Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Magazín

Najlepšie prezývky histórie NHL I. – Obľúbené, urážlivé a humorné aj so Slovákmi

Prezývky sa s hráčmi NHL spájajú od samotného vzniku tejto súťaže a stali sa jej neoddeliteľnou súčasťou. Niektoré z nich sú také pamätné, že sa k nim aicky pridruží ich konkrétny majiteľ. Jeff Seide priniesol tie najlepšie rozdelené do niekoľkých kategórií a dnes sa zameriame na prvé z nich.

Dlhodobo obľúbené prezývky

Wayne „The Great One“ Gretzky – keď sa povie „The Great One“, každý si aicky túto prezývku spojí s Wayneom Gretzkym, najlepším hokejistom všetkých čias, veľkým číslom jeden v hokejovom svete.

„Super Mario“ Lemieux – najdynamickejší hráč v histórii Penguins, ktorého kariéra bola obmedzená zdravotnými problémami, sa etabloval v NHL v časoch, keď bola populárna video hra Super Mario. Keďže hviezdil už ako nováčik, veľmi rýchlo mu prischla táto prezývka.

Gordie „Mr. Hockey“ Howe – až do príchodu Gretzkyho bol považovaný za najlepšieho hráča, ktorý sa kedy objavil na ľade. Hokej hrával aj ako 52-ročný. Aj preto zostane známy, ako „Pán Hokej“, hoci počas hráčskych rokov mal aj iné prezývky (Sila, Kráľ hokeja, Legenda, Skvelý Gordie, Lakeť a pod.)

Článok pokračuje pod reklamou

Mark „Moose“ „Messiah“ Messier – šesťnásobný víťaz Stanleyho pohára bol mimoriadne produktívny, ale pre svoju postavu a silu aj poriadne tvrdý. Preto ho volali „Los“. Neskôr, keď ukončil 50-ročné čakanie Rangers na Stanlehyo pohár, dostal aj prezývku „Spasiteľ“.

Bernie „Boom Boom“ Geoffrion – ako jeden z prvých hráčov využíval tvrdú strelu príklepom. Vďaka svojím delovkám dostal už ako junior prezývku „Boom Boom“ – prvé bum pre kontakt hokejky s pukom, druhé bum pre následný náraz puku do mantinelu.

Sid „The Kid“ Crosby – v NHL debutoval ako 18-ročný chlapec s detskou tvárou. Preto ho začali volať „The Kid“ (v preklade dieťa), a keďže sa to hodilo k jeho krstnému menu, zostalo mu to dodnes. Súperi ho tak tiež volali, pretože sa často sťažoval rozhodcom.

Joe „Mr. Clutch“ Sakic – Sakic strelil veľa gólov, vrátane ôsmich gólov v predĺženiach v zápasoch play-off. Keďže vedel takto ukončovať dôležité zápasy, dostal prezývku „Pán kľúčový“.

Peter „The Great“ Forsberg – v Denveri dostal prezývku „Peter Veľký“ preto, akým neskutočným hráčom na ľade bol. Vždy zo seba odovzdával maximum, bol všestranný, dokázal hrať tvrdo, ale aj tvoriť hru a strieľať pekné góly.

Pavel „Magic Man“ Daciuk / Pavel „Houdini“ Daciuk – pre jeho šikovné ruky ho volali „Kúzelník“ alebo „Houdini“.

Nicklas „The Perfect Human“ Lidstrom – v Detroite mu dali prezývku „Perfektný človek“ a to preto, že všetko, čo robil, sa snažil robiť dôkladne.

Humorné prezývky

Don „Grapes“ Cherry – niekdajší tréner Bruins a Rockies je známy pre svoje pestré a výrazné obleky. Jeho priezvisko je v preklade „čerešňa“, ale keďže býva často prostoreký a nevrlý, tak dostal prezývku podľa kyslého hrozna a skrátene ho volali len „Hrozno“.

Dustin „Penncakes“ Penner – Penner utrpel známe zranenie chrbta pri jedení palaciniek. Tie sa po anglicky povedia „pancakes“. Prezývka je tak kombináciou toho a jeho priezviska.

Marc-Edouard „Pickles“ Vlasic – Vlasic je chladný ako uhorka, preto ho tak volajú aj spoluhráči. Pomohlo aj to, že v Spojených štátoch sú populárne kyslé uhorky značky Vlasic.

Ron „Nuts“ Tugnutt – Tugnutt vytvoril v roku 1991 dodnes platný rekord modernej NHL so 70 zákrokmi v zápase nekončiacom prehrou. Je to šialené číslo, ale to nebol dôvod jeho prezývky. Jednoducho si tým spoluhráči skracovali jeho priezvisko.

Pat „Little Ball of Hate“ Verbeek – proti Verbeekovi sa nehralo ľahko a Glenn Healy mu dal prezývku „Malá guľa nenávisti“.

Peter „Ned Flanders“ Budaj – slovenský brankár mal na každej svojej maske postavičku Neda Flandersa z jeho obľúbených Simpsonovcov. Prezývka sa mu hodila aj ako veľkému kresťanovi, ktorým bol aj Flanders.

Iľja „Mr. Universe“ Bryzgalov – ruský brankár sa stal „Pánom vesmíru“ po tom, čo prezentoval svoje najhlbšie myšlienky o vesmíre v dokumente monitorujúcom hráčov tímov, ktoré sa pripravovali na Winter Classic.

My by sme medzi tie humorné pridali aj: Tomáš „Tuna“ Tataaaar :-)

Urážlivé prezývky

Ken „The Rat“ Linseman – vyzeral ako hlodavec a rovnako aj hral. Prezývku „Potkan“ mu vymyslel legendárny Bobby Clarke, ktorému jeho pohyby na ľade pripomínali tohto hlodavca.

Jeff „The Justin Bieber of Hockey“ Skinner – Skinner mal aj v dospelosti tvár dieťaťa a učaroval snáď každej mladej fanúšičke v Caroline, preto ho prirovnali k slávnemu spevákovi a začali mu hovoriť „Justin Bieber hokeja“.

Brent „The Other One“ Gretzky – v NHL odohral len 13 zápasov so ziskom gólu. Jeho starší brat mal prezývku „The Great One“, on „The Other One“, čo v preklade znamená „Ten druhý“.

Rôznorodé prezývky

Hector „Toe“ Blake – táto prezývka s hokejom nesúvisí. Jeho mladšia sestra mala problémy s vyslovovaním jeho krstného mena a volala ho „Hectoe“, skrátene „Toe“.

„Lucky“ Luc Robitaille – skauti mu neverili a draftovaný bol až zo 171. miesta. On mal však šťastie (v angličtine Luck), že mohol ukončiť kariéru ako najproduktívnejší ľavý krídelník v histórii. Preto bol „Lucky“.

Danny „Tickets“ Gare – prezývka „Lístky“ vznikla vďaka sľubu jeho priateľom, že im kúpi lístky na zápas, keď sa dostane do tímu Sabres a príde s ním hrať do Vancouveru. Sľub splnil a na štadión prišlo osem autobusov s jeho kamarátmi a známymi. V Buffale tiež mal vo zvyku venovať pred zápasom vstupenky dvom vyžrebovaným ľuďom.

Guy Lafleur „The Flower“ – prezývka „Kvetinka“ je výsledkom toho, že vo svojom priezvisku má skryté slovo „fleur“, ktoré vo francúzštine znamená „kvet“. Mal aj prezývku „Blonďavý démon“, pretože ničil súperov a mal blond vlasy.

Fred „The Fog“ Shero – tréner, ktorý doviedol Flyers k Stanleyho pohárom v rokoch 1974 a 1975, bol známy ako „Hmla“, pretože premýšľal tak hlboko, že bol v myšlienkach utopený ako v hmle. A taktiež sa ako hmla vedel vytratiť pred novinármi, ktorí ho následne nemohli nikde v aréne nájsť.

George „Punch“ Imlach – prezývku „Úder“ dostal po tom, čo ho jeden nešťastný úder lakťom do hlavy poslal do bezvedomia a následne sa pokúsil udrieť tímového fyzioterapeuta, ktorý sa mu snažil pomôcť postaviť sa.

Al „Radar“ Arbour – jediný hráč, ktorý v lige hrával v okuliaroch, dostal prezývku „Radar“ od trénera Jacka Adamsa. Jeho osobnosť tiež pripomínala Radara O’Reillyho z populárneho filmu a seriálu M*A*S*H.

Ďalší balík prezývok už zajtra.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies