Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

Jurčo by sa mohol vrátiť do hry ešte v tejto sezóne

Slovenský útočník Tomáš Jurčo mal problém s bedrovým kĺbom niekoľko rokov, ešte od čias jeho pôsobenia v Chicagu. V decembri sa ho rozhodol riešiť operáciou, ktorá mu ohrozila zvyšok sezóny. On však v toto ročníku ešte chce hrať a zabojovať aj o ďalšiu šancu v prvom tíme Edmontonu.

„Operovali ma v polovici decembra. Doba na rekonvalescenciu je minimálne tri až štyri mesiace. Cítim sa už úplne super a zdá sa, že by som mohol hrať. Nemám bolesti, oproti tomu, čo bolo predtým, sa mi uľavilo. Minimálne tri mesiace musím stáť, lebo všetko sa musí zrásť a zregenerovať. Chcem hrať ešte tento rok a približne v polovici marca by to mohlo byť reálne,“ prezradil Jurčo pre denník Šport.

Už dvadsaťsedemročný košický rodák aj napriek najnovšej prekážke a faktu, že bol po úvode sezóny opäť poslaný do nižšej AHL, nad návratom do Európy stále nerozmýšľa. Jeho prioritou zostáva boj o NHL.

„Snažím sa nepremýšľať nad tým, čo bude. Plánujem sa vrátiť ešte v tomto ročníku a zabojovať. Viem, že na to mám, ale okolnosti mi viackrát nepriali. Určite urobím všetko pre to, aby som ešte niečo na ľade dokázal. Snažím sa ostať pozitívny. Po každej operácii som sa dokázal vrátiť a dúfam, že to teraz nebude inak,“ skonštatoval.

Jurčo je momentálne v Edmontone, kde sa z operácie zotavuje. Po odchode priateľky a kamaráta si kráti čas sledovaním seriálov. Jeho agent medzitým komunikuje s vedením Oilers o tom, čo bude ďalej. Neskôr si plánuje s generálnym manažérom Kenom Hollandom sadnúť aj on.

„Výraznejšie sa tým netrápim, keďže to neovplyvním. Pre mňa je najdôležitejšie, aby som bol stopercentne pripravený na návrat a mohol odviesť plnohodnotné výkony,“ poznamenal Jurčo, ktorý odohral v tejto sezóne za Oilers 12 zápasov so ziskom dvoch asistencií. V nižšej AHL pridal sedem bodov (4+3) v ôsmich dueloch.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies