Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
19. 03.
kurzy
00:00info
BOS
OTT
NHL live
00:00info
DET
CBJ
00:00info
NJD
PIT
00:00info
NYR
WPG
00:00info
PHI
TOR
00:30info
NYI
CAR
01:00info
NSH
SJS
01:00info
STL
COL
02:00info
EDM
MTL
03:00info
ANA
MIN
03:30info
LAK
CHI
03:00info
VAN
BUF
03:00info
VGK
TBL
NHL live
20. 03.
kurzy
00:30info
WSH
TOR
NHL live
01:00info
DAL
ARI
03:00info
LAK
MIN
«

Sumáre

Halák hviezdou zápasu, Tatar trojbodový, Pánik asistoval

V noci zo štvrtka na piatok bolo v NHL na programe až trinásť zápasov aj so siedmimi Slovákmi. Jaroslav Halák vychytal triumf ako prvá hviezda zápasu, kým Tomáš Tatar zaznamenal gól a dve asistencie. Bodoval aj Richard Pánik.

BOS - PIT 4:1

Halák prvou hviezdou zápasu, Bruins zdolali Penguins

Slovenský brankár Jaroslav Halák, ktorému pri absencii Tuukku Raska kryl chrbát český mladík Dan Vladař, zneškodnil 29 striel, aby ako prvá hviezda zápasu doviedol Boston k výhre 4:1 nad Pittsburghom, ktorá prišla po dvoch prehrách po sebe. Haláka prekonal len Sidney Crosby, ktorý po 24 sekundách hry strelil svoj 12. gól v otváracej minúte, aby sa k rekordu Marka Messiera priblížil na rozdiel jedného gólu v úvodnej minúte. Stav ešte v prvej tretine otočili po prihrávkach Karsona Kuhlmana Sean Kuraly a Par Lindholm. V tretej tretine strelil dva góly po prihrávkach Davida Pastrňáka Patrice Bergeron, ktorý 11-krát v kariére dosiahol na métu 20 gólov – len Johnny Bucyk to z hráčov Bruins odkázal viackrát. Zdeno Chára odohral v zápase 20 a pol minúty so ziskom dvoch plusových bodov, dvoch bodyčekov a jednej strely na bránu Tristana Jarryho, ktorý inkasoval tri góly z 29 striel. Penguins prišli o sériu štyroch výhier.

Hviezdy duelu: 1. J. Halák (BOS), 2. K. Kuhlman (BOS), 3. C. Wagner (BOS)

PHI - MTL 1:4

Price a trojbodový Tatar doviedli Canadiens k výhre nad Flyers

Tomáš Tatar strelil gól a pridal dve asistencie, aby pomohol Montrealu k výhre 4:1 nad Philadelphiou. Tri body – za tri asistencie – zaznamenal aj Phillip Danault, kým Iľja Kovaľčuk strelil dva góly, aby mal priemer bod na zápas od príchodu k „Habs“. K tretej výhre z posledných štyroch zápasov pomohol gólom aj Artturi Lehkonen a až 40 zákrokmi Carey Price, ktorý bol prvou hviezdou duelu. Prekonať ho dokázal len Joel Farabee, ktorý v 19. ukončil svoje 17-zápasové suchoty. Na jeho gól reagoval Tatar už o 18 sekúnd neskôr. Slovenský útočník odohral 15 minút a 10 sekúnd, pričom zaznamenal aj tri plusové body, dve strely a jeden bodyček. Do zostavy jeho mužstva sa vrátil Joel Armia, ktorý s piatimi strelami patril k najaktívnejším hráčom tímu. Alex Lyon čelil dokopy 40 strelám.

Článok pokračuje pod reklamou

Tatarov 17. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. I. Kovaľčuk (MTL), 3. P. Danault (MTL)

WSH - NJD 5:2

Pánik bodoval pri výhre nad Devils

Alex Ovečkin strelil hetrik a dosiahol na 30-gólovú métu aj vo svojej 15. sezóne v kariére, čo dokázal ako druhý hráč histórie, aby doviedol Washington k výhre 5:2 nad New Jersey. Po góle pridali Carl Hagelin a Jakub Vrána, zatiaľ čo Iľja Samsonov predviedol 32 zákrokov a stal sa 10. nováčikom ligovej histórie s deväťzápasovou víťaznou šnúrou – len štyria pritom vyhrali viac zápas po sebe. O jednu asistenciu si bodové konto zveľadil aj Richard Pánik, ktorý zaznamenal aj jeden plusový bod, jednu strelu na bránu a štyri trestné minúty za hákovanie a krosček. V akcii strávil 14 minút. Kým Capitals vyhrali dva zápasy po sebe, Devils dva zápasy po sebe prehrali. O ich góly sa postarali Wayne Simmonds a Blake Coleman. Louis Domingue kryl 13 z 15 striel pred odchodom z duelu so zranením dolnej časti tela. Cory Schneider od druhej tretiny zastavil 20 z 23 striel.


Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin (WSH), 2. I. Samsonov (WSH), 3. N. Backstrom (WSH)

MIN - TBL 3:2

Minnesota zdolala doma Tampu Bay ôsmykrát v rade

Minnesota ukončila sériu štyroch prehier, keď doma zdolala Tampu Bay pomerom 3:2. Rozhodli o tom góly Joela Erikssona Eka a Ryana Sutera v rozmedzí 2 minút a 11 sekúnd v druhej tretine. Zach Parise otvoril skóre duelu v presilovke a Alex Stalock kryl 18 striel. Prekonal ho iba dvojgólový Nikita Kučerov, ktorý strelil druhý gól v presilovej hre. Curtis McElhinney urobil 20 zákrokov pri piatej prehre Lightning proti Wild v sérii. V St. Paul floridský tím neuspel v ôsmom zápase po sebe od 28. novembra 2011. Slovenský obranca Erik Černák odohral takmer 16 a pol minúty s bilanciou mínusový bod, dva bodyčeky a blok.

Hviezdy duelu: 1. R. Suter, 2. A. Stalock (obaja MIN), 3. N. Kučerov (TBL)

DAL - BUF 1:4

Eichel si natiahol bodovú sériu pri výhre Buffala v Dallase

Jack Eichel bodoval v deviatom zápase po sebe, keď asistenciou prispel k víťazstvu Buffala 4:1 v Dallase, tretiemu v sérii. Gólmi ho zariadili Jimmy Vesey s Rasmusom Dahlinom, kým Zemgus Girgensons a Michael Frolík ho potvrdili strelami do prázdnej brány. Linus Ullmark predviedol 28 zákrokov, o desať viac ako domáci Ben Bishop. Jamie Benn strelil jediný gól Stars, ktorí prišli o sériu troch domácich výhier. Miro Heiskanen získal asistenciu, ale neskôr sa zranil a duel nedohral. Slovenský obranca Andrej Sekera zaznamenal mínusový bod, bodyček s dva bloky za necelých 20 minút v akcii.

Hviezdy duelu: 1. L. Ullmark, 2. R. Dahlin (obaja BUF), 3. J. Benn (DAL)

TOR - CGY 1:2 SN

Tkachuk rozhodol v nájazdoch o výhre Flames nad Leafs

Derek Ryan otvoril skóre v druhej tretine, ale Flames prišli o svoje vedenie v strede tretej tretiny, keď faul Tobiasa Riedera potrestal William Nylanders. O výhre tak nakoniec rozhodovali samostatné nájazdy, v ktorých ako jediný uspel Matthew Tkachuk. K šiestej výhre Calgary z posledných siedmich zápasov pomohol aj David Rittich, ktorý zastavil 35 striel. Jeho náprotivok, Frederik Andersen, urobil o štyri zákroky menej a Maple Leafs prehrali štvrtý zápas z posledných piatich. V drese Toronta nechýbal slovenský obranca Martin Marinčin, ktorý počas 15 minút a 23 sekúnd strávených v akcii zaznamenal jednu strelu na bránu a jeden blok.

Hviezdy duelu: 1. D. Rittich (CGY), 2. F. Andersen (TOR), 3. M. Tkachuk (CGY)

FLA - LAK 4:3

Florida ustála záverečnú snahu Kings o vyrovnanie

Florida si vybudovala štvorgólový náskok a ustála záverečnú snahu Los Angeles o vyrovnanie, aby nakoniec vyhrala 4:3 a predĺžila si sériu výhier na tri zápasy. Víťazný gól nakoniec strelil Brian Boyle, ktorý nadviazal na presné zásahy Jevgenija Dadonova, Franka Vatrana a Mikea Mathesona. Sam Montembeault, ktorý v 11. minúte striedal zraneného Chrisa Driedgera (4 zákroky), držal čisté konto do 52. minúty, potom ho prekonali Alex Iafallo a v presilovkách Adrian Kempe a Anže Kopitar. Inak kryl 23 striel. Kings mali ešte skoro tri minúty, aby vynútili predĺženie, ale už sa im odvrátiť šiestu prehru z posledných siedmich duelov odvrátil nepodarilo. Jack Campbell urobil 22 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. B. Boyle (FLA), 2. A. Kopitar (LAK), 3. F. Vatrano (FLA)

NYI - NYR 2:3

Newyorské derby opäť vyhrali Rangers

Rangers vyhrali aj druhé tohtotýždňové mestské derby, keď na ľade Islanders uspeli tesne 3:2. O štvrtej výhre z posledných piatich zápasov rozhodol len 25 sekúnd pred koncom tretej tretiny Chris Kreider, ktorý využil vylúčenie Dericka Brassarda za krosček. Mike Zibanejad zaznamenal gól a asistenciu, strelecky sa presadil aj Tony DeAngelo a Alexandar Georgiev predviedol 38 zákrokov. Prekonali ho Josh Bailey a Anthony Beauvillier. Islanders k odvráteniu tretej prehry z posledných štyroch duelov nepomohlo ani 25 zákrokov Semiona Varlamova či návrat Caseyho Cizikasa po dvojzápasovej absencii. „Ostrovania“ nevyužili ani jednu presilovku z piatich a z posledných 22 v posledných 12 dueloch využili len jednu.

Hviezdy duelu: 1. C. Kreider (NYR), 2. A. Georgiev (NYR), 3. A. Beauvillier (NYI)

CBJ - CAR 3:2

Foligno rozhodol o domácej výhre Columbusu nad Carolinou

Nick Foligno skóroval 101 sekúnd pred koncom tretej tretiny, čím rozhodol o domácom triumfe Columbusu 3:2 nad Carolinou, treťom v rade a piatom v posledných šiestich zápasoch. Emil Bemström a dvojbodový Cam Atkinson predtým dvakrát posielali Blue Jackets do vedenia, ktoré zmazali Martin Nečas s Jordanom Staalom. Elvis Merzlikinš predviedol 32 zákrokov. Atkinson sa vrátil do akcie po 12-zápasovej absencii, kým Foligno ukončil 22-zápasové gólové suchoty. Hurricanes prehrali štvrtý duel vonku po sebe a aj štvrtý proti Columbusu v rade. Prišli v ňom o zraneného Dougieho Hamiltona. Jaccob Slavin odohral 350. zápas bez prerušenia, čo je druhá najdlhšia „železná séria“ v klubovej histórii. Rekord drží Dave Tippett (419).


Hviezdy duelu: 1. C. Atkinson, 2. E. Merzlikinš, 3. N. Foligno (všetci CBJ)

OTT - VGK 2:4

Vegas uštedrilo Ottawe deviatu prehru v sérii pri debute DeBoera

Peter DeBoer absolvoval úspešný debut na lavičke Las Vegas, ktoré ukončilo sériu štyroch prehier triumfom 4:2 v Ottawe. Mark Stone zaznamenal gól a asistenciu pri jeho prvom návrate do bývalého hokejového domova, rovnakú bilanciu mal Paul Stastny. Chandler Stephenson a Ryan Reaves tiež skórovali, Marc-Andre Fleury ukončil osobnú sériu troch prehier s 32 zákrokmi. So 458. výhrou v NHL sa vyrovnal Henrikovi Lundqvistovi na piatom mieste historického poradia brankárov. Vladislav Namestnikov a dvojbodový Connor Brown sa postarali o góly Senators, ktorí prehrali deviaty duel v rade. Nezabránil tomu ani Craig Anderson, ktorý chytil 39 striel.

Hviezdy duelu: 1. M. Stone, 2. P. Stastny (obaja VGK), 3. C. Brown (OTT)

NSH - ANA 2:4

Anaheim ukončil v Nashville dve série prehier

Richard Rakell strelil víťazný gól a pridal asistenciu, John Gibson sa prezentoval 33 zákrokmi a Anaheim uspel v Nashville pomerom 4:2, aby si ukončil sériu štyroch prehier celkovo a piatich na ľade súpera. Dvojbodový John Manson, Adam Henrique a Derek Grant tiež prekonali Juuseho Sarosa z 27 striel, kým Ryan Getzlaf a Cam Fowler dvakrát asistovali. Viktor Arvidsson a Mikael Granlund skórovali z hráčov Predators, ktorí prehrali tretí domáci duel v rade. Oba tímy strelili po jednom góle vo vlastnom oslabení. Ducks mali späť v zostave Jakoba Silfverberga.

Hviezdy duelu: 1. R. Rakell, 2. J. Gibson, 3. R. Getzlaf (všetci ANA)

COL - SJS 4:0

Grubauer vynuloval San Jose, Makar vyrovnal rekord

Philipp Grubauer zastavil všetkých 27 striel a doviedol Colorado k domácej výhre 4:0 nad San Jose, ktorá znamenala koniec štvorzápasovej série prehier. Víťazný gól strelil Valerij Ničuškin už po 45 sekundách hry. Cale Makar, Ryan Graves a Matt Calvert ho doplnili na listine strelcov, pričom Calvert skóroval v oslabení. Makar vyrovnal klubový rekord obrancu nováčika s 10 gólmi v sezóne. Stanovil ho John-Michael Liles v ročníku 2003/04. Martin Jones inkasoval štyrikrát z 38 striel a Sharks prehrali štvrtý duel na ľade súpera po sebe. Joe Thornton odohral 1 615. zápas základnej časti NHL a vyrovnal sa Larrymu Murphymu na 10. mieste historického poradia.

Hviezdy duelu: 1. P. Grubauer, 2. C. Makar, 3. M: Calvert (všetci COL)

VAN - ARI 3:1

Vancouver vyhral siedmy domáci zápas v sérii

Vancouver potvrdil najlepšiu formu v NHL na vlastnom ľade. Vyhral siedmy domáci zápas v rade, keď zdolal Arizonu 3:1. Ukončil tiež sériu šiestich prehier proti púštnemu súperovi. Bo Horvat, Jake Virtanen a Tanner Pearson odpovedali na otvárací gól Christiana Dvoraka. Elias Pettersson dvakrát asistoval a Jacob Markström prispel k triumfu 34 zákrokmi. Jeho náprotivok Adin Hill inkasoval len dvakrát z 24 striel, lebo Pearson už triafal prázdnu bránu. Coyotes prehrali tretí domáci duel po sebe a celkovo štvrtý z ostatných piatich.

Hviezdy duelu: 1. J. Markström (VAN), 2. T. Hall (ARI), 3. B. Horvst (VAN)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 29/30 (96,7 %) - - - - - - -
T. Tatar (MTL) 15:10 1 2 3 +3 0 2 1
R. Pánik (WSH) 13:56 0 1 1 +1 4 1 0
M. Marinčin (TOR) 15:23 0 0 0 0 0 1 0
A. Sekera (DAL) 19:56 0 0 0 -1 0 0 1
Z. Chára (BOS) 20:37 0 0 0 +2 0 1 2
E. Černák (TBL) 16:21 0 0 0 -1 0 0 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Rebríček experta: Uvidíme na drafte 2025 návrat Slováka do prvého kola? Zomrel bývalý hráč Penguins. Mal len 42 rokov Blíži sa play-off. Dvorský má fantastickú formu, no darilo sa viacerým SlovákomVšetci Slováci bodovali, štyria zahviezdili. Najproduktívnejší boli Kelemen a Koch Ovečkin chytil druhý dych: Napodobnil dve veľké legendy, toto dokázal ako prvý v histórii! + video Opäť sa stretávajú generálni manažéri tímov NHL. Čo je kľúčovým bodom programu? Rangers prišli na niekoľko týždňov o obrancu. Naplnili sa obavy? Kariéru končí hráč s 1000+ duelmi v NHL. Bol aj najužitočnejším hráčom zápasu hviezdRuský obranca bol suspendovaný za svoj čin z floridského derby Montreal preradil svoju jednotku draftu z Európy do AHL. Ako zareagoval Slafkovský?Flames, Oilers a Wild podpisovali zmluvy s mladíkmi Pospíšil otvorene o škandále: Veľká škoda, čo sa udialo. Bola to hlúposť Dvom Slovákom sa play-off vzdialilo, jeden je už na postupovej priečke! Kňažko nebodoval ani sa netešil z výhry Zlá správa: Anaheim priniesol nemilú novinku o Regendovi Vytvorí Nemec rekord? Ak by skončil ročník teraz, bol by jeho! Bedard medzi hráčmi týždňa. Na čele je ruská hviezda Život v prvom útoku: Nový parťák je skvelý, no musíte byť neustále v strehu, tvrdí Pospíšil Slafkovský by s týmto tempom dokázal, čo naposledy zvládli Hossa a Gáborík!Dvorského gólová séria je mimoriadna. Len jeden hráč v lige zažil dlhšiu! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies