Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Zahrá si Fehérváry ešte v tejto sezóne v NHL? Určite tam šanca je, tvrdí

Slovenský obranca Martin Fehérváry začal túto sezónu v prvom tíme Washingtonu, ale po troch zápasoch putoval do Hershey, kde strávil väčšinu ročníka. Pôsobenie v nižšej AHL si užíva a je spokojný s tým, koľko priestoru v dueloch dostáva.

„Som naozaj veľmi spokojný s tým, ako ma vyťažujú tréneri. Hrávam presilovky, aj oslabenia. Prakticky som na ľade najviac z celého tímu. Užívam si to. Zároveň si však každým zápasom snažím budovať väčšie sebavedomie a zvykať si na americký štýl hokeja. Myslím si, že mi to ide a darí sa nám aj ako tímu, takže som spokojný,“ povedal Fehérváry pre sport.sk.

Fehérváry vie, že nie všetko má človek zaručené a musí si svoju pozíciu zaslúžiť. Je mu sa to darí v prostredí ligy, v ktorej sa hra fyzicky náročne. Na nový štýl si pomerne rýchlo zvykol, získal si dôveru trénerov a doteraz sa mu vyhli aj zranenia.

„Keď to mám porovnať so švédskym alebo európskym hokejom, je to dosť iné. Hrá sa tu jednoduchší hokej. Je tu veľmi veľa fyzického kontaktu a hráči napádajú veľmi aktívne. Mne to ale vyhovuje. A aj fyzickejší štýl hokeja znášam dobre,“ poznamenal Fehérváry.

Dvadsaťročný bratislavský rodák, ktorý predošlé sezóny trávil vo Švédsku, priznal, že by sa chcel čo najskôr posunúť do NHL. Dokonca má aj pocit, že by ďalšiu šancu v drese Capitals mohol dostať ešte pred koncom aktuálnej sezóny.

„Určite áno. Hrám dobrý hokej a tréneri sú so mnou spokojní. Aj ľudia z prvého tímu sú spokojní s tým, ako tu hrám a pracujem. Ako som vravel, som jedným z najvyťažovanejších hráčov, tak uvidíme, ako sa to vyvinie,“ skonštatoval Fehérváry, ktorý má po 35 dueloch v AHL na konte tri góly a osem asistencií.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies