Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Černák rozdával jeden bodyček za druhým, zvíťazil aj Pánik

V jedenástich štvrtkových zápasoch NHL sa predstavili dvaja Slováci a obaja sa tešili z výhier svojich tímov. Nebodoval však ani jeden z nich. Erik Černák bol najtvrdším hráčom duelu, keď rozdal až deväť bodyčekov. Dvaja hráči strelili hetrik a dvaja brankári vychytali nuly.

TBL - EDM 3:1

Tampa vyhrala deviaty zápas po sebe, Černák strojom na bodyčeky

Yanni Gourde strelil víťazný gól v oslabení, aby Tampa Bay aj bez Stamkosa a Kučerova zdolala Edmonton 3:1 a predĺžila si domácu víťaznú sériu na 10 zápasov, čím vyrovnala svoj rekord z ročníka 2014/15. S Oilers pritom doma neprehrala od decembra 2009. Pat Maroon strelil prvý gól zápasu, Cedric Paquette pridal poistku do prázdnej brány a Jon Cooper sa stal prvým trénerom v histórii NHL, ktorý zaregistroval štyri víťazné série dlhé 9 a viac zápasov s jedinou organizáciou a štvrtým, ktorý to dokázal celkovo vo svojej kariére. Andrej Vasilevskij bodoval v 20. zápase po sebe (18-0-2) a čelil 30 strelám, z ktorých ho prekonal len Caleb Jones. Leon Draisaitl asistoval, aby sa stal prvým hráčom v klubovej histórie od sezóny 1989/90 (Mark Messier, 55), ktorý potreboval 57 alebo menej zápasov na dosiahnutie 90-bodovej méty. Mike Smith opustil duel s 34 zákrokmi. Slovenský obranca Erik Černák ho ohrozil trikrát. V zápase bol mašinou na bodyčeky, keď ich za 21 odohraných minút urobil až deväť.


Hviezdy duelu: 1. Y. Gourde (TBL), 2. A. Vasilevskij (TBL), 3. M. Smith (EDM)

COL - WSH 2:3

Washington otočil zápas v Denveri, Pánik nebodoval

Washington prehrával po prvej tretine 0:2, ale troma gólmi v rade otočil stav a zvíťazil na ľade Colorada 3:2. Vyhol sa tak tretej prehre v sérii a pripísal si štvrtý triumf vonku po sebe. Nicklas Bäckström v druhej tretine v presilovke naštartoval zvrat, ktorý dokonali v tretej časti hry Tom Wilson tiež pri početnej výhode a T.J. Oshie. Ten strelil víťazný gól 124 sekúnd pred koncom. Lars Eller a John Carlson dvakrát asistovali, kým Braden Holtby predviedol 32 zákrokov. Prekonali ho dvojbodový Andre Burakovsky a Mikko Rantanen v presilovke. Nathan MacKinnon nazbieral dve prihrávky a Philipp Grubauer sa prezentoval 35 zákrokmi. Ani raz ho strelecky neohrozil slovenský útočník Richard Pánik, ktorý odohral 12 a štvrť minúty s bilanciou dva bodyčeky a blok. Avalanche prišli o sériu piatich výhier celkovo a štyroch domácich. Alex Ovečkin neskóroval v treťom zápase v rade a stále mu chýbajú dva góly do méty 700 v kariére.

Článok pokračuje pod reklamou

Oshieho rozdielový gól:

Hviezdy duelu: 1. T. Oshie (WSH), 2. A. Burakovsky (COL), 3. T. Wilson (WSH)

TOR - DAL 2:3

Seguin ukončil gólové suchoty, Stars zdolali Maple Leafs

Dallas skóroval v úvode každej tretiny, aby zdolal Toronto 3:2 a pripísal si tretiu výhru v sérii. Víťazný gól pritom strelil Tyler Seguin, ktorý si ukončil 17-zápasové gólové suchoty. Pred ním sa z gólov tešili aj Denis Gurianov a Radek Faksa. Prvý menovaný strelil už svoj 17. gól v sezóne, pričom len dvaja nováčikovia v klubovej histórii ich strelili viac – Jamie Benn (19) a James Neal (24). Ben Bishop urobil 29 zákrokov, Andrew Cogliano vo svojom 1 000. zápase v kariér zaznamenal asistenciu. Roman Polák zase odohral svoj 800. duel v NHL. Maple Leafs prehrali štvrtý zápas zo šiestich. Auston Matthews strelil svoj 41. gól v sezóne, aby v boji o najlepšieho strelca vyrovnal Davida Pastrňáka. Bol to jeho 30. gól doma a len traja hráči za posledných 30 rokov ich strelili viac gólov v prvých 30 domácich dueloch – Alex Mogiľnij, Mario Lemieux a Brett Hull. Skóroval aj Zach Hyman a Frederik Andersen pri návrate do akcie zastavil 16 striel. Slovenskí obrancovia Martin Marinčin a Andrej Sekera sledovali duel z tribúny. Duel nedohral Andreas Johnsson.

Hviezdy duelu: 1. R. Faksa (DAL), 2. T. Seguin (DAL), 3. A. Matthews (TOR)

BUF - CBJ 4:3 PP

Olofson rozhodol o výhre nad Columbusom

Columbus viedol 2:0 vďaka gólom Nathana Gerbeho a Boonea Jennera, potom Markus Nutivaara musel zaistiť bod gólom v 59. minúte. Z dvojbodového zisku sa však tešilo Buffalo, o ktorého výhre 4:3 rozhodol v tretej minúte nadstaveného času Victor Olofson. Bol to jeho druhý gól v zápase. Evan Rodriques tiež skóroval, Jack Eichel zaznamenal dokonca gól a dve asistencie. Dve asistencie si pripísal aj Rasmu Dahlin, ktorý sa so 77 bodmi osamostatnil na treťom mieste historického poradia NHL v počte bodov získaných obrancom tínedžerom. Teraz stráca dva body na Raya Bourqua. K tretej výhre z posledných štyroch duelov pomohol aj Carter Hutton, ktorý urobil 28 zákrokov a pripísal si aj prvú asistenciu v sezóne. Jeho náprotivok, Matiss Kivlenieks kryl 23 striel. Blue Jackets prehrali tretí zápas po sebe po prvýkrát od úvodu decembra.

Olofssonov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. V. Olofsson (BUF), 2. J. Eichel (BUF), 3. M. Nutivaara (CBJ)

FLA - PHI 2:6

Flyers vyhnali z brány Bobrovského a zdolali Panthers

James van Riemsdyk zaznamenal gól a dve asistencie, aby pomohol Philadelphii zdolať Floridu pomerom 6:2. Robert Hägg, Sean Couturier, Scott Laughton, Nicolas Aube-Kubel a Tyler Pitlick tiež skórovali a Carter Hart urobil 26 zákrokov pri svojej prvej výhre vonku v ôsmich zápasoch. Justin Braun zaznamenal tri asistencie, Matt Niskanen dve a Flyers vyhrali piaty zápas z posledných siedmich. Aleksander Barkov a Jonathan Huberdeau strelili góly Panthers, ktorí prehrali piaty zápas z posledných šiestich. Sergej Bobrovskij inkasoval tri góly z deviatich striel a v úvode druhej tretiny ho nahradil Sam Montembeault, ktorý urobil 16 zákrokov. „Bolo to vcelku škaredé. Inkasovali sme skoro pár gólov a prišli sme o našu bojovnosť,“ poznamenal tréner domácich Joel Quenneville. Duel nedohrali domáci Noel Acciari a hosťujúci Travis Sanheim. Obaja pre zranenie v hornej časti tela.

Hviezdy duelu: 1. J. van Riemsdyk (PHI), 2. M. Niskanen (PHI), 3. S. Couturier (PHI)

NJD - DET 4:1

Devils strelili štyri góly v tretej tretine, aby zvrátili duel s Red Wings

Jedna dobrá tretina stačila New Jersey, aby zdolalo trápiaci sa Detroit pomerom 4:1. Wayne Simmonds strelil dva góly vo štvorgólovej tretej tretine, v ktorej Devils otočili stav z 0:1. Všetky štyri góly pritom padli za štyri minúty – zvyšné dva strelili Andy Green a Jesper Bratt. P.K. Subban zaznamenal vo svojom 700. zápase v kariére asistenciu, po dve si pripísali Pavel Zacha a Damon Severson, ktorý bodoval v ôsmom zápase po sebe. Ide o najdlhšiu bodovú sériu obrancu tímu od ročníka 2006/07 (Brian Rafalski). Mackenzie Blackwood kryl 25 striel a prekonal ho len Andreas Athanasiou, ktorý v druhej tretine otvoril skóre. Jonathan Bernier urobil 22 zákrokov. Kým Devils vyhrali tretí zápas z posledných štyroch, Red Wings prehrali 12. z posledných 14.

Hviezdy duelu: 1. W. Simmonds (NJD), 2. A. Greene (NJD), 3. D. Severson (NJD)

OTT - ARI 3:2

Ottawa ukončila sériu prehier triumfom nad Arizonou

Vladislav Namestnikov a Brady Tkachuk vybudovali v prvej tretine náskok 2:0, ktorý bol základom domácej výhry Ottawy 3:2 nad Arizonou. Znamenala koniec šesťzápasovej série prehier. Nick Paul strelil víťazný gól v tretej tretine, zatiaľ čo Marcus Högberg prispel k triumfu 32 zákrokmi a ukončil si osobnú sériu piatich prehier. Recept na neho našli Oliver Ekman-Larsson v presilovke a Jordan Oesterle. Antti Raanta opustil duel s 28 zákrokmi a Coyotes prehrali deviaty zápas z posledných jedenástich. Nick Schmaltz si vytvoril osobné maximum s 32. asistenciou v sezóne. Anthony Duclair neskóroval v 19. dueli v rade od 21. decembra. Mark Borowiecki nedohral súboj pre zranenie.

Hviezdy duelu: 1. M. Högberg, 2. B. Tkachuk (obaja OTT), 3. O. Ekman-Larsson (ARI)

NSH - NYI 5:0

Saros vynuloval Islanders, Smith s prvým hetrikom

Juuse Saros zastavil všetkých 31 striel pri jeho druhom čistom konte v sezóne, Craig Smith zaznamenal prvý hetrik v NHL a Nashville zdolal doma New York Islanders 5:0. Rocco Grimaldi si pripísal gól a asistenciu, Mattias Ekholm tiež pomohol gólom vyhnúť sa tretej prehre v rade. Thomas Greiss striedal už v 14. minúte po treťom inkasovanom góle z ôsmich striel. Semyon Varlamov inkasoval ešte dvakrát zo zvyšných 18 striel. Islanders prehrali na nulu tretíkrát v sezóne. Bola to však len ich druhá prehra v posledných šiestich zápasoch.


Hviezdy duelu: 1. C. Smith, 2. J. Saros, 3. M. Granlund (všetci NSH)

MIN - NYR 3:4 SN

Zibanejad hrdinom Rangers pri víťazstve v St. Paul

Mika Zibanejad najskôr 66 sekúnd pred koncom tretej tretiny vyrovnal stav na 3:3 a hneď v prvej sérii premenil aj svoj samostatný nájazd, čím rozhodol o výhre New Yorku Rangers 4:3 na ľade Minnesoty. Pavel Bučnevič a dvojbodový Artemij Panarin tiež pomohli gólmi zmazať straty 0:1 a 1:3, kým Alexandar Georgiev prispel k tretiemu triumfu v rade 23 zákrokmi a chytil oba nájazdy súpera. Panarin spečatil triumf v nájazdovej lotérii v druhej sérii. Ryan Donato a dvojbodoví Jonas Brodin s Jordanom Greenwayom skórovali z hráčov Wild, Alex Stalock kryl 28 striel. Mikko Koivu si pri Donatovom otváracom góle pripísal 500. asistenciu v NHL. Bodová séria Kevina Fialu sa skončila na piatich dueloch.

Zibanejad a Panarin rozhodli o výhre v nájazdoch:


Hviezdy duelu: 1. M. Zibanejad (NYR), 2. J. Brodin, 3. J. Greenway (obaja MIN)

VGK - STL 6:5 PP

Štyri góly Sanforda neodvrátili prehru Blues vo Vegas

Zach Sanford strelil štyri z piatich gólov St. Louis, ale tie stačili obhajcovi titulu len na zisk bodu. Las Vegas totiž využilo štyri z piatich presiloviek a zvíťazilo doma 6:5 po predĺžení. Rozhodujúci gól, svoj druhý presilovkový v zápase, strelil presne po polovici nadstaveného času Jonathan Marchessault. Max Pacioretty zaznamenal dva góly a asistenciu, dvojbodový Alex Tuch a Nate Schmidt tiež prekonali Jordana Binningtona, ktorý čelil až 52 strelám. Mark Stone nazbieral štyri prihrávky, William Karlsson a Shea Theodore po dve. Malcolm Subban pomohol Vegas s 19 zákrokmi vyhnúť sa tretej prehre v rade. Prekonal ho aj MacKenzie MacEachern, kým Vince Dunn, Alex Pietrangelo a Ryan O´Reilly dvakrát asistovali. Blues utrpeli tretiu prehru v sérii.

Marchessaultov druhý gól v zápase:


Hviezdy duelu: 1. J. Marchessault (VGK), 2. Z. Sanford (STL), 3. M. Pacioretty (VGK)

ANA - CGY 0:6

Talbot vynuloval Anaheim, Backlund a Jankowski dvojgóloví

Cam Talbot zastavil všetkých 44 striel pri jeho prvom čistom konte od 6. januára 2019 a 21. v kariére. Doviedol ním Calgary k výhre 6:0 v Anaheime, aby kanadský tím ukončil výjazd s bilanciou 3-1-0. Mikael Backlund a Mark Jankowski strelili po dva góly, Elias Lindholm a Oliver Kylington po jednom. Andrew Mangiapane a T.J. Brodie dvakrát asistovali. Lindholm si predĺžil bodovú sériu na deväť zápasov. John Gibson striedal po štyroch inkasovaných góloch zo 16 striel v prvej tretine. Ryan Miller kryl 14 zo zvyšných 16 striel. Ducks prišli o päťzápasovú bodovú sériu, najdlhšiu v sezóne.

Backlundov ďalší gól vo vlastnom oslabení:

Hviezdy duelu: 1. M. Backlund, 2. C. Talbot, 3. T. Brodie (všetci CGY)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (WSH) 12:15 0 0 0 0 0 0 2
E. Černák (TBL) 21:06 0 0 0 0 0 3 9



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies