Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Halák nezabránil prehre Bruins, Williamsov úspešný návrat, Kane tisícbodový

V jednom zo štyroch nedeľných zápasoch boli v akcii aj dvaja Slováci. Zaujímavé boli však aj zvyšné tri duely, v ktorých sme videli veľký míľnik, vydarené návraty i natiahnutia víťazných sérií.

PIT - BOS 4:3

Boston s Halákom prišiel v Pittsburghu o trojgólový náskok

Jaroslav Halák inkasoval štyrikrát z 22 striel a Boston prehral v Pittsburghu 3:4, aj keď po 15 minútach viedol 3:0. Skóre zápasu otvoril Patrice Bergeron už v 11. sekunde, čím o tri zaostal za klubovým rekordom. Po 122 sekundách pridal druhý gól Anders Bjork a dvojbodový David Pastrňák po ňom strelil 37. gól v sezóne, ktorým si upevnil post lídra NHL. V 50. zápase dosiahol métu 70 bodov. Matt Murray však potom zatiahol roletu a ku šiestej výhre Penguins v posledných siedmich dueloch pomohol s 34 zákrokmi. Dominik Simon znížil stav ešte v prvej tretine, po 33 sekundách druhej časti hry skóroval Teodors Blugers a na 3:3 vyrovnal po 101 sekundách tretej tretiny Jack Johnson svojím prvým gólom v oslabení v NHL. O všetkom rozhodol v 53. minúte Bryan Rust, ktorý si vytvoril osobný rekord s 21. gólom v sezóne. Sidney Crosby dvakrát asistoval, aby bodoval aj vo štvrtom zápase po návrate do akcie. Zdeno Chára odohral takmer 20 minút s bilanciou mínusový bod, dve strely na bránu a bodyček. Bruins prehrali tretí duel z posledných štyroch, vrátane ostatných troch vonku. Pittsburgh už tretíkrát v sezóne vyhral zápas, v ktorom prehrával o tri góly. Predtým to dokázal len v ročníku 2008/09, pričom ligový rekord sú štyri také obraty v sezóne. Simon ani Dominik Kahun duel nedohrali.


Hviezdy duelu: 1. S. Crosby, 2. M. Murray (obaja PIT), 3. D. Pastrňák (BOS)

CAR - NYI 2:1 SN

Williams rozhodol o výhre vo svojom prvom zápase v sezóne

Po troch prehraných zápasoch svojho tímu po sebe sa Justin Williams dočkal návratu do zostavy Caroliny, ktorej v jeho prvom zápase v sezóne pomohol zdolať Islanders 2:1, keď premenil rozhodujúci samostatný nájazd v ôsmej sérii. „Bolo to tam ako v zápase play-off. Tak som sa cítil,“ povedal. Gól v normálnom hracom čase strelil Andrej Svečnikov, ktorý v šiestej minúte otvoril skóre. V poslednej minúte druhej tretiny ho vyrovnal Anders Lee. James Reimer pomohol k výhre 26 zákrokmi, Thomas Greiss ich urobil 31. Newyorský tím teraz prehral tretí zápas po sebe. Duel nedohral Josh Bailey, u ktorého za odchodom stála, podľa tímu, choroba.

Článok pokračuje pod reklamou

Williamsov víťazný nájazd:

Hviezdy duelu: 1. J. Reimer (CAR), 2. A. Svečnikov (CAR), 3. J. Williams (CAR)

CHI - WPG 5:2

Kane dosiahol 1000. bod pri piatej výhre Chicaga v sérii

Patrick Kane dosiahol svoj 1000. bod v kariére, keď asistoval pri góle Brandona Saada v tretej tretine zápasu proti Winnipegu. Oslavy dosiahnutia tohto míľnika boli znásobené víťazstvom Chicaga 5:2. K piatej výhre po sebe viedli aj presné zásahy Alexa Nylandera, Erika Gustafssona, Davida Kämpfa a Dominika Kubalíka, ktorý uzavrel skóre gólom do prázdnej brány. Gustafsson a Nylander pridali aj po asistencii, Connor Murphy ich nazbieral dve. Robin Lehner čelil 38 strelám, z ktorých ho prekonali len Mark Scheifele a Patrik Laine. Connor Hellebuyck predviedol 28 zákrokov a Jets si pripísali štvrtú prehru z posledných piatich duelov. V dueli prišli o Adama Lowryho, ktorého zranil bodyček Drakea Caggiulu. Ten sa v zápase nechal vylúčiť až štyrikrát.


Hviezdy duelu: 1. P. Kane (CHI), 2. R. Lehner (CHI), 3. A. Nylander (CHI)

NYR - CBJ 1:2

Kivlenieks a Bjorkstrand pomohli Blue Jackets k piatej výhre v sérii

Matiss Kivlenieks zažil svoj prvý štart v NHL a nepočínal si vôbec zle – zastavil 31 striel, aby pomohol Columbusu k výhre 2:1 nad Rangers. „Bol som trochu nervózny, ale snažil som sa to brať ako len ďalší zápas. Najdôležitejšie je, že sme získali tie dva body, z čoho mám radosť,“ poznamenal. O oba góly svojho tímu sa postaral Oliver Bjorkstrand, ktorý sa vrátil do akcie po 13-zápasovej absencii. Oba strelil v tretej tretine, aby otočil stav zápasu. Víťazný gól strelil 27 sekúnd pred koncom. Blue Jackets vyhrali piaty zápas po sebe. New York poslal do vedenia Brady Skjei a Igor Šesťorkin predviedol 29 zákrokov.

Kivlenieks eliminoval veľkú šancu Panarina:

Hviezdy duelu: 1. O. Bjorkstrand (CBJ), 2. M. Kivlenieks (CBJ), 3. I. Šesťorkin (NYR)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 18/22 (81,8 %)
Z. Chára (BOS) 19:53 0 0 0 -1 0 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies