Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Zo Slovákov bodoval len Tatar, Kovaľčukov gól ukončil sériu prehier

V jedenástich sobotných zápasoch NHL hrali aj piati Slováci, z ktorých bodoval iba Tomáš Tatar. Okrem neho sa z výhier tešili aj navrátilec Zdeno Chára a Erik Černák. Richard Pánik sa zranil. Traja brankári vychytali nuly.

OTT - MTL 1:2 PP

Kovaľčukov prvý gól v drese Habs ukončil sériu prehier, Tatar asistoval

Iľja Kovaľčuk si lepší prvý gól v drese nového tímu nemohol ani priať. Strelil ho v poslednej minúte predĺženia, aby Montreal uspel v Ottawe 2:1 a predovšetkým si ukončil dlhú, osemzápasovú sériu prehier. „Bolo dobré streliť prvý gól v drese Canadiens, hlavne v predĺžení. Myslím si, že omnoho dôležitejšie je víťazstvo, ktorým sme ukončili sériu prehier. Na ňom môžeme stavať,“ povedal ruský veterán. Strelecky sa presadil aj Nick Suzuki, pri ktorého góle si pripísal asistenciu aj Tomáš Tatar. Ten odohral 20 a pol minúty aj s dvoma strelami na bránu, jedným bodyčekom a jedným blokom. Dve minúty strávil aj na trestnej lavici za držanie. Carey Price čelil až 42 strelám, z ktorých ho prekonal len Drake Batherson. Ten zaistil Ottawe bod v 54. minúte. Marcus Högberg opustil duel s 23 zákrokmi. Senators prehrali siedmy zápas po sebe.

Kovaľčukov prvý gól v drese Montrealu:

Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. I. Kovaľčuk (MTL), 3. M. Högberg (OTT)

Článok pokračuje pod reklamou

NYI - BOS 2:3 PP

Bergeron rozhodol v predĺžení o výhre nad Isles, Chára sa vrátil

Patrice Bergeron využil presilovku v druhej minúte predĺženia, aby po prihrávke Toreyho Kruga rozhodol o výhre Bostonu 3:2 nad Islanders. Bruins si vďaka tomu vytvorili aj klubový rekord, keď strelili presilovkový gól v 13. zápase po sebe. Výhra to bola tretia v sérii a 35 zákrokmi k nej pomohol aj Tuukka Rask. K vylepšeniu bilancie v posledných 13 zápasoch na 7-1-5 pomohli aj góly Jakea DeBruska a Johna Moorea. V zápase sa do zostavy Bostonu vrátil Zdeno Chára, ktorý odohral necelých 20 minút. Pripísal si jednu „mínusku“, jednu strelu na bránu, dva bodyčeky a tri bloky. Z hráčov jeho prvého tímu v kariére skórovali Scott Mayfield a dvojbodový Mathew Barzal. Semion Varlamov kryl 30 striel. Islanders prehrali doma s Bostonom deviaty zápas po sebe a 13. z posledných 14. Pre Kruga išlo o 500. duel v NHL.

Bergeronov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. P. Bergeron (BOS), 2. T. Rask (BOS), 3. M. Barzal (NYI)

PHI - TBL 0:1

Lightning si vo Philadelphii natiahli sériu výhier na 10 zápasov

Pat Maroon strelil jediný gól zápasu, Andrej Vasilevskij urobil 23 zákrokov a Tampa Bay si vyrovnala klubový rekord s 10. výhrou po sebe, keď uspela vo Philadelphii futbalovo 1:0. Lightning neprehrali od 21. decembra a nový klubový rekord budú môcť stanoviť v nedeľu na ľade New Jersey. Vasilevskij v sobotu vychytal svoju druhú nulu po sebe a 20. v kariére. Maroon skóroval v strede druhej tretiny a prispel mu k tomu aj šťastný odraz puku. Duel nakoniec nedohral, keď v úvode tretej tretiny narazil po hákovaní Kevina Hayesa do mantinelu a pri odchode do šatne si držal pravé rameno. V akcii nechýbal ani Erik Černák. Slovenský obranca odohral niečo cez 17 minút a pripísal si plusový bod, dve strely a jeden blok.

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij (TBL), 2. C. Hart (PHI), 3. P. Maroon (TBL)

WSH - NJD 1:5

Hischier dvojgólový pri hladkej výhre nad Capitals

Nico Hischier skóroval dvakrát, aby pomohol ukončiť New Jersey sériu troch prehier prekvapivo hladkým víťazstvom 5:1 na ľade Washingtonu, lídra NHL. Náhradný brankár Louis Domingue vo svojom šiestom štarte v ročníku zastavil 33 z 34 striel. Do čierneho sa trafili aj Nikita Gusev a Blake Coleman, do prázdnej brány Miles Wood. Will Butcher zaznamenal dve asistencie. O čestný úspech Capitals sa postaral Jakub Vrána, zatiaľ čo Braden Holtby urobil 17 zákrokov. Slovenský útočník Richard Pánik zaknihoval jeden mínusový bod počas štyroch minút v akcii. Tretiu tretinu vynechal pre reznú ranu. Jeho tím prehral druhý zápas po sebe.


Hviezdy duelu: 1. N. Hischier (NJD), 2. L. Domingue (NJD), 3. W. Butcher (NJD)

SJS - DAL 2:1

Marleau strelil víťazný gól v jeho 1 700. zápase v NHL

Patrick Marleau odohral ako piaty hráč v histórii 1 700. zápas v základnej časti NHL. Oslávil ho gólom, ktorý bol dokonca rozdielový. V úvode druhej tretiny ním rozhodol o výhre San Jose 2:1 nad Dallasom, tretej domácej v sérii. Stars síce poslal do vedenia 1:0 Jamie Benn presilovkovým gólom už po 92 sekundách hry, ale napokon prišli o šesťzápasovú víťaznú sériu. Antona Chudobina prekonal z 26 striel okrem Marelaua aj dvojbodový Brent Burns. Aaron Dell predviedol 27 zákrokov. Slovenský obranca Andrej Sekera ho strelecky ohrozil raz za vyše 17 a pol minúty v akcii. Zaznamenal aj mínusový bod a zblokoval jednu strelu súpera. Joe Pavelski absolvoval neúspešný prvý návrat do San Jose. Joe Thornton odohral 1 613. duel, čím sa dostal pred Raya Bourqueho na 11. miesto historického poradia. Na 10. Larryho Murphyho mu chýbajú už len dva.

Privítanie Pavelskiho v San Jose:


Hviezdy duelu: 1. P. Marleau, 2. A. Dell, 3. B. Burns (všetci SJS)

BUF - VAN 3:6

Boeser rozhodol o výhre Vancouveru v Buffale

Brock Boeser strelil dva góly, vrátane víťazného v tretej tretine. Vancouver v nej skóroval štyrikrát, vrátane troch gólov za šesť a pol minúty a vyhral v Buffale 6:3. K ôsmemu triumfu Canucks v posledných desiatich zápasoch a prvému na aktuálnom výjazde viedli aj góly dvojbodových Bo Horvata a J.T. Millera, Jakea Virtanena a Louia Erikssona. Ten už triafal prázdnu bránu Cartera Huttona, ktorý pri jeho prvom štarte od 19. decembra urobil 29 zákrokov. Brandon Montour, Sam Reinhart v presilovke a Zemgus Girgensons sa postarali o góly Sabres, ktorí prehrali druhýkrát za tri dni bez zisku bodu. Jack Eichel s Rasmusom Dahlinom dvakrát asistovali, rovnako ako hosťujúci Tanner Pearson. Eichel si predĺžil bodovú sériu na šesť duelov. Jacob Markström kryl 25 striel. Conor Sheary odohral 300. zápas v NHL.

Hviezdy duelu: 1. B. Boeser, 2. B. Horvat, 3. Q. Hughes (všetci VAN)

CAR - LAK 2:0

Reimer vynuloval Kings, Carolina dvakrát po sebe nekapitulovala

James Reimer zneškodnil 41 striel, aby so svojím tretím čistým kontom v sezóne a 24. v kariére doviedol Carolinu k výhre 2:0 nad Los Angeles. Po prvýkrát v klubovej histórii sa pritom stalo, že dvaja brankári vychytali čisté konta v dvoch zápasoch po sebe. O deň skôr sa to podarilo Petrovi Mrázkovi. „Je fajn mať pár takýchto zápasov, v ktorých boli naši brankári dobrí. Platilo to hlavne dnes. Reimer je dôvod, prečo sme dnes vyhrali,“ povedal tréner Rod Brind’Amour, ktorého tím vyhral tretí zápas po sebe a sedemzápasový domáci pobyt ukončil s bilanciou 5-2-0. Víťazný gól strelil v úvode zápasu Nino Niederreiter, Teuvo Teräväinen pridal v záver duelu poistku do prázdnej brány. Jack Campbell opustil duel s 28 zákrokmi. Kings prehrali štvrtý zápas z posledných piatich.

Hviezdy duelu: 1. J. Reimer (CAR), 2. N. Niederreiter (CAR), 3. T. Teräväinen (CAR)

STL - NYR 5:2

St. Louis vyhralo ôsmy domáci zápas v sérii

St. Louis si natiahlo domácu víťaznú sériu na osem zápasov, keď zdolalo New York Rangers 5:2. Jediný domáci triumf mu chýba na vyrovnanie klubového rekordu z roku 1991. Rozdielový gól strelil v úvode druhej tretiny v presilovke David Perron, ktorý skóroval vo štvrtom dueli v rade a dosiahol 20-gólovú hranicu. Na listine strelcov ho doplnili dvojbodový Zach Sanford, Robert Bortuzzo, Vince Dunn a Jaden Schwartz. Brayden Schenn, Alex Pietrangelo and Ivan Barbašev nazbierali po dve asistencie, kým Jordan Binnington chytil 21 striel. Prekonali ho dvojbodový Filip Chytil a Brett Howden. Henrik Lundqvist inkasoval päťkrát z 29 striel. Rangers prehrali štvrtý zápas vonku po sebe.

Hviezdy duelu: 1. D. Perron, 2. R. Bortuzzo, 3. Z. Sanford (všetci STL)

CHI - ANA 4:2

Kubalík, Lehner doviedli Chicago k výhre nad Anaheimom

Dominik Kubalík strelil dva góly po sebe v druhej tretine, vrátane víťazného, Robin Lehner predviedol 35 zákrokov a Chicago doma zvíťazilo nad Anaheimom 4:2. Pripísalo si druhý triumf v posledných piatich zápasoch. Lehner sa vrátil do akcie po trojzápasovej absencii pre zranenie. Olli Määttä a dvojbodový Jonathan Toews tiež prekonali Johna Gibsona, ktorý čelil 33 strelám. Max Jones a Rickard Rakell skórovali z hráčov Ducks, ktorí prehrali tretí duel v rade celkovo a štvrtý na ľade súpera v sérii. Blackhawks ich zdolali v treťom vzájomnom súboji po sebe.

Hviezdy duelu: 1. D. Kubalík, 2. J. Toews, 3. R. Lehner (všetci CHI)

VGK - CBJ 0:3

Merzlikinš vychytal prvú nulu v NHL v Las Vegas

Elvis Merzlikinš zastavil všetkých 27 striel pri jeho prvom čistom konte v NHL. Doviedol s ním Columbus k výhre 3:0 v Las Vegas, tretej v posledných štyroch zápasoch na aktuálnom výjazde. Emil Bemström strelil víťazný gól v prvej tretine v presilovej hre, v druhej časti hry skóroval Pierre-Luc Dubois a v tretej Alexander Wennberg. Ten ukončil 35-zápasové strelecké suchoty svojím prvým gólom od 21. októbra. Kevin Stenlund dvakrát asistoval. Marc-Andre Fleury inkasoval trikrát z 22 striel. Golden Knights ukončili sedemzápasovú domácu sériu treťou prehrou v rade po predošlých štyroch výhrach. Blue Jackets bodovali v 10 z ostatných 11 duelov vonku a celkovo v 15 z posledných 17.

Merzlikinš a jeho prvá nula v NHL:

Hviezdy duelu: 1. E. Merzlikinš, 2. E. Bemström, 3. P. Dubois (všetci CBJ)

CGY - EDM 4:3

Calgary opäť vyhralo albertské derby a natiahlo si víťaznú sériu

Bitka o Albertu mala tretíkrát v rade rovnakého víťaza. Calgary tentokrát zdolal Edmonton na domácom ľade 4:3 a predĺžilo si víťaznú sériu na päť zápasov. Rozhodol o tom gól Eliasa Lindholma z 39. sekundy tretej tretiny, jeho druhý v dueli a 20. v sezóne. Tým prvým posielal Flames do vedenia 1:0, dvojboodový Johnny Gaudreau a Dillon Dube neskôr vyrovnávali stav na 2:2 a 3:3. Cam Talbot urobil 29 zákrokov pri jeho treťom víťaznom štarte po sebe. Recept na neho našli iba dvojgólový Ryan Nugent-Hopkins a Connor McDavid. Kailer Yamamoto dvakrát asistoval a Mikko Koskinen sa prezentoval 28 zákrokmi. Oilers prišli o trojzápasovú víťaznú sériu. Flames sa dostali na čelo Pacifickej divízie.

McDavidov ďalší parádny gól z úniku:


Hviezdy duelu: 1. E. Lindholm (CGY), 2. R. Nugent-Hopkins (EDM), 3. J. Gaudreau (CGY)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (WSH) 4:00 0 0 0 -1 0 0 0
T. Tatar (MTL) 20:37 0 1 1 0 2 2 1
A. Sekera (DAL) 17:42 0 0 0 -1 0 1 0
Z. Chára (BOS) 19:47 0 0 0 -1 0 1 2
E. Černák (TBL) 17:06 0 0 0 +1 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies