Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Tatar rozhodol o výhre Montrealu, Chabot odohral 38 minút

V jedenástich utorkových zápasoch NHL hrala aj štvorica Slovákov. Ako jediný bodoval Tomáš Tatar, ktorý strelil víťazný gól a predĺžil si gólovú i bodovú sériu. Z výhier sa však tešili aj Marko Daňo a Erik Černák.

VAN - MTL 1:3

Tatar rozhodol o ďalšej výhre Montrealu nad Vancouverom

Tomáš Tatar potvrdil streleckú formu 13. gólom v sezóne, ktorým v úvode tretej tretiny v presilovej hre rozhodol o víťazstve Montrealu 3:1 vo Vancouveri, štvrtom v posledných piatich zápasoch. Odohral pritom iba 14 minút a 40 sekúnd. Zaznamenal aj jednu strelu na bránu a dva menšie tresty. Skóroval vo štvrtom zápase po sebe a bodoval v ostatných piatich. Prvé vylúčenie Slováka potrestal v závere prvej tretiny Adam Gaudette, ktorý poslal domácich do vedenia 1:0. Canadiens však troma gólmi po sebe otočili stav a zdolali kanadský tím už ôsmykrát v rade. Nick Cousins naštartoval obrat vyrovnávajúcim gólom, Shea Weber spečatil triumf ďalšou využitou presilovkou len minútu a pol po Tatarovi. S 214. gólom v základnej časti o jeden prekonal Brada Parka a dostal sa na 18. miesto v historickom poradí obrancov. Joel Armia s Maxom Domim dvakrát asistovali. Carey Price sa zaskvel 38 zákrokmi, Jacob Markström ich urobil o 11 menej. Canucks prehrali tretí zápas v sérii.

Tatarov 13. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. A. Gaudette (VAN), 3. S. Weber (MTL)

Článok pokračuje pod reklamou

DET - CBJ 3:5

Columbus si natiahol bodovú sériu triumfom v Detroite, Daňo nebodoval

Marko Daňo nebodoval ani v druhom zápase sezóny, v ktorom tentoraz odohral sedem a štvrť minúty. Stihol počas nich zaznamenať menší trest za nedovolené bránenie, mínusový bod, strelu a dva bodyčeky. Tešil sa z výhry Columbusu 5:3 v Detroite, po ktorej si predĺžil bodovú sériu na päť zápasov. Cam Atkinson, Oliver Bjorkstrand, Pierre-Luc Dubois aj Gustav Nyquist si pripísali po góle a asistencii, Kevin Stenlund strelil v presilovke svoj prvý gól v NHL. Seth Jones dvakrát asistoval a Joonas Korpisalo urobil 18 zákrokov pri treťom triumfe Blue Jackets nad Red Wings v rade. Tyler Bertuzzi v presilovke a dvojgólový Adam Erne skórovali z domácich hráčov, Jonathan Bernier predviedol 34 zákrokov. Detroit prehral 14. duel z posledných 16. Pre Erneho išlo o prvé body v sezóne. Nyquist už triafal prázdnu bránu pri jeho prvom návrate do bývalého pôsobiska. „Toto miesto bude vždy blízke môjmu srdcu po toľkých rokoch, čo som tu strávil. Bolo fajn vrátiť sa a vyhrať,“ poznamenal. Obranca Columbusu Andrew Peeke nedohral zápas pre zranenie.


Hviezdy duelu: 1. S. Jones, 2. P. Dubois (obaja CBJ), 3. A. Erne (DET)

BOS - LAK 3:4 PP

Boston opäť prehral. O výhre Kings rozhodol Kopitar

Los Angeles dvakrát stratilo vedenie, ale v závere muselo doťahovať stratu. Matt Roy vynútil predĺženie dve minúty pred koncom tretej tretiny a Anže Kopitar v ňom skóroval, aby kalifornský tím porazil Boston 4:3 a predĺžil si bodovú sériu na päť zápasov. Blake Lizotte v presilovke a Adrian Kempe v oslabení tiež skórovali, Jonathan Quick kryl 37 striel. Prekonali ho Danton Heinen, Patrice Bergeron a Brandon Carlo. Tuukka Rask urobil 23 zákrokov a Bruins prehrali šiesty zápas z ostatných siedmich. Kapitán Zdeno Chára odohral 21 a pol minúty s jedným streleckým pokusom, jedným bodyčekom a jedným blokom. „Myslím si, že sme hrali dosť dobre na to, aby sme vyhrali. So ziskom jedného bodu dnes veľmi spokojný nie som,“ povedal jeho tréner Bruce Cassidy.

Kopitarov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Kopitar (LAK), 2. D. Heinen (BOS), 3. P. Bergeron (BOS)

TBL - OTT 4:3 PP

Cirelli skóroval v predĺžení, Chabot odohral 38 minút

Anthony Cirelli skóroval 19 sekúnd pred koncom predĺženia, aby Tampa Bay porazila Ottawu 4:3 v zápase, v ktorom prišla dvakrát o vedenie. Nikita Kučerov otvoril skóre, ale Mark Borowiecki ho krátko na to vyrovnal. Cedric Paquette a Brayden Point následne vybudovali Lightning dvojgólový náskok, ktorý však dokázali zmazať Connor Brown a Antony Duclair. Z brankárov mal viac práce „Senátor“ Marcus Högberg, ktorý kryl 36 striel. Andrej Vasilevskij pomohol k výhre 25 zákrokmi. Slovenský obranca Erik Černák strávil v akcii necelých 20 minút a ako jediný v tíme si pripísal dva mínusové body. Prezentoval sa však aj piatimi strelami, bodyčekom a dvoma blokmi. Do zostavy jeho tímu sa vrátil Tyler Johnson. Najvyťažovanejším hráčom zápasu bol mladý obranca Ottawy Thomas Chabot, ktorý odohral bezmála 38 minút. „Určite to bolo trochu veľa. Neviem, či to nebolo najviac v tomto ročníku v celej NHL. Bol však skutočne dobrý. Z dlhodobého hľadiska to však nie je ideálne,“ poznamenal tréner DJ Smith.

Cirelliho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Cirelli (TBL), 2. C. Paquette (TBL), 3. A. Duclair (OTT)

TOR - BUF 5:3

Matthews doviedol Toronto k výhre nad Buffalom, Eichel opäť bodoval

Auston Matthews strelil dva góly, aby zaznamenal svoj 25. viacgólový zápas v kariére – viac ich v prvých štyroch sezónach z Američanov zaznamenal len Jimmy Carson (31). Tiež s nimi doviedol Toronto k výhre 5:3 nad Buffalom. Matthews pokoril aj métu 20 gólov, aby ako druhý hráč klubovej histórie strelil minimálne také množstvo gólov v každej z prvých štyroch sezón v NHL. Dave Keon bol tým prvým. K štvrtej výhre z posledných piatich duelov pomohli gólmi aj Frederik Gauthier, Dmytro Timashov a Iľja Michejev, ktorý skóroval do prázdnej brány. Frederik Andersen urobil 27 zákrokov, o jeden menej ako Linus Ullmark. O góly Sabres sa postarali Rasmus Dahlin, Kyle Okposo a Jack Eichel, ktorý zaznamenal aj asistenciu. Už tou si natiahol bodovú sériu na 17 zápasov. Ku klubovému rekordu Gilberta Perreaulta z roku 1971 mu už chýba len jeden zápas s bodovým ziskom.

Hviezdy duelu: 1. A. Matthews (TOR), 2. J. Eichel (BUF), 3. T. Barrie (TOR)

NYI - NSH 3:8

Nashville prehrával o dva góly, potom ich strelil sedem po sebe

Nashville si za dva dni poradil s oboma newyorskými tímami. V utorok síce prehrával v druhej tretine už 1:3, ale potom strelil sedem gólov po sebe, aby sa tešil z výhry 8:3. Dva góly a asistenciu si pripísal Craig Smith, gól a dve asistencie Calle Jarnkrok. Po góle a asistencii zaznamenali Filip Forsberg, Nick Bonino a Ryan Johansen. Strelecky sa presadili aj Roman Josi a Rocco Grimaldi. K štvrtej výhre z posledných šiestich duelov pomohol s 27 zákrokmi aj Pekka Rinne. Toho prekonali v druhej tretine, v rozmedzí piatich minút a 16 sekúnd, Brock Nelson, Derick Brassard a Casey Cizikas. Thomas Greiss inkasoval päť gólov z 15 striel, Semion Varlamov tri góly z deviatich striel. Islanders prišli o sériu 13 domácich duelov s aspoň jedným bodom, pričom išlo o 2500. duel v kariére generálneho manažéra Loua Lamoriella. Tímu nepomohol ani návrat Nicka Leddyho.

Hviezdy duelu: 1. C. Smith (NSH), 2. C. Jarnkrok (NSH), 3. F. Forsberg (NSH)

PHI - ANA 4:1

Flyers ukočnili pri návrate domov sériu prehier

Oskar Lindblom, ktorému doktori nedávno objavili rakovinu, prišiel pozdraviť svojich fanúšikov z kabíny Philadelphie pred utorkovým zápasom proti Anaheimu a oni mu venovali víťazstvo 4:1, ktorým s ukončili sériu troch prehier po sebe. Carter Hart zneškodnil 40 striel a o góly sa postarali Claude Giroux, premiérový strelec David Kaše, Jakub Voráček a Sean Couturer, ktorý dal bodku za zápasom strelou do prázdnej brány. O čestný úspech Ducks sa postaral Rickard Rakell. John Gibson opustil duel s 27 zákrokmi.


Hviezdy duelu: 1. C. Hart (PHI), 2. D. Kaše (PHI), 3. C. Giroux (PHI)

WPG - CAR 3:6

Carolina ukončila domácu sériu Winnipegu, Svečnikov opäť zažiaril

Sebastian Aho zaznamenal dva góly a asistenciu, Jordan Staal tiež dvakrát skóroval a Dougie Hamilton nazbieral tri asistencie pri víťazstve Caroliny 6:3 vo Winnipegu. Natiahla si bodovú sériu na šesť zápasov a ukončila štvorzápasovú sériu prehier proti tomuto kanadskému tímu. Využila pritom obe presilovky zásluhou Staala a Lucasa Wallmarka. Všetkých opäť zatienil Andrej Svečnikov, ktorému druhýkrát v sezóne vyšiel efektný gól spoza brány. Nino Niederreiter dvakrát asistoval a Petr Mrázek kryl 30 striel. Prekonali ho Jack Roslovic, Patrik Laine a Mark Scheifele v presilovke. Blake Wheeler dvakrát asistoval. Connor Hellebuych inkasoval päťkrát z 23 striel, striedajúci Laurent Brossoit raz z piatich. Jets prišli o päťzápasovú domácu víťaznú sériu aj zraneného Andrewa Coppa.


Hviezdy duelu: 1. S. Aho, 2. J. Staal, 3. N. Niederreiter (všetci CAR)

CGY - PIT 1:4

Malkin dosiahol veľký míľnik pri výhre Pittsburghu v Calgary

Jevgenij Malkin sa stal siedmym Rusom, ktorý dosiahol métu 400 gólov v základnej časti NHL. Strelil ho do prázdnej brány a pridal k nemu asistenciu, aby pomohol Pittsburghu zvíťaziť v Calgary pomerom 4:1. Pre Penguins išlo o tretiu výhru v rade a šiestu v posledných siedmich zápasoch. Gólmi k nej prispeli rovnako dvojbodoví John Marino, Bryan Rust a Krist Letang, ktorý tiež trafil prázdnu bránu len 20 sekúnd po Malkinovi. Tristan Jarry predviedol 33 zákrokov, o štyri viac než domáci Cam Talbot. Johnny Gaudreau sa postaral o jediný gól Flames, ktorí prehrali aj druhý zápas po predošlej sérii siedmich triumfov. Do akcie sa im po 13-zápasovej absencii vrátil Sam Bennett. Penguins prišli o Justina Schultza.

Malkinov 400. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. T. Jarry (PIT), 2. C. Talbot (CGY), 3. J. Malkin (PIT)

VGK - MIN 3:2

Vegas zdolalo Minnesotu prvýkrát v riadnom hracom čase

Vegas hralo proti Minnesote siedmykrát od vstupu do NHL, ale až teraz nad ním vyhralo prvýkrát v normálnom hracom čase. K domácemu triumfu 3:2 viedli presné zásahy Chandlera Stephensona, Sheu Theodora a Tomáša Noseka. Mark Stone dvakrát asistoval a Marc-Andre Fleury chytil 24 striel pri jeho 453. výhre v základnej časti. Len jedna mu chýba, aby vyrovnal zápis Curtisa Josepha na šiestom mieste historického poradia brankárov. Recept na neho našli Mats Zuccarello v presilovke o dvoch hráčov a Zach Parise, ktorý skorigoval štvrtú prehru Wild v posledných šiestich dueloch. Vegas vyhralo tretíkrát v rade a Minnesotu tiež zdolalo prvýkrát doma na štvrtý pokus.

Hviezdy duelu: 1. Ch. Stephenson, 2. M. Stone, 3. S. Theodore (všetci VGK)

SJS - ARI 2:3

Hall bodoval pri víťaznom debute v drese Coyotes

Taylor Hall zažil úspešnú premiéru v novom tíme. V 58. minúte prihrával na gól Oliverovi Ekman-Larssonovi, ktorý rozhodol o triumfe Arizony 3:2 v San Jose. Tomáš Hertl dvakrát zmazal jednogólovú stratu domácich po presných zásahoch Carla Söderberga a Dereka Stepana. Darcy Kuemper sa prezentoval 26 zákrokmi, jeho náprotivok Aaron Dell ich urobil o desať menej. Sharks prehrali siedmy zápas z posledných ôsmich. Asistencia Brenta Burnsa bola jeho prvým bodom od 25. novembra, po 11 dueloch.

Hviezdy duelu: 1. D. Kuemper (ARI), 2. T. Hertl (SJS), 3. T. Hall (ARI)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 14:40 1 0 1 0 4 1 0
M. Daňo (CBJ) 7:13 0 0 0 -1 2 1 2
Z. Chára (BOS) 21:29 0 0 0 0 0 1 1
E. Černák (TBL) 19:52 0 0 0 -2 0 5 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies