Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Černák odohral vyše 23 minút, Sekera sa vrátil do akcie víťazne

V desiatich utorkových zápasoch sa predstavili aj dvaja slovenskí obrancovia. Andrej Sekera sa pri návrate do akcie tešil z výhry, ktorú zariadil Jamie Benn hetrikom. Erik Černák bol druhým najvyťažovanejším hráčom Tampy pri víťazstve. Jeden duel sa nedohral pre kolaps hráča.

PIT - TBL 1:2 PP

Gourde rozhodol o predĺžení víťaznej série Lightning, Kučerov sa zranil

Yanni Gourde uspel so svojou strelou zápästím v tretej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Tampy Bay 2:1 nad Pittsburghom a predĺžení víťaznej série na osem zápasov. Michail Sergačov skóroval v normálnom hracom čase a Andrej Vasilevskij zastavil 35 striel. Nikita Kučerov zaznamenal asistenciu, aby vyrovnal svoj osobný rekord s 12-zápasovou bodovou sériou, ktorá je piata najdlhšia v klubovej histórii. Tretiu tretinu a predĺženie však neodohral pre zranenie dolnej časti tela. Jevgenij Malkin strelil gól Penguins a Matt Murray urobil 36 zákrokov. Svoj debut v drese Penguins absolvoval Jason Zucker. Nebodoval. V zápase sme videli aj slovenského obrancu Erika Černáka, ktorý bol s časom 23:23 druhým najvyťažovanejším hráčom „Bleskov“. Na bránu vyslal jednu strelu, urobil dva bodyčeky a zblokoval dve strely súpera. Okrem Kučerova sa „Bolts“ zranil aj Anthony Cirelli.

Gourdeho víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij (TBL), 2. M. Murray (PIT), 3. Y. Gourde (TBL)

Článok pokračuje pod reklamou

DAL - CAR 4:1

Benn hetrikom zariadil triumf nad Carolinou, Sekera bol späť v akcii

Jamie Benn zaznamenal šiesty hetrik v NHL, ktorým doviedol Dallas k domácej výhre 4:1 nad Carolinou, štvrtej v posledných šiestich zápasoch. Druhý gól strelil v presilovke a tretí do prázdnej brány. Denis Gurianov strelil víťazný gól pri početnej výhode, Miro Heiskanen dvakrát asistoval a Anton Chudobin kryl 24 striel. Ako jediný ho prekonal Sebastian Aho, ktorý vyrovnával stav na 1:1 v závere prvej tretiny. Skóroval v šiestom dueli v rade, čím vyrovnal klubový rekord. Petr Mrázek urobil 33 zákrokov, ale Hurricanes nedokázali vyhrať tretí zápas po sebe. Stars využili presilovku v piatom stretnutí v sérii. Slovenský obranca Andrej Sekera odohral pri návrate do akcie 15 a pol minúty s dvoma strelami na bránu.


Hviezdy duelu: 1. J. Benn, 2. M. Heiskanen, 3. D. Gurianov (všetci DAL)

BUF - DET 3:2

Reinhart rozhodol o výhre Sabres nad Red Wings

Buffalo dvakrát prehrávalo, ale zakaždým dokázalo stratu dohnať. To sa súperovi v tretej tretine nepodarilo. Práve v jej úvodnej minúte totiž priklonil misky váh na stranu Sabres dvojbodový Sam Reinhart, ktorý nadviazal na góly Conora Shearyho a Marcusa Johanssona. Pri jeho góle si pripísal 70. bod v sezóne Jack Eichel. K výhre 3:2 pomohlo aj 27 zákrokov Cartera Huttona. Rasmus Dahlin zaznamenal asistenciu, vďaka ktorej so 76 bodmi vyrovnal zápis Ricka Hamptona na treťom mieste histórie NHL v počte bodov získaných obrancom tínedžerom. Detroit prehral 11. zápas z posledných 13 a nepomohol mu ani návrat Anthonyho Manthu, ktorý prihrával na oba góly Darrena Helma. Mike Green zaznamenal svoj 499. bod v kariére a Jonathan Bernier urobil 22 zákrokov. Do akcie sa vrátil aj Frans Nielsen, no Brendan Perlini duel nedohral pre tržnú ranu pod okom.

Hviezdy duelu: 1. M. Johansson (BUF), 2. D. Helm (DET), 3. C. Sheary (BUF)

TOR - ARI 3:2 PP

Kapanen ukončil suchoty v predĺžení, Toronto zdolalo Arizonu

Kasperi Kapanen skóroval v predposlednej minúte nadstaveného času, aby Toronto zdolalo Arizonu 3:2 a vyhralo prvý vzájomný zápas doma od decembra 2013. Mladý Fín si ukončil 13-zápasové gólové suchoty. Zach Hyman strelil dva góly v normálnom hracom čase, Alexander Kerfoot si pripísal dve asistencie a Jack Campbell, ktorý nakoniec odchytal tretí zápas po sebe, predviedol 35 zákrokov. O tri viac urobil Adin Hill, z ktorého spoluhráčov sa presadili Christian Dvorak a Carl Soderberg, ktorí dvakrát posielali Coyotes do vedenia. Pre druhého menovaného išlo o 100. gól v kariére. Arizona prehrala ôsmy zápas z posledných deviatich. Jej hráči sa pritom už tešili z víťazstva, ale gól Jakoba Chychruna v predĺžení nakoniec naplatil pre nedovolené bránenie v hre brankárovi.

Kapanenov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Campbell (TOR), 2. Z. Hyman (TOR), 3. A. Hill (ARI)

NJD - FLA 3:5

Štvrtý útok pomohol Panthers ukončiť sériu prehier

Florida prehrala štyri zápasy po sebe a potrebovala výhru, aby sa znova dostala do boja o play-off. V utorok v New Jersey jej k triumfu 5:3 pomohol nečakaný zdroj ofenzívy – štvrtý útok zložený z centra a dvoch obrancov. Mike Matheson, Mark Pysyk a Noel Acciari zaznamenali po góle a dvoch asistenciách, aby Panthers vyhrali nad Devils 5:3. Frank Vatrano a Brett Connolly tiež skórovali, Sam Montembeault urobil 25 zákrokov vo svojom prvom štarte od 24. novembra. Prekonali ho Jack Hughes, Kevin Rooney a Kyle Palmieri. Louis Domingue urobil 28 zákrokov a „Diabli“ prišli o šesťzápasovú bodovú sériu. V siedmom zápase po sebe bodoval Damon Severson, od ktorého ťahal v období od sezóny 1999/2000 len jeden obranca v tíme dlhšiu sériu – Brian Rafalski (8 zápasov, 2006/07). Hughes zase dosiahol svoj 20. bod v sezóne, čo dokázal ako štvrtý osemnásťročný hráč v histórii New Jersey – rekord drží s 39 bodmi Kirk Muller.

Hviezdy duelu: 1. M. Matheson (FLA), 2. M. Pysyk (FLA), 3. N. Acciari (FLA)

NYI - PHI 5:3

Islanders prišli o vedenie, Pulock im zachránil výhru

Islanders strelili v druhom zápase za dva dni tri góly v prvej tretiny, čo sa im podarilo po piaty raz v klubovej histórii. Nádejne vedenie si tentoraz nedokázalo kontrolovať bezproblémovo, ale nakoniec im poslúžilo na zdolanie Philadelphie pomerom 5:3. Na góly Josha Baileyho, Matta Martina a Jordana Eberleho ešte nadviazal Ryan Pulock, ktorý prelomil nerozhodný stav v poslednej minúte zápasu. Leo Komarov po ňom pridal ešte gól do prázdnej brány. Mathew Barzal nazbieral tri asistencie a k štvrtej výhre z posledných piatich duelov pomohol aj Semion Varlamov, ktorého z 38 striel prekonali Travis Konecny, Robert Hägg a Sean Couturier, ktorí vyrovnali stav na 3:3. Po dve asistencie si pripísali Scott Laighton a Claude Giroux, Brian Elliott kryl 20 striel. Duel nedohral domáci Casey Cizikas.

Pulockov rozdielový gól v poslednej minúte:

Hviezdy duelu: 1. M. Barzal (NYI), 2. R. Pulock (NYI), 3. L. Komarov (NYI)

MIN - VGK 4:0

Čisté konto Stalocka a presilovky viedli k triumfu Wild nad Vegas

Alex Stalock zastavil všetkých 26 striel a Minnesota využila tri z piatich presiloviek, aby doma zdolala Las Vegas 4:0 a zaznamenala siedmu výhru v posledných desiatich zápasoch. Kevin Fiala si natiahol bodovú sériu na päť duelov, keď ku gólu pridal dve asistencie. Joel Eriksson Ek, Jared Spurgeon a dvojbodový Zach Parise skórovali v presilových hrách. Parise dosiahol métu 400 asistencií ako 34. aktívny hráč v NHL a ôsmy narodený v Minnesote. Marc-Andre Fleury striedal po dvoch tretinách, v ktorých inkasoval všetky góly z 20 striel. Malcolm Subban chytil zvyšných päť striel. Alex Galchenyuk nebodoval pri debute v drese Wild. Vegas prehralo tretí zápas z ostatných štyroch. Vrát sa mu v ňom do zostavy William Karlsson.

Stalockovo čisté konto:

Hviezdy duelu: 1. K. Fiala, 2. A. Stalock, 3. Z. Parise (všetci MIN)

WPG - NYR 1:4

Šesťorkin, Kreider doviedli Rangers k výhre vo Winnipegu

Igor Šesťorkin sa zaskvel 42 zákrokmi, Chris Kreider strelil prvé dva góly, vrátane víťazného v presilovke. New York Rangers vyhral vo Winnipegu 4:1 a pripísal si piaty triumf v posledných siedmich zápasoch. Dvojbodoví Ryan Strome a Mika Zibanejad k nemu tiež pomohli gólmi, kým Henrik Lundqvist jedným zákrokom. Zachytal si šesť minút v prvej tretine, kým sa Šesťorkin vrátil do šatne. Nikolaj Ehlers strelil až za stavu 0:4 jediný gól Jets, ktorí prišli o sériu troch výhier. Connor Hellebuyck opustil duel s 28 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. Ch. Kreider, 2. M. Zibanejad, 3. I. Šesťorkin (všetci NYR)

COL - OTT 3:0

Grubauer vynuloval Ottawu, Colorado vyhralo piatykrát v rade

Philipp Grubauer zastavil všetkých 34 striel a doviedol Colorado k domácemu víťazstvu 3:0 nad Ottawou, piatemu v sérii a ôsmemu v posledných deviatich zápasoch. Mikko Rantanen strelil prvý a zároveň rozdielový gól v závere úvodnej tretiny, Valerij Ničuškin využil v tretej tretine presilovku a Gabriel Landeskog upravil skóre strelou do prázdnej brány. Nathan MacKinnon dvakrát asistoval. Marcus Högberg sa prezentoval 33 zákrokmi, ale ani on nezabránil šiestej prehre Senators v rade.

Hviezdy duelu: 1. P. Grubauer, 2. M. Rantanen, 3. V. Ničuškin (všetci COL)

EDM - CHI 5:3

McDavid im nechýbal. Štvorbodový Draisaitl potiahol Oilers

Leon Draisaitl nazbieral štyri body za gól do prázdnej brány a tri asistencie, Kailer Yamamoto strelil dva góly a Edmonton zdolal doma Chicago 5:3 v prvom zápase bez zraneného Connora McDavida. Riley Sheahan otváral skóre a dvojbodový Ryan Nugent-Hopkins vsietil víťazný gól v presilovke len 72 sekúnd po Yamamotovom vyrovnaní na 3:3. Asistenciu si pri ňom pripísal aj Mike Smith, ktorý predviedol 38 zákrokov. Prekonali ho dvojbodový Brandon Saad, Jonathan Toews vo vlastnom oslabení a Adam Boqvist. Patrick Kane dvakrát asistoval a Robin Lehner kryl 26 striel. Blackhawks viedli 2:1 aj 3:2, ale napokon prvýkrát v sezóne prehrali štvrtý duel v rade.

Hviezdy duelu: 1. K. Yamamoto, 2. L. Draisaitl, 3. R. Nugent-Hopkins (všetci EDM)

ZÁPAS MEDZI ANAHEIMOM A ST. LOUIS SA NEDOHRAL A BOL PRELOŽENÝ Z DÔVODU KOLAPSU JEDNÉHO Z HRÁČOV BLUES.


Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
A. Sekera (DAL) 15:34 0 0 0 0 0 2 0
E. Černák (TBL) 23:23 0 0 0 0 0 1 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies