Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Chárovci zdolali Tatarov Montreal, Koivu zažil veľký večer

V nedeľu sa v kanadsko-americkej NHL odohrali tri zápasy s trojnásobnou slovenskou účasťou. Slovenské body sme nevideli a z výhry sa tešil len Zdeno Chára, ktorého tím potvrdil formu proti trápiacemu sa Montrealu.

Bruins vyhrali siedmy zápas po sebe, Canadiens prehrali ôsmy v sérii

Dvaja Slováci proti sebe nastúpili v TD Garden, kde domáci Boston potvrdil formu víťazstvom 3:1 nad trápiacim sa Montrealom. Kým Bruins sa tešili zo siedmej výhry po sebe a bodovali v 11. zápase po sebe (8-0-3), ich rival si natiahol sériu prehier už na osem zápasov. Canadiens pritom do duelu vstúpili dobre, keď už v druhej minúte otvoril skóre Joel Armia. Vedenie držalo až do tretej tretiny, v ktorej sa v rozmedzí zhruba siedmich minút presadili domáci David Pastrňák, David Backes a Jake DeBrusk. Backes hrajúci prvýkrát od 2. novembra strelil svoj prvý gól v sezóne. Pre Pastrňáka išlo o 25. gól v sezóne, ktorý naposledy ako prvý v lige dosiahol hráč Bostonu v ročníku 1974/75 – Phil Esposito. Ako ôsmy hráč za ostatných 30 rokov dosiahol túto métu v 27 a menej zápasoch. Tuukka Rask urobil 28 zákrokov, Carey Price 31. Zdeno Chára ani Tomáš Tatar nebodovali. Prvý menovaný odohral 18 a pol minúty so ziskom dvoch striel, dvoch blokov a bodyčeku. Tatar tiež vyslal na bránu dve strely a predviedol dva bodyčeky, pričom odohral necelých 14 minút. „Asi 45, 46 alebo 47 minút sme hrali dobrý hokej. Zúfalo sme potrebovali to víťazstvo. Teraz sa vrátime domov a musíme nájsť spôsob, ako vyhrať ten ďalší duel,“ poznamenal tréner Canadiens Claude Julien.

Pastrňák je na polceste za 50-kou:

Hviezdy duelu: 1. T. Rask (BOS), 2. D. Backes (BOS), 3. D. Pastrňák (BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Koivu dosiahol dva míľniky a rozhodol zápas

Mikko Koivu dal peknú bodku za svojím 1000. zápasom v NHL, v ktorom dosiahol vďaka asistencii aj svoj 700. bod. Premenil rozhodujúci samostatný nájazd, aby rozhodol o výhre Minnesoty 3:2 nad Dallasom. „Je vždy ťažké ísť na nájazd proti brankárom z tejto ligy. Bol to dobrý pocit, keď som ho premenil,“ poznamenal kapitán víťazného mužstva. Kevin Fiala zaznamenal gól a asistenciu, Zach Parise tiež skóroval a Alex Stalock predviedol 26 zákrokov, aby Wild vyhrali tretí zápas po sebe. Blake Comeau a John Klingberg strelili góly Stars, ktorí prehrali trikrát po sebe. Ben Bishop zastavil 27 striel. V akcii nechýbal ani slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý odohral necelých 17 minút a prezentoval sa jedným bodyčekom a jedným blokom.

Koivu rozhodol svoj 1000. zápas v NHL:

Hviezdy duelu: 1. M. Koivu (MIN), 2. Z. Parise (MIN), 3. K. Fiala (MIN)

Draisaitl doviedol s dvoma gólmi Oilers k výhre nad Canucks

Leon Draisaitl strelil dva presilovkové góly, Connor McDavid a Alex Chiasson zaznamenali po dve asistencie a Edmonton uspel vo Vancouveri 3:2, aby mu vrátil prehru zo soboty. Z gólu sa tešil aj Josh Archibald, kým Mikko Koskinen urobil 29 zákrokov. Prekonali ho Brock Boeser a Josh Leivo. Jacob Markström kryl 25 striel a Canucks prehrali tretí zápas z ostatných štyroch. Zápas priniesol aj pokorenie 50-bodovej hranice prvými dvoma hráčmi v sezóne – McDavid vedie ligu s 51 bodmi, Draisaitl ich má 50. Stali sa pritom len tretím a štvrtým hráčom za ostatných 30 rokov, ktorí dokázali pokoriť túto métu do 1. decembra. Napodobnili Waynea Gretzkyho a Maria Lemieuxa. Za 29 a menej zápasov to dokázali len piati iní hráči za ostatných 25 rokov (Lemieux, Jágr, Crosby, Forsberg, Francis).

McDavid nabíjal Draisaitlovi na gól z prvej:

Hviezdy duelu: 1. L. Draisaitl (EDM), 2. J. Leivo (VAN), 3. C. McDavid (EDM)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
A. Sekera (DAL) 16:49 0 0 0 0 0 0 1
T. Tatar (MTL) 13:46 0 0 0 0 0 2 2
Z. Chára (BOS) 18:35 0 0 0 0 0 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies