Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Sullivan favoritom na Cenu Jacka Adamsa?

Od Pittsburghu sa toho v tejto sezóne čakalo pomerne veľa. A tímu sa darí napĺňať očakávania aj napriek tomu, že sa mu do cesty postavilo niekoľko prekážok. Veľkú zásluhu na tom má aj tréner Mike Sullivan.

„Ak by nebolo jeho práce, tak by Penguins neboli pár dní pred vianočnou prestávkou na postupovej pozícii. Tím dokáže len ledva zostaviť pre každý zápas zostavu, no Sullivan vie nachádzať cesty k víťazstvám,“ poznamenal Tyler Bowen.

Podľa Bowena by mal byť Sillivan považovaný za skorého adepta na Cenu Jacka Adamsa, ktorá sa udeľuje najlepšiemu trénerovi. Penguins totiž, bez ohľadu na to, kto hrá, dokážu dodržiavať trénerov systém a ich kvalitu podporuje pohľad okom i pokročilé štatistiky. Jeho šance na zisk trofeje sa pritom môžu ešte zvýšiť, keď sa tím uzdraví.

Sullivan sa v tejto sezóne dokázal popasovať bravúrne s týmito dvoma vecami:

Článok pokračuje pod reklamou

1. Množstvom významných zranení
Do prvého týždňa sezóny sa tímu zranili Jevgenij Malkin, Bryan Rust a Alex Galchenyuk. Odvtedy takmer každý kľúčový hráč vynechal významný čas. Ani absencia Sidneyho Crosbyho pritom nespomalila Penguins. V decembri sa dokonca dvakrát stalo, že tím hral bez troch top centrov a na začiatku ročníka musel obranca Juuso Riikola zaskakovať v útoku. Zranení boli aj Kris Letang, Justin Schultz, Brian Dumoulin či Patric Hörnqvist.

2. Ťažkou brankárskou situáciou
Okrem zranení sa musia Penguins vyrovnávať aj s ťažkou brankárskou situáciou. Vlani spoľahlivý Casey DeSmith išiel pred začiatkom sezóny cez waiver listinu na „farmu“ a v prvom tíme zostal Tristan Jarry. Nakoniec sa to ukázalo ako dobré rozhodnutie, pretože Jarry dokáže kompenzovať slabšie výkony nevyrovnaného Matta Murraya. V ostatnom čase pritom Sullivan dáva viac priestoru práve Jarrymu, ktorému prejavuje dôveru a zároveň sa nesnaží zničiť zvyšky sebavedomia Murrayovi.

Pri hlasovaní o Cenu Jacka Adamsa sa zväčša dostávajú do popredia tréneri, ktorí dovedú svoje tímy k nečakaným výsledkom alebo k dominantnej sezóne. To momentálne o Sullivanovi naplatí, ale v úvode sezóny podľa Bowena robil zázraky v zrejme najlepšej divízii v NHL a pri situácii, v ktorej sa jeho mužstvo ocitlo.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies