Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Halák hviezdou jubilejného zápasu, Sekera bodoval

V desiatich utorkových zápasoch NHL hrali aj šiesti Slováci. Jaroslav Halák vychytal nulu a stal sa hviezdou duelu, v ktorom dosiahol míľnik. Andrej Sekera ako jediný bodoval. Z výhier sa tešili aj Zdeno Chára, Tomáš Tatar, Richard Pánik a Erik Černák.

Halák vychytal v okrúhlom zápase nulu, Krejčí strelil 200. gól kariéry

Carolina prišla do Bostonu s cieľom revanšovať sa za vyradenie v štvorzápasovej sérii posledného konferenčného finále. Situáciu jej však komplikovala skvelá forma domácich a nakoniec aj Jaroslav Halák, ktorý sa stal prvou hviezdou duelu. Slovenský brankár vo svojom 500. zápase kariéry zneškodnil všetkých 24 striel, aby so svojím 49. čistým kontom kariéry doviedol Bruins k výhre 2:0. K natiahnutiu víťaznej série na osem zápasov a bodovej na 12 zápasov pomohli aj góly Charlieho Coylea a Davida Krejčího, ktorí prekonali Jamesa Reimera z 34 striel. Pre Krejčího išlo o 200. gól kariéry. „Skutočne som o tom nepremýšľal. Je to len číslo,“ poznamenal. Zdeno Chára odohral 22 minút a pripísal si jeden plusový bod, dve strely na bránu a tri bodyčeky. Hurricanes prehrali tretí zápas z ostatných štyroch.

Krejčího 200. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. J. Halák (BOS), 2. C. Coyle (BOS), 3. D. Krejčí (BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Sekera bodoval, ale nezabránil ďalšej prehre Dallasu

Andrej Sekera ukončil päťzápasovú sériu bez bodu, keď si pripísal tretiu asistenciu v sezóne pri jedinom góle Dallasu z hokejky Mira Heiskanena. Vo Winnipegu prehal 1:5 a natiahol si sériu bez víťazstva na štyri zápasy. Kyle Connor zaznamenal rozdielový gól a dve asistencie, Patrik Laine, Nikolaj Ehlers, Josj Morrissey a Mark Scheifele si pripísali po góle a asistencii. Connor Hellebuyck prispel 27 zákrokmi ku štvrtej výhre Jets v posledných piatich dueloch a siedmej v ostatných deviatich. Sekera ho strelecky neohrozil počas 19 a pol minúty v akcii. Okrem asistencie rozdal jeden bodyček a zblokoval jednu strelu súpera. Anton Chudobin opustil zápas s 25 zákrokmi. Luca Sbisa ho nedohral pre zranenie z tretej tretiny.

Sekerova 3. asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. M. Scheifele, 2. N. Ehlers, 3. K. Connor (všetci WPG)

Tampa ukončila v Nashville sériu prehier, rozhodol Kučerov

Nikita Kučerov skóroval v strede predĺženia, čím rozhodol o triumfe Tampy Bay 3:2 v Nashville, ktorým ukončil sériu troch prehier. Lightning dvakrát viedli o gól zásluhou Victora Hedmana a Ondřeja Paláta. Kučerov si pripísal aj asistenciu, Steven Stamkos ich získal dve. Andrej Vasilevskij predviedol 30 zákrokov. Prekonali ho Calle Järnkrok a dvojbodový Kyle Turris v presilovej hre. Pekka Rinne kryl 28 striel, vrátane troch od Erika Černáka. Slovenský obranca odohral vyše 16 minút aj s menším trestom za úder do hlavy a bodyčekom. Predators prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Nedohral ho Ryan Johansen, ktorý bol vylúčený za zákrok na Braydena Pointa. Tampe inak chýbal v zostave Alex Killorn, Nashville hral bez Mikaela Granlunda.

Kučerovov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov (TBL), 2. K. Turris, 3. P. Rinne (obaja NSH)

Montreal si proti Islanders ukončil osemzápasovú sériu prehier

Phillip Danault, Brendan Gallagher a Shea Weber zaznamenali po góle a asistencii, aby Montreal porazil Islanders 4:2 a ukončil si osemzápasovú sériu prehier. Jeff Petry tiež skóroval a Carey Price zastavil 21 striel. Čisté konto držal až do tretej tretiny, v ktorej ho prekonali Scott Mayfield a Mathew Barzal. Thomas Greiss, ktorého tím prehral štvrtý zápas z ostatných šiestich, inkasoval tri góly z 39 striel – Weber skóroval, keď v závere opustil bránu. Slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý odohral 14 minút, neohrozil nemeckého gólmana ani raz. V dueli sa prezentoval jedným blokom. Canadiens, ktorý pred zápasom slávnostne ocenili 11 bývalých kapitánov, ukončili najdlhšie čakanie na výhru od ročníka 2002/03.

Hviezdy duelu: 1. S. Weber (MTL), 2. B. Gallagher (MTL), 3. P. Danault (MTL)

Capitals natiahli víťaznú aj bodovú sériu, Pánik nebodoval

Washington si predĺžil víťaznú sériu na štyri zápasy a bodovú na päť, keď uspel v San Jose pomerom 5:2. Jakub Vrána a Garnet Hathaway strelili po dva góly, zvyšný pridal trojbodový John Carlson. Dosiahol tak méty 30 asistencií aj 40 bodov v sezóne. Nick Dowd dvakrát asistoval a Braden Holtby urobil 23 zákrokov. Pokorili ho Melker Karlsson, ktorý otvoril skóre duelu už v tretej minúte a Evander Kane, ktorý ho uzavrel v tretej tretine. Martin Jones inkasoval päťkrát z 23 striel a Sharks prišli o krátku sériu dvoch výhier. Slovenský útočník Richard Pánik odohral necelých 13 a pol minúty s bilanciou plusový bod, strela, bodyček a blok.

Hviezdy duelu: 1. J. Carlson, 2. J. Vrána, 3. G. Hathaway

Arizona uspela v Columbuse, Söderberg trojbodový

Carl Söderberg asistoval pri dvoch rozhodujúcich góloch a 35 sekúnd pred koncom strelou do prázdnej brány spečatil víťazstvo Arizony 4:2 v Columbuse, prvé po predošlých dvoch prehrách. Gólmi k nemu pomohli aj Clayton Keller, Christian Fischer a Lawson Crouse, kým Darcy Kuemper sa prezentoval 33 zákrokmi. Recept na neho našli Dean Kukan a Alexandre Texier. Kukan strelil svoj prvý gól v základnej časti NHL. Joonas Korpisalo chytil 24 striel pri tretej prehre Blue Jackets v posledných štyroch dueloch. Jakob Chychrun odohral 200. zápas v súťaži. Cam Atkinson absolvoval 554. zápas v drese Columbusu, čím sa dostal na druhé miesto klubovej histórii za Ricka Nasha (674).


Hviezdy duelu: 1. D. Kuemper, 2. Ch. Fischer (obaja ARI), 3. D. Kukan (CBJ)

Kahkonen doviedol Wild k výhre nad Panthers, Soucy zavŕšil obrat

Florida po prvej tretine vyhrávala zásluhou gólov Aleksandra Barkova a Jonathana Huberdeaua 2:0, ale Minnesota dokázala v druhej tretine dvojgólovú stratu zmazať vďaka gólom Jasona Zuckera a Matsa Zuccarella. V tretej tretine pridala ďalšie dva góly, aby si víťazstvom 4:2 predĺžila víťaznú sériu na štyri zápasy. Obrat zavŕšil Carson Soucy a poistku do prázdnej brány pridal Luke Kunin. Kaapo Kahkonen vo svojom druhom štarte v NHL zneškodnil 44 striel, aby pomohol Wild k predĺženiu bodovej série na desať zápasov (7-0-3). Panthers využili v druhom zápase po sebe v bráne Chrisa Driedgera, ale ani jeho 22 zákrokov neodvrátilo štvrtú prehru z posledných piatich duelov. Minnesota sa v zápase zranili Jared Spurgeon i Mikko Koivu.

Hviezdy duelu: 1. K. Kahkonen (MIN), 2. J. Zucker (MIN), 3. J. Huberdeau (FLA)

Marchessault doviedol s hetrikom Vegas k výhre nad New Jersey

Vegas dokázalo dvakrát odpovedať na gól New Jersey, aby ho zdolalo nakoniec 4:3. Druhá odpoveď bola pritom v réžii Jonathana Marchessaulta, ktorý v rozmedzí necelých deviatich minút tretej tretiny strelil tri góly po sebe. K štvrtej výhre Golden Knights v sérii pomohol aj gól Chandlera Stephensona, ktorého deň predtým získali výmenou z Washingtonu. Alex Tuch nazbieral tri asistencie a Malcolm Subban urobil 32 zákrokov. Prekonali ho Kyle Palmieri, Jesper Bratt a Nico Hischier. Mackenzie Blackwood opustil duel s 26 zákrokmi a Devils, ktorých tréner John Hynes pred zápasom dostal výpoveď, prehrali tretí zápas po sebe a štvrtý z posledných piatich.


Hviezdy duelu: 1. J. Marchessault (VGK), 2. A. Tuch (VGK), 3. K. Palmieri (NJD)

Philadelphia zdolala Toronto 6:1, 4 góly strelila v posledných 4 minútach

Philadelphia nadviazala na silný november aj víťazstvom v úvodnom zápase nového mesiaca. Carter Hart urobil 27 zákrokov a šesť rôznych hráčov skórovalo, aby Flyers porazili Toronto 6:1 a pripísali si piatu výhru po sebe. Body si pritom odniesli z posledných siedmich duelov. Travis Konecny a Shayne Gostisbehere zaznamenali po góle a asistencii, víťazný gól vsietil Claude Giroux a skórovali aj Scott Laughton, Joe Farabee a James van Riemsdyk. Farabee strelil gól do prázdnej brány a po ňom ešte skórovali Gostisbehere a van Riemsdyk – v poslednej minúte v rozmedzí 12 sekúnd. Philipp Myers nazbieral tri asistencie. Frederik Andersen inkasoval päť gólov z 28 striel a o čestný úspech Maple Leafs sa postaral Travis Dermott. Kanadský tím prehral len po druhý raz v šiestich dueloch od trénerskej zmeny. Po skončení zápasu si to vyžiadalo rozhovor trénera s hráčmi v kabíne. „Boli sme v hre a na konci sme duel stratili. Rozprávali sme sa o tom. Cítil som, že to bolo dôležité. Nechali sme nášho brankára v štichu a prestali sme hrať,“ poznamenal Sheldon Keefe.

Hviezdy duelu: 1. C. Hart (PHI), 2. T. Konecny (PHI), 3. C. Giroux (PHI)

Canucks prehĺbili krízu Ottawy vďaka štvorgólovej prvej tretine

Vancouver strelil už v prvej tretine štyri góly, ktorými položil základy domáceho triumfu 5:2 nad Ottawou, druhého v posledných troch zápasoch. Antoine Roussel, Tanner Pearson, Elias Pettersson a Zack MacEwen (prvý gól v NHL) vybudoval v úvodnej časti hry náskok 4:0, piaty gól pridal Oscar Fantenberg. Chris Tanev a Adam Gaudette dvakrát asistovali, Thatcher Demko sa zaskvel 40 zákrokmi, vrátane 16 v prvej tretine. Prekonali ho iba Jean-Gabriel Pageau s Tylerom Ennisom, ktorí znižovali stav na 2:4. Anders Nilsson inkasoval štyrikrát z 15 a od druhej tretiny ho nahradil Marcus Högberg. Duel opustil s 13 zákrokmi. Senators utrpeli piatu prehru v rade. Pettersson strelil 40. gól v jeho 100. zápase v NHL.


Hviezdy duelu: 1. A. Gaudette, 2. Z. MacEwen, 3. A. Roussel (všetci VAN)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 24/24 (100 %)
R. Pánik (WSH) 13:22 0 0 0 +1 0 1 1
T. Tatar (MTL) 14:06 0 0 0 0 0 0 0
A. Sekera (DAL) 19:28 0 1 1 +1 0 0 1
Z. Chára (BOS) 22:07 0 0 0 +1 0 2 3
E. Černák (TBL) 16:07 0 0 0 0 2 3 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies