Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
19. 03.
kurzy
00:00info
BOS
OTT
NHL live
00:00info
DET
CBJ
00:00info
NJD
PIT
00:00info
NYR
WPG
00:00info
PHI
TOR
00:30info
NYI
CAR
01:00info
NSH
SJS
01:00info
STL
COL
02:00info
EDM
MTL
03:00info
ANA
MIN
03:30info
LAK
CHI
03:00info
VAN
BUF
03:00info
VGK
TBL
NHL live
20. 03.
kurzy
00:30info
WSH
TOR
NHL live
01:00info
DAL
ARI
03:00info
LAK
MIN
«

Reprezentácia

MSJ 2020: Slovensko favorita zo Švédska neprekvapilo


Slovenskí reprezentanti do 20 rokov sa na Majstrostvách sveta v Českej republike stretli v záverečnom zápase skupinovej fázy so Švédskom, ktoré neprehralo v 51 skupinových zápasoch po sebe.

Švédsko - Slovensko 6:2 (3:0, 2:0, 1:2)

Góly: 9. Holtz (Söderström, Raymond), 10. Eriksson (Hendriksson), 14. Broberg (Nassen)(OS), 26. Bäck (Ginning, Berggren), 37. Holtz (Söderström, Berggren)(PP), 60. Fagemo (Hoglander, Lundkvist)(PP) - 46. Kováčik (Okuliar, Stacha)(PP), 59. Džugan (Faško-Rudáš)
Strely: 42:18 (14:4, 13:2, 15:12), Presilovky: 1/7 - 1/4

Zostava SVK: Hlavaj (Vyletelka) – Stacha, Vitaloš, Mudrák, Kňažko, Dlugoš, Bučko, Česánek – Faško-Rudáš, Okuliar, M. Minárik – Kováčik, Džugan, Čajkovič – Paulíny, Jendek, Tkáč – J. Minárik, Ďurina, Mrázik.

Zostava SWE: Alnefelt (Portillo) – Sandin, Söderström, Ginning, Lundkvist, Björnfot, Broberg, Norlinder – Fagemo, D. Gustafsson, Höglander – Bäck, Pašić, Berggren – Holtz, Raymond, Henriksson – H. Gustafsson, Öberg, Nässen – Eriksson.

Aktívnejšie vstúpili do zápasu Švédi, ale Slováci sa na rozdiel od predošlých duelov vyhli skorým faulom. Prvé oslabenia hrali až od siedmej minúty a to zásluhou zlého striedania a šiestich korčuliarov v akcii. Ubránili sa mu, ale krátko potom otvoril skóre Holtz. Len 14 sekúnd trvalo, kým sa skóre menilo opäť. Hlavaj tentoraz prekonal Eriksson. Následne hrali presilovku aj slovenskí hráči, ktorí však pustili Švédov do prečísleniach dvoch na brankára. Tí však nezakončili presne. Krátko po vypršaní presilovky dostalo Slovensko opäť príležitosť hrať v presile. Švédi sa aj v tomto oslabení dostali k šanci a tentoraz ju využili – Broberg zvýšil na 3:0. Krátko na to, v 14. minúte, sa prvej šance dočkali aj hráči spod Tatier, ktorí dovtedy nevyslali na bránu ani jednu strelu. Dve minúty pred koncom tretiny musel byť po zaváhaní svojich spoluhráčov v pozore Hlavaj. Toho o minútu neskôr otestoval Fagemo. Päť sekúnd pred koncom tretiny mal po peknej prihrávke Čajkoviča dobrú šancu Mudrák, ale trafil len brankára.

V druhej tretine netrvalo dlho, kým sa Švédi tešili z ďalšieho gólu. Chybu pri striedaní využil Oberg, ale švédska radosť netrvala dlho - Slovensko reklamovalo ofsajd a video ho potvrdilo. Švédi potom zatlačili a nakoniec sa štvrtého gólu dočkali. V 26. minúte ho strelil Bäck. Ten sa krátko na to dostal k ďalšej šanci, ale Hlavaj gólu zabránil. V 29. minúte sa podrazením prezentoval Kňažko, a tak hráči v žltom hrali v presile. Nepríjemný moment zažil v oslabení Česánek, ktorého súper trafil tvrdou strelou do ruky. Slováci oslabenie prežili. V strede tretiny slovenskí mladíci strávili aj viac času v útočnom pásme, ale šance si nevypracovali. Od 36. minúty však hrali opäť v oslabení po faule Ďurinu. Potrestal ho Holtz. Tri sekundy pred koncom ešte Stacha svojou dravosťou vypýtal faul, a tak do tretej tretiny vstúpi Slovensko v početnej výhode.

Slovensko z presilovky prvý gól v zápase nevyťažilo a dokonca skoro inkasovalo. Bäckova strela však skončila na tyčke. Od 44. minúty si Slováci opäť vyskúšali presilovku. Tentoraz aj s prispením šťastia skórovali. Alnefelta prekonal po strele Okuliara Kristián Kováčik. Švédi ešte reklamovali bránenie v hre brankárovi, ale gól bol uznaný. Deväť minút pred koncom tretej tretiny sa po faule Torana dostali do početnej prevahy „Tri korunky“. Za hrubosť dostali tresty aj Česánek a Gustafsson. Po minúte sa faulu dopustili Berggren, a tak sa pokračovali v štvorici a každej strane. Gól nepriniesla ani následná presilovky slovenských hokejistov. Faško-Rudáš v 54. minúte poranil sekaním Sandina, ktorý odišiel okamžite do šatne. Slovák odišiel na trestnú lavicu. O pol minúty neskôr sa sekania dopustil aj Jakub Minárik. Presilovka Švédov o dvoch hráčov gól nepriniesla. Dve minúty pred koncom sa presadil aj Róbert Džugan, ktorý strelil gól aj v štvrtom zápase na turnaji. Po góle sa strhla ešte šarvátka a vzájomné vylúčenie prinieslo hokej štyroch proti štyrom až poslednej minúty, v ktorej sa 43 sekúnd pred koncom pobral na trestnú lavicu Čajkovič. Prinieslo to šiesty gól v slovenskej sieti. Jeho autorom bol Fagemo.

Článok pokračuje pod reklamou

Slovensko teraz bude čakať o dva dni štvrťfinále, v ktorom narazí na Kanadu, o čom rozhodla jej výhra v dnešnom zápase proti domácim Čechom. Duel sa odohrá od 15:00.

Ďalšie zápasy

15:00 Rusko – Nemecko 6:1 (2:0, 3:0, 1:1)
Rusko hladkým víťazstvom 6:1 pripravilo Nemecko o postupové nádeje a zaistilo štvrťfinále domácim Čechom. Z 31 striel na bránu Haneho a Ancicku strelil dva góly Marčenko, ktorý si pripísal aj tri asistencie. Dva góly vsietil aj Dorofiev, po jednom pridali Denisenko a Voronkov. Askarova z 23 striel prekonal len Kinder, ktorý mu čisté konto zničil v 58. minúte. Nemecko sa teraz stretne s Kazachstanom v sérii o udržanie.

19:00 Fínsko - Švajčiarsko 2:5 (1:0, 1:3, 0:2)
Fínsko po prvej tretine viedlo, ale Švajčiarsko v druhej tretine stav otočilo a už ani raz v dueli neprehrávalo, aby nakoniec po výhre 5:2 obsadilo v skupine A druhú pozíciu za Švédskom a pred utorkovým súperom. Charlin pomohol k výhre 36 zákrokmi, dva góly strelil Berri a po góle pridali Nussbaumer, Jobin a Knak. Annunena prekonali z 22 striel. Honka a Oden strelili góly Fínska, ktoré vo štvťfinále vyzve USA. Helvéti narazia na Rusko.

19:00 Kanada - Česko 7:2 (4:0, 2:2, 1:0)
Kanada si zaistila prvé miesto v skupine B hladkou výhrou 7:2 nad domácimi Čechmi, ktorí sa vo štvrťfinále stretnú so Švédskom. V utorkovej výhre pomohli najviac Hayton a Cozens, ktorí zaznamenali po góle a troch asistenciách. Gól a dve asistencie si pripísal Veleno, z gólov sa tešili aj McMichael, Foote, McIsaac a Foudy. Hofera z 19 striel prekonali Střondala a Zábranský. Na českú bránu, v ktorej sa vystriedali obaja brankári, smerovalo 31 striel.

Viac informácií o turnaji na: msj2020.slovaknhl.sk



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Všetci Slováci bodovali, štyria zahviezdili. Najproduktívnejší boli Kelemen a Koch Ovečkin chytil druhý dych: Napodobnil dve veľké legendy, toto dokázal ako prvý v histórii! + video Opäť sa stretávajú generálni manažéri tímov NHL. Čo je kľúčovým bodom programu? Rangers prišli na niekoľko týždňov o obrancu. Naplnili sa obavy? Kariéru končí hráč s 1000+ duelmi v NHL. Bol aj najužitočnejším hráčom zápasu hviezdRuský obranca bol suspendovaný za svoj čin z floridského derby Montreal poslal svoju jednotku draftu z Európy do AHL. Ako zareagoval Slafkovský?Flames, Oilers a Wild podpisovali zmluvy s mladíkmi Pospíšil otvorene o škandále: Veľká škoda, čo sa udialo. Bola to hlúposť Dvom Slovákom sa play-off vzdialilo, jeden je už na postupovej priečke! Kňažko nebodoval ani sa netešil z výhry Zlá správa: Anaheim priniesol nemilú novinku o Regendovi Vytvorí Nemec rekord? Ak by skončil ročník teraz, bol by jeho! Bedard medzi hráčmi týždňa. Na čele je ruská hviezda Život v prvom útoku: Nový parťák je skvelý, no musíte byť neustále v strehu, tvrdí Pospíšil Slafkovský by s týmto tempom dokázal, čo naposledy zvládli Hossa a Gáborík!Dvorského gólová séria je mimoriadna. Len jeden hráč v lige zažil dlhšiu! Gretzky odmietol podiel v kanadskom tíme! Aký som len hlúpy, ľutuje s odstupom časuBoj o Celebriniho: Aké šance majú aktuálne tímy na zisk draftovej jednotky? Petrovský zatienil Dvorského a bol terčom veľkej špinavosti! Slovák vychytal výhru nad Mešárom + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies