Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Fehérváry získal prvý bod v NHL, Černák bol najaktívnejším strelcom duelu

V dvanástich sobotných zápasoch NHL hrali aj piati Slováci. Bodoval z nich iba Martin Fehérváry, pre ktorého to bol premiérový bod v súťaži. Zdena Cháru vyhlásili za prvú hviezdu duelu, pred ktorým ho ocenili za veľký míľnik. Erik Černák bol najaktívnejším strelcom duelu.

WSH - PHI 2:7

Fehérváry získal prvý bod v kariére pri vysokej prehre Capitals

Slovenský obranca Martin Fehérváry zaznamenal prvý bod v jeho piatom zápase v NHL, keď asistoval pri góle Jevgenija Kuznecova na konečných 2:7. Washingtonu nevyšiel domáci zápas proti Philadelphii, v ktorom mohol Ovečkin dosiahnuť métu 700 gólov v kariére. Po prvej tretine bol pritom stav 1:1, keď T.J. Oshie v presilovke odpovedal na prvý z dvoch gólov Seana Couturiera, ktorý pridal aj asistenciu. Claude Grioux dvakrát asistoval a potom využil presilovku, aby pokoril hranicu 800 bodov v NHL. Nicolas Aube-Kubel a Travis Konecny si pripísali po góle a asistencii, Michael Raffl a James van Riemsdyk tiež prekonali Bradena Holtbyho z 25 striel. Jakub Voráček dvakrát asistoval a Brian Elliott predviedol 25 zákrokov. Holtbyho na posledných 12 minút vystriedal Iľja Samsonov, ktorý čelil jedinej strele. Fehérváry odohral 18 a štvrť minúty aj s „mínuskou“, strelou a troma bodyčekmi. Jeho krajan a spoluhráč Richard Pánik absolvoval 13 a pol minúty s bilanciou „mínuska“, strela, dva bodyčeky a dva menšie tresty za hákovanie krátko po sebe. Capitals prehrali tretí duel z posledných piatich a aj tretí proti Flyers v sezóne (0-2-1). Carl Hagelin prišiel o sedemzápasovú bodovú sériu. Matt Niskanen zažil pri jeho prvom návrate do Washingtonu vrúcne privítanie.

Girouxov 800. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. S. Couturier, 2. C. Giroux, 3. B. Elliott (všetci PHI)

Článok pokračuje pod reklamou

BOS - ARI 4:2

Boston opäť zdolal Arizonu, Chára prvou hviezdou duelu

Zdena Cháru ocenili pred zápasom za jeho 1500. zápas v NHL a 1000. zápas v drese Bostonu. Po zápase, v ktorom jeho tím porazil Arizonu 4:2, ho vyhlásili za prvú hviezdu. Odohral v ňom takmer 24 minút so ziskom plusového bodu, dvoch striel a jedného bloku. Okrem toho však nechtiac prihral na gól Philovi Kesselovi. Patrice Bergeron pomohol k šiestej výhre po sebe gólom a dvoma asistenciami, Charlie Coyle skóroval dvakrát, raz do prázdnej brány. Z gólu sa tešil aj Jake DeBrusk, kým Tuukka Rask predviedol 29 zákrokov a bodoval v každom z prvých 18 domácich zápasov sezóny – v celej histórii NHL mali podobné séria len Bill Durnan (25 zápasov) a Tony Esposito (20). Raska prekonali Kessel a Jakob Chychrun. Kessel odohral svoj 831. zápas bez prerušenia, čím sa osamostatnil na šiestom mieste v dĺžke „železných sérií“ pred Andrewom Coglianom. Adin Hill urobil tiež 29 zákrokov, ale Arizona prehrala siedmy zápas z ôsmich. Nad Bruins neuspela od októbra 2010, čo predstavuje už 16 zápasov po sebe.


Hviezdy duelu: 1. Z. Chára (BOS), 2. C. Coyle (BOS), 3. T. Rask (BOS)

MTL - TOR 2:1 PP

Kovaľčuk rozhodol o výhre, Tatar nebodoval

Iľja Kovaľčuk strelil svoj 17. gól v predĺžení v kariére, aby rozhodol o výhre Montrealu 2:1 nad Torontom. V histórii NHL viac gólov v nadstavenom čase strelili len Alex Ovečkin (23) a Jaromír Jágr (19). K tretej výhre Canadiens v sérii pomohol gólom aj Marco Scandella, ktorý v 58. minúte vyrovnal stav na 1:1. Carey Price kryl 22 striel a prekonal ho len John Tavares v úvode tretej tretiny, z jedinej strely Maple Leafs v danej dvadsaťminútovke (Canadiens v nej prestrieľali Leafs 16:1). Kapitán Maple Leafs pritom hral vo svojom 800. zápase v NHL. Jack Campbell odchytal druhý zápas za dva dni a kryl 28 striel. Pri deviatej výhre z posledných 12 zápasoch „Habs“ bol aj slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý prišiel o šesťzápasovú bodovú sériu. Počas 19 minút a 21 sekúnd si pripísal tri strely a jeden bodyček. Martin Marinčin nehral. Do zostavy Montrealu sa vrátil Jonathan Drouin.

Kovaľčukov 17. gól v predĺžení:

Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. M. Scandella (MTL), 3. J. Campbell (TOR)

TBL - NYI 3:1

Tampa zdolala Islanders, Černák najaktívnejším strelcom

Brayden Point, Carter Verhaeghe a Steven Stamkos skórovali a Tampa Bay si predĺžila víťaznú sériu na šesť zápasov, keď zdolala Islanders 3:1. Point pridal aj asistenciu a dve si pripísal Nikita Kučerov, ktorý sa stal piatym hráčov za ostatných 30 rokov s piatimi 10-zápasovými bodovými sériami v rozmedzí troch sezón. Viac ich mal len Wayne Gretzky – šesť. V desiatom zápase po sebe bodoval aj Stamkos. Lightning vyhrali doma deviaty zápas po sebe a v jedenástom po sebe bodovali aj vďaka 17 zákrokom Andreja Vasilevského, ktorého pokoril len Derick Brassard. Semion Varlamov urobil o desať zákrokov viac a inkasoval dva góly – Stamkos uzatváral skóre gólom do prázdnej brány. Slovenský obranca Erik Černák odohral v zápase 22 minút, pričom viedol tím i celý zápas so šiestimi strelami. Urobil aj dva bodyčeky a dva bloky.

Hviezdy duelu: 1. B. Point (TBL), 2. A. Vasilevskij (TBL), 3. A. Cirelli (TBL)

WPG - OTT 5:2

Laine a Connor zažiarili pri výhre Jets nad Senators

Patrik Laine strelil tri presilovkové góly, aby doviedol Winnipeg k výhre 5:2 nad Ottawou, ktorá prehrala už piaty zápas po sebe. Posledný gól bol jeho 50. presilovkový v kariére. Len dvaja hráči ich strelili viac od jeho debutu v NHL – Alex Ovečkin a David Pastrňák. Z gólov sa tešili aj Neal Pionk a Kyle Connor, ktorí zaznamenali aj dve, resp. tri asistencie. K tretej výhre z posledných štyroch duelov pomohol aj Laurent Brossoit, ktorý zastavil 25 striel. O góly Senators sa postarali Jean-Gabriel Pageau a Mikkel Boedker. Craig Anderson inkasoval štyri góly z 22 striel, Marcus Högberg jeden z 12.


Hviezdy duelu: 1. P. Laine (WPG), 2. K. Connor (WPG), 3. N. Pionk (WPG)

EDM - NSH 3:2

Draisaitl zvrátil zápas proti Nashvillu

Edmonton bol na cesta za treťou prehrou v sérii, keď na konci druhej tretiny prehrával o dva góly. Alex Chiasson však deväť sekúnd pred druhou prestávkou vykresal iskierku nádeje, ktorú naplno rozdúchal v tretej tretine Leon Draisaitl – po prihrávkach Ryana Nugent-Hopkinsa strelil dva góly, aby rozhodol o výhre 3:2 nad Nashvillom. Nemec strelil 30. a 31. gól sezóny, aby napodobnil Connora McDavida a Oilers mali po prvýkrát od ročníka 1986/87 (Wayne Gretzky a Jari Kurri) dvoch tridsaťbodových strelcov. Dve asistencie si pripísal aj Oscar Klefbom, Mike Smith urobil 27 zákrokov. Prekonali ho Craig Smith a Nick Bonino. Juuse Saros kryl 33 striel. Predators prehrali druhýkrát z ostatných šiestich duelov.

Draisaitlov 30. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. L. Draisaitl (EDM), 2. M. Smith (EDM), 3. C. McDavid (EDM)

FLA - PIT 2:3

Crosby rozhodol o výhre nad Floridou

Sidney Crosby strelil víťazný gól v úvode druhej tretiny, Kris Letang zaznamenal gól a asistenciu a Pittsburgh zdolal Floridu 3:2, aby vyhral tretí zápas z posledných štyroch. Do čierneho sa trafil aj Teddy Blueger, kým Tristan Jarry zneškodnil 33 striel. O góly Panthers, ktorí prehrali štvrtý zápas z posledných piatich, sa postarali dvojbodový Mike Hoffman a Brett Connolly. Aleksander Barkov sa vrátil do hry, ale nebodoval. Sergej Bobrovskij opustil duel s 19 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby (PIT), 2. K. Letang (PIT), 3. M. Hoffman (FLA)

STL - DAL 2:3 PP

Dallas otočil zápas v St. Louis, rozhodol Hintz

Roope Hintz najskôr v druhej tretine vyrovnal stav na 2:2 a v tretej minúte predĺženia zavŕšil víťazný obrat Dallasu z 0:2, aby rozhodol o výhre 3:2 v St. Louis. Anton Chudobin pomohol ku tretiemu triumfu v posledných piatich zápasoch s 23 zákrokmi a pripísal si aj asistenciu pri víťaznom góle. Jamie Benn naštartoval zvrat presilovkovým gólom v závere prvej tretiny. Blues išli do vedenia 2:0 po dvoch góloch Coltona Parayko v rozmedzí troch a pol minúty, pričom prvý strelil v početnej výhode. Jordan Binnington kryl 31 striel, ale úradujúci majster prehral siedmy duel z ostatných deviatich. Stars hrali opäť bez Andreja Sekeru, ale aj bez chorého trénera Ricka Bownessa a zraneného Alexa Radulova.

Hintzov druhý gól v zápase:

Hviezdy duelu: 1. R. Hintz (DAL), 2. C. Parayko (STL), 3. A. Chudobin (DAL)

NJD - LAK 3:0

Blackwood vychytal druhú nulu v rade

MacKenzie Blackwood vychytal druhé čisté konto po sebe a tretie v sezóne, tentoraz s 37 zákrokmi. Doviedol tak New Jersey k domácemu víťazstvu 3:0 nad Los Angeles. Znamenalo predĺženie bodovej série na šesť zápasov, najviac v sezóne. Blackwood už zaznamenal dve nuly v rade aj koncom roka 2018. Aktuálne neinkasoval už 135 minút a 3 sekundy. Nikita Gusev, Blake Coleman v presilovke a dvojbodový Kyle Palmieri strelili všetky góly Devils v rozmedzí piatich minút v druhej tretine. Damon Severson si asistenciou predĺžil bodovú sériu na šesť zápasov. Calvin Petersen urobil 31 zákrokov v jeho prvom zápase v ročníku, ale nezabránil štvrtej prehre Kings v sérii a deviatej v posledných desiatich dueloch. Anže Kopitar mohol znížiť stav na 1:3 v 33. minúte, ale Blackwood jeho trestné strieľanie chytil. Trevor Moore debutoval v drese Los Angeles.

Hviezdy duelu: 1. M. Blackwood, 2. K. Palmieri, 3. B. Coleman (všetci NJD)

CBJ - COL 1:2

Colorado ukončilo Columbusu víťaznú i bodovú sériu

Columbus viedol v domácom zápase nad Coloradom 1:0 po presilovkovom góle Setha Jonesa zo stredu druhej tretiny, ale Nazem Kadri a Nathan MacKinnon v tretej tretine otočili stav. Zariadili tak triumf Avalanche 2:1, tretí v sérii a šiesty v posledných siedmich dueloch. Philipp Grubauer k nemu prispel 31 zákrokmi. Elvis Merzlikinš, ktorý urobil 20 zákrokov, prišiel o osemzápasovú víťaznú sériu a jeho šnúru bez inkasovaného gólu pretrhol Kadri po 174 minútach a 39 sekundách. Je tretia najdlhšia v klubovej histórii. Blue Jackets prišli o sériu troch výhier celkovo, šiestich na domácom ľade a desiatich duelov aspoň s bodom.

Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon (COL), 2. S. Jones (CBJ), 3. P. Grubauer (COL)

VAN - CGY 2:6

Calgary ukončilo domácu neporaziteľnosť Vancouveru

Dillon Dube zaznamenal víťazný gól v druhej tretine a pridal dve asistencie, Johnny Gaudreau s Mikaelom Backlundom dvakrát asistovali a Calgary zvíťazilo vo Vancouveri 6:2. Ukončilo tak sériu troch prehier a svojmu súperovi uštedrilo štvrtú prehru v rade. Canucks tiež prišli o sériu deviatich domácich triumfov. Po prvej tretine bol pritom stav vyrovnaný 2:2. Matthew Tkachuk, dvojbodoví Derek Ryan s Milanom Lucicom a Sean Monahan tiež prekonali Jacoba Markströma z 31 striel Flames. Tobias Rieder upravil výsledok strelou do prázdnej brány. David Rittich sa prezentoval 25 zákrokmi. Recept na neho našli Tanner Pearson a Adam Gaudette. Brock Boeser nedohral duel pre zranenie.

Hviezdy duelu: 1. D. Dube, 2. J. Gaudreau, 3. M. Backlund (všetci CGY)

VGK - CAR 5:6 SN

Carolina uštedrila Vegas štvrtú domácu prehru v rade

Andrej Svečnikov a Justin Williams premenili svoje samostatné nájazdy, aby Carolina vyhrala v Las Vegas 6:5 a uštedrila mu štvrtú domácu prehru v sérii. Hurricanes prehrávali 0:2, 1:3 aj 2:4, ale napokon sa tešili z tretej výhry v posledných štyroch zápasoch. Gólmi k nej pomohli dvojbodoví Erik Haula, Teuvo Teräväinen a Sebastian Aho, ako aj Martin Nečas a Haydn Fleury. Jake Gardiner nazbieral tri asistencie a James Reimer predviedol 33 zákrokov. Chytil tiež oba nájazdy súperov. V riadnom hracom čase ho prekonali dvojbodový Shea Theodore, Chandler Stephenson, Cody Eakin, Max Pacioretty a Jon Merrill. Nate Schmidt dvakrát asistoval a Marc-Andre Fleury opustil duel s 29 zákrokmi.

Ahov 30. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. S. Aho, 2. J. Williams (obaja CAR), 3. S. Theodore (VGK)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Fehérváry (WSH) 18:14 0 1 1 -1 0 1 3
R. Pánik (WSH) 13:35 0 0 0 -1 4 1 2
T. Tatar (MTL) 19:21 0 0 0 0 0 3 1
E. Černák (TBL) 22:02 0 0 0 0 0 6 2
Z. Chára (BOS) 23:51 0 0 0 +1 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies