Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Halák zažiaril s jubilejnou nulou, Pánik bodoval

Prvý hrací deň v NHL po vianočnej prestávke priniesol jedenásť zápasov aj s troma Slovákmi. Jaroslav Halák vychytal okrúhle čisté konto a dostal sa medzi hviezdy duelu. Richard Pánik prispel bodom k výhre. Zdeno Chára sa vrátil do akcie.

BUF - BOS 0:3

Halák vychytal jubilejnú nulu, Chára sa vrátil do akcie

Jaroslav Halák dostal šancu v prvom zápase po prestávke a s 23 zákrokmi doviedol Boston k výhre 3:0 nad Buffalom. Pre slovenského brankára, ktorý bol druhou hviezdou duelu, pritom išlo o jubilejné 50. čisté konto v kariére. Dva góly po sebe strelil Patrice Bergeron, poistku do prázdnej brány pridal Brandon Carlo a Brad Marchand zaznamenali tri asistencie. Bruins vyhrali druhý zápas po sebe a tentoraz bol pritom aj kapitán Zdeno Chára, ktorý sa po menšej operácii vrátil do akcie. Odohral 22 a štvrť minúty so ziskom plusového bodu a bodyčeku. Pre Bergerona išlo o tretí viacgólový zápas po sebe, čo naposledy dokázal z hráčov Bruins Cam Neely v ročníku 1988/89. Linus Ullmark inkasoval dva góly z 24 striel a Sabres prišli o päťzápasovú sériu výhier v domácom prostredí. Celkovo prehrali piaty zápas z posledných šiestich. Okrem toho prišli o Jeffa Skinnera, ktorý sa zranil pri kolízii s Davidom Pastrňákom.


Hviezdy duelu: 1. P. Bergeron (BOS), 2. J. Halák (BOS), 3. D. Pastrňák (BOS)

WSH - CBJ 2:1 PP

Pánik asistoval pri výhre nad Columbusom

Slovenský útočník Richard Pánik prihrával Carlovi Hagelinovi na prvý gól v sezóne a nakoniec tým pomohol aj k výhre Washingtonu 2:1 nad Columbusom, ktorý prišiel o sériu piatich výhier po sebe. Švéd v tretej tretine vyrovnal skóre a v predĺžení o triumfe rozhodol T.J. Oshie počas presilovky. Iľja Samsonov, ktorého v hľadisku sledovala aj mama, pomohol k tretej výhre z ostatných štyroch zápasov 27 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal Jakob Lilja so svojím prvým gólom v NHL. Joonas Korpisalo opustil duel, v ktorom si Blue Jackets natiahli bodovú sériu na deväť zápasov, s 34 zákrokmi. Pánik, ktorý odohral 11 a pol minúty, ho neohrozil ani raz. Prezentoval sa však dvoma bodyčekmi. Alex Ovečkin zaznamenal pri víťaznom góle asistenciu, a tak mu už len bod chýba na to, aby vyrovnal rekord v počte bodov v nadstavenom čase, ktorý s 37 bodmi drží Patrik Eliáš.

Článok pokračuje pod reklamou


Hviezdy duelu: 1. I. Samsonov (WSH), 2. J. Korpisalo (CBJ), 3. T. Oshie (WSH)

NJD - TOR 4:5 PP

Vlastný gól Devils rozhodol o výhre Maple Leafs

Damon Severson nikdy nestrelil gól v predĺžení a určite si nepredstavoval, že jeho prvý bude vlastný. Tak tomu bolo v piatok, keď pri snahe vyhodiť puk do bezpečia ho bekhendom poslal do svojej brány, aby daroval Torontu víťazstvo 5:4 nad New Jersey. K šiestej výhre v sérii pomohli góly Zacha Hymana, Kasperiho Kapanena, Johna Tavaresa a Iľju Michejeva, ktorý duel pre nepeknú reznú ranu nedohral. Michael Hutchinson urobil 24 zákrokov a puk z brány vyťahoval po góloch Nica Hischiera, Nikitu Guseva, Kylea Palmieriho a Jespera Bratta. Mackenzie Blackwood opustil duel s 32 zákrokmi. Devils prehrali tretí zápas z posledných štyroch.

Rozhodujúci vlastný gól Seversona


Hviezdy duelu: 1. W. Nylander (TOR), 2. K. Palmieri (NJD), 3. J. Bratt (NJD)

NYR - CAR 5:3

Zibanejad, Panarin doviedli Rangers k výhre nad Hurricanes

Mika Zibanejad a Artemij Panarin nazbierali po tri body a Henrik Lundqvist urobil 39 zákrokov, aby Rangers porazili v Madison Square Garden Carolinu pomerom 5:3. Zibanejad strelil dva presilovkové góly a pridal asistenciu, Panarin zaznamenal gól a dve asistencie. Víťazný gól vsietil Chris Kreider a skóre stretnutia uzavrel Ryan Strome. New York vyhral štvrtý vzájomný zápas po sebe. Hurricanes navyše prehrali tretí zápas z posledných troch. Ich góly v piatok strelili Lucas Wallmark, Brett Pesce a Sebastian Aho. James Reimer ukončil duel s 19 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. A. Panarin (NYR), 2. M. Zibanejad (NYR), 3. C. Kreider (NYR)

COL - MIN 4:6

O výhre Wild nad Avs rozhodli tri góly z tretej tretiny

Minnesota strelila v tretej tretine tri góly po sebe, aby vyhrala nad Coloradom 6:3 v zápase, v ktorom prišla o vedenia 2:0 i 3:2, aby v tretej tretine prehrávala 3:4. Vyrovnanie priniesol Mats Zuccarello, víťazný gól Victor Rask a poistku do prázdnej brány Ryan Suter. Carson Soucy, Eric Staal a Brent Hunt tiež skórovali, Zach Parise a Kevin Fiala zaznamenali po dve asistencie. Devan Dubnyk zneškodnil 40 striel, aby si Wild zlepšili bilanciu v posledných štyroch zápasoch na 3-1-0. Dva góly Avalanche strelil Matt Calvert, jeden Nathan MacKinnon. Ten tečoval strelu Caleho Makara, ktorý sa po ôsmich vynechaných zápasoch vrátil do akcie. Pavel Francouz urobil 27 zákrokov a jeho tím prehral tretí zápas z posledných štyroch.

Hviezdy duelu: 1. V. Rask (MIN), 2. M. Calvert (COL), 3. G. Landeskog (COL)

NSH - PIT 2:5

Pittsburgh ukončil bodovú sériu Nashville aj Josiho gólovú šnúru

Tristan Jarry zastavil 30 z 32 striel a doviedol Pittsburgh k výhre 5:2 v Nashville, ôsmej v posledných desiatich zápasoch. Mladý brankár si natiahol víťaznú sériu proti tímom zo Západnej konferencie na osem duelov od 25. novembra. Z jeho spoluhráčov skórovali dvojbodový Juuso Rikola, Alex Galchenyuk, Teodors Blugers, Bryan Rust a Dominik Simon. Pekka Rinne striedal už v 15. minúte po Blugersovom góle na 3:1, treťom inkasovanom zo šiestich striel. Juuse Saros kryl 17 zo zvyšných 19 striel. Craig Smith a Viktor Arvidsson skórovali z hráčov Predators, ktorí prišli o päťzápasovú bodovú sériu. Roman Josi bodoval v šiestom dueli v rade, ale nepredĺžil si päťzápasovú gólovú šnúru. Colton Sissons a Dan Hamhuis opustili zápas pre zranenia.

Hviezdy duelu: 1. J. Rikola, 2. T. Blugers, 3. T. Jarry (všetci PIT)

WPG - STL 4:5 PP

Blues si natiahli víťaznú sériu, Perron opäť udrel v predĺžení

David Perron strelil ako prvý hráč v klubovej histórii štvrtý gól v predĺžení v sezóne, ktorým rozhodol o triumfe St. Louis 5:4 vo Winnipegu, siedmom v sérii. Pripísal si aj asistenciu, rovnakú bilanciu zaznamenal Alex Pietrangelo. Tyler Bozak strelil dva góly, prvý v presilovke, Justin Faulk tiež skóroval. Jaden Schwarzt nazbieral tri asistencie, Brayden Schenn dve a Jordan Binnington predviedol 25 zákrokov. Prekonali ho dvojgólový Kyle Connor, Gabriel Bourque a Blake Wheeler, ktorý vynútil predĺženie 74 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Patrik Laine dvakrát asistoval a Connor Hellebuyck urobil 30 zákrokov. Jets štyrikrát dohnali jednogólovú stratu, ale prehrali piaty zápas z posledných šiestich a štvrtý proti Blues v rade.

Perronov rekordný gól v predĺžení:

Hviezdy duelu: 1. T. Bozak (STL), 2. K. Connor (WPG), 3. J. Schwartz (STL)

CHI - NYI 5:2

Lehner doviedol Chicago k výhre nad bývalým tímom

Robin Lehner sa zaskvel 38 zákrokmi v prvom zápase proti jeho bývalému tímu, keď doviedol Chicago k domácej výhre 5:2 nad New Yorkom Islanders. Rozhodla o tom trojgólová štvorminútovka v prvej tretine, po ktorej Thomas Greiss striedal. Inkasoval trikrát z 11 striel už do konca 12. minúty, keď ho prekonali Dennis Gilbert (1. gól v NHL), Dominik Kubalík a Alex DeBrincat. Ten ukončil osemzápasové gólové suchoty. Semiona Varlamova pokorili zo zvyšných 19 striel Jonathan Toews a Matthew Highmore. Dylan Strome s Duncanom Keithom dvakrát asistovali pri štvrtej výhre Blackhawks v posledných šiestich dueloch. Ross Johnston a Casey Cizikas (oslabenie) sa postarali o góly Islanders, ktorí prehrali tretí zápas po sebe a prišli o sériu troch výhier vonku.


Hviezdy duelu: 1. R. Lehner, 2. D. Strome, 3. A. DeBrincat (všetci CHI)

EDM - CGY 1:5

Calgary ovládlo prvé albertské derby sezóny

Andrew Mangiapane otvoril skóre už po 11 sekundách a pridal dve asistencie, aby nasmeroval Calgary k jasnému víťazstvu 5:1 v provinčnom derby na ľade Edmontonu. Na listine strelcov ho doplnili dvojbodový Elias Lindholm, Matthew Tkachuk, Sean Monahan a Mikael Backlund, ktorý uzavrel skóre gólom v oslabení. T.J. Brodie dvakrát asistoval a David Rittich prispel 28 zákrokmi k druhej výhre Flames v posledných troch dueloch. Ako jediný ho prekonal Connor McDavid, ktorý ešte v prvej tretine znižoval stav na 1:2. Mikko Koskinen striedal po štvrtom inkasovanom góle z 24 striel v 37. minúte. Mike Smith chytil šesť zo zvyšných siedmich striel. Oilers prehrali ôsmy zápas z ostatných desiatich. Milan Lucic a James Neal nebodovali pri ich prvom stretnutí po vzájomnej výmene.

Hviezdy duelu: 1. A. Mangiapane, 2. E. Lindholm, 3. M. Giordano (všetci CGY)

ANA - VGK 4:3

Ducks skórovali trikrát za 97 sekúnd a prvýkrát zdolali doma Vegas

Anaheim odpovedal na vedúci gól súpera v druhej tretine troma gólmi za 97 sekúnd, tretie najrýchlejšie v klubovej histórii. Devin Shore pridal v strede tretej tretiny štvrtý gól kalifornského tímu v rade, ktorým rozhodol o výhre 4:3 nad Las Vegas. Na šiesty pokus to bol prvý domáci triumf Ducks nad Golden Knights a celkovo len druhý v 11. vzájomnom súboji. Shore si pripísal aj asistenciu, rovnakú bilanciu mal Cam Fowler. Adam Henrique a Max Comtois tiež skórovali, kým John Gibson urobil 26 zákrokov. Jonathan Marchessault otvoril skóre duelu a dvojgólový Nate Schmidt ho zdramatizoval dvoma gólmi v posledných dvoch minútach tretej tretiny. Mark Stone dvakrát asistoval a Malcolm Subban inkasoval štyrikrát z 18 striel.

Hviezdy duelu: 1. C. Fowler, 2. D. Shore, 3. A. Herique (všetci ANA)

SJS - LAK 2:3 PP

Frkove góly pri debute za Kings viedli k výhre v derby

Martin Frk strelil svoje prvé dva góly pri debute v drese Los Angeles, ktorými v tretej tretine vyrovnal stav z 0:2 na 2:2 po prihrávkach Nikolaja Prochorkina a Jeffa Cartera. Carter potom v 91. sekunde predĺženia dokonal obrat a rozhodol o výhre Kings 3:2 v štátnom derby na ľade San Jose. S 11. gólom v predĺžení si vylepšil klubový rekord. Znamenala koniec trojzápasovej série prehier, kým Sharks si pripísali štvrtú prehru v rade. Erik Karlsson a dvojbodový Joe Thornton ich v druhej tretine poslali do vedenia. Patrick Marleau dvakrát asistoval a Aaron Dell opustil duel s 35 zákrokmi. Jack Campbell ich urobil 22. Thornton skóroval prvýkrát od 18. marca po 47 dueloch a s 1 078. asistenciou v NHL sa priblížil na rozdiel jednej k Adamovi Oatesovi na siedmom mieste historického poradia.

Carterov rozhodol derby v predĺžení:

Hviezdy duelu: 1. M. Frk (LAK), 2. J. Thornton, 3. P. Marleau (obaja SJS)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 26/26 (100 %)
R. Pánik (WSH) 11:34 0 1 1 0 0 0 2
Z. Chára (BOS) 22:16 0 0 0 +1 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies