Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Černák ťahá suchoty, aké v nováčikovskej sezóne nepoznal

V tejto sezóne bodovali všetci Slováci, ktorí sú pevnou súčasťou prvých tímov. Najdlhšie na svoj prvý gól čakal Richard Pánik, no paradoxne najdlhšie bodové suchoty zažíva hráč, ktorý bodoval hneď v otvárací večer svojho tímu.

Týmto hráčom je obranca Erik Černák, ktorý v prvom zápase Tampy Bay poisťoval gólom do prázdnej brány víťazstvo 5:2 nad Floridou. Od toho momentu sme ho už v streleckej listine nevideli a to ani medzi hráčmi s asistenciami.

Dvadsaťdvaročný rodák vo svojej druhej sezóne dostával priestor aj v prvom páre po boku Victora Hedmana a väčšinu času trávi opäť po boku Ryana McDonagha v druhom páre. Teší sa z jemného nárastu priemerného času tráveného na ľade, no na produktivite mu to však zatiaľ nepridalo.

V sobotnom zápase proti Anaheimu nebodoval už po 18. raz po sebe. Pre porovnanie, najdlhšie suchoty v nováčikovskej sezóne ťahal začiatkom kalendárneho roka a boli deväťzápasové – o polovicu kratšie, ako tie súčasné.

Článok pokračuje pod reklamou

Černák body nevyhnutne nepotrebuje – jeho hlavná úloha je bránenie, v čom odvádza spoľahlivú prácu. Ukázal už však, že vie podporovať aj útok. Veď aj vlani nazbieral pekných 16 bodov (5+11) v 58 dueloch. Bodoval tak skoro v každom treťom zápase.

Tímy, ktorým sa nedarí podľa predstáv, dúfajú v každú pomoc – aj ofenzívnu od obrancov. A takým tímom je teraz aj Tampa, ktorá aj po sobotnom triumfe 6:2 okupuje nepostupovú pozíciu. A hoci má pár zápasov k dobru, dominantný tím minulej sezóny s takýmto umiestnením spokojný byť nemôže.

Najbližšiu šancu na pretrhnutie suchôt bude mať Černák v pondelok, keď Tampa privíta na domácom ľade Buffalo. Podarí sa mu bodovať po prvýkrát od 3. októbra?



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies