Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Reprezentácia

Začína turnaj najlepších juniorov sveta. Slovensko ho odštartuje kľúčovým duelom


Druhý sviatok vianočný sa nesie aj v znamení štartu ostro sledovaných Majstrovstiev sveta juniorov 2020, ktorých 44. ročník sa uskutoční v českých mestách Ostrava a Třinec.

Hlavným dejiskom turnaja najlepších svetových hráčov do 20 rokov bude Ostrava, tretie najväčšie mesto v Českej republike. Jej Ostravar Arénaje známa aj z hostenia seniorských majstrovstiev sveta. Stojí od roku 1986, ale v rokoch 2003 a 2004 prešla rekonštrukciou. Jej kapacita je 10 000 divákov.

Menšia hala sa nachádza v Třinci vzdialenom len 15 kilometrov od slovenských hraníc. A práve v miestnej Werk Aréne odohrajú skupinové zápasy Slováci. Hala otvorené v roku 2014 má kapacitu 5200 divákov a bežne v nej pôsobí extraligový klub HC Oceláři Třinec.

Tradične sa desiatka účastníkov rozdelila do dvoch skupín, pričom domáca reprezentácia bude spolu so Spojenými štátmi americkými, Kanadou, Ruskom a Nemeckom tvoriť Skupinu B.

Článok pokračuje pod reklamou

Fanúšikov spod Tatier bude v nadchádzajúcich dňoch viac zaujímať diania v Skupine A, v ktorej sa predstaví aj výber Slovenska. Doplnia ho Fínsko, Švajčiarsko, Švédsko a Kazachstan.

Formát turnaja je identický ako v ostatných rokoch – najlepšie štyri tímy postupujú do štvrťfinále, kde sa budú stretávať s výbermi z opačných skupín krížovým spôsobom „najlepší s najhorším“. Posledné tímy skupín zase absolvujú boj o udržanie, ktorý sa hrá na dva víťazné zápasy.

Skupinová fáza sa skončí na Silvestra a v druhý deň nového roka sa uskutoční play-off. To vyvrcholí finálovým zápasom, ktorý je na programe v nedeľu 5. januára.

Každoročne Slovensko bojuje najmä o udržanie sa v elitnej kategórii a z tohto pohľadu bude preň dôležitý už otvárací zápas proti Kazachstanu, ktorý sa odohrá v piatok. Ďalšími súpermi výberu Róberta Petrovického budú postupne Fínsko (28.12.), Švajčiarsko (30.12.) a Švédsko (31.12.).

Slovenskí mladíci nepatria medzi favoritov turnaja, ale ich ambície na turnaji, kde budú ako doma, sú vysoké. „Šance na MS máme vždy. Ak budeme plniť to, čo tréneri chcú, máme predpoklad na úspech. My si budeme klásť tie najvyššie ciele, teda aby sme to celé vyhrali," vyhlásil pre TASR útočník Dominik Jendek.

Medzi skutočných favoritov sa tradične radia Kanaďania, ktorí si budú chcieť vynahradiť nevydarený domáci turnaj, na ktorom skončili šiesti. Rusko a USA majú pravidelne veľmi silné mužstvá a také vyskladali aj Švédi. Titul obhajujú Fíni a doma sa určite budú chcieť vytiahnuť aj Česi.

Viac informácií na: msj2020.slovaknhl.sk



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Urbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Fanúšikovia Canadiens si Slafkovského zamilovali. Aj on ich. Pozýva na Slovensko Vybavte sa na play-off: Čiapky tímov NHL so zľavou až 50 % Pospíšil sa vyrovnal Tatarovi i Nemcovi. V dvoch ohľadoch viedol tím, v jednom aj celú NHL! Patrick Kane čelil otázke, ktorá zaujíma mnohých: Zostane v Detroite? Crosby bude hovoriť s Penguins o predĺžení zmluvyTatar má za sebou rozpačitú sezónu a pred sebou zaujímavé leto Poznáme už kompletný rozpis prvého kola play-off Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies