Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

Daňo si vychutnáva šancu byť späť s Blue Jackets

Keď pred pondelkovým zápasom hral Marko Daňo za Columbus naposledy, vyzeral ako dôležitá súčasť budúcnosti tímu. Výmena zmenila všetko. Teraz tu je však pre slovenského útočníka druhá šanca.

Voľba z prvého kola draftu 2013 zaznamenala 11. apríla 2015 asistenciu, ktorou zakončila skvelý záver nováčikovskej sezóny – v jej posledných 15 zápasoch strelil Daňo štyri góly a pridal desať asistencií. Celkovo mal po 35 zápasoch na konte 21 bodov (8+13).

Potom však prišiel júnový draft a výmena do Chicaga. Tam neprerazil a neuspel ani v tímoch Winnipegu či Colorada. Možno aj preto sa v lete usmieval, keď podpísal ako voľný hráč zmluvu s Columbusom. Na svoju prvú šancu v prvom tíme čakal do nedele, keď bol povolaný z Clevelandu (AHL).

„V podstate asi polovica tímu je odlišná. Je to už dlho, ale niektorí chlapci sú ešte stále tu a je skvelé ich znova vidieť,“ povedal Daňo pre klubový web. „Je to už dávno, čo som hral v tejto budove ako súčasť domáceho tímu. Teším sa na kanón a dúfajme, že ho budeme párkrát počuť.“

Článok pokračuje pod reklamou

Daňo žiadne góly nestrelil, ale kanón už počul. Od jeho príchodu vyhrali Blue Jackets dva zápasy po sebe. Prvý pritom doma.

„Bolo to úžasné. Dúfajme, že ešte budem mať šancu odohrať pár zápasov, v ktorých ho budem počuť aj po mojich góloch. Pre nás to boli veľké výhry a som rád, že som bol ich súčasťou,“ poznamenal.

Od odchodu Daňa sa v Columbuse veľa vecí zmenilo. Po príchode Johna Tortorellu sa z Blue Jackets stál tím, ktorý začal na pravidelnej báze vyhrávať a v každej z posledných troch sezón hral v play-off. Väčšina jeho vtedajších spoluhráčov odišla, ale pár ich zostalo – Nick Foligno, Boone Jenner, Cam Atkinson, David Savard, Ryan Murray, Josh Anderson a Alexander Wennberg, s ktorým bol draftovaný v prvom kole v roku 2013.

„Je to trošku iné – hovorí o trochu lepšie po anglicky," žartoval Wennberg o opätovnom stretnutí s bývalým spoluhráčom. „Je zábavné vidieť ho opäť na ľade. Prináša to späť niekoľko spomienok. Už len musíme získať naspäť do útoku Scotta Hartnella. Uvidíme, ako to pôjde. Je zábavné ho tu vidieť a myslím, že od príchodu sem urobil dobrú robotu."

Daňo hral v každom zápase ako člen štvrtého útoku a nebodoval. Nevie, ako dlho ešte pobudne na úrovni NHL, no každú chvíľu si užíva. Je to o to špeciálnejšie, že je to práve v tíme, v ktorom začínal.

„Je to skvelý pocit byť tu a robiť znova veci, na ktoré som bol zvyknutý a na ľade sa baviť. Je to miesto, kde som začínal a teraz som späť. Je to skutočne špeciálne. Neviem, koľkým ľuďom sa také niečo podarí počas ich kariéry, takže je fajn byť naspäť,“ dodal Daňo.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies