Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Devils vymenili svojho kapitána. Nebude sa sťahovať ďaleko

Obranca Andy Greene už nebude súčasťou tímu New Jersey Devils. V nedeľu bol totiž vymenený do tímu New York Islanders, ktorý sa za neho vzdal obrancu zo systému, Davida Quennevillea, a voľby v druhom kole draftu 2021.


Tridsaťsedemročný Greene strávil doterajších 14 sezón v NHL v drese Devils a v posledných piatich ročníkoch mal na drese aj kapitánske „céčko“. V kariére odohral 923 zápasov, v ktorých zaznamenal 246 bodov za 49 gólov a 197 asistencií. V tejto sezóne si pripísal 11 bodov (2+9) v 53 stretnutiach. V play-off doteraz odohral 50 duelov so ziskom troch gólov a šiestich asistencií.

„V podobe akvizície Andyho sme dostali šancu priniesť do zostavy spoľahlivého veterána, ktorý hral množstvo rokov v prvom páre New Jersey a ktorý hrával vo všetkých situáciách. Poznám ho dobre a viem, ako dobre zapasuje do našej kabíny,“ povedal generálny manažér Islanders Lou Lamoriello, ktorý Greeneovi otvoril v roku 2006 dvere do NHL.

Greene je v poslednom roku svojej päťročnej zmluvy a 1. júla sa môže stať neobmedzeným voľným hráčom. Vo svojej zmluve mal aj klauzulu o nevymeniteľnosti, ktorej sa vzdal, aby sa pripojil k Islanders. K nim by sa mal pripojiť v Arizone, kde ich v pondelok čaká duel proti Coyotes.

Quenneville má 21 rokov a v tejto sezóne hrával za Worcester v ECHL a Bridgeport v AHL. Vo vyššej lige si pripísal gól a päť asistencií v 18 stretnutiach. V ECHL zaznamenal dve asistencie v 14 dueloch. Islanders ho draftovali v roku 2016 z celkového 200. miesta.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies