĺžení:

Hviezdy duelu: 1. T. Teräväinen (CAR), 2. J. Skinner (BUF), 3. A. Svečnikov (CAR)

Laine zaznamenal 200. bod pri výhre nad Panthers

Winnipeg dvakrát prišiel o jednogólové vedenie, potom si vytvoril dvojgólové. A to nakoniec stačilo na to, aby porazil Floridu tesne 4:3. Víťazný gól strelil Adam Lowry, pred ktorým skórovali aj Josh Morrissey, Nikolaj Ehlers a Mark Scheifele. Scheifele pridal aj dve asistencie, Patrik Laine ich nazbieral tri, vrátane jeho 200. bodu v kariére. Laurent Brossoit zastavil 33 striel, aby pomohol Jets vylepšiť bilanciu v posledných siedmich dueloch na 5-1-1. Dvakrát ho prekonal Vincent Trocheck a raz Aleksander Barkov. Sergej Boborvskij opustil duel s 26 zákrokmi. „Dnes sme neboli dôrazní. Nemali sme energiu ani pozičný čas, aké by sme mali mať,“ povedal po zápase Joel Quenneville.

Hviezdy duelu: 1. M. Scheifele (WPG), 2. V. Trocheck (FLA), 3. P. Laine (WPG)

Wild pri návrate domov zdolali Coyotes

Minnesota sa vrátila domov, kde musela ukázať mentálnu silu proti Arizone, ktorú zdolala aj minulý týždeň, hoci prehrávala dvakrát o dva góly. Vo štvrtok dvakrát prišla o vedenie, keď na góly Kevina Fialu a Zacha Pariseho dokázal súper odpovedať. Na prvý gól Jordana Greenwaya v ročníku však už odpoveď neprišla, a tak sa Wild tešili z tesnej výhre 3:2. K nej pomohol aj Devan Dubnyk, ktorý kryl 27 striel. Puk z brány vyťahoval len po góloch Conora Garlanda a Lawsona Crousea. Antti Raanta zastavil 31 striel. V prvej tretine čelil až 20 pokusom domácich, čo bolo najviac v jednej tretine, ktoré sme v tejto sezóne videli.

Hviezdy duelu: 1. Z. Parise (MIN), 2. K. Fiala (MIN), 3. J. Greenway (MIN)

Sharks uspeli v derby a predĺžil si víťaznú sériu na úkor Ducks

Tomáš Hertl strelil dva góly, ktorými dvakrát zmazal stratu San Jose a naštartoval ho k víťazstvu 5:3 v Anaheime, piatemu v sérii. Predĺžil si gólovú i bodovú šnúru na päť zápasov. Evander Kane (oslabenie), Brent Burns (presilovka) a Logan Couture zaznamenali po góle a asistencii, Timo Meier dvakrát asistoval a Martin Jones sa prezentoval 29 zákrokmi. O jeden zákrok viac urobil John Gibson, ale ani on nezabránil piatej prehre Ducks v rade na záver sedemzápasovej domácej série. Rickard Rakell a Jakob Silfverberg ich dvakrát posielali do vedenia a pridali po asistencii, Max Jones už znižoval stav duelu na 3:4. Išlo o súboj najhoršieho tímu v presilovkách (ANA) a najlepšieho v oslabeniach v NHL (SJS).

Hviezdy duelu: 1. T. Hertl (SJS), 2. R. Rakell, 3. R. Getzlaf (obaja ANA)

Kings otočili zápas s Red Wings, Kopitar trojbodový

Alex Iafallo skóroval už po 23 sekundách predĺženia, aby rozhodol o domácom triumfe 3:2 nad Detroitom. Pripísal si aj asistenciu pri otváracom góle trojbodového Anžeho Kopitara. Adrian Kempe vynútil nadstavený čas v 59. minúte a Jonathan Quick prispel k druhej výhre po sebe 19 zákrokmi. Tyler Bertuzzi strelil oba góly Red Wings po asistenciách Anthonyho Manthu, ktorými otočil stav z 0:1 na 2:1. Jonathan Bernier predviedol 28 zákrokov. Detroit prišiel o trojzápasovú víťaznú sériu, ale bodoval vo štvrtom dueli v rade. Dylan Larkin bodoval vo štvrtom dueli po sebe, Mantha s Kopitarom v piatom.

Iafallov rozhodujúci gól v úvode predĺženia:

Hviezdy duelu: 1. A. Iafallo (LAK), 2. T. Bertuzzi (DET), 3. A. Kopitar (LAK)


Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
E. Černák (TBL) 20:04 0 0 0 0 0 6 5
A. Sekera (DAL)                



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalAž 14 expertov z 15 sa zhodlo na top favoritovi na Norrisovu trofej Ide do tuhého: Štyri tímy stále bojujú o jednu pozíciu! Bude v play-off druhý Slovák alebo pôjde na MS? NHL chce sťahovanie Coyotes zavŕšiť ešte pred play-off. Podarí sa to?Veľká nádej Canadiens sa pri debute presadila bleskovo. Dočká sa debutu ďalší mladík?Gajan vstúpil do play-off víťazne! Nemec viacbodový Obranca Nashvillu prekonal na poslednú chvíľu rekord NHL!McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies