Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Chára a Sekera bodovali, všetci Slováci vyhrali

V noci zo štvrtka na piatok sa v NHL odohralo trinásť zápasov. Zo Slovákov boli v akcii traja obrancovia, pričom všetci sa tešili z výhier. Zdeno Chára s Andrejom Sekerom aj bodovali.

Pastrňák rozhodol o výhre nad Sabres, bodoval aj Chára

David Pastrňák strelil svoj 20. gól v sezóne v úvode druhej tretiny, aby ním nakoniec rozhodol o výhre Bostonu 3:2 nad Buffalom. Predtým pritom zaznamenal aj asistenciu pri prvom z dvoch gólov Brada Marchanda. Spolu s ním sú prvými spoluhráčmi od sezóny 2009/10, ktorí mali aspoň po 15 gólov v prvých 22 dueloch. Vtedy to dokázali Steven Stamkos a Ryan Malone z Tampy. Danton Heinen zaznamenal dve asistencie a Tuukka Rask predviedol 36 zákrokov, aby Bruins vyhrali tretí zápas z posledných štyroch. Asistenciu pri návrate do akcie si pripísal Patrice Bergeron a jednu aj kapitán Zdeno Chára. Ten bol najvyťažovanejším hráčom zápasu, keď odohral až 25 minút a 50 sekúnd. Pripísal si aj jeden plusový bod, jednu strelu, jeden bodyček a jeden blok. O góly Sabres, ktorí prehrali deviaty zápas z ostatných desiatich, sa postarali Rasmus Ristolainen a Brandon Montour. Linus Ullmark kryl 24 striel. „Hrali sme o niečo lepšie, ale je tu len ďalšia prehra. Musíme už začať vyhrávať,“ poznamenal Montour. Sabres privítali späť v zostave Johana Larssona.

Aj vyrážačka môže nahradiť lapačku:

Hviezdy duelu: 1. T. Rask (BOS), 2. B. Marchand (BOS), 3. D. Heinen (BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Sekera pomohol Dallasu natiahnuť víťaznú i bodovú šnúru, Benn opäť rozhodol

Andrej Sekera si pripísal druhú asistenciu v sezóne, ktorou pomohol Dallasu zdolať doma Winnipeg 5:3. Texaský tím si tak predĺžil víťaznú sériu na päť a bodovú na desať zápasov. Mattias Janmark, dvojbodový Jason Dickinson a Radek Faksa mu vybudovali v druhej tretine náskok 3:0, ktorí však zmazali Kyle Connor, Patrik Laine a Luca Sbisa. Jamie Benn však strelil v 56. minúte rozdielový gól a Tyler Seguin pridal poistku do prázdnej brány. Benn sa stal štvrtým hráčom v klubovej histórii, ktorý rozhodol tri zápasy po sebe. Ben Bishop prispel k triumfu 23 zákrokmi, Corey Perry troma asistenciami. Connor Hellebuyck kryl 31 striel, ale nezabránil koncu trojzápasovej víťaznej série Jets. Sekera odohral takmer 20 minút aj so ziskom plusového bodu, dvoch striel a bloku. Faksa bodoval v ôsmom zápase po sebe.

Hviezdy duelu: 1. J. Benn, 2. C. Perry, 3. R. Faksa (všetci DAL)

Tampa si predĺžila víťaznú sériu proti Chicagu, Stamkos sa zranil

Tampa Bay zvíťazila v Chicagu 4:2 a ukončila krátku sériu dvoch prehier. Rozhodli o tom dva rýchle góly tretej tretine z hokejok dvojbodového Anthonyho Cirelliho a Braydena Pointa. Michail Sergačov otvoril skóre duelu v prvej tretine v presilovke, Cedric Paquette ho uzavrel presne minútu pred koncom strelou do prázdnej brány. Alex Killorn dvakrát asistoval a Curtis McElhinney predviedol 32 zákrokov, o jeden viac ako domáci Corey Crawford. Toho raz strelecky ohrozil slovenský obranca Erik Černák, ktorý odohral 18 a štvrť minúty. Zaznamenal aj mínusový bod, menší trest za nedovolené bránenie, štyri bodyčeky a blok. Brent Seabrook a Dylan Strome skórovali z hráčov Blackhawks, ktorí prehrali druhý zápas po sebe celkovo a už ôsmy proti Lightning v sérii. Steven Stamkos sa v prvej tretine zranil, ale zvyšné dve presedel na striedačke. Patrick Kane bodoval v 11. dueli v rade.

Hviezdy duelu: 1. V. Hedman, 2. A. Cirelli, 3. C. McElhinney (všetci TBL)

Floride sa podaril ďalší veľký obrat. Napodobnila Gretzkyho Edmonton

Aaron Ekblad strelil svoj druhý gól v zápase 22 sekúnd po začatí predĺženia, aby Florida otočila zápas piatimi gólmi po sebe a porazil Anaheim 5:4. Brett Connolly naštartoval cestu za obratom dvoma gólmi za 27 sekúnd, Dominic Toninato vyrovnal stav a Aleksander Barkov s Jonathanom Huberdeauom zaznamenali po dve asistencie. K tretej výhre po sebe pomohol Sergej Bobrovskij 28 zákrokmi. Panthers sú druhým tímom histórie, ktorý v jednej sezóne vyhral dvakrát po tom, čo prehrával o štyri góly. V ročníku 1983/84 to dokázali aj Oilers. O góly Ducks sa postarali Max Jones, Nick Ritchie, Rickard Rakell a Ondřej Kaše. John Gibson urobil 23 zákrokov.

Ekbladov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Ekblad (FLA), 2. B. Connolly (FLA), 3. O. Kaše (ANA)

Islanders zdolali Penguins a vytvorili si nový rekord

Brock Nelson v piatej minúte predĺženia strelil svoj druhý gól vo svojom 500. zápase, ktorým rozhodol o výhre Islanders 4:3 nad Pittsburghom. Mathew Barzal nazbieral tri asistencie a newyorský tím po prvýkrát v histórii bodoval v 16. zápase po sebe. K piatej výhre po sebe a 15. z posledných 16 duelov viedli aj góly Scotta Mayfielda a Anthonyho Beauvilliera, ako aj 23 zákrokov Thomasa Greissa, ktorého prekonali Jevgenij Malkin, Bryan Rust a Patric Hornqvist, ktorý sa vrátil do akcie. Matt Murray opustil stretnutie s 20 zákrokmi. Do akcie sa vrátil aj Matt Martin z víťazného mužstva.

Nelson strelil víťazný gól vo svojom 500. zápase:

Hviezdy duelu: 1. B. Nelson (NYI), 2. A. Beauvillier (NYI), 3. M. Barzal (NYI)

Giroux s Frostom doviedli Flyers k výhre nad Hurricanes

Philadelphia prehrávala o dva góly, potom prišla o tesné vedenie a nakoniec Claude Giroux svojím druhým gólom v zápase rozhodol o jej triumfe 5:3 nad Carolinou. Poistku do prázdnej brány ešte pridal Kevin Hayes. Do čierneho sa trafili ešte Ivan Provorov a Morgan Frost, ktorý skóroval aj vo svojom druhom zápase v NHL. Okrem toho pridal aj asistenciu. Dve si pripísal Giroux, tri nazbieral Travis Konecny. Brian Elliott čelil 36 strelám, z ktorých ho prekonali Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen, a Lucas Wallmark. Petr Mrázek inkasoval štyri góly z 23 striel. Hurricanes prišli o štvorzápasovú sériu výhier.

Hviezdy duelu: 1. C. Giroux (PHI), 2. M. Frost (PHI), 3. T. Teräväinen (CAR)

Columbus zdolal Detroit a teší sa z tretej výhry po sebe

Päť rôznych strelcov a 22 zákrokov Joonas Korpisala pomohlo Columbusu k jeho najdlhšej víťaznej sérii v sezóne. Alexandre Texier, Cam Atkinson, Oliver Bjirkstrand, Boone Jenner a Eric Robinson sa tešili z gólov, aby Blue Jackets zdolali Detroit 5:4 a pripísali si tretiu výhru po sebe. Dva góly Red Wings strelil Tyler Bertuzzi, po jednom pridali Filip Hronek a Luke Glendening. Jimmy Howard urobil 32 zákrokov a ani on neodvrátil štvrtú prehru po sebe. „Je to frustrujúce. Strelíte viac gólov, a tak očakávate, že zápas vyhráte. Musím robiť viac zákrokov,“ poznamenal po zápase. Robby Fabbri asistoval, a tak má od výmeny na konte osem bodov v siedmich dueloch.

Hviezdy duelu: 1. O. Bjorkstrand (CBJ), 2. B. Jenner (CBJ), 3. C. Atkinson (CBJ)

Binnington a Sanford doviedli Blues k triumfu nad trápiacimi sa Flames

Jordan Binnington zneškodnil všetkých 40 striel, aby vychytal svoje šieste čisté konto kariéry a doviedol St. Louis k výhre 5:0 nad trápiacim sa Calgary. Víťazný gól strelil Zach Sanford, ktorý zaznamenal aj tri asistencie, aby zažil svoj prvý štvorbodový výkon kariéry. Dvakrát skóroval Oskar Sundvist, raz David Perron a Vince Dunn. Robert Thomas nazbieral tri asistencie. Blues si zlepšili bilanciu v posledných 12 zápasoch na 9-1-2. Flames prehrali šiesty zápas po sebe, pričom počas tejto série strelili len päť gólov. David Rittich opustil štvrtkový duel s 26 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. Z. Sanford (STL), 2. O. Sundqvist (STL), 3. J. Binnington (STL)

Canucks úradovali v presilovkách a prehĺbili krízu Predators

Vancouver strelil prvýkrát od roku 2011 päť presilovkových gólov v zápase, aby vyhral v Nashville 6:3 a ukončil sériu troch prehier. Elias Pettersson zaznamenal gól a dve asistencie, Brock Boeser, Bo Horvat a J.T. Miller po góle a asistencii. Tyler Graovac tiež využil presilovku, kým Tanner Pearson upravil výsledok strelou do prázdnej brány v oslabení. Quinn Hughes nazbieral tri prihrávky a Jacob Markström zažiaril so 45 zákrokmi. Až 22 strelám čelil v tretej tretine. Prekonali ho Ryan Johansen, dvojbodový Calle Järnkrok v presilovke a Matt Duchene. Mikael Granlund dvakrát asistoval. Pekka Rinne inkasoval päťkrát zo 17 striel v prvých dvoch tretinách, striedajúci Juuse Saros chytil zvyšných päť striel. Predators prehrali šiesty zápas v sérii.

Hviezdy duelu: 1. J. Markström, 2. E. Pettersson (obaja VAN), 3. C. Järnkrok (NSH)

Zucker rozhodol o výhre Minnesoty nad Coloradom

Jason Zucker prelomil nerozhodný stav v strede tretej tretiny a rozhodol o domácom víťazstve Minnesoty 3:2 nad Coloradom, tretej v posledných štyroch zápasoch. Mats Zuccarello a Jordan Greenway poslali Wild do vedenia 2:0 za necelú minútu v úvode druhej tretiny, ale dvojgólový Cale Makar sám vyrovnal skóre ešte do prestávky. Na oba góly mu prihral Andre Burakovsky, dve asistencie si pripísal aj domáci Ryan Suter. Alex Stalock prispel k triumfu 25 zákrokmi, jeho náprotivok Philipp Grubauer ich urobil o tri viac. Oba tímy využili po jednej presilovke. Minnesota bodovala vo štvrtom zápase po sebe, ale prvýkrát v sezóne zdolala divízneho rivala (1-6-1). Colorado prišlo o krátku sériu dvoch výhier.

Hviezdy duelu: 1. R. Suter (MIN), 2. C. Makar (COL), 3. J. Eriksson Ek (MIN)

Babcockov nástupca vyhral pri debute, Toronto ukončilo sériu prehier

Toronto potrebovalo nový impulz a ten zrejme prišiel s nástupom trénera Sheldona Keefea na miesto Mikea Babcocka. Toronto zvíťazilo na ľade Arizony 3:1 a ukončilo šesťzápasovú sériu prehier. Doviedli ho k tomu presné zásahy Tysona Barrieho, Pierrea Engvalla v oslabení (1. gól v NHL) a Austona Matthewsa. Iľja Michejev dvakrát asistoval a Frederik Andersen predviedol 30 zákrokov. Ako jediný ho pokoril Vinnie Hinostroza, ktorý mu zmaril čisté konto až 17 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Darcy Kuemper opustil duel s 29 zákrokmi. Coyotes prehrali prvýkrát po predošlých dvoch výhrach na nulu.


Hviezdy duelu: 1. F. Andersen, 2. A. Matthews, 3. P. Engvall (všetci TOR)

Sharks ukončili sériu prehier proti Vegas

Logan Couture skóroval vo štvrtej minúte predĺženia, čím rozhodol o výhre San Jose 2:1 v Las Vegas, siedmej v posledných ôsmich zápasoch. Timo Meier poslal Sharks do vedenia 1:0 v druhej tretine, Brayden McNabb vyrovnal stav v strede tretej tretiny. Aaron Dell sa zaskvel s 37 zákrokmi, kým domáci Marc-Andre Fleury chytil 27 striel. Vegas bodovalo v treťom zápase po sebe, ale prišlo o štvorzápasovú víťaznú sériu v dueloch proti San Jose.

Couture a jeho rozhodujúci gól:

Hviezdy duelu: 1. L. Couture (SJS), 2. B. McNabb, 3. R. Reaves (obaja VGK)

Traja trojbodoví hráči doviedli Kings k výhre nad Oilers

Tyler Toffoli strelil dva góly a pridal asistenciu, Jeff Carter zaznamenal gól a dve prihrávky a Drew Doughty trikrát asistoval pri domácom triumfe Los Angeles 5:1 nad Edmontonom, štvrtej v posledných piatich zápasoch. Anže Kopitar a dvojbodový Michael Amadio tiež skórovali, kým Jonathan Quick predviedol 25 zákrokov. Ako jediný na neho našiel recept Connor McDavid, ktorý už v 38. sekunde druhej tretiny znižoval stav na 1:3. Mike Smith striedal po prvej tretine, v ktorej inkasoval trikrát z 12 striel. Miko Koskinen vo zvyšných 40 minútach zastavil 16 z 18 striel. Oilers prišli o trojzápasovú bodovú sériu.

Hviezdy duelu: 1. D. Doughty, 2. T. Toffoli, 3. J. Quick (všetci LAK)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
A. Sekera (DAL) 19:58 0 1 1 +1 0 2 0
Z. Chára (BOS) 25:50 0 1 1 +1 0 1 1
E. Černák (TBL) 18:16 0 0 0 -1 2 1 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Celebrini vytvoril nový rekord! Aké šance majú tímy NHL na jeho zisk? Príde ruský brankár, ktorý musel slúžiť v armáde, konečne do NHL? Slafkovský varuje: Len sa zahrievam! Aj ja chcem dosiahnuť túto métu V hre o post nového trénera Senators sú aj veľké mená Dvorský začal play-off zostra: Dva góly a víťazstvo! Bodoval aj ďalší Slovák + video Vzácnosť: Binnington bol produktívnejší ako autor víťazného gólu + videoJeden obranca sa Torontu zranil, ďalší sa vrátil. Ako je na tom hviezda?Obranca Buffala dostal maximálnu možnú pokutu + videoKraken podpísali zmluvu s nádejným obrancom Slafkovský len tretím Európanom histórie s takouto sériou, ďalšie tímy sú v play-offVideo: Bitky z 28. marca 2024 (4) Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies