Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Prekoná Chárov rekord? Toto by mohla byť jediná cesta, tvrdí Weber

V piatok v St. Louis sa uskutočnia súťaže zručností, ktoré tradične predchádzajú zápasu hviezd. Aj tento rok bude jednou z najsledovanejších disciplín súťaž o najtvrdšiu strelu. Ostro sledovaný bude najmä Shea Weber.

Obranca Montrealu vyhral túto disciplínu zakaždým pri svojich posledných troch účastiach v rokoch 2015, 2016 a 2017. Predošlé dva ročníky vynechal a ten posledný vyhral obranca Washingtonu John Carlson, ktorý bude jeho hlavným rivalom.

Weber sa však bude pokúšať zdolať aj svojho niekdajšieho rivala v tejto disciplíne, Zdena Cháru, ktorého sme naposledy videli v exhibícii v roku 2012. Konkrétne bude mať ďalšiu príležitosť prekonať jeho rekord 108,8 míle za hodinu.

Weberovi sa v roku 2015 podarilo Chárovi priblížiť na rozdiel 0,3 míle za hodinu, čím sa v historickom poradí zaradil na druhé miesto. V ďalších dvoch rokoch nedokázal ten výkon napodobniť. Aj vďaka tejto skúsenosti vie, že prekonať rekord kapitána Bostonu nebude vôbec ľahké. Aj samotná výhra by mu stačila.

Článok pokračuje pod reklamou

„Bude pekné vyhrať to, ale všetci tí hráči tam budú mať skvelú strelu. Nikdy neviete, čo so sebou prinesú, takže to bude zaujímavý súboj bez ohľadu na to, proti komu bude,“ povedal Weber.

Chárov rekord má pôvod v roku 2012. Pripomeňme, že „Big Z“ vyhral túto disciplínu päťkrát po sebe v rokoch 2007 až 2012. S piatimi titulmi sa radí na druhé miesto historického poradia za Ala MacInnisa, ktorý od vzniku súťaže získal prvenstvo sedemkrát po sebe.

Za 24 rokov sa len 17-krát na displeji rozsvietilo číslo vyššie ako 104 míľ za hodinu. Weber aj Chára takto takúto rýchlosť dosiahli osemkrát, Al Iafrate raz. Ešte nikto neprekonal hranicu 110 míľ za hodinu.

„To už je skutočne riadna strela. Keď sme mávali vzájomné súboje s Chárom, pálil to tam ako o dušu – 108,8 je extrémne tvrdá strela a neviem, či si ľudia uvedomujú, aké tvrdá strela to je. Muž jeho postavy s jeho silou... Neviem, či môžete byť silnejší,“ skonštatoval Weber.

„Možno, ak by mi urobili hokejku, ako sú tie golfové palice s veľkou hlavou? To by mohla byť jediná cesta. Ale nikdy neviete, čo sa môže stať. Je v tom zahrnutá aj technika, nie len čistá sila.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies