Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Tatar natiahol bodovú sériu a vyrovnal zápis Šťastného, Černák odohral cez 23 minút

V dvanástich štvrtkových zápasoch NHL sa predstavila len dvojica Slovákov. Tomáš Tatar prispel k výhre ďalšou asistenciou a predĺžil si bodovú sériu. Erik Černák bol druhým najvyťažovanejším hráčom Tampy, ale bol tiež na ľade pri oboch inkasovaných góloch.

MTL - ANA 3:2 PP

Petry rozhodol o výhre Habs, Tatar opäť bodoval a vyrovnal Šťastného

Montreal sa trikrát ujal vedenia a kým v prvých dvoch prípadoch sa Anaheimu podarilo odpovedať, v treťom už nemal príležitosť – o triumfe 3:2 rozhodol v prvej minúte predĺženia Jeff Petry. „Víťazstvo je víťazstvo. Chceme hrať správne a sú veci, v ktorých by sme sa mohli zlepšiť, ale v tomto bode sezóne a v situácii, v ktorej sme, berieme akékoľvek víťazstvo,“ poznamenal Petry, ktorý si pripísal aj asistenciu. Canadiens vyhrali doma piaty vzájomný zápas po sebe aj vďaka gólom Nicka Suzukiho a Brendana Gallaghera, ako aj 35 zákrokom Careyho Pricea, ktorý bol naspäť po chorobe. Tomáš Tatar odohral 15 a pol minúty so ziskom asistencie, vďaka ktorej prvýkrát v sezóne bodoval v šiestom zápase po sebe a zároveň so 173 asistenciami v kariére vyrovnal zápis Mariána Šťastného na 19. mieste slovenského poradia. Pripísal si aj štyri strely, jeden bodyček a jeden blok. Jeho tím vyhral štvrtý zápas z posledných piatich. O góly Ducks, ktorí v Montreale neuspeli od roku 2014, sa postarali Jakob Silfverberg a Derek Grant. John Gibson opustil duel s 24 zákrokmi.

Petryho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. N. Suzuki (MTL), 2. C. Fowler (ANA), 3. B. Gallagher (MTL)

Článok pokračuje pod reklamou

TBL - PIT 4:2

Lightning zdolali Penguins, Černák odohral cez 23 minút

Nikita Kučerov vo svojom 500. zápase kariéry zaznamenal asistenciu a strelil gól do prázdnej brány, ktorým pečatil výhru Tampy 4:2 nad Pittsburghom, ktorý doma zdolala v piatom zápase po sebe. Michail Sergačov, Steven Stamkos a Anthony Cirelli sa trafili do čierneho, aby si Lightning predĺžili víťaznú sériu na päť zápasov. Doma pritom vyhrali už ôsmy duel po sebe. Andrej Vasilevskij, ktorý urobil 29 zákrokov, ako deviaty brankár za ostatných 40 rokov bodoval v 17. zápase po sebe – len siedmi ťahali dlhšie série. Nikto iný v drese jeho tímu to ešte nedokázal. „Je to najlepší brankár na svete, podľa mňa. Na každom tréningu na sebe pracuje veľmi tvrdo. Je skvelý,“ povedal o ňom Sergačov. Victor Hedman nazbieral tri asistencie, Erik Černák nebodoval. Slovenský obranca bol s časom 23:18 druhým najvyťažovanejším hráčom tímu. Zaznamenal aj dva mínusové body, dve strely, tri bodyčeky a štyri bloky, s ktorými viedol svoj tím. Dvojbodový Jevgenij Malkin a John Marino sa postarali o góly Penguins, Matt Murray kryl 25 striel z 28. Penguins mali v tretej tretine výbornú príležitosť na vyrovnanie, ale nedokázali zúročiť 94-sekundovú presilovku o dvoch hráčov. Do zostavy Tampy sa vrátil Braydon Coburn, no zápas nedohral Ryan McDonagh (dolná časť tela).

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij (TBL), 2. A. Cirelli (TBL), 3. V. Hedman (TBL)

BUF - DET 3:4 SN

Larkin pomohol Detroitu ukončiť dlhú sériu prehier

V Buffale na seba narazili dva trápiace sa tímy. S lepšou náladou duel opúšťali hostia. Dylan Larkin skóroval dvakrát, raz len 0,2 sekundy pred koncom prvej tretiny, a premenil rozhodujúci samostatný nájazd, Andreas Athanasiou ukončil nájazdy úspešným zakončením a Detroit vyhral 4:3, aby si ukončil sériu deviatich prehier. Jonathan Bernier zastavil 29 striel a v zneškodnil oba nájazdy, ktorým čelil. Tyler Bertuzzi tiež skóroval a Robby Fabbri si pripísal dve asistencie. Buffalo získalo bod aj vďaka tomu, že v tretej tretine dvakrát dokázalo zmazať stratu – prvýkrát sa o to postarali Jimmy Vesey a Scott Wilson, potom Evan Rodrigues 47 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Jonas Johansson vo svojom prvom štarte v NHL kryl 18 striel a Sabres prehrali piaty zápas z posledných šiestich. V druhom zápase po sebe im chýbam Rasmus Dahlin.

Athanasiouov rozhodujúci nájazd:


Hviezdy duelu: 1. D. Larkin (DET), 2. R. Fabbri (DET), 3. J. Vesey (BUF)

FLA - VGK 2:7

Päťbodový Stone doviedol Vegas k prvej výhre v Sunrise

Mark Stone zaznamenal dva góly a tri asistencie, Marc-Andre Fleury vychytal svoje 460. víťazstvo v kariére a Vegas prvýkrát v histórii uspelo na ľade Floridy, a to pomerom 7:2. Stone si s piatimi bodmi vyrovnal kariérne maximum a stal sa prvým hráčom v histórii Golden Knights, ktorý toľko bodov nazbieral v zápase základnej časti. Fleury k tretej výhre z posledných štyroch zápasov pomohol 23 zákrokmi, pričom zneškodnil aj svoje 20. trestné strieľanie – viac ich histórii zneškodnil len Roberto Luongo (29). Momentálne je piaty v historickom poradí víťazstiev, keď preskočil Henrika Lundqvista. Max Pacioretty si pripísal dva góly a asistenciu, strelecky sa presadili aj Nate Schmidt, Shea Theodore a Jonathan Marchessault. Mike Hoffman a Vincent Trocheck vyrovnávali stav na 1:1 a 2:2, ale Panthers si pripísali tretiu prehru z ostatných štyroch duelov. Hoffman sa stal piatym hráčom, ktorý v prvých dvoch sezónach v drese Floridy strelil 20 a viac gólov. V bráne jeho tímu sa vystriedali obaja brankári – Sergej Bobrovskij inkasoval šesť gólov z 29 striel, Sam Montembeault kryl deväť striel z desiatich.

Stoneov päťbodový večer:

Hviezdy duelu: 1. M. Stone (VGK), 2. M. Pacioretty (VGK), 3. N. Schmidt (VGK)

NYI - LAK 5:3

Bellows doviedol Islanders k zvratu v zápase proti L.A.

Los Angeles viedlo 2:0 aj 3:1, ale nakoniec sa z výhry 5:3 tešili Islanders, ktorých obrat začal aj ukončil dvojgólový Kieffer Bellows, ktorý v NHL skóroval premiérovo. Anders Lee strelil gól do prázdnej brány a pridal asistenciu, do čierneho sa trafili Michael Dal Colle a Matt Martin, Derick Brassard nazbieral dve asistencie. K tretej výhre z posledných štyroch duelov pomohol aj Thomas Greiss, ktorý zaznamenal 100. výhru v drese Islanders. Z 25 striel ho prekonali Ben Hutton, Alex Iafallo a Trevor Lewis. Jonathan Quick inkasoval štyri góly z 32 striel a Kings prehrali ôsmy zápas z posledných deviatich. Ryan Pulock asistoval a dosiahol métu 100 bodov v NHL.


Hviezdy duelu: 1. K. Bellows (NYI), 2. D. Brassard (NYI), 3. M. Martin (NYI)

PHI - NJD 0:5

Blackwood vychytal nulu, Devils vyhrali vo Philadelphii

Mackenzie Blackwood zneškodnil všetkých 46 striel, aby vychytal svoje druhé čisté konto v sezóne a doviedol New Jersey k výhre 5:0 nad Philadelphiou. V druhej a tretej tretine čelil až 37 strelám a k nule mu pomohli aj tri tyčky. Len päť zákrokov ho delilo od klubového rekordu Martina Brodeura v počte zákrokov pri nule a pripísal si aj prvú asistenciu v NHL. Miles Wood strelil dva góly a ukončiť trojzápasové sériu prehier pomohli gólom aj Blake Coleman, Damon Severson a Pavel Zacha. Prvý menovaný otvoril skóre už po 13 sekundách hry. Devils bodovali v piatom zápase po sebe. Flyers prvýkrát od roku 1969 nestrelili gól, ak na bránu vyslali 46 alebo viac striel. Brian Wlliott inkasoval štyri góly zo 16 striel a Alex Lyon jeden z dvoch. Jakub Voráček odohral svoj 900. zápas v NHL, Ivan Provorov 300. a Shayne Gostisbehere sa vrátil do akcie.

Blackwoodov shutout so 46 zákrokmi:

Hviezdy duelu: 1. M. Blackwood (NJD), 2. P. Zacha (NJD), 3. M. Wood (NJD)

OTT - COL 1:4

Colorado uspelo v Ottawe, Makar 40-bodový

Cale Makar zaznamenal presilovkový gól a asistenciu, aby ako prvý nováčik v tejto sezóne dosiahol na 40-bodovú hranicu. Pomohol Coloradu zvíťaziť v Ottawe 4:1 a pripísať si piatu výhru v posledných šiestich zápasoch. Valerij Ničuškin, Matt Nieto a J.T. Compher ho doplnili na listine strelcov, kým Philipp Grubauer predviedol 25 zákrokov. Ako jediný ho prekonal Bray Tkachuk, ktorý v závere prvej tretiny vyrovnal stav na 1:1. Okrem toho rozdal až desať bodyčekov. Marcus Högberg kryl 30 striel, ale nezabránil štvrtej prehre Senators v sérii. Po desiatich dueloch sa im vrátil do akcie Nick Paul. Andre Burakovsky si asistenciou predĺžil bodovú sériu na šesť zápasov a prvýkrát v kariére dosiahol 40-bodovú hranicu.

Hviezdy duelu: 1. C. Makar, 2. M. Rantanen, 3. N. MacKinnon (všetci COL)

STL - WPG 2:4

Winnipeg ukončil majstrovi domácu bodovú sériu

Winnipeg rýchlo prišiel o náskok 2:0, ale dvojbodový Andrew Copp v strede tretej tretiny prelomil nerozhodný stav a zariadil triumf 3:2 nad St. Louis. Jansen Harkins otvoril skóre duelu svojím prvým gólom v NHL a pridal asistenciu, Patrik Laine zvýšil náskok svojím 20. gólom v sezóne a 130. v kariére. Len ako deviaty hráč v histórii ich toľko strelil pred 22. narodeninami. Nikolaj Ehlers trafil v závere prázdnu bránu a Connor Hellebuyck sa zaskvel 35 zákrokmi. Colton Parayko v presilovke a Carl Gunnarsson ho prekonali za 140 sekúnd v druhej tretiny, aby zmazali stratu. Blue však napriek 21 zákrokom Jordana Binningtona prišli o 11-zápasovú domácu bodovú sériu (10-0-1). Jets vyhrali len druhý zápas z posledných ôsmich a opäť nad obhajcom titulu. Zranil sa im však Luca Sbisa po zblokovaní strely Davida Perrona.

Blues pred zápasom ocenili Steena za 1 000. duelov v NHL:


Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck, 2. A. Copp (obaja WPG), 3. C. Parayko (STL)

MIN - VAN 4:2

Minnesota uštedrila Vancouveru tretiu prehru v rade

Minnesota si už v prvej tretine vypracovala náskok 3:0, ktorý jej stačil na domáci triumf 4:2 nad Vancouverom, druhý po sebe a tretí v posledných štyroch zápasoch. Brad Hunt s Kevinom Fialom zaznamenali po góle a asistencii, Zach Parise a Ryan Hartman tiež skórovali. Parise dosiahol 20-gólovú hranicu desiaty raz v kariére. Alex Stalock chytil 24 striel a vytvoril si osobný rekord s 13. výhrou v sezóne. Pokorili ho J.T. Miller a Antoine Roussel v presilovkách. Jacob Markström urobil 33 zákrokov a pripísal si aj asistenciu. Canucks však prehrali tretí zápas v sérii po predošlých piatich výhrach v rade. Pre Chrisa Taneva bol jubilejným 500. v NHL.

Hviezdy duelu: 1. A. Stalock, 2. K. Fiala, 3. N. Foligno (všetci MIN)

CGY - NSH 2:3

Nashville vyhral v Calgary, Josi s míľnikom

Roman Josi nazbieral dve asistencie a ako druhý Švajčiar po Markovi Streitovi (434) dosiahol métu 400 bodov v NHL. Pomohol Nashville zvíťaziť v Calgary 3:2 a uštedriť kanadskému tímu tretiu prehru v rade. Kyle Turris a Markus Granlund zaznamenali po gól a asistencii, Dante Fabbro tiež skóroval a Juuse Saros sa prezentoval 37 zákrokmi. Recept na neho našli Sam Bennett, ktorý poslal Flames do vedenia 1:0 už po 33 sekundách hry a Rasmus Andersson, ktorý dal gólovú bodku za duelom. Cam Talbot ho opustil s 32 zákrokmi. Predators vyhrali piaty zápas z posledných siedmich.

Hviezdy duelu: 1. R. Josi (NSH), 2. R. Andersson, 3. T. Hamonic (obaja CGY)

EDM - SJS 3:6

San Jose otočilo zápas v Edmontone, Meier trojboodvý

Edmonton viedol už v šiestej minúte 2:0, ale San Jose potom strelilo päť gólov v rade a napokon zvíťazilo v kanadskom meste 6:3. Timo Meier prispel k obratu dvoma gólmi a asistenciou, Kevin Labanc gól a prihrávkou. Evander Kane, Stefan Noesen a Maxim Letunov (prvý gól v NHL) tiež prekonali Mikka Koskinena z 31 striel. Brent Burns a Joe Thornton dvakrát asistovali, zatiaľ čo Aaron Dell urobil 28 zákrokov. Sam Gagner a Connor McDavid ho prekonali v rozmedzí 76 sekúnd, Ethan Bear znižoval stav na 3:5. Darnell Nurse dvakrát asistoval. McDavid dosiahol métu 80 bodov v sezóne. Oilers prehrali druhý zápas v rade, kým Sharks druhý raz po sebe vyhrali.

McDavidovo ďalšie parádne sólo:


Hviezdy duelu: 1. T. Meier (SJS), 2. C. McDavid (EDM), 3. E. Karlsson (SJS)

ARI - CAR 3:5

Svečnikov s Ahom doviedli Carolinu k výhre v Arizone

Andrej Svečnikov a Sebastian Aho zaznamenali po dva góly a asistenciu, aby doviedli Carolinu k výhre 5:3 na ľade Arizony, štvrtej v posledných šiestich zápasoch. Jaccob Slavin strelil zvyšný gól, Trevor van Riemsdyk dvakrát asistoval a Jamer Reimer predviedol 30 zákrokov. Ahov druhý gól už padol do prázdnej brány. Coyotes viedli 2:0 po góloch dvojbodového Alexa Goligoskiho a Christiana Dvoraka v presilovke, ale napokon prišli o osemzápasovú domácu bodovú sériu trvajúcu od 29. decembra (5-0-3). Conor Garland znižoval stav na 3:4 a Antti Raanta kryl 26 striel. Phil Kessel odohral 830. duel v rade, čím sa vyrovnal Andewovi Coglianovi na šiestom mieste historického poradia v dĺžke „železnej série“.

Hviezdy duelu: 1. A. Svečnikov, 2. S. Aho (obaja CAR), 3. C.. Garland (ARI)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 15:36 0 1 1 0 0 4 1
E. Černák (TBL) 23:18 0 0 0 -2 0 2 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies