Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Správy z NHL

Toto sú najlepšie a najhoršie draftové voľby dekády

Práca amatérskych skautov je náročná a každoročne vrcholí v júni, keď si tímy NHL vyberajú z mladých nádejí hráčov pre svoju budúcnosť. Niektoré draftové voľby sa však vyvinú inak, ako skauti očakávali. A to pozitívne i negatívne.

Matt Larkin z The Hockey News sa na prelome desaťročí pozrel zameral na drafty a zostavil rebríčky najlepších i najhorších draftových volieb práve skončenej dekády. Tie najlepšie voľby vyberal z hráčov draftovaných mimo prvú stovku, tie najhoršie z volieb v prvej desiatke (pri brankároch v prvej pätnástke).

Najlepšie voľby na draftoch poslednej dekády

Najlepšiu ruku v dekáde mala Ottawa v roku 2010, keď zo 178. miesta draftovala útočníka Marka Stonea. Jeho ruky a hokejové myslenie neboli nikdy spochybňované, ale korčuľovania áno. Senators to s ním skúsili a on pracoval na rozvoji svojich nôh. Napokon je z neho produktívny útočník, ktorý hrá výborne aj smerom dozadu. „Už čoskoro by mohol byť prvým krídelníkom, ktorý získa Selkeho trofej od čias Jereho Lehtinena,“ myslí si Larkin. Stone však už háji farby Vegas.

Takto vyzerá celá desiatka najlepších draftových volieb dekády:

Článok pokračuje pod reklamou

10. Kevin Labanc, Sharks, 171. voľba v roku 2014
9. Josh Manson, Ducks, 160. voľba v roku 2011
8. Andrew Shaw, Blackhawks, 139. voľba v roku 2011
7. Ondřej Palát, Lightning, 208. voľba v roku 2011
6. Jaccob Slavin, Hurricanes, 120. voľba v roku 2012
5. Brendan Gallagher, Canadiens, 147. voľba v roku 2010
4. Viktor Arvidsson, Predators, 112. voľba v roku 2014
3. John Klingberg, Stars, 131. voľba v roku 2010
2. Johnny Gaudreau, Flames, 104. voľba v roku 2011
1. Mark Stone, Senators, 178. voľba v roku 2010

Najhoršie voľby na draftoch poslednej dekády

V rebríčku 10 najväčších prešľapov na draftoch poslednej dekády je len jedna draftová jednotka a práve tej patrí miesto na prvom mieste. Najhorší výber urobil Edmonton v roku 2012, keď si z prvého miesta vybral útočníka Naila Jakupova. Nikdy nebol projektovaný ako generačný talent, ale očakávalo sa od neho viac, ako ukázal v šiestich neefektívnych sezónach v dresoch Oilers, Blues a Avalanche. Momentálne už hráva v KHL, kde tiež nežiari.

Ďalšie zlé voľby boli aj títo hráči:

10. Olli Juolevi, Canucks, 5. voľba v roku 2016
9. Valerij Ničuškin, Stars, 10. voľba v roku 2013
8. Pavel Zacha, Devils, 6. voľba v roku 2015
7. Dylan McIlrath, Rangers, 10. voľba v roku 2010
6. Jack Campbell, Stars, 11. voľba v roku 2010
5. Jesse Puljujärvi, Oilers, 4. voľba v roku 2016
4. Michael Dal Colle, Islanders, 5. voľba v roku 2014
3. Erik Gudbranson, Panthers, 3. voľba v roku 2010
2. Griffin Reinhart, Islanders, 4. voľba v roku 2012
1. Nail Jakupov, Oilers, 1. voľba v roku 2012



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Vyšli finálne preddraftové rebríčky CSS: Aké pozície v nich obsadili Slováci?Poznáme päť istých sérií prvého kola play-off. Svojich súperov poznajú aj obaja Slováci Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies