Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
«

Sumáre

Tatar prišiel o série, Daňo opäť vyhral, slovenský súboj v Tampe

V desiatich štvrtkových zápasoch NHL hrali aj piati Slováci, z ktorých ani jeden nebodoval. Andrej Sekera vyhral súboj obrancov s Erikom Černákom, z triumfov sa tešili aj Marko Daňo a Tomáš Tatar. Ten prišiel o gólovú aj bodovú sériu.

TBL - DAL 3:4 PP

Súboj Černák vs. Sekera dopadol lepšie pre veterána. Rozhodol Seguin

Dvaja slovenskí obrancovia na seba narazili v Tampe, ale ani jeden z nich nebodoval. Viac dôvodov na radosť mal po zápase Andrej Sekera, ktorého Dallas zmazal dvojgólovú stratu a vďaka gólu Tylera Seguina z predĺženia vyhral 4:3. Anton Chudobin musel za 63 minút zápasu zneškodniť až 45 striel. „Toto bol najhorší zápas, aký sme za dlhý čas odohrali. Výhru však berieme. Dobby bol skvelý. Neboli sme veľmi dobrí, ale som hrdý na to, ako sme bojovali o zvrat,“ povedal tréner Rick Bowness. O zvyšné góly Dallasu sa postarali Alex Radulov, Radek Faksa a Jason Dickinson. Sekera odohral 16 minút. Jeho krajan v drese súpera, Erik Černák, si počas 18 minút na ľade pripísal štyri strely a dva bodyčeky. Z jeho spoluhráčov skórovali Michail Sergačov, Alex Killorn a Ondřej Palát. Andrej Vasilevskij opustil duel so 16 zákrokmi a Lightning prehrali so Stars po prvýkrát od februára 2017 – prišli o päťzápasovú sériu výhier.

Seguinov gól v predĺžení:

Hviezdy duelu: 1. T. Seguin (DAL), 2. M. Sergačov (TBL), 3. O. Palát (TBL)

Článok pokračuje pod reklamou

BOS - NYI 2:3 SN

Barzal rozhodol o výhre Islanders nad Bruins

Mathew Barzal premenil rozhodujúci samostatný nájazd, aby Islanders porazili Boston 3:2 v zápase, ktorý newyorský tím zobral ako skutočný test ich sily. „Doma sú veľmi silní. Hovorí veľa o našom mužstve to, že sme s nimi držali krok celý zápas,“ povedal Barzal, ktorý tiež strelil gól v normálnom hracom čase. Do čierneho sa trafil aj Johnny Bouychuk (prvý gól za ostatných 21 zápasov) a Semion Varlamov kryl 27 striel, aby „Ostrovania“ ukončili sedemzápasovú sériu prehier vo vzájomných zápasoch s Bruins. Bola to ich siedma výhra z ostatných desiatich duelov a užil si ju aj Tom Kühnhackl, ktorý sa vrátil do akcie po 22 vynechaných dueloch. O góly Bostonu sa postarali Torey Krug a Anders Björk, ktorému Varlamov ukradol ďalší gól skvelým zákrokom na konci druhej tretiny. Tuukka Rask kryl 19 striel a Bruins prehrali siedmy zápas z ôsmich. Kapitán Zdeno Chára odohral 20 minút a 11 sekúnd s jednou strelou, jedným blokom a dvoma bodyčekmi.

Varlamov a jeho efektný zákrok lapačkou:

Hviezdy duelu: 1. S. Varlamov (NYI), 2. T. Krug (BOS), 3. J. Boychuk (NYI)

CBJ - LAK 3:2 PP

Columbus na poslednú chvíľu zvrátil duel proti L.A.

Marko Daňo ani v treťom zápase od povolania nebodoval, ale v treťom zápase po sebe sa tešil z víťazstva. Columbus síce dvakrát prehrával, ale zakaždým dokázal odpovedať a Pierre-Luc Dubois rozhodol o výhre 3:2 nad Los Angeles už po 71 sekundách predĺženia. To pritom vynútil Boone Jenner počas hry bez brankára len necelé dve minúty pred koncom tretej tretiny. Strelecky sa presadil aj Zach Werenski, ktorý zaznamenal aj asistenciu. Joonas Korpisalo čelil 25 strelám, z ktorých ho prekonali Adrian Kempe a Jeff Carter. Jack Campbell opustil duel s 25 zákrokmi. Raz ho ohrozil aj Daňo, ktorý v slušnej šancu neuspel. Nakoniec odohral len šesť minút a urobil aj jeden bodyček. Columbus pre chorobu Davida Savarda musel využiť už desiateho obrancu v sezóne – bol ním Gabriel Carlsson. Tímu sa v zápase zranil Cam Atkinson, ktorý je piatym hráčom Blue Jackets so zranením z posledných štyroch duelov.

Víťazný gól Duboisa:

Hviezdy duelu: 1. Z. Werenski (CBJ), 2. P. Dubois (CBJ), 3. B. Jenner (CBJ)

CGY - MTL 3:4 PP

Montreal uštedril Calgary tretiu prehru v rade, Tatar nebodoval

Tomáš Tatar ukončil štvorzápasovú gólovú a päťzápasovú bodovú sériu. Tešil sa však z víťazstva Montrealu 4:3 v Calgary, ktoré zariadil 68 sekúnd pred koncom predĺženia Max Domi. Flames viedli 2:0 aj 3:1 po góloch dvojbodových Matthewa Tkachuka a Eliasa Lindholma, ako aj Olivera Kylingtona, ale Brendan Gallagher, Joel Armia a Nick Suzuki vyrovnali stav. Armiov gól musel odobriť video rozhodca. Johnny Gaudreau a Artturi Lehkonen dvakrát asistovali. Carey Price prispel k piatej výhre Canadiens v posledných šiestich zápasoch 24 zákrokmi. David Rittich zastavil 39 striel, ale neodvrátil tretiu domácu prehru Flames po sebe a štvrtú v sérii proti Montrealu. Tatar vyslal na českého brankára štyri strely za 16 a pol minúty v akcii. Rozdal tiež jeden bodyček a stratil jeden puk.

Domiho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Domi (MTL), 2. E. Lindholm (CGY), 3. B. Gallagher (MTL)

PHI - BUF 6:1

Van Riemsdyk dvojgólový pri výhre nad Buffalom bez Eichela

Jack Eichel, ktorému chýbal jeden zápas s bodom na vyrovnanie klubového rekordu, absolvoval predzápasové rozkorčuľovanie, ale nakoniec v zápase nehral pre zranenie hornej časti tela, o ktorom tréner Ralph Krueger nechcel hovoriť. Pre jeho Buffalo to nebola vo štvrtok jediná strata. Prišlo aj o body. Philadelphia využila tri presilovky i defenzívne zaváhania súpera, aby porazila Sabres hladko 6:1. James van Riemsdyk strelil dva góly, po jednom pridali Michail Vorobiov, Matt Niskanen, Ivan Provorov a Tyler Pitlick. Travis Konecny nazbieral tri asistencie a Carter Hart kryl 16 striel. Carter Hutton urobil 23 zákrokov a o čestný úspech hostí sa postaral Victor Olofsson. „Dnes nikto z nás neodohral dobrý zápas. A to je frustrujúce. Po tom, čo prídete o hráča, ako je Jack, tak by mali ostatní hráči vystúpiť. Nikto to neurobil,“ skonštatoval Kyle Okposo, ktorého tím prehral tretí zápas po sebe.


Hviezdy duelu: 1. J. van Riemsdyk (PHI), 2. T. Konecny (PHI), 3. K. Hayes (PHI)

OTT - NSH 5:4 PP

Duclair 20. gólom v sezóne rozhodol o výhre nad Predators

Anthony Duclair využil presilovku v tretej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Ottawy 5:4 nad Nashvillom. Bol to už jeho 20. gól v sezóne, čím si vyrovnal osobný rekord. Marcus Högberg zase dosiahol svoje prvé víťazstvo v kariére, keď zaskakujúc za chorého Andersa Nilssona zastavil 33 striel. Colin White, Vladislav Namesnikov, Artm Anisimov a Brady Tkachuk tiež skórovali za Senators, ktorí v stretnutí prišli o vedenie 4:1. Mark Borowiecki asistoval, aby si vytvoril nové osobné maximum s 12 bodmi. Svoj 400. bod v kariére vďaka asistencii dosiahol Kyle Turris, ktorý asistoval pri góly Craiga Smitha. Okrem neho sa z hostí presadili aj Rocco Grimaldi, Ryan Johansen a Roman Josi. Juuse Saros urobil 19 zákrokov.

Duclairov 20. gól v sezóne bol víťazný:

Hviezdy duelu: 1. A. Duclair (OTT), 2. J. Pageau (OTT), 3. M. Hogberg (OTT)

WPG - CHI 1:4

Štvorbodový Kane doviedol Chicago k výhre vo Winnipegu

Patrick Kane mal prsty vo všetkých góloch Chicaga pri jeho víťazstve 4:1 vo Winnipegu, druhom v posledných troch zápasoch. Najskôr asistoval pri presných zásahoch dvojbodového Alexa Nylandera, Dominika Kubalíka i Erika Gustafssona v presilovke, aby v 57. minúte sám pridal štvrtý gól. Robin Lehner sa prezentoval 36 zákrokmi a Blackhawks ukončili sériu šiestich prehier vo vzájomných súbojoch s Jets. Kanadský tím prehral tretí duel z ostatných štyroch. Tucker Poolman strelil jediný gól kanadského tímu, Connor Hellebuyck inkasoval štyrikrát z 32 striel. Chicagu sa v druhej tretine zranil Brandon Saad.

Hviezdy duelu: 1. R. Lehner, 2. P. Kane (obaja CHI), 3. N. Ehlers (WPG)

COL - CAR 1:3

Carolina zavŕšila historický výjazd výhrou v Denveri

Ešte tri minúty pred koncom tretej tretiny prehrávala Carolina v Denveri 0:1, ale potom troma gólmi v rade otočila stav a zdolala Colorado 3:1. Pripísala si šiesty triumf v posledných siedmich zápasoch a prvýkrát v klubovej histórii ukončila päťzápasový výjazd s bilanciou 4-0-1. Andrej Svečnikov naštartoval obrat, Jaccob Slavin strelil rozdielový gól v 59. minúte a Sebastian Aho spečatil výhru strelou do prázdnej brány. Jordan Martinook dvakrát asistoval a James Reimer predviedol 27 zákrokov. Ako jediný ho prekonal Gabriel Landeskog v úvode tretej tretiny v presilovke. Philipp Grubauer kryl 37 striel, no nezabránil druhej prehre Avalanche v ostatných troch dueloch.

Hviezdy duelu: 1. J. Slavin, 2. J. Reimer (obaja CAR), 3. P. Grubauer (COL)

ARI - MIN 5:8

Minnesota vyhrala gólovú prestrelku v Arizone a vyrovnala rekord

Sedem gólov v tretej tretine a 13 celkovo. Diváci vo Phoenixe sa mali na čo pozerať, aj keď Arizona napokon podľahla doma Minnesote 5:8. Mats Zuccarello, Eric Staal a Marcus Foligno zaznamenali po góle a dvoch prihrávkach, Ryan Hartman s Bradom Hunton po góle a asistencii, Ryan Donato, Ryan Suter a Luke Kunin strelili zvyšné góly Wild. Kunin už triafal prázdnu bránu, Zach Parise dvakrát asistoval a Devan Dubnyk urobil 35 zákrokov. Prekonali ho dvakrát Jakob Chychrun v presilovkách a raz Phil Kessel, Clayton Keller a Oliver Ekman-Larsson. Alex Goligoski získal dve asistencie, Nick Schmaltz tri. Darcy Kuemper striedal po siedmich inkasovaných góloch z 32 striel pre zranenie, Antti Raanta už za necelú minútu v bráne nečelil strele. Wild ukončili sériu troch prehier vonku a zdolali Coyotes v treťom vzájomnom súboji v rade. S ôsmimi gólmi v zápase si vyrovnali klubový rekord. Taylor Hall pri domácej premiére v drese Arizony asistoval.


Hviezdy duelu: 1. M. Zuccarello (MIN), 2. J. Chychrun (ARI), 3. M. Foligno (MIN)

VAN - VGK 5:4 PP

Vancouver prvýkrát zdolal doma Vegas a ukončil sériu prehier

Obranca Christopher Tanev skóroval po 90 sekundách predĺženia, čím rozhodol o domácej výhre Vancouveru 5:4 nad Las Vegas. Znamenala koniec trojzápasovej série prehier a vôbec prvý domáci triumf nad najmladším tímom NHL (1-4-1). Elias Pettersson strelil dva góly, Antoine Roussel a Tanner Pearson po jednom. Brock Boeser a Jake Virtanen dvakrát asistovali, Jacob Markström predviedol 39 zákrokov. Recept na neho našli dvojbodoví Reilly Smith, Mark Stone a Jonathan Marchessault, ako aj Nick Holden. William Karlsson dvakrát asistoval a Marc-Andre Fleury opustil duel s 29 zákrokmi. Golden Knights zmazali stratu 0:2, 1:3 aj 3:4, ale prišli o trojzápasovú víťaznú sériu celkovo a štvorzápasovú proti Canucks. Podľahli im len druhýkrát v 11. vzájomnom súboji.

Tanevov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. E. Pettersson (VAN), 2. M. Stone (VGK), 3. Ch. Tanev (VAN)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Daňo (CBJ) 5:52 0 0 0 0 0 1 1
T. Tatar (MTL) 16:37 0 0 0 0 0 4 1
A. Sekera (DAL) 16:07 0 0 0 0 0 0 0
Z. Chára (BOS) 20:11 0 0 0 0 0 1 2
E. Černák (TBL) 17:55 0 0 0 0 0 4 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Vyšli finálne preddraftové rebríčky CSS: Aké pozície v nich obsadili Slováci?Poznáme päť istých sérií prvého kola play-off. Svojich súperov poznajú aj obaja Slováci Hlavný favorit na Vezinovu trofej je vcelku jasný Dvorský a Mešár sa presadili, ale sú na pokraji konca. Repčík zahviezdil a je krok od postupu + video Jenčko ako hviezda duelu pomohol vynútiť rozhodujúci duel, druhý Slovák prispel k postupu! Play-off zažína o pár dní. Ako je na tom kapitán Colorada? Urobili krok späť: Sabres vyhodili hlavného trénera! Bolesti neustúpili: Obranca Montrealu sa rozhodol ukončiť kariéru Fantastické správy pre fanúšikov slovenskej reprezentácie o Jurajovi Slafkovskom!Canadiens si upísali útočníka so slovenskými koreňmi. Islanders obrancu Slafkovský hviezdil a zinkasoval tučný šek. Skóroval aj Tatar, o play-off je rozhodnuté Príprava na MS alebo play-off? O osude Martina Fehérváryho je rozhodnuté! Slafkovský to nakoniec dokázal: Strelil 20. gól, dosiahol 50. bod! + videoAHL: Regenda pri prehre nebodovalNemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies