Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Zápas hviezd: Hertl rozhodol finále, Pastrňák najužitočnejším hráčom

V sobotu v americkom St. Louis vyvrcholil Víkend hviezd turnajom divíznych výberov vo formáte troch proti trom. Jeho víťazom sa stala Pacifická divízia, ktorá vo finále zdolala výber Atlantickej divízie. Kľúčovú úlohu zohrali aj českí zástupcovia.


Semifinále: Atlantická d. – Metropolitná d. 9:5 (4:4, 5:1)

Atlantická divízia stratila dvojgólové vedenie a potom dokázala zvrátiť dvojgólovú stratu, aby nakoniec postúpila do finále víťazstvom 9:5 nad Metropolitnou divíziou. Významne k tomu pomohli David Pastrňák a Anthony Duclair, ktorí zaknihovali bilanciu 3+1. Gól a tri asistencie zaznamenal Victor Hedman, strelecky sa presadili aj Shea Weber a Jonathan Huberdeau. Tyler Bertuzzi nazbieral štyri asistencie. Frederik Andersen zastavil päť striel z deviatich, Andrej Vasilevskij šesť zo siedmich. Prekonali ich John Carlson, Seth Jones, T.J. Oshie a dvojgólový Nico Hischier. Hischier, Oshie pridali aj asistenciu, Jones rovno tri. Tristan Jarry inkasoval tri góly z 11 striel, Braden Holtby štyri z deviatich.

Semifinále: Centrálna d. – Pacifická d. 5:10 (4:4, 1:6)

David Rittich zastavil deväť striel z desiatich po tom, čo Jacob Markström inkasoval štyri góly zo siedmich striel, aby pomohol Pacifickej divízii ovládnuť druhý polčas i celý zápas proti Centrálnej divízii pomerom 10:5. Tomáš Hertl strelil v prvom polčase jeden gól a v druhom pridal tri po sebe. Hetrik dosiahol aj Leon Draisaitl, ktorý zaznamenal aj asistenciu. Matt Tkachuk si pripísal dva góly a dve asistencie, Quinn Hughes gól a tri asistencie, Anže Kopitar a Connor McDavid po tri asistencie. Centrálnej divízii sa podarilo zmazať straty 0:3, 3:4 aj 4:5. Jediným viacgólovým strelcom bol Patrick Kane, ktorý skóroval dvakrát. Po góle pridali Mark Scheifele, David Perron a Tyler Seguin. Connor Hellebuyck kryl 10 striel zo 16, Jordan Binnington osem z 12.

Článok pokračuje pod reklamou

Finále: Pacifická d. – Atlantická d. 5:4 (1:3, 4:1)

Tomáš Hertl prelomil nerozhodný stav dve a pol minúty pred koncom, aby svojím piatym gólom na turnaji rozhodol o výhre Pacifickej divízie 5:4 nad Atlantickou divíziou a zisku prémie vo výške 1 milión amerických dolárov. K tretiemu titulu tejto divízie z piatich ročníkov existencie tohto formátu prispel troma zákrokmi David Rittich, ktorý nahrádzal Jacoba Markströma. Ten v prvej tretine inkasoval tri góly zo siedmich striel. O góly sa postarali aj Max Pacioretty, Leon Draisaitl a dvakrát Elias Pettersson. Atlantická divízia viedla 2:0 aj 3:1 po góloch Victora Hedmana, Jonathana Huberdeaua a Davida Pastrňáka, V druhom polčase skóroval aj Tyler Bertuzzi. Frederik Andersen inkasoval jeden gól z deviatich striel, Andrej Vasilevskij štyri z 11.

Po finále bol za najužitočnejšieho hráča zápasu hviezd vyhlásený Pastrňák, ktorý si z dvoch duelov odniesol šesť bodov za štyri góly a dve asistencie. Stal sa tak prvým držiteľom tohto ocenenie z tímu, ktorý netriumfoval, od roku 2015, keď sa to podarilo Ryanovi Johansenovi.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies