Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Reprezentácia

MSJ 2020: Slovensko si vydrelo víťazstvo nad Kazachstanom


Slovensko otvorilo svoj program na Majstrovstvách sveta do 20 rokov zápasom proti Kazachstanu, ktorý vlani deklasovalo. Tentoraz to také jednoznačné nebolo.

Slovensko - Kazachstan 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Góly: 25. Okuliar (Kňažko, Čajkovič)(PP), 57. Tkáč (Mrázik) , 60. Džugan (PB) - 29. Musorov (Butenko)(PP)
Strely: 24:23 (9:8, 6:5, 9:10), Presilovky: 1/5-1/7

Zostava SVK: Hlavaj (Vyletelka) – Dlugoš, Bučko, Vitaloš, Kňažko, Mudrák, Česánek, Turan – Faško-Rudáš, Džugan, M. Minárik – Okuliar, Kováčik, Čajkovič – Paulíny, Mrázik, Tkáč – Jendek, J. Minárik, Ďurina.

Zostava KAZ: Nurek (Kalmykov) – Gajtamirov, Dichanbek, A. Koroljov, Butenko, Katasonov, Šlyčkov, D. Muratov, Šaichmeddenov – Djomin, Bujalskij, Sajko – Bojko, Čaporov, Musorov – Asuchanov, Bondarenko, Omirbekov – Alexandrov, Ljapunov, Čalov.

Článok pokračuje pod reklamou

Ako prvý v zápase pohrozil Kazachstan po zakázanom uvoľnení Slovákov, ale Hlavaj si s tým bez väčších problémov poradil. Úvod lepšie vychádzal outsiderovi, ktorý hral od tretej minúty aj presilovku po hákovaní Jendeka. Nevyužil ju. Následne si početnú prevahu vyskúšalo aj Slovensko. Hneď v úvode presilovky sa však do prečíslenia dostali Demin s Bujalskym, ktorého zakončenie zneškodnil výborným zákrokom Hlavaj. Podobný zákrok Nurek počas oslabenia vytiahnuť nemusel. Väčšiemu tlaku čelil po prvýkrát až po presilovke v ôsmej minúte. Odvtedy boli hráči spod Tatier na ľade aktívnejší. V 12. minúte však prišla nedovolená hra vysokou hokejkou Tkáča a Kazachstan hral svoju druhú presilovku. V jej druhej polovici predviedol proti Djominovi ďalší bravúrny zákrok Hlavaj, a tak gól neprinieslo ani toto vylúčenie. Niečo cez tri minúty pred koncom dostalo šancu zahrať si v početnej prevahe ešte aj Slovensko. 15 sekúnd pred koncom presilovky sa faulu dopustil kazašský kapitán a Slováci hrali v prevahe o dvoch. Túto príležitosť nevyužili a 20 sekúnd pred koncom tretiny opäť putoval na trestnú lavicu za zbytočné sekanie Tkáč. Gól sme tak nakoniec v prvých 20 minútach nevideli.

Hra štyroch proti štyrom ani následná presilovka Kazachstanu v úvode druhej tretiny gól nepriniesli. Po zaváhaní Jendeka pri rozohrávke nás v tretej minúte podržal opäť pozorný Hlavaj. O minútu neskôr sa podrazenia dopustil Saiko a Werk Arénou sa rozoznelo skandovanie: „My chceme gól.“ Ten už tentoraz prišiel. Skóre stretnutia otvoril strelou z prvej a po peknej krížnej prihrávke Kňažka Oliver Okuliar. Po góle boli mladí Slováci na koni. V deviatej minúte prišlo ďalšie zbytočné vylúčenie, tentoraz Turana, ktorý za úder do hlavy a krku dostal aj 10-minútový osobný trest. Nakoniec Slovákov z koňa zosadil Musorov, ktorý vyrovnal pomerne rýchlo na 1:1 ukážkovým zakončením. Bondarenko sa o minútu snažil ohroziť Hlavaja z úniku, ale neuspel. Ďalšej šanci slovenský brankár čelil v 14 minúte. Krátko na to oslabil aktívnejších Kazachov Alexandrov, a tak mali Slováci šancu opäť sa chytiť. 38 sekúnd pred koncom presilovky sa však pobral na trestnú lavicu Okuliar, ktorému sa nepáčilo zakončenie súpera po hvizde rozhodcu a dal mu to pocítiť krosčekom. Slovensko oslabenie prežilo. Záver dvadsaťminútovky už tretí gól duelu nepriniesol. Hralo sa prevažne v obrannom pásme Kazachstanu, ale Nurek väčším šanciam nečelil.

Kazachovia v úvode záverečnej tretiny pohrozili hneď dvakrát, ale Hlavaj nekapituloval. Slováci v prvej päťminútovke pokračovali v nepresnostiach a aj keď sa dostali k zakončeniu, nemierilo na bránu. S ubudajúcimi minútami aktivita Slovenska rástla, ale Kazachovia, cítiac šancu v zápase bodovať, hrali veľmi obetavo. V strede tretiny zastavil rozvíjajúci sa tlak Kňažko nebezpečnou hru vysokou hokejkou. V oslabení sa Mrázik rútil s Ďurinom do rýchleho protiútoku, ale neskončil efektívnym zakončením. Po návrate Kňažka z trestnej levice sa črtala sľubná šanca Slovenska, ale prečíslenie skončilo skôr, ako sa mohlo rozvinúť v niečo nádejnejšie. Krátko na to hralo Slovensko opäť v oslabení, keď Česánek vyhodil puk mimo hracej plochy. Kazachovia v presilovke zatlačili, ale Hlavaja neprekonali. Slováci sa v závere snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu a tri minúty pred koncom strelil gól na 2:1 Daniel Vladimír Tkáč, ktorý do brány dorazil odrazený puk. Rozhodcovia sa na gól ešte pozreli cez video, ale gól zostal platný. Kazachovia neskladali zbrane a krátko po góle sa tlačil do brány Bujalskij. Väčšina zvyšku zápasu sa dohrala v útočnom pásme Slovenska. Na konci sa Kazachstan odhodlal k hre bez brankára a šesť sekúnd pred koncom upravil skóre na konečných 3:1 Róbert Džugan.

Víťazný gól Tkáča:


Hráčmi zápasu sa stali slovenský brankár Samuel Hlavaj a kazašský obranca Temirlan Gajtamirov. Slovensku po prvom zápase patrí druhé miesto v skupine A, ale už zajtra narazí na silné Fínsko. Duel sa odohrá opäť od 15:00.

Viac informácií o turnaji na: msj2020.slovaknhl.sk

Ďalší zápas

Skupina B: Nemecko - USA 3:6 (1:2, 2:2, 0:2)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies