Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Magazín

Pozoruhodné brankárske rekordy III. – kariérne zápisy

Posledná z troch častí série o pozoruhodných brankárskych rekordov, na ktoré poukázal Jeff Seide, sa poobhliadne po kariérnych zápisoch, ktorými sa niektorí brankári do dejín zapísali aj nesmrteľne. Niektoré už nemožno prekonať, či už pre súčasné trendy alebo zmeny v pravidlách.

Najviac odchytaných zápasov po sebe

Glen Hall, ktorý dostal prezývku „Pán Brankár“, dokázal medzi rokmi 1955 až 1962 odchytať 502 zápasov po sebe. Jeho železnú sériu ukončilo až svalové zranenie chrbta. Tento rekord už s najväčšou pravdepodobnosťou nikto neprekoná.

Najviac účastí vo finále Stanleyho pohára po sebe

Canadiens boli v 50. rokoch minulého storočia v šesťčlennej lige nezastaviteľní. Aj to pomohlo Jacquesovi Planteovi k tomu, aby vytvoril rekord s ôsmimi účasťami vo finále Stanleyho pohára po sebe. Dokázal to medzi rokmi 1953 až 1960, pričom šesťkrát sa stal šampiónom a dvakrát mu titul ušiel v rozhodujúcom siedmom zápase. Tiež si ťažko predstaviť, že by pri súčasnej vyrovnanosti niekto tento rekord ohrozil.

Najviac gólov inkasovaných z Gretzkyho hokejky

Wayne Gretzky strelil vo svojej úspešnej kariéry 894 gólov. Gól strelil 155 brankárom. Najviac jeho gólov z nich inkasoval Richard Brodeur z Vancouveru – 29. Ďalší v poradí, Mike Liut, ich inkasoval o šesť menej.

Článok pokračuje pod reklamou

Najviac gólov strelených brankárom

Viac ako gól v NHL si na svoje konto pripísali len dvaja muži – Ron Hextall a Martin Brodeur. Brodeur drží rekord s troma pripísanými gólmi, ale Hextall ich má na konte najviac po svojom vlastnom streleckom pokuse – dva.

Najdlhšia séria bez prehry od začiatku kariéry

V ročníku 1996/97 vytvorili zranenia Toma Barrassa a Kena Wreggeta v Pittsburghu šancu pre mladého Patricka Lalimea. Ten sa jej chopil a v prvých 16 zápasoch kariéry mal bilanciu 14-0-2. Prvú prehru zažil a v 17. zápase.

Najdlhšia séria bez inkasovaného gólu od začiatku kariéry

Matt Hackett zase využil zranenie Josha Hardinga v Minnesote na to, aby v sezóne 2011/12 absolvoval najdlhšiu sériu bez inkasovaného gólu od svojho debutu v NHL. Trvala 102 minút a 48 sekúnd. Paradoxom je, že si v NHL nikdy nepripísal ani jedno čisté konto. Pri danej sérii to bolo preto, lebo Harding utrpel zranenie práve v zápase, v ktorom Hackett zažil debut a v druhom už kapituloval.

Najviac zápasov kariéry bez zaknihovania čistého konta

Eldon Reddick odchytal v NHL šesť sezón za Winnipeg, Edmonton a Floridu. V 132 zápasoch mal bilanciu 46-58-16. Nikdy sa pritom nedočkal čistého konta. Len trikrát pritom v zápase inkasoval len jeden gól.

Najviac zápasov, výhier a vychytaných núl v kariére

Martin Brodeur je známym ligovým rekordérom v počte výhier a čistých kont. Z výhier sa tešil 691-krát a v 125 prípadoch pritom neinkasoval ani gól. Okrem toho mu však patrí aj rekord s 1266 odchytanými duelmi v kanadsko-americkej NHL.

Najviac remíz v kariére

Už sa to nestáva, ale v minulosti zápasy v NHL končili aj remízami. Kto ich vo svojej kariére vychytal najviac? Bol to legendárny Terry Sawchuk, ktorý si ich pripísal 172. Vzhľadom na súčasné pravidlá ho v tomto smere nemôže prekonať nikto.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies