Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Správy z NHL

Halák hviezdou zápasu, Tatar opäť bodoval

V noci zo soboty na nedeľu bolo v akcii 30 z 31 tímov NHL. V 15 zápasoch hrali aj šiesti Slováci, z ktorých dvaja sa tešili z výhier. Bodoval iba Tomáš Tatar. Jaroslav Halák sa dostal medzi hviezdy duelu, keď vychytal svojmu tímu aspoň bod.

Halák vychytal Bostonu aspoň bod, Capitals uspeli v nájazdoch

Jaroslav Halák zastavil 42 striel a tri z piatich nájazdov, ale nezabránil domácej prehre Bostonu 2:3 s Washingtonom. V nájazdovej lotérii ho prekonali Nicklas Bäckström a Jakub Vrána, v riadnom hracom čase Travis Boyd a T.J. Oshie. Ten vynútil predĺženie 59 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Charlie Coyle a David Pastrňák dvakrát posielali Bruins do vedenia po asistenciách Charlieho McAvoya. Coyle ako jediný pokoril Bradena Holtbyho v nájazdoch. Brankár Capitals prispel k triumfu 21 zákrokmi. Bruins prehrali piaty duel z posledných šiestich, ale bodovali v ostatných štyroch. V zápase sa stretli aj dvaja slovenskí korčuliari. Obranca a kapitán Bostonu Zdeno Chára odohral takmer 20 a pol minúty s bilanciou dve strely, menší trest za hrubosť a dva bodyčeky. Jeho krajan Richard Pánik neodohral ani 10 minút. Zaznamenal tri strely a bodyček.

Haláka nedovolil rozhodnúť o výhre Ovečkinovi:

Hviezdy duelu: 1. Ch. McAvoy (BOS), 2. T.J. Oshie (WSH), 3. J. Halák (BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Tatar opäť bodoval, ale Montreal prišiel o sériu výhier

Tomáš Tatar si pripísal 13. asistenciu a 20. bod v sezóne, aby si predĺžil bodovú sériu na štyri zápasy. Jeho Montreal však nedokázal vyhrať štvrtýkrát po sebe, aj keď viedol už 3:1. Kyle Palmieri skóroval po 90 sekundách predĺženia v presilovej hre, aby zariadil triumf New Jersey 4:3 v Bell Centre. Presilovku využil aj Wayne Simmonds, ktorý v 56. minúte vyrovnal stav na 3:3. Dvojbodový Nico Hischier (oslabenie) a Nikita Gusev tiež prekonali Keitha Kinkaida zo 43 striel v jeho prvom dueli proti bývalému tímu, Taylor Hall dvakrát asistoval. Brendan Gallagher, Cale Fleury (1. gól v NHL) a Nick Suzuki (presilovka) sa postarali o góly Canadiens. MacKenzie Blackwood pomohol k výhre Devils s 31 zákrokmi. Tatar ho ohrozil tromi strelami, pričom odohral vyše 15 a pol minúty. Okrem asistencie získal aj jednu „mínusku“.

Palmieriho víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. K. Palmieri, 2. N. Gusev (obaja NJD), 3. K. Kinkaid (MTL)

Stamkosov 400. gól nezabránil koncu víťaznej série Lightning

Steven Stamkos sa stal 98. hráčom v histórii NHL so 400 gólmi. K tomu jubilejnému pridal aj asistenciu, ale Tampa Bay prehrala doma s Winnipegom 3:4 a prišla o trojzápasovú víťaznú sériu. Mathieu Perreault, Jack Roslovic, Nikolaj Ehlers a dvojbodový Kyle Connor (prázdna brána) skóroval z hráčov Jets, ktorí vyhrali šiesty zápas z posledných ôsmich. Blake Wheeler a Josh Morrissey dvakrát asistovali, kým Connor Hellebuyck predviedol 31 zákrokov. Recept na neho našli aj dvojbodoví Anthony Cirelli a Victorom Hedmanom. Slovenský obranca Erik Černák na neho vyslal dve strely počas 18 a pol minúty v akcii. Zaznamenal aj mínusový bod, štyri bodyčeky a blok.

Stamkosov 400. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. N. Ehlers (WPG), 2. S. Stamkos, 3. V. Hedman (obaja TBL)

Sekera bol pri víťaznom obrate Stars v Edmontone

Jamie Benn sa strelecky presadil po 74 sekundách predĺženia, aby zavŕšil víťazný obrat Dallasu v Edmontone. Po dvoch tretinách prehrával 2:4, ale napokon sa tešil z triumfu 5:4 a natiahol si bodovú sériu na osem zápasov (7-0-1). Benn, rovnako ako Jason Dickinson a Miro Heiskanen, pridal ku gólu asistenciu, Tyler Seguin zaznamenal gól a dve prihrávky, aby dosiahol métu 600 bodov v NHL. Blake Comeau naštartoval obrat a Ben Bishop (12/15) s Antonom Chudobinom (18/19) prispeli k výhre dokopy 30 zákrokmi. Jujhar Khaira strelil dva góly Oilers, dvojbodový Leon Draisaitl a Ethan Bear po jednom. Connor McDavid nazbieral tri asistencie a bodoval v šiestom dueli po sebe, Draisaitl si predĺžil bodovú sériu už na 12 zápasov. Slovenský obranca Andrej Sekera v prvom súboji proti bývalému tímu nebodoval. Za necelých 17 a pol minúty na ľade zaznamenal dve strely na bránu Mikka Koskinena, ktorý opustil zápas s 31 zákrokmi.

Seguinov 600. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. J. Khaira, 2. C. McDavid (obaja EDM), 3. M. Heiskanen (DAL)

Svečnikov rozhodol v predĺžení o výhre Canes nad Wild

Andrej Svečnikov skóroval po 93 sekundách predĺženia, čím rozhodol o víťazstve Caroliny 4:3 v St. Paul, tretej v sérii. Hurricanes viedli v zápase 2:0 aj 3:1 po góloch Joela Edmundsona, Brocka McGinna a Warrena Foegeleho. James Reimer prispel k tretiemu triumfu tímu z Raleigh nad Wild po sebe 32 zákrokmi. Prekonali ho Luke Kunin, Zach Parise v oslabení a Carson Soucy (1. gól v NHL), všetci v druhej tretine. Devan Dubnyk kryl 24 striel pri tretej prehre Minnesoty v posledných piatich dueloch. Matt Dumba si pripísal 100. asistenciu v kariére.

Svečnikovov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. A. Svečnikov, 2. W. Foegele (obaja CAR), 3. C. Soucy (MIN)

Carter vo svojom 1 000. zápase strelil víťazný gól

Vegas sa v sobotu snažilo ukončiť štvorzápasovú sériu prehier na ľade Los Angeles, ktorému sa v ostatnom čase doma darilo. A nakoniec aj kalifornský tím potvrdil svoju formu, keď víťazstvom 4:3 natiahol víťaznú sériu v Staples Center na štyri zápasy a celkovú na tri. K piatej výhre z ostatných šiestich domácich duelov pomohol gólom aj Jeff Carter, pre ktorého to bol 1 000. duel v NHL a 500. v drese Kings. Jeho gól bol víťazný. Nadviazal ním na góly Blakea Lizotteho z oslabenia, Drewa Doughtyho z presilovky a debutového strelca Nikolaja Prochorkina. Jonathan Quick urobil 28 zákrokov. Tím z Nevady, ktorý prehral piaty zápas po sebe, v zápase ani raz nevyhrával. Jeho góly strelili Max Pacioretty, Jonathan Marchessault a William Karlsson. Malcolm Subban urobil 21 zákrokov.

Carterov víťazný gól v 1 000. zápase:


Hviezdy duelu: 1. J. Carter (LAK), 2. D. Doughty (LAK), 3. N. Prochorkin (LAK)

Eichel štyrmi gólmi zdemoloval Ottawu

Buffalo ukončilo šesťzápasovú sériu prehier najlepším možným spôsobom – víťazstvom 4:2 nad Ottawou. V zápase exceloval hviezdny útočník Sabres Jack Eichel, ktorý sa postaral o všetky góly svojho mužstva. Američan skóroval dvakrát v druhej tretine a dvakrát v tretej časti hry, pričom záverečný gól dal do prázdnej bránky. Eichel dosiahol štyri góly v jednom dueli po prvý raz v kariére a po viac než deviatich rokoch zopakoval výkon bývalého hráča Sabres Thomasa Vaneka. Brankár Buffala Linus Ullmark čelil 23 strelám, pričom ho prekonali Anthony Duclair a Tyler Ennis.


Hviezdy duelu: 1. J. Eichel, 2. S. Reinhart, 3. J. Skinner (všetci BUF)

Kuemper vynuloval Calgary

Arizona podáva v poslednom období konzistentné výkony a zaznamenala tretie víťazstvo v uplynulých štyroch zápasoch. Coyotes tentoraz uspeli na svojom ľade, kde zdolali Calgary rozdielom triedy 3:0. Po bezgólovej prvej tretine videli diváci dva góly v druhej časti hry, keď sa presadili Derek Stepan a Carl Söderberg. Tretí gól Arizony dal do prázdnej brány Lawson Crouse. K cennej výhre prispel aj brankár Darcy Kuemper, ktorý zlikvidoval všetkých 37 striel. Flames prehrali tretíkrát za sebou.


Hviezdy duelu: 1. D. Kuemper, 2. C. Söderberg (obaja ARI)

Dadonov rozhodol o víťazstve Floridy nad Rangers

Hráči New Yorku Rangers nezareagovali na vysokú prehru 3:9 s Tampou Bay a tentoraz prehrali aj na ľade ďalšieho floridského tímu – Floridy Panthers. Domáci panteri zvíťazili tesne 4:3. O ich výhre rozhodol Jevgenij Dadonov v závere druhej tretiny. Ruský krídelník zaznamenal dokopy dva góly a do streleckej listiny sa zapísali aj Mike Hoffmann a Brett Connolly. Keith Yandle a Jonathan Huberdeau nazbierali zhodne po tri asistencie. O tri góly jazdcov sa postarali traja rôzni hráči – Ryan Strome, Artemij Panarin a Anthony DeAngelo. Tréner Floridy Joel Quenneville dosiahol 900. výhru v NHL. Panarin bodoval v 11. zápase po sebe. Henrik Lundqvist odchytal 868. duel v lige, čím sa dostal na 10. miesto historického poradia. Huberdeau sa stal s 250 asistenciami novým rekordérom Floridy.


Hviezdy duelu: 1. J. Huberdeau, 2. J. Dadonov, 3. K. Yandle (všetci FLA)

Islanders predviedli veľký obrat proti Flyers

Islanders potvrdili svoju skvelú fazónu na ľade Philadelphie, ktorá na rozdiel od nich hrala druhý zápas za dva dni. Jordan Eberle a Mathew Barzal uspeli v nájazdoch, aby New York vyhral pomerom 4:3 a pripísal si 13. výhru z posledných 14 zápasov – vo všetkých navyše bodoval. K tretej výhre po sebe pomohli dvoma gólmi aj Anthony Beauvillier a jedným gólom Barzal, ktorí zmazali v tretej tretine trojgólovú stratu Derisk Brassard a Brock Nelson si pripísali po dve asistencie. Thomasa Greissa, ktorý bol v nájazdoch stopercentný, prekonali z 31 striel Sean Couturier, Ivan Provorov a Oskar Lindblom. Brian Elliott opustil duel s 33 zákrokmi a „Letci“ prehrali tretí zápas po sebe.

Eberleho rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. M. Barzal (NYI), 2. A. Beauvillier (NYI), 3. D. Brassard (NYI)

Anaheim aj vďaka Grantovi ukončil bodovú sériu Blues

Derek Grant vsietil hetrik a John Gibson zneškodnil 37 striel, aby Anaheim porazil St. Louis hrajúce druhý zápas za dva dni pomerom 4:1. K ukončeniu päťzápasovej série prehier pomohol gólom a asistenciou aj Ryan Getzlaf. Blues, ktorí prehrali doma s Anaheimom štvrtý zápas po sebe, prehrali tretí zápas v sérii a prišli aj o deväťzápasovú bodovú sériu. Ich jediný gól strelil Vince Dunn, zatiaľ čo Jordan Binnington kryl 21 z 24 striel. Grant strelil svoj tretí gól v zápase do prázdnej brány. Pre Davida Perron a išlo o 800. zápas kariéry a 500. v drese St. Louis. Symbolicky ho odohral proti svojmu bývalému tímu.


Hviezdy duelu: 1. D. Grant (ANA), 2. J. Gibson (ANA), 3. R. Getzlaf (ANA)

MacKinnon ukončil prestrelku s Vancouverom v predĺžení

Nathan MacKinnon zaznamenal svoj druhý gól a tretí bod zápasu v 27. sekunde predĺženia, čím rozhodol o triumfe Colorada 5:4 vo Vancouveri, štvrtom v posledných piatich dueloch. Pierre-Edouard Bellemare, dvojbodový Andre Burakovsky a Nazem Kadri tiež skórovali, J.T. Compher nazbieral dve asistencie, Cale Makar až štyri. Antoine Bibeau sa prezentoval 28 zákrokmi. Prekonali ho dvojgólový Adam Gaudette v presilovkách, dvojbodový Alexander Edler a Brock Boeser. Poslední dvaja vyrovnali stav z 2:4 na 4:4 v záverečnej trojminútovke tretej tretiny. Quinn Hughes a Josh Leivo dvakrát asistovali, Thatcher Demko inkasoval päťkrát z 23 striel. Canucks prehrali šiesty duel z ostatných siedmich.

MacKinnonov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon (COL), 2. A. Gaudette (VAN), 3. C. Makar (COL)

Penguins si ukončili sériu prehier, Toronto padlo už piatykrát po sebe

Toronto ťahá najhoršiu šnúru zápasov od prelomu februára a marca 2017. Dominik Kahun zaznamenal dva góly a asistenciu, Bryan Rust gól a dve asistencie, aby Pittsburgh porazil kanadský tím 6:1 a ukončil si krátku sériu dvoch prehier po sebe. Tristan Jarry predviedol 32 zákrokov a z gólov sa tešili aj Jevgenij Malkin, Jake Guantzel a Jared McCann. Pre Maple Leafs to už bola piata prehra v sérii. Ich čestný úspech mal na svedomí Jason Spezza. Kasimir Kaskisuo pri svojom debute v NHL zastavil 32 striel. „Myslím si, že sme boli dobrí až do momentu, keď skórovali. Potom hru zobrali do svojich rúk a boli od nás lepší,“ poznamenal Mike Babcock.

Hviezdy duelu: 1. D. Kahun (PIT), 2. B. Rust (PIT), 3. J. Malkin (PIT)

Chicago predĺžilo sériu sebe i trápiacemu sa Nashvillu

Nashville mal vhodnú príležitosť na ukončenie svojej trojzápasovej série prehier proti súperovi, ktorého zdolal v predošlých troch vzájomných dueloch. Chicago však bolo proti a víťazstvom 7:2 predĺžilo aj svoju sériu – vyhralo tri zápasy po sebe a štyri z piatich. Robin Lehner urobil 39 zákrokov a gólmi sa o to pričinili aj Brent Seabrook, David Kämpf, Dominik Kubalík, Erik Gustafsson, Patrick Kane a dvakrát Alex Nylander. Kane pridal aj asistenciu, po dve si pripísali Brandon Saad a Jonathan Toews. „Predátori“ prehrali šiesty zápas z posledných siedmich. Oba gich góly strelil Roman Josi, ktorý pokoril métu 100 gólov v NHL. Pekka Rinne inkasoval štyri góly zo 14 striel, Juuse Saros následne urobil sedem zákrokov. Predators počas série prehier inkasovali až 22 gólov.

Josiho 100. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. R. Lehner (CHI), 2. D. Kubalík (CHI), 3. P. Kane (CHI)

Labanc rozhodol o predĺžení víťaznej série San Jose

Kevin Labanc mal prsty vo všetkých góloch San Jose v riadnom hracom čase a bol jediným úspešným exekútorom v nájazdovej lotérii. Rozhodol tak o domácej výhre San Jose 4:3 nad Detroitom, šiestej v sérii. V závere prvej tretiny otvoril skóre duelu a v druhej prihral na góly Marc-Edouard Vlasicovi i Erikovi Karlssonovi, ktorý odohral svoj 700. zápas v NHL. Logan Couture nazbieral tri asistencie, kým Martin Jones chytil 25 striel a všetkých tri nájazdy. Dvakrát ho prekonal Andreas Athanasiou a raz Tairo Hirose. Robby Fabbri dvakrát asistoval a Jimmy Howard čelil len 19 strelám. Red Wings bodovali v piatom zápase v rade.

Labancov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. K. Labanc, 2. L. Couture., 3. M. Jones (všetci SJS)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 42/44 (95,5 %)
R. Pánik (WSH) 9:40 0 0 0 0 0 3 1
T. Tatar (MTL) 15:39 0 1 1 -1 0 3 0
A. Sekera (DAL) 17:22 0 0 0 0 0 2 0
Z. Chára (BOS) 20:22 0 0 0 0 2 2 2
E. Černák (TBL) 18:32 0 0 0 -1 0 2 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies