Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

Halák vyčnieva medzi brankármi: Na tréningoch robí niečo neortodoxné

Nie je nič špeciálne, ak brankári na tréningoch používajú iné vyrážačky a lapačky, ako v zápasoch. Slovenský brankár v službách Bostonu, Jaroslav Halák, však v tomto smere urobil oproti iným gólmanom ďalší krok vpred.

Mnoho brankárov v NHL využíva na tréningoch lapačky a vyrážačky, ktoré majú hrubšiu vrstvu ochrany, aby tak viac chránili svoje ruky. Bratislavský rodák je však jediným brankárom, ktorý na všetkých tréningoch využíva aj špeciálne „tréningové“ betóny.

„Nechcem, aby boli zničené, keď s nimi pôjdem do zápasov, keď s nimi budem neustále aj trénovať. Na tréningoch čelíte najväčšiemu počtu striel,“ povedal Halák, ktorý s týmto zvykom začal pred štyrmi rokmi.

Kým v zápasoch brankári bežne čelia 20 až 40 strelám, na tréningoch sa toto množstvo zvyšuje na 200 až 400. Preto nie je prekvapením, že muži v maskách využijú hrubšie chrániče rúk pre ich vlastnú bezpečnosť. U betónov však ide o to, aby si zachovali čo najdlhšie svoj tvar.

Článok pokračuje pod reklamou

Preto má Halák špeciálnu sadu betónov, na ktorých je vyšité slovo „PRACTICE“ („tréning“). Predlžuje si tak životnosť tých chráničov, ktoré využíva v zápasoch. K podobnému kroku sa odhodláva aj Jake Allen zo St. Louis.

Ten však na rozdiel od náhradného brankára Bruins nebude s tréningovými betónmi cestovať aj na výjazdy. Keďže v tejto sezóne využije už druhú sadu, tú prvú si ponechá výhradne na domáce tréningy.

„Nikto predtým to nikdy nerobil,“ povedal Tuukka Rask o svojom slovenskom partnerovi.

Iné tréningové zvyky brankárov až tak nevytŕčajú. Jordan Binnington zo St. Louis využíva dvojitú ochranu krku. Mackenzie Blackwood z New Jersey má zase zvýšenú ochranu rebier a ramien, pričom teraz uvažuje nad tým, že by staršiu masku začal využívať s pár úpravami len na tréningoch tak, aby si viac chránil bradu.

Niektorí brankári v tejto sezóne začali na tréningoch využívať aj špeciálnu gumenú ochranu „vyrážačkovej ruky“ pre prípad, ak by puk zasiahol ich hokejku a odrazil sa im priamo do prstov. Bežnou praxou je zase tyčky na bránke obaliť gumou, aby brankári nenarážali nožmi rovno do kovu.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies