Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Sumáre

Tatar hviezdou zápasu, Pánik prispel k obratu, Marinčin zbieral mínusky

V dvanástich sobotných zápasoch NHL hrala aj štvorica Slovákov. Bodoval z nich iba Richard Pánik, ktorý prispel asistenciou k obratu. Tomáš Tatar sa však stal prvou hviezdou duelu, ktorý rozhodol v nájazdoch. Martin Marinčin zbieral mínusové body, Andrej Sekera bol pri debakli.

MTL - VGK 5:4 SN

Tatar rozhodol v nájazdoch o výhre nad bývalým tímom

Tomáš Tatar premenil v štvrtej sérii rozhodujúci samostatný nájazd, aby rozhodol o výhre Montrealu 5:4 nad jeho bývalým tímom, Vegas. Canadiens mohlo mrzieť, že sa cesta za štvrtým víťazstvom vo vzájomných dueloch po sebe skomplikovala, pretože po góloch Nicka Cousinsa, Iľju Kovaľčuka a Joela Armiu viedli po prvej tretine 3:0. Cousins potom v strede tretej tretiny zvyšoval ich vedenie na 4:2. Predĺženie vynútili v posledných dvoch minútach tretej tretiny Max Pacioretty a Reilly Smith (8 sekúnd pred koncom), ktorí nadviazali na góly Jonathana Marchessaulta a Paula Stastnyho z druhej tretiny. Shea Theodore nazbieral tri asistencie. Carey Price predviedol 30 zákrokov, Marc-Andre Fleury 28. Kým Montreal vyhral štvrtý zápas z posledných piatich, Vegas prehralo piaty zo šiestich. Prvou hviezdou duelu bol Tatar, ktorý odohral takmer 15 minút a pripísal si aj plusový bod, dve strely, bodyček a blok.

Tatarov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. T. Tatar (MTL), 2. N. Cousins (MTL), 3. P. Stastny (VGK)

Článok pokračuje pod reklamou

NYI - WSH 4:6

Pánik bodoval pri veľkom obrate Capitals, Ovečkin opäť strelil hetrik

Richard Pánik si pripísal piatu asistenciu v sezóne, keď pekne naservíroval puk pred bránu Carlovi Hagelinovi. Pomohol tak Washingtonu zvíťaziť na ľade New Yorku Islanders 6:4, aj keď po dvoch tretinách prehrával 1:4. Najviac k obratu prispel Alex Ovečkin, ktorý strelil hertrik v druhom zápase po sebe a dostal sa už na delené deviate miesto v historickom poradí strelcov v NHL. Posledný jeho gól padol do prázdnej brány. Jakub Vrána vsietil rozdielový gól, Tom Wilson tiež skóroval, kým John Carlson a Dmitrij Orlov dvakrát asistovali. Carlson vytvoril klubový rekord obrancu, keď dosiahol 60-bodovú hranicu už v 49. zápase ročníka. Pokoril zápis Mikea Greena (57). Braden Holtby striedal po druhej tretine a štyroch inkasovaných góloch z 22 striel. Iľja Samsonov chytil všetkých sedem striel v tretej časti hry. Islanders si vypracovali náskok po góloch Jordana Eberleho, Caseyho Cizikasa, Brocka Nelsona a trojbodového Devona Toewsa. Anthony Beauvillier dvakrát asistoval a Semion Varlamov urobil 24 zákrokov. Pánik na neho nevystrelil ani raz za deväť minút na ľade. Zaznamenal aj mínusový bod a bodyček. Capitals vyhrali tretí duel v sérii, zatiaľ čo Islanders prehrali štvrtý zápas z posledných piatich.

Pánikova 5. asistencia v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin, 2. J. Carlson, 3. J. Vrána (všetci WSH)

TOR - CHI 2:6

Toews a Kubalík doviedli Chicago k výhre nad Torontom

Toronto dostalo pred voľnom ďalšiu facku, keď prehralo o štyri góly po druhý raz za menej ako týždeň. Tentoraz ho pomerom 6:2 zdolalo Chicago, ktoré vyhrali štvrtý zápas po sebe. Víťazný gól strelil pri návrate do akcie Brandon Saad, zatiaľ čo Dominik Kubalík strelil dva góly, aby sa stal prvým nováčikom Blackhawks s troma viacgólovými výkonmi v štyroch dueloch. Zároveň ako šiesty dosiahol svoj 20. gól v kariére pred 50. zápasom. Dva góly strelil aj Jonathan Toews, jeden pridal Drake Caggiula. Kubalík a Caggiula pridali aj po asistencii, Toews dve – na konte má aktuálne 798 bodov. Coreyho Crawforda z 33 striel prekonali len William Nylander a Alex Kerfoot. Pri oboch góloch asistoval Tyson Barrie. Frederik Andersen urobil 28 zákrokov. Slovenský obranca Martin Marinčin bol jedným z troch hráčov, ktorí duel skončili so štyrmi mínusovými bodmi. Odohral necelých 11 minút a pripísal si aj jednu streli a dva bloky. Maple Leafs prehrali piaty zápas z posledných šiestich.

Hviezdy duelu: 1. J. Toews (CHI), 2. D. Kubalík (CHI), 3. D. Caggiula (CHI)

MIN - DAL 7:0

Sekera bol pri hanebnej prehre Dallasu v Minnesote

Alex Stalock zastavil všetkých 27 striel pri jeho druhom čistom konte v sezóne a sedem rôznych hráčov sa presadilo strelecky, aby Minnesota doma rozdrvila Dallas pomerom 7:0. Toľko gólov strelila pri výhre na nulu len druhýkrát v histórii. Využila všetky tri presilové hry a pripísala si druhý triumf v rade po predošlých štyroch prehrách. Jason Zucker zaznamenal gól a dve asistencie, Mats Zuccarello, Ryan Donato a Ryan Hartman po góle a asistencii. Jared Spurgeon strelil víťazný gól už v strede prvej tretiny, Carson Soucy a Zach Parise tiež skórovali. Ryan Suter dvakrát asistoval. Anton Chudobin striedal po štvrtom inkasovanom góle zo 17 striel už v 25. minúte. Ben Bishop kryl 12 zo zvyšných 15 striel Wild. Stars prehrali tretí duel z posledných štyroch. Nepomohol im návrat Stephena Johnsa, ktorý odohral prvý zápas od 29. marca 2018. Slovenský obranca Andrej Sekera absolvoval takmer 16 a pol minúty s jednou strelou na bránu.

Stalock a jeho druhé čisté konto v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. A. Stalock, 2. J. Zucker, 3. J. Spurgeon (všetci MIN)

OTT - CGY 5:2

Högberg pomohol Senators ukončiť sériu prehier

Marcus Högberg predviedol 40 zákrokov a Ottawa strelila štyri góly po sebe, aby sa vyhla desiatej prehre v sérii triumfom 5:2 nad vo forme hrajúcom Calgary. Connor Brown strelil víťazný gól a pridal asistenciu, s rovnakou bilanciou skončili aj Brady Tkachuk a Vladislav Namestnikov, ktorého gól padol do prázdnej brány. Do čierneho sa trafili ešte Chris Tierney a Colin White. Mark Jankowski a Noah Hanifin strelili v tretej tretine góly Flames, ktorí vyhrali šesť z predošlých siedmich duelov a proti Senators vyhrali štyri vzájomné zápasy po sebe. David Rittich opustil duel so 16 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. M. Högberg (OTT), 2. B. Tkachuk (OTT), 3. C. Brown (OTT)

COL - STL 5:3

Colorado ukončilo majstrovi bodovú sériu, Makar vytvoril rekord

Cale Makar stanovil nový klubový rekord obrancu nováčika, keď strelil svoj 11. gól v sezóne. Pokoril zápis John-Michaela Lilesa z ročníka 2003/04 (10). Pomohol tak Coloradu vyhrať doma nad St. Louis 5:3 a predĺžiť si bodovú sériu na štyri zápasy. Obhajca titulu prišiel o šesťzápasovú bodovú šnúru. Nathan MacKinnon s Andrem Burakovskym zaznamenali po góle a asistencii, Tyson Jost a Gabriel Landeskog tiež skórovali. Ian Cole dvakrát asistoval a Philipp Grubauer prispel k triumfu 21 zákrokmi. Prekonali ho Oskar Sundqvist a dvojbodoví David Perron s Alexom Pietrangelom. Zach Sanford s Ryanom O´Reillym si pripísali po dve asistencie. Jordan Binnington striedal po štvrtom inkasovanom góle z 11 striel v 37. minúte, Jake Allen chytil zvyšných šesť striel Avalanche. Landeskog už totiž triafal prázdnu bránu.

Makarov rekordný 11. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. A. Burakovsky, 2. P. Grubauer, 3. C. Makar (všetci COL)

EDM - ARI 7.3

Edmonton rozstrieľal Arizonu, Sheahan štvorbodový

Edmonton vyhral tretí domáci zápas v rade, keď doma deklasoval Arizonu 7:3. Josh Archibald otvoril skóre v oslabení a pridal dve asistencie, Riley Sheahan trikrát asistoval a v závere trafil prázdnu bránu pri jeho prvom štvorbodovom zápise v kariére. Connor McDavid strelil dva góly, prvý v presilovke, Leon Draisaitl dvakrát asistoval a natiahol si bodovú sériu na osem zápasov. Už tretíkrát v sezóne ťahá takú dlhú šnúru. Joakim Nygard a Kailer Yamamoto tiež skórovali, Ryan Nugent-Hopkins získal dve prihrávky a Mike Smith prispel k piatemu triumfu Oilers v posledných šiestich dueloch 27 zákrokmi. Recept na neho našli Taylor Hall a Christian Dvorak s Oliverom Ekman-Larssonom v presilovkách. Conor Garland dvakrát asistoval. Antti Raanta inkasoval pri návrate do brány šesťkrát z 18 striel a po dvoch tretinách ho vystriedal Adin Hill. Kryl zvyšných osem striel, ale Coyotes prehrali piaty zápas z ostatných šiestich a štvrtý vonku v rade.

Hviezdy duelu: 1. R. Sheahan, 2. C. McDavid, 3. J. Archibald (všetci EDM)

DET - FLA 1:4

Bobrovskij pri návrate do akcie pomohol k triumfu nad Red Wings

Sergej Bobrovskij sa po dvojzápasovej absencii vrátil do akcie a s 27 zákrokmi pomohol Floride k výhre 4:1 nad Detroitom, ktorý tím zo Sunrise porazil v šiestom vzájomnom zápase po sebe. Jevgenij Dadonov a Mark Pysyk skórovali v prvej tretine, v tretej zveľadili vedenie Aleksander Barkov a gólom do prázdnej brány Denis Malgin. Panthers vyhrali štvrtý zápas po sebe a piaty z posledných šiestich. Jediný gól Red Wings, ktorí prehrali posledné štyri zápasy, strelil Dylan Larkin. Bol to jeho 100. gól v kariére. Jimmy Howard urobil 34 zákrokov.

Larkinov 100. gól v NHL


Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij (FLA), 2. D. Larkin (DET), 3. J. Huberdeau (FLA)

PHI - LAK 4:1

Konecny a Elliott doviedli Flyers k výhre nad Kings

Travis Konecny strelil prvé dva góly zápasu, James van Riemsdyk zaznamenal gól a dve asistencie a Brian Elliott kryl 34 striel, aby Philadelphia zdolala Los Angeles 4:1. K tretej výhre z posledných štyroch stretnutí pomohol gólom aj Joel Farabee, kapitán Claude Giroux si pripísal dve asistencie. Do zostavy Flyers sa vrátil Justin Braun. O čestný úspech Kings sa postaral Dustin Brown. Jack Campbell opustil duel, v ktorom si kalifornský tím natiahol sériu prehier na štyri stretnutia, s 22 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. J. van Riemsdyk (PHI), 2. T. Konecny (PHI), 3. D. Brown (LAK)

CBJ - NJD 5:0

Merzlikinš zažiaril pri výhre nad Devils

V 18. prípade v histórii NHL sa stalo, že nováčik urobil minimálne 41 zákrokov pri čistom konte. Tým nováčikom bol Elvis Merzlikinš, ktorý so 41 zákrokmi doviedol Columbus k triumfu 5:0 nad New Jersey. Cam Atkinson strelil prvé dva góly zápasu a pridal asistenciu, aby pomohol Blue Jackets nasmerovať k štvrtej výhre v sérii. Jakob Lilja, Nock Foligno a Alexander Wennberg pridali po góle. Cory Schneider ich inkasoval štyri zo 17 striel a od 33. minúty chytal navrátilec zo zranenia MacKenzie Blackwood, ktorý urobil v zvyšnom priebehu duelu 13 zákrokov. Devils prehrali tretí duel po sebe.

Merzlikinš a jeho čisté konto so 41 zákrokmi:

Hviezdy duelu: 1. E. Merzlikinš (CBJ), 2. C. Atkinson (CBJ), 3. A. Wennberg (CBJ)

NSH - BUF 2:1

Nashville ukončil Buffalu víťaznú sériu a Eichelovi bodovú

Craig Smith prelomil nerozhodný stav šesť a pol minúty pred koncom tretej tretiny v presilovej hre a Nashville zdolal doma Buffalo 2:1, aby mu ukončil sériu troch výhier. Jack Eichel prišiel o deväťzápasovú bodovú šnúru. Ryan Johansen vyrovnával stav na 1:1 v druhej tretine a Pekka Rinne predviedol 30 zákrokov. Ako jediný ho prekonal Sam Reinhart, ktorý v úvodnej časti hry poslal Sabres do vedenia. Linus Ullmark sa prezentoval 35 zákrokmi. Predators si ukončili sériu troch domácich prehier.

Hviezdy duelu: 1. P. Rinne, 2. C. Smith, 3. R. Johansen (všetci NSH)

VAN - SJS 4:1

Vancouver vyhral ôsmy domáci zápas v sérii

Vancouver si predĺžil domácu víťaznú sériu na osem zápasov, keď zdolal San Jose 4:1. Osem domácich duelov po sebe vyhral siedmykrát v histórii, ale po prvý raz od marca a apríla 2013. Tanner Pearson strelil víťazný gól a na ďalší prihral, Loui Eriksson, Quinn Hughes a J.T. Miller ho doplnili na listine strelcov. Jake Virtanen a Adam Gaudette dvakrát asistovali. Thatcher Demko čelil iba 17 strelám Sharks, z ktorých ho ako jediný prekonal Barclay Goodrow. Znižoval stav na 1:2. Aaron Dell chytil 35 striel, ale kalifornský tím utrpel piatu prehru na ľade súpera v rade. Na trojzápasovom výjazde nezískal ani bod. Joe Thornton odohral 1 616. duel základnej časti NHL a osamostatnil sa na 10. mieste historického poradia v ich počte. Canucks sa dostali na čelo Pacifickej divízie.

Hviezdy duelu: 1. T. Pearson, 2. J. Virtanen, 3. Q. Hughes (všetci VAN)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (WSH) 9:09 0 1 1 -1 0 0 1
T. Tatar (MTL) 14:49 0 0 0 +1 0 2 1
M. Marinčín (TOR) 10:41 0 0 0 -4 0 1 0
A. Sekera (DAL) 16:26 0 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalAž 14 expertov z 15 sa zhodlo na top favoritovi na Norrisovu trofej Ide do tuhého: Štyri tímy stále bojujú o jednu pozíciu! Bude v play-off druhý Slovák alebo pôjde na MS? NHL chce sťahovanie Coyotes zavŕšiť ešte pred play-off. Podarí sa to?Veľká nádej Canadiens sa pri debute presadila bleskovo. Dočká sa debutu ďalší mladík?Gajan vstúpil do play-off víťazne! Nemec viacbodový Obranca Nashvillu prekonal na poslednú chvíľu rekord NHL!McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies