Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
VGK
1
ANA
1
po 2. tr.
LAK
3
CHI
1
20. 04.
kurzy
CAR
NYI
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Pánikovi rastie sebadôvera. Je pre nás viac, ako strelec, tvrdí tréner

Slovenský útočník Richard Pánik zažíval pred zranením frustrujúce obdobie v novom tíme. Od návratu do zostavy Washingtonu sa však každým zápasom zlepšuje a v tom poslednom dokonca strelil pekný gól zápästím.

Pre dvadsaťosemročného martinského rodáka išlo len o druhý gól v 16 zápasoch tejto sezóny, ale zároveň aj o druhý gól v posledných štyroch stretnutiach. Je to povzbudivé, ale stále nie je tam, kde by chcel byť.

„Stále sa tam len dostávam. Myslím si, že stále mám toho v sebe viac. Nestane sa to zo dňa na deň, ale pomaly sa mi vracia sebadôvera. Je to lepšie a lepšie,“ povedal Pánik.

Slabšie hodnotenie góly neovplyvnili

Zámorský odborník J.J. Regan z NBC Sports sa po poslednom zápase rozhodol zhodnotiť letné akvizície Capitals. Radko Gudas dostal známku A-, Garnet Hathaway B, Brendan Leipsic B+ a Pánik najslabšiu C-.

Článok pokračuje pod reklamou

„Dva góly to nezachránia, ale nepopieram, že Pánik hrá omnoho lepšie od návratu zo zranenia hornej časti tela. Taktiež, tretí útok Carl Hagelin-Lars Eller-Pánik hral spolu len menej ako 24 minút v hre piatich proti piatim, takže tam ešte nebola dostatočná vzorka na to, aby sme tento podpis mohli považovať za chybu,“ poznamenal Regan.

Od Pánik sa zo štyroch letných akvizícií očakávalo najviac. Mal byť silný v defenzívnej práci a podporovať sekundárnu produktivitu. Čo zatiaľ na neho hovoria v tíme?

Tréner Todd Reirdem: „Je pre nás viac, ako len strelec. Preto sme si ho v lete vybrali a preto naša organizácia po ňom išla. Som šťastný, že sa odmeňuje teraz aj po ofenzívnej stránke. Už sa hovorilo dlhšie o tom, že sa snažíme od jeho formácie získať ofenzívne o trochu viac.“

Generálny manažér Brian MacLellan: „Nie je to pre neho jednoduchý prechod. Jeho útok sme spolu ešte veľmi nevideli. Ako sa vyzdravieme, tak budeme mať lepšiu predstavu, či to bude fungovať alebo nie. U Pánika to bolo ako na hojdačke. Jeho výkony boli niekedy dobré a niekedy až také dobré neboli. Dáme mu však čas, aby sa aklimatizoval a hral aj so svojimi bežnými spoluhráčmi z formácie.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies