Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Chára bodoval, Pánik prispel ku prehre Washingtonu

V noci zo soboty na nedeľu neboli v akcii len tri tímy NHL. V štrnástich zápasoch hrali aj piati Slováci. Z výhier sa tešili všetci traja obrancovia, ale bodoval iba Zdeno Chára. Päť duelov sa predlžovalo, tri sa rozhodli v nájazdoch.

Krejčí a Krug hrdinami zvratu Bruins, Chára bodoval

Jaroslav Halák nakoniec za Boston nechytal a Tuukka Rask svoj tretí štart po sebe pretavil vo víťazstva 5:4 nad Minnesotou, ku ktorému prispel 32 zákrokmi. O triumfe Bostonu rozhodol v tretej minúte predĺženia navrátilec Torey Krug. Bol to jeho tretí bod v zápase a pre „Medvede“ na šiesty pokus prvé víťazstvo v nadstavenom čase v tejto sezóne. Hrdinom bol aj David Krejčí, ktorý v 19. minúte strelil dva góly po sebe, aby vynútil nadstavený čas. Patrice Bergeron nazbieral štyri asistencie a strelecky sa presadili aj Brad Marchand a Jake DeBrusk. Zdeno Chára, ktorý odohral 18 minút a šesť dostal od rozhodcov za hákovanie a nebezpečnú hru vysokou hokejkou, zaznamenal asistenciu a jeden plusový bod. Bruins bodovali v siedmom zápase po sebe. Victor Rask, Eric Staal, Kevin Fiala a Jason Zuckers skórovali z hráčov hostí, ktorí v zápase viedli 1:2, 3:1 a 4:2. Alex Stalock opustil duel s 34 zákrokmi.

Krugov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. D. Krejčí (BOS), 2. T. Krug (BOS), 3. P. Bergeron (BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Vasilevskij vytvoril klubový rekord pri výhre nad Ducks

Tampa Bay dvakrát prišla o vedenie, ale tri presilovkové góly jej nakoniec pomohli k výhre 6:2 nad Anaheimom. Ten rozdielový strelil Brayden Point, pre ktorého to bol druhý presný zásah v zápase. Po jednom pridali aj Nikita Kučerov, Pat Maroon, Anthony Cirelli a Ondřej Palát. K piatej výhre z ostatných siedmich duelov pomohol 36 zákrokmi aj Andrej Vasilevskij, ktorý vychytal svoje 132. víťazstvo kariéry, čím vytvoril nový klubový rekord. Prekonali ho len Derek Grant a Rickard Rakell, ktorých góly nestačili na odvrátenie ôsmej prehry z ostatných deviatich duelov. Ryan Miller kryl 21 striel. Slovenský obranca Erik Černák, ktorý odohral 17 minút, ho neohrozil ani raz. Pripísal si mínusový bod, menší trest za hrubosť, dva bodyčeky a dva bloky.

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij (TBL), 2. B. Point (TBL), 3. A. Cirelli (TBL)

Montreal stratil vedenie 4:0 a podľahol Rangers

Montreal viedol 4:0 a v tretej tretine si zvýšil vedenie zo 4:3 na 5:3. Nakoniec sa však z výhry 6:5 tešili Rangers, ktorí dokončili svoj zvrat ešte v tretej tretine, keď sa po sebe presadili Artemij Panarin, Brendan Lemieux a Jacob Trouba. Lemieux strelil v zápase aj dva góly, Trouba a Panarin zaznamenali aj po asistencii. Z gólov sa tešili aj Filip Chytil a v 200. zápase kariéry hrajúci Pavel Bučnevič, kým Alexandar Georgiev kryl 38 striel. O 10 zákrokov menej urobil Carey Price, z ktorého spoluhráčov dvakrát skórovali Artturi Lehkonen a Max Domi, raz aj Shea Weber. Domi pritom ukončil deväťzápasové gólové suchoty. Tomáš Tatar odohral 14 minút a nebodoval. Z duelu si odniesol dva mínusové body a štyri strely na bránu. Jeho tím si predĺžil najdlhšiu sériu prehier v sezóne na štyri zápasy.

Veľký obrat Rangers:

Hviezdy duelu: 1. B. Lemieux (NYR), 2. A. Panarin (NYR), 3. M. Domi (MTL)

Dallas natiahol víťaznú aj bodovú sériu, Sekera bez bodu

Joe Pavelski aj Tyler Seguin premenili svoje samostatné nájazdy, aby Dallas zdolal doma Chicago 2:1. Predĺžil si víťaznú sériu na šesť a bodovú na jedenásť zápasov, štvrtú najdlhšiu v klubovej histórii. Roope Hintz otvoril skóre duelu v prvej tretine, kým Anton Chudobin predviedol 38 zákrokov a chytil nájazdy Jonathana Toewsa aj Patricka Kanea. Prekonal ho iba Olli Määttä, ktorý vyrovnal stav na 1:1. Robin Lehner kryl 40 striel, ale nechytil ani jeden nájazd. Slovenský obranca Andrej Sekera opäť nebodoval. Odohral 19 minút s bilanciou strela a dva bodyčeky. Oba tímy nevyužili po štyri presilovky. Blackhawks utrpeli tretiu prehru v sérii. Kane bodoval v 12. zápase po sebe.

Seguinov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. a 3. A. Chudobin (DAL), R. Lehner (CHI)

Canucks ukončili sériu prehier proti Capitals aj vďaka Pánikovi

Bo Horvat ako jediný uspel v samostatných nájazdoch, keď v siedmej sérii zariadil víťazstvo Vancouveru 2:1 vo Washingtone, druhé v rade po predošlých troch prehrách. Elias Pettersson odpovedal na rýchly vedúci gól Jakuba Vránu ešte v prvej tretine pri presilovke o dvoch hráčov. Súperovi ju daroval slovenský útočník Richard Pánik vylúčením za sekanie, keď už hral jeho tím v oslabení. Na trestnej lavici sedel iba 16 sekúnd. Napokon odohral vyše 11 minút aj s dvomi strelami na bránu. Capitals prehrali druhý zápas po sebe napriek 32 zákrokom Bradena Holtbyho. Chytil aj šesť nájazdov, no Jacob Markström zastavil všetkých sedem a rovnako 32 striel. V piatej sérii mal šťastie, lebo Lars Eller trafil hneď dve tyčky jeho bránky. Vancouver ukončil sériu štyroch prehier proti Washingtonu, ale prišiel o zraneného Alexa Edlera. Bodová séria Johna Carlsona sa skončila na ôsmich dueloch.

Horvatov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. J. Markström (VAN), 2. B. Holtby (WSH), 3. E. Pettersson (VAN)

Calgary pretrhlo negatívnu šnúru triumfom vo Philadelphii

Matthew Tkachuk bol jediným úspešným strelcom v nájazdovej lotérii, keď v druhej sérii rozhodol o výhre Calgary 3:2 vo Philadelphii, prvej po šiestich prehrách. Elias Lindholm vynútil predĺženie až 83 sekúnd pred koncom tretej tretiny, kým Andrew Mangiapane strelil prvý gól Flames na ľade súpera od 3. novembra. Išlo o ôsmu najdlhšiu sériu bez gólu vonku v ligovej histórii (261:03). David Rittich prispel ku štvrtému triumfu jeho tímu nad Flyers po sebe 36 zákrokmi a chytil aj všetky tri nájazdy súpera. V riadnom hracom čase ho prekonali Jakub Voráček a Kevin Hayes, ktorí dvakrát poslali domácich do vedenia. Voráček ukončil 12-zápasové suchoty jeho 200. gólom v NHL. Carter Hart kryl 25 striel. Philadelphia prehrala piaty duel z ostatných šiestich, ale bodovala v ôsmom domácom v sérii.

Tkachukov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. M. Tkachuk (CGY), 2. J. Voráček (PHI), 3. A. Mangiapane (CGY)

Crouse pomohol k výhre nad Kings, potom sa zranil

Lawson Crouse strelil kľúčový gól predtým, ako bol po nepeknom páde nútený opustiť zápas. Arizona aj vďaka nemu porazila Los Angeles 3:2, aby si pripísala piatu výhru z posledných siedmich duelov. Gólmi k nej prispeli Phil Kessel a Christian Fischer, ktorého gól do prázdnej brány bol nakoniec víťazný. Antti Raanta musel predviesť až 43 zákrokov. Prekonali ho Anže Kopitar a Nikolaj Prochorkin, kým Jonathan Quick opustil duel so 16 zákrokmi. Kings prišli o sériu piatich domácich výhier.

Hviezdy duelu: 1. A. Raanta (ARI), 2. A. Kopitar (LAK), 3. J. Demers (ARI)

Toronto vyhralo aj v Colorade, Barrie skóroval

Toronto nevstúpilo do zápasu ideálne, keď Nathan MacKinnon otvoril skóre už po 31 sekundách hry, ale jeho dominantná sekvencia ho nakoniec doviedla k vedenie 4:1 po prvej tretine, ktoré sa pretavilo vo víťazstvo 5:3 nad Coloradom. K druhej výhre v druhom zápase pod novým trénerom Sheldonom Keefem viedli góly Nicholasa Shorea, Austona Matthewsa, Kasperiho Kapanena a Tysona Barrieho, ktorý zažil svoj prvý zápas v Denveri od zmeny pôsobiska. Zach Hyman pridal poistku do prázdnej brány a Frederik Andersen urobil 34 zákrokov. Okrem MacKinnona sa z domácich hráčov presadili aj Andre Burakovsky a Valerij Ničuškin, pre ktorého to bol prvý gól v sezóne. Nazem Kadri proti bývalému tímu zaznamenal dve asistencie. Philipp Grubauer inkasoval štyri góly z 15 striel, Pavel Francouz zastavil zvyšných 12 striel. Do zostavy Colorada sa vrátil Tyson Jost a prvý zápas v Denveri odohral proti bývalému tímu aj Alexander Kerfoot.

Hviezdy duelu: 1. T. Barrie (TOR), 2. N. Kadri (COL), 3. A. Matthews (TOR)

Copp rozhodol o výhre oslabených Jets nad Blue Jackets

Andrew Copp skóroval dve minúty pred koncom tretej tretiny, aby rozhodol o výhre Winnipegu 4:3 nad Columbusom. K zlepšeniu bilancie Jets na 4-1-0 v posledných piatich dueloch pomohol aj asistenciou. Gól a asistenciu zaznamenal aj Blake Wheeler, ktorý dosiahol métu 600 bodov v NHL ako druhý hráč v drese Jets po Iľjovi Kovaľčukovi. Nikolaj Ehlers strelil svoj 11. gól v sezóne a z gólu mal radosť aj Mathieu Perreault. Laurent Brossoit kryl 27 striel z 30 predtým, ako v tretej tretine pre svalové kŕče opustil bránu. Connor Hellebuyck kryl zvyšných päť striel. Pierre-Luc Dubois, Seth Jones a Gustav Nyquist strelili góly Blue Jackets, všetky tri v presilovkách. Elvis Merzlikins urobil 27 zákrokov a tím z Ohia prišiel o trojzápasovú sériu výhier. Winnipegu sa zranili aj Josh Morrissey a Nathan Beaulieu.

Hviezdy duelu: 1. B. Wheeler (WPG), 2. N. Ehlers (WPG), 3. P. Dubois (CBJ)

New Jesery prehĺbilo krízu Detroitu

New Jersey si doma poradilo s trápiacim sa Detroitom pomerom 5:1 a ukončilo krátku sériu dvoch prehier. Na vedúci gól Tara Hiroseho z úvodu druhej tretiny odpovedal už po 26 sekundách Kyle Palmieri. V tretej tretine však skórovali dvojgólový Blake Coleman, Will Butcher a Taylor Hall, ktorý trafil prázdnu bránu. Louis Domingue prispel k triumfu 19 zákrokmi, jeho náprotivok Jonathan Bernier ich urobil o desať viac. Red Wings prehrali piaty zápas v sérii.

Hviezdy duelu: 1. K. Palmieri, 2. L. Domingue, 3. W. Butcher (všetci NJD)

Carolina uťala sériu Floridy, Aho a Hamilton s rekordmi

Aaron Ekblad s Brianom Boyleom poslali Floridu do vedenia 2:0 za 18 sekúnd v strede prvej tretiny, ale to bolo zo strany hostí všetko. Brett Pesce s Martino Nečasom ešte do prestávky odpovedali a dvojbodový Dougie Hamilton v závere druhej tretiny rozhodol o domácom triumfe Caroliny 4:2, piatom v posledných šiestich zápasoch. Dosiahol 10-gólovú hranicu už v 23. dueli sezóny, najrýchlejšie z obrancov v klubovej histórii. Andrej Svečnikov upravil výsledok strelou do prázdnej brány a predĺžil si bodovú sériu na sedem zápasov. Dlhšiu ešte tínedžer v drese Hurricanes neťahal. Pripísal si aj asistenciu, Teuvo Teräväinen ich nazbieral tri a Petr Mrazek kryl 21 striel. Sergej Bobrovskij urobil 30 zákrokov, ale Panthers prišli o trojzápasovú víťaznú sériu.

Hviezdy duelu: 1. D. Hamilton, 2. T. Teräväinen, 3. M. Nečas (všetci CAR)

Nashville ukončil v St. Louis sériu prehier

Filip Forsberg skóroval ako piaty hráči v klubovej histórii už v prvých 20 sekundách hry, čím naštartoval Nashville k výhre 4:2 v St. Louis a k ukončeniu šesťzápasovej série prehier. Gólmi k tomu prispeli aj Mattias Ekholm, Colton Sissons a Calle Järnkrok, ktorý trafil prázdnu bránu. Austin Watson dvakrát asistoval a Juuse Saros pomohol s 24 zákrokmi prerušiť aj šnúru štyroch prehier proti Blues. Prekonali ho Klim Kostin svojím prvým gólom v NHL a Alex Pietrangelo v presilovke. Jordan Binnington sa prezentoval 39 zákrokmi, ale St. Louis prehralo štvrtý duel z ostatných šiestich. Ryan Ellis odohral svoj 500. zápas v NHL, Viktor Arvidsson trojstý.


Hviezdy duelu: 1. M. Ekholm (NSH), 2. J. Binnington (STL), 3. J. Saros (NSH)

McDavid s Draisaitlom zariadili triumf Oilers vo Vegas

Connor McDavid strelil dva góly, druhý v presilovke, ktorými otváral aj uzatváral skóre zápasu. Leon Draisaitl tentoraz nazbieral tri asistencie a Edmonton zvíťazil v Las Vegas 4:2, aby domácemu tímu ukončil trojzápasovú bodovú sériu. Ethan Bear s Markusom Granlundom doplnili najväčšiu hviezdu Oilers na streleckej listine, Zack Kassian si pripísal dve asistencie a Mike Smith 25 zákrokov. Recept na neho našli Cody Eakin a Shea Theodore. Marc-Andre Fleury opustil duel s 27 zákrokmi. McDavid si predĺžil bodovú šnúru na 10 zápasov, tretiu takú v jeho kariére.

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid, 2. L. Draisaitl (obaja EDM), 3. S. Theodore (VGK)

Islanders prehrali v San Jose, ale ich bodová séria trvá

Logan Couture skóroval presne v strede predĺženia, čím rozhodol o domácej výhre San Jose 2:1 nad New Yorkom Islanders, ôsmej v posledných deviatich zápasoch. Gólom k nej prispel aj Marcus Sörensen, kým Martin Jones predviedol 27 zákrokov. Ako jediný ho pokoril Casey Cizikas, ktorý odpovedal na vedúci Sörensenov gól už po 27 sekundách v druhej tretine. Semion Varlamov chytil 24 striel, no neodvrátil koniec päťzápasovej víťaznej série Islanders celkovo a trojzápasovej proti Sharks. Newyorský tím však bodoval už v 17. zápase po sebe (15-0-2). Couture je vôbec prvým hráčom San Jose, ktorý skóroval v predĺžení v dvoch zápasoch v rade.

Coutureov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Jones, 2. M. Sörensen, 3. L. Couture (všetci SJS)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (WSH) 11:10 0 0 0 0 2 2 0
T. Tatar (MTL) 13:57 0 0 0 -2 0 0 4
A. Sekera (DAL) 19:02 0 0 0 0 0 1 2
Z. Chára (BOS) 17:57 0 1 1 +1 6 0 0
E. Černák (TBL) 16:58 0 0 0 -1 2 0 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies