Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Tatar a Sekera dvojbodoví, Jaroš späť v akcii

V desiatich nedeľných zápasoch NHL hrali aj piati Slováci, z ktorých dvaja bodovali. Tomáš Tatar si pripísal gól a asistenciu, kým Andrej Sekera prispel k výhre dvoma prihrávkami. Z triumfov sa tešili aj Zdeno Chára s Erikom Černákom. Christián Jaroš sa vrátil do akcie.

FLA - MTL 6:5

Tatarove dva body nezabránili prehre Montrealu na Floride

Tomáš Tatar zaznamenal svoj 16. gól a 19. asistenciu v ročníku, keď najskôr posielal Montreal do vedenia 2:1 v presilovke a potom asistoval pri góle Sheu Webera na konečných 5:6. Canadiens otočili stav z 0:2 na 3:2, ale potom inkasovali od Floridy štyrikrát v rade a prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Tatar v ňom odohral 18 a trištvrte minúty aj s mínusovým bodom, štyrmi strelami a troma bodyčekmi. Z jeho spoluhráčov skórovali aj trojbodový Jeff Petry, dvojbodový Max Domi a Jesperi Kotkaniemi v presilovke. Domi si natiahol gólovú sériu na päť duelov. Nick Suzuki nazbierali tri asistencie a Carey Price urobil 28 zákrokov. Štvrtý domáci triumf Panthers v sérii zariadili Jonathan Huberdeau, ktorý strelil dva góly a pridal dve asistencie, s Aleksanderom Barkovom, ktorý ku dvom gólom pridal jednu asistenciu. Huberdeau bodoval v šiestom zápase po sebe a ako druhý hráč v klubovej histórii po Pavlovi Burem dosiahol 50-bodovú hranicu už v 38. zápase sezóny. Mike Matheson si pripísal gól a dve prihrávky, Noel Acciari tiež skóroval a Jevgenij Dadonov dvakrát asistoval. Sergej Bobrovskij pomohol k celkovo piatej výhre v ostatných šiestich dueloch s 38 zákrokmi. Bol pri nej aj navrátilec do zostavy Aaron Ekblad.

Tatarov 16. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Huberdeau, 2. A. Barkov (obaja FLA), 3. J. Petry (MTL)

Článok pokračuje pod reklamou

ARI - DAL 2:4

Sekera prispel dvoma bodmi k veľkému obratu Dallasu

Andrej Sekera peknou prihrávkou nabil Alexanderovi Radulovovi na gól, ktorým v strede tretej tretiny vyrovnal stav na 2:2 a nasmeroval Dallas k víťaznému obratu na ľade Arizony. Po prvej tretine prehrával 0:2, ale štyrmi gólmi v tretej časti hry si vystrieľal triumf 4:2, druhý v rade po predošlých dvoch prehrách. Sekerovi dodatočne priznali aj druhú asistenciu, piatu v sezóne, pri góle Mattiasa Janmarka do prázdnej brány. Okrem nich si pripísal na konto aj dva plusové body a jeden blok za viac ako 14 a pol minúty v akcii. Jamie Benn a Roope Hintz tiež pomohli k obratu gólmi, pričom Benn získal aj asistenciu. Anton Chudobin predviedol 33 zákrokov. Prekonali ho Taylor Hall s dvojbodovým Conorom Garlandom. Antti Raanta inkasoval trikrát z 24 striel. Coyotes prehrali tretí zápas v sérii celkovo i na domácom ľade. Derek Stepan ho nedohral po bodyčeku od Jamieho Oleksiaka.


Hviezdy duelu: 1. R. Hintz (DAL), 2. C. Garland (ARI), 3. J. Benn (DAL)

TBL - DET 2:1

Tampa si predĺžila víťaznú sériu proti Detroitu, Černák nebodoval

Brayden Point prelomil v úvode tretej tretiny nerozhodný stav v presilovej hre, aby zariadil domáci triumf Tampy Bay 2:1 nad Detroitom, tretí v sérii. Ondřej Palát otvoril skóre v druhej tretine a Curtis McElhinney sa prezentoval 19 zákrokmi. Ako jediný na neho našiel recept Robbi Fabbri, ktorý v závere druhej tretiny vyrovnal stav na 1:1. Jonathan Bernier predviedol po návrate do brány zo zranenia 37 zákrokov, ale neodvrátil šiestu prehru Red Wings v rade a už šestnástu proti Lightning v sérii od 17. apríla 2016. Tampe sa po 13 dueloch vrátil do akcie Brayden Coburn. Slovenský obranca Erik Černák odohral takmer 17 a pol minúty s bilanciou tri strely, dva bodyčeky a blok.

Pointov rozdielový gól v presilovke:

Hviezdy duelu: 1. B. Point (TBL), 2. J. Bernier (DET), 3. C. McElhinney (TBL)

BOS - BUF 3:2

DeBrusk rozhodol dvoma gólmi o výhre Bruins nad Sabres

Jake DeBrusk urobil chybu a tréner ho väčšinu prvej tretiny nechal za trest sedieť na lavičke. V tretej tretine však svoje zaváhania vynahradil dokonale, keď strelil dva presilovkové góly za 18 sekúnd, aby rozhodol o výhre Bostonu 3:2 nad Buffalom. David Pastrňák zaznamenal gól a asistenciu, Steven Kampfer dve asistencie a Tuukka Rask urobil 24 zákrokov, aby Bruins porazili Sabres v druhom zápase po sebe a predĺžili si víťaznú sériu na tri zápasy a bodovú na sedem (4-0-3). O góly hostí, ktorí prehrali šiesty zápas zo siedmich, sa postarali Rasmus Ristolainen, ktorý vyrovnával na 1:1 a Curtis Lazar, ktorý tak v šiestej minúte tretej tretiny nádej kontaktným gólom na 2:3. Linus Ullmark opustil duel s 19 zákrokmi. Kapitán „Medveďov“ Zdeno Chára na jeho bránu nevyslal ani jednu strelu. Počas 23-minútového pobytu na ľade sa prezentoval bodyčekom a štyrmi blokmi.

DeBruskove dva presilovkové góly za 18 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. J. DeBrusk (BOS), 2. D. Pastrňák (BOS), 3. R. Ristolainen (BUF)

OTT - NJD 3:4 PP

Hughes rozhodol v predĺžení o výhre Devils nad Sens

Jack Hughes strelil gól 54 sekúnd po začiatku predĺženia a New Jersey vďaka tomu uspelo v Ottawe 4:3. Bol to jeho šiesty gól v kariére. „Toto víťazstvo sme potrebovali. Sme hladní po bodoch a chceme ísť v tabuľke hore. Nie sme spokojní s pozíciou, v ktorej sme,“ povedal po zápase. Presilovkové góly strelili Nico Hischier a Nikita Gusev, skóroval aj Miles Wood. Mackenzie Blackwood urobil 20 zákrokov. Bod pre Senators zaistil Thomas Chabot strelou z diaľky päť minút pred koncom tretiny. Z jeho spoluhráčov sa presadili aj Nick Paul a Artem Anisimov, kým Craig Anderson kryl 30 striel. Svoj druhý zápas v sezóne odohral slovenský obranca Christián Jaroš. V akcii strávil takmer osem minút a pripísal si plusový bod, dva bodyčeky a dva bloky. Do zostavy Senators sa po zraneniach vrátil Scott Sabourin.

Hughesov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. J. Hughes (NJD), 2. T. Chabot (OTT), 3. S. Vatanen (NJD)

STL - WPG 4:1

Blues porazili Jets a vyhrali ôsmy zápas po sebe

Jaden Schwartz skóroval dvakrát a Jordan Binnington urobil 25 zákrokov, aby pomohli St. Louis k víťazstvu 4:1 nad Winnipegom, ktorým si predĺžili víťaznú sériu už na osem zápasov. Ryan O’Reilly a Robert Thomas tiež skórovali, aby si obhajca titulu vylepšil bilanciu na 26-8-6. „V šatni by ste to ani nepoznali. Každý sa snaží pracovať spoločne, brať to deň po dni a tie víťazstva len prichádzajú,“ poznamenal Binnington, ktorého prekonal len Nicholas Shore. Connor Hellebuyck predviedol 24 zákrokov a Jets prehrali šiesty zápas z ôsmich. Druhý gól Schwartza padol do prázdnej brány.


Hviezdy duelu: 1. A. Pietrangelo (STL), 2. J. Binnington (STL), 3. R. Bortuzzo, StL

CBJ - CHI 2:3 SN

Columbus prišiel o výhru i brankára, Kane rozhodol o výhre Chicaga

Columbus prišiel o dvojgólový náskok, o druhý bod zo zápasu a hlavne svoju brankársku jednotku. Joonas Korpisalo urobil 28 zákrokov a pri neúspešnej snahe zneškodnil nájazd Jonathana Toews utrpel zranenie. Elvis Merzlikins sa následne nezahriaty postavil proti Patrickovi Kaneovi, ktorý rozhodol o výhre Chicaga 3:2. Dvojgólovú stratu zmazali v tretej tretine Dylan Strome a Erik Gustafsson, Robin Lehner kryl 31 striel. Vedenie Blue Jackets vybudovali v prvej tretine Riley Nash a Pierre-Luc Dubois. Zach Werenski sa tešil z gólu na konci predĺženia, ale po preskúmaní videom sa ukázalo, že to bolo tesne po vypršaní hracieho času. Tréner John Tortorella bol nahnevaný, pretože rozhodcovia predtým odmietli posunúť čas o sekundu dozadu, keď po pri technickom prehrešku Blackhawks (príliš veľa hráčov na ľade) plynul čas o sekundu dlhšie aj po prerušení hry. Takto by gól Werenskiho platil.

Kaneov rozhodujúci nájazd:


Hviezdy duelu: 1. P. Kane (CHI), 2. E. Gustafsson (CHI), 3. R. Nash (CBJ)

MIN - NYI 1:3

Islanders zdolali Wild vďaka trom gólom z tretej tretiny

Minnesota vďaka gólu Ryana Donata viedla od prvej tretiny, ale nakoniec v domácom prostredí nestačila na Islanders. Newyorský tím o svojej výhre 3:1 rozhodol v tretej tretine, v ktorej sa postupne presadili Ryan Pulock, Matt Martin a Tom Kuhnhackl. Semion Varlamov urobil 25 zákrokov a „Ostrovania“ vyhrali druhýkrát v ostatných šiestich dueloch. S 25 zákrokmi opustil duel aj Devan Dubnyk. Wild v druhej tretine nastrelili dvakrát tyčku.

Hviezdy duelu: 1. M. Martin (NYI), 2. S. Varlamov (NYI), 3. R. Donato (MIN)

ANA - PHI 1:2 PP

Hayes rozhodol o triumfe Flyers v Anaheime

Kevin Hayes skóroval 67 sekúnd pred koncom predĺženia, čím rozhodol o víťazstve Philadelphie 2:1 v Anaheime, piatom v posledných šiestich zápasoch. Sean Couturier vyrovnával stav na 1:1 ešte v prvej tretine, Jakub Voráček dvakrát asistoval a Brian Elliott predviedol 27 zákrokov. Erik Gudbranson poslal Ducks do vedenia už po 35 sekundách hry, ale ani 33 zákrokov Johna Gibsona im nepomohlo vyhrať dva zápasy po sebe prvýkrát od prelomu októbra a novembra. Philadelphii podľahli štvrtýkrát v rade. Voráček sa s 370 asistenciami v drese Flyers dostal pred Erica Lindrosa a Ricka MacLeisha na šieste miesto klubovej histórie.

Hayesov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. K. Hayes (PHI), 2. J. Gibson (ANA), 3. C. Giroux (PHI)

CGY - VAN 2:5

Myers doviedol Vancouver k výhre v Calgary

Tyler Myers mal prsty vo všetkých troch góloch Vancouveru v prvej tretine, ktoré ho nasmerovali k výhre 5:2 v Calgary, piatej v sérii. Prvé dva strelil v rozmedzí troch minút a na tretí prihral na ten víťazný dvojbodovému Jakeovi Virtanenovi. Náskok 3:0 napokon Canucks stačil, ďalšie dva góly pridal Tanner Pearson, pričom ten druhý už do prázdnej brány. Pripísal si aj asistenciu, Bo Horvat ich získal dve. Thatcher Demko prispel k triumfu 23 zákrokmi pri jeho prvom štarte v bráne od 7. decembra. Pokorili ho Rasmus Andersson a Noah Hanifin, kým Matthew Tkachuk asistoval pri oboch góloch. David Rittich striedal po treťom inkasovanom góle zo siedmich striel už v 11. minúte. Cam Talbot potom kryl 19 zo zvyšných 20 striel. Flames prehrali štvrtý domáci duel v sérii a celkovo piaty z posledných siedmich.

Hviezdy duelu: 1. T. Myers (VAN), 2. R. Andersson (CGY), 3. J. Virtanen (VAN)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Ch. Jaroš (OTT) 7:53 0 0 0 +1 0 0 2
T. Tatar (MTL) 18:48 1 1 2 -1 0 4 3
A. Sekera (DAL) 14:38 0 2 2 +2 0 0 0
Z. Chára (BOS) 22:55 0 0 0 0 0 0 1
E. Černák (TBL) 17:22 0 0 0 0 0 3 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomBedard čakal lepšiu sezónu. Pred ďalšou má jasný cieľZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies