Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Magazín

Pozoruhodné brankárske rekordy II. – sezónne zápisy

Po pozoruhodných rekordoch brankárov v jednotlivých zápasoch sa v druhej časti tohto mini seriálu zameriame na zaujímavé rekordy, ktoré brankári vytvorili počas dĺžky jednej sezóny, jednej základnej časti alebo jedného play-off.

Najviac výhier v jednej sezóne

Tento rekord spolu zdieľajú dvaja kanadskí gólmani, Martin Brodeur a Braden Holtby. Brodeur ho stanovil v sezóne 2006/07, keď v drese New Jersey vyhral 48 zápasov základnej časti. Holtby tento výkon zopakoval v ročníku 2015/16 v drese Washingtonu.

Najdlhšia séria zápasov bez prehry

V ročníku 1971/72 sa brankárovi Bostonu, Gerrymu Cheeversovi, podarilo zapísať do histórie sériou 32 zápasov bez jedinej prehry. Z tejto porcie duelov vyhral 24 a v zvyšných 8 vychytal remízu.

Najviac prehier v jednej sezóne

Týmto rekordom by sa asi nechcel pýšiť žiaden brankár. Jeho držiteľom je Gary Smith, ktorý v ročníku 1970/71 chytával za tím California Golden Seals. Jeho tím prehral 53 zápasov, pričom on stál v bráne v 48 prípadoch. Vo väčšine duelov však doplatil na biedne výkony spoluhráčov pred ním.

Článok pokračuje pod reklamou

Najviac využitých brankárov jedným tímom v sezóne

Tento rekord je čerstvý. V minulej sezóne 2018/19 sa Philadelphii podarilo využiť až osem brankárov, čím prekonala dovtedajší rekord Nordiques, Kings a Blues, ktorí využili o jedného menej. Za Flyers si zachytali Brian Elliott, Anthony Stolarz, Michal Neuvirth, Calvin Pickard, Carter Hart, Alex Lyon, Mike McKenna a Cam Talbot.

Najviac využitých brankárov jedným tímom v play-off

V play-off nie je dostatočný priestor na využitie takého veľkého počtu gólmanov, ale v sezóne 1985/86 bolo Calgary nútené využiť až štyroch rôznych brankárov a to len v troch zápasoch – víťazných. V priebehu 188 minút čistého hracieho času si zachytali Dan Bouchard, Brian Hayward, Marc Behrend a Daniel Berthiaume.

Najviac bodov brankára v jednej sezóne

Najproduktívnejšia sezóna brankára patrí Grantovi Fuhrovi, ktorý bol známy svojou prácou s hokejkou a pomohlo mu aj to, že chytával za dominantný Edmonton. V ročníku 1983/84 bolo výsledkom toho 14 bodov za 14 asistencií. Odchytal pritom len 45 zápasov. Andy Moog v zvyšných 38 dueloch zaznamenal len jednu asistenciu.

Najviac čistých kont v jednej sezóne

George Hainsworth mal v ročníku 1928/29 v drese Canadiens bilanciu 22-7-15. V priemere inkasoval 0,92 gólu na zápas a vychytal pritom aj 22 čistých kont. Jeho priemer inkasovaných gólov na zápas je tiež rekordom. Moderný rekord s nulami drží Tony Esposito, ktorý ich v drese Chicaga vychytal 15 v sezóne 1969/70.

Najviac čistých kont po sebe

Brian Boucher medzi 31. decembrom 2003 a 9. januárom 2004 pozmenil históriu, keď v drese Coyotes vynuloval Kings, Stars, Hurricanes, Capitals a Wild. Päť čistých kont po sebe bolo súčasťou bezgólovej série, ktorá sa natiahla na 332 minút a 1 sekundu. Skončila v prvej tretine zápasu proti Thrashers.

Najviac inkasovaných gólov v sezóne

Tím New York Rangers bol v sezóne 1943/44 oslabení o hráčov, ktorí išli do vojny. Chýbal mu aj brankár, a tak šancu dostal Ken McAuley, ktorý odchytal 50 zápasov s bilanciou 6-39-5. Dokopy inkasoval 310 gólov, čo je rekord.

Najvyšší priemer inkasovaných gólov v play-off

Murray Bannerman stál v play-off 1985 v bráne Chicaga. Napriek tomu, že sa Blackhawks dostali až do tretieho kola, Bannerman inkasoval až 72 gólov v 15 zápasov, čo predstavovalo priemer 4,77 inkasovaného gólu na zápas. To je rekord u brankárov s minimálne 10 odchytanými duelmi.

Najvyšší priemer inkasovaných gólov v základnej časti

U brankárov, ktorí v základnej časti zasiahli minimálne do 20 zápasov, predstavuje rekord s najvyšším priemerom inkasovaných gólov na zápas číslo 7,11. V ročníku 1919/20 patril Frankovi Brophymu z tímu Quebec Buldogs. Odchytal dokopy 21 duelov a vyhral len tri z nich.

Najviac trestných minút v sezóne

Najbúrlivejší brankár, ktorý príde na um? Ron Hextall. To, že išlo o jedného z najdivokejších gólmanov všetkých čias, dokumentuje aj jeho rekordných 113 trestných minút zo sezóny 1988/89, ktoré nazbieral ako brankár Philadelphie.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies