Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Cehlárik úprimne: Nevyhováram sa, rezervy na sebe vidím

Jozef Struhár  
03.12.2019

Slovenský útočník Peter Cehlárik zažíva pomerne vydarenú sezónu v nižšej AHL, ale po troch rokoch v zámorí pred jej štartom veril, že sa usadí v prvom tíme Bostonu. V kempe však utrpel zranenie a do otváracej zostavy sa neprebojoval.

Pred štartom základnej časti bol dokonca zapísaný na waiver listinu, z ktorej si ho nikto nestiahol. Trochu ho to aj zamrzelo, pretože prišiel o šancu začať niekde odznova. Takto už vo štvrtej sezóne bojuje o pozornosť v organizácii Bruins, v ktorej je konkurencie veľká.

„Veril som, že si ma niekto vyberie, hoci načasovanie môjho zaradenia na waiver nebolo ideálne. Bol posledný deň v kempoch a ja po zranení. Všetky tímy už mali súpisky uzavreté, vedeli, komu dajú šancu. Bol som pripravený operatívne sa presunúť. Aj generálny manažér Bruins vravel, že mám šancu, ale dopadlo to inak,“ povedal Cehlárik pre oficiálny web SZĽH.

„Vymeškal som záverečné dve stretnutia a prišiel o šancu ukázať sa. Bolo mi to ľúto. Napriek tomu som spokojný s úvodom ročníka. Pendlovanie medzi farmou a prvým tímom je zakaždým náročné. Predstavuje život na cestách. Žiaľ, je to súčasť hokejového biznisu v zámorí, s ktorým treba počítať.“

Článok pokračuje pod reklamou

Cehlárik si všimol, že si v KHL pre dvoma rokmi jeho práva vymenili Togliatti a Petrohrad. Ani zvučné meno SKA ho však nestimuluje k tomu, aby uvažoval o prestupe do Kontinentálnej hokejovej ligy alebo inej európskej súťaže. Momentálne stále pracuje na tom, aby sa prepracoval natrvalo do NHL.

Dvadsaťštyriročný žilinský rodák tak momentálne musí len skloniť hlavu, tvrdo pracovať a vydržať cestovanie medzi „farmou“ a prvým tímom. Verí, že po troch povolaniach, pri ktorých sa neprezentoval ideálnymi výkonmi, príde ďalšie, v ktorom ukáže toho podstatne viac. Svojich rezerv si je dobre vedomý.

„Povolania do prvého tímu podliehali zraneniam v ňom. V jednej chvíli zostali mimo hry aj traja či štyria útočníci Bostonu. Naskytla sa mi šanca, ale na to, aby som sa udržal a vybojoval si miesto na úkor niekoho z navrátilcov po zranení, by som musel odohrať perfektné dva či tri zápasy. Moje výkony však neboli ideálne, no viem, na čom mám pracovať,“ skonštatoval Cehlárik.

„Rezervy na sebe vidím vždy, napriek tomu mám najvyššie ciele. Nebudem hľadať výhovorky a už vonkoncom sa nemienim chlácholiť, že prvé mužstvo je nabité zvučnými menami. V lete som pracoval tvrdšie, aby som sa posunul. Je len koniec novembra, verím, že šanca ešte príde.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies