Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Halák nezabránil debaklu Bruins, Jaroš späť v akcii proti Tatarovi

V jedenástich sobotných zápasoch NHL hrali až siedmi Slováci. Nikto z nich nebodoval, ale Tomáš Tatar sa tešil z výhry nad čerstvo povolaným Christiánom Jarošom. Jaroslav Halák striedal Tuukku Raska pri debakli od Vancouveru. Alex Ovečkin dosiahol veľký míľnik, jeden brankár vychytal nulu.

NJD - WSH 3:2

Ovečkinov 700. gól triumf nad Devils nepriniesol, Pánik nebodoval

Alex Ovečkin dosiahol métu 700 gólov v základnej časti NHL, ale jeho jubilejný gól nepriniesol Washingtonu ani bod. Pomohol síce zmazať stratu 0:2, ale dvojbodový Damon Severson rozhodol v 59. minúte v presilovke o domácej výhre New Jersey 3:2. Jesper Bratt otvoril skóre zápasu a neskôr prihral Wayneovi Simmondsovi na presilovkový gól na 2:0. Nikita Gusev dvakrát asistoval a Mackenzie Blackwood predviedol 33 zákrokov. Natiahol si víťaznú sériu na šesť zápasov, najdlhšiu v klubovej histórii od sezóny 2010/11. Z brankárov nováčikov ťahal v drese Devils dlhšiu iba Sean Burke v ročníku 1987/88 (7). Pred Ovečkinom ho prekonal Tom Wilson pri početnej výhode. Iľja Samsonov opustil duel s 26 zákrokmi. Slovenský útočník Richard Pánik odohral iba necelých deväť minút s bilanciou mínusový bod a bodyček. Devils vyhrali štvrtý domáci zápas v sérii, kým Capitals utrpeli štvrtú prehru v rade celkovo a tretiu vonku.


Hviezdy duelu: 1. D. Severson, 2. M. Blackwood (obaja NJD), 3. A. Ovečkin (WSH)

Článok pokračuje pod reklamou

VAN - BOS 9:3

Boston zhorel vo Vancouveri a prišiel o sériu výhier, Halák striedal Raska

Jaroslav Halák stihol za 13 a pol minúty v akcii po vystriedaní Tuukku Raska inkasovať trikrát z ôsmich striel. Rask však dostal dvakrát viac gólov z 27 striel a Boston utrpel vo Vancouveri debakel 3:9. Jeho víťazná séria sa tak skončila na piatich zápasoch celkovo a na troch vonku. Zdenovi Chárovi tiež duel nevyšiel, keďže zaznamenal tri „mínusky“. Pridal k nim štyri trestné minúty, dve strely a bodyček počas 17 a trištvrte minúty na ľade. Tyler Toffoli strelil hneď po sebe svoje prvé dva góly v drese Canucks už Halákovi a na jeden prihral, Troy Stecher si pripísal gól a dve asistencie, J.T. Miller nazbieral tri asistencie. Tanner Pearson, Adam Gaudette, Jake Virtanen, Elias Pettersson a dvojbodoví Loui Eriksson s Bo Horvatom tiež skórovali, Alex Edler a Quinn Hughes dvakrát asistovali a Jacob Markström urobil 34 zákrokov. Dvakrát ho prekonal už 45-gólový David Pastrňák a raz Chris Wagner. Matt Grzelcyk prihral na dva góly Bruins. Canucks sa vyhli tretej domácej prehre v rade. Deväť gólov strelili prvýkrát od 6. januára 1996 a celkovo po 16. raz v histórii. Hughes je len druhým obrancom nováčikom v klubovej histórii so 40 asistenciami v sezóne.

Pastrňákov 45. gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. T. Toffoli, 2. T. Stecher, 3. B. Horvat (všetci VAN)

OTT - MTL 0:3

Jaroš sa vrátil do Ottawy, ktorú zdolal Tatarov Montreal

V hlavnom meste Kanady došlo nakoniec na súboj dvoch Slovákov, pretože pred zápasom bol do prvého tímu Ottawa povolaný obranca Christián Jaroš. V akcii strávil 14 minút a prezentoval sa jednou strelou a dvoma blokmi. Nebodoval a netešil sa ani z víťazstva. Viac radosti mal Tomáš Tatar, ktorého Montreal vyhral 3:0. Slovenský útočník nebodoval. Prvé dva góly jeho tímu strelil Max Domi a tretí pridal Paul Byron, pre ktorého to bol druhý bod v zápase. Svoje štvrté čisté konto v sezóne vychytal Carey Price, ktorý zneškodnil 30 striel. Craig Anderson urobil o štyri zákroky viac. Tatar, ktorý odohral takmer 16 minút, ho ohrozil dvakrát. Urobil aj jeden bodyček. Kým Montreal vyhral druhý zápas po sebe, Ottawa druhý zápas po sebe prehrala. V zápase sa jej zranil aj obranca Thomas Chabot, ktorého stav však podľa trénera nie je vážny.

Price a jeho 48. čisté konto v kariére:

Hviezdy duelu: 1. M. Domi (MTL), 2. P. Byron (MTL), 3. C. Price (MTL)

ARI - TBL 7:3

Garland a Keller doviedli Coyotes k výhre nad Tampou, Černák sa zranil

Conor Garland a Clayton Keller zaznamenali po dva góly a asistencii, aby pomohli Arizone zdolať Tampu Bay 7:3 a posunúť sa na pozíciu prvej divokej karty v Západnej konferencii. Carl Soderberg, Brad Richardson a Derek Stepan tiež skórovali, Taylor Hall si pripísal dve asistencie a k ukončeniu dvojzápasovej série prehier pomohol s 27 zákrokmi aj Antti Raanta. Jeho náprotivok, Andrej Vasilevskij, urobil 34 zákrokov a Lightning prehrali po 11-zápasovej víťaznej sérii druhý zápas po sebe. O góly „Bleskov“ sa postarali Anthony Cirelli, Ondřej Palát a Brayden Point, ktorý bodoval v 12. zápase po sebe. Zápas nedopadol dobre pre slovenského obrancu Erika Černáka, ktorý odohral len necelých 11 minút predtým, ako duel opustil so zranením. Stihol si pripísať plusový bod a predviesť jeden bodyček.


Hviezdy duelu: 1. C. Garland (ARI), 2. C. Keller (ARI), 3. I. Ľjubuškin (ARI)

TOR - CAR 3:6

Rolbár v bráne pomohol Caroline k víťazstvu nad Torontom

Až troch brankárov potrebovala Carolina, ktorej sa v sobotu podarilo zdolať Toronto 6:3 aj vďaka ôsmim zákrokom rolbára Davida Ayresa, ktorý si pripísal v 42 rokoch svoju prvú výhru v NHL. James Reimer v bráne štartoval, ale urobil len jeden zákrok predtým, ako sa zranil. Petr Mrázek následne kryl 14 striel z 15 predtým, ako tiež utrpel zranenie. Potom prišiel čas pre pohotovostného gólmana, ktorý pomohol k piatej výhre Hurricanes z ostatných ôsmich duelov. Dvoma gólmi k nej pomohol Warren Foegele, po jednom pridali aj Lucas Wallmark, Teuvo Teräväinen, Nino Niederreiter a Martin Nečas. Sebastian Aho asistoval, aby po druhýkrát v kariére bodoval v 12 zápasoch po sebe. Toronto prehralo tretí zápas zo štyroch, keď mu nestačili góly Alexa Kerfoota, Johna Tavaresa a Pierrea Engvalla ani 41 zákrokov Frederika Andersena. V akcii bol aj Martin Marinčin, ktorý odohral 14 minút a urobil jeden bodyček.


Hviezdy duelu: 1. D. Ayres (CAR), 2. W. Foegele (CAR), 3. M. Nečas (CAR)

NYR - SJS 3:2

Šesťorkin a Fast doviedli Rangers k výhre nad Sharks

Igor Šesťorkin zneškodnil 44 striel, aby doviedol Rangers k výhre 3:2 nad San Jose a stal sa druhým nováčikom v klubovej histórii, ktorý vychytal sedem výhier po sebe po Jimovi Henrym, ktorý vyhral sedem duel v sérii v roku 1942. K tretej výhre po sebe a siedmej z posledných ôsmich duelov pomohol dvoma gólmi, vrátane víťazného, Jesper Fast. Do čierneho sa trafil aj Mika Zibanejad a Artemij Panarin zaznamenal dve asistencie – bodoval v deviatom zápase po sebe. Joe Thornton strelil oba góly Sharks, ktorí prehrali tretí duel po sebe. Aaron Dell opustil duel s 30 zákrokmi. Kryl aj trestné strieľanie Juliena Gauthiera.

Hviezdy duelu: 1. I. Šesťorkin (NYR), 2. J. Fast (NYR), 3. J. Thornton (SJS)

NSH - CBJ 4:3 SN

Grimaldi rozhodol v nájazdoch o výhre nad Blue Jackets

Rocco Grimaldi uspel v ôsmom kole samostatných nájazdov, aby Nashville zdolal Columbus 4:3 a priblížil sa k pozícii druhej divokej karty na rozdiel bodu. Colton Sissons, Ryan Johansen a Mikael Granlund skórovali v normálnom hracom čase, Filip Forsberg zaznamenal dve asistencie a Predators ukončili dvojzápasovú sériu prehier. Juuse Saros k tomu pomohol 40 zákrokmi. Prekonali ho Boone Jenner, Eric Robinson a Emil Bemström. Elvis Merzlikins kryl 33 striel a Blue Jackets si zhoršili bilanciu v posledných ôsmich dueloch na 0-3-5.

Grimaldiho rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. F. Forsberg (NSH), 2. J. Saros (NSH), 3. R. Grimaldi (NSH)

PHI - WPG 4:2

Laughton, Braun doviedli Flyers k triumfu nad Jets

Scott Laughton vypracoval v prvej tretine náskok 2:0, aby nasmeroval Philadelphiu k domácemu víťazstvu 4:2 nad Winnipegom, tretiemu v sérii a štvrtému v posledných piatich zápasoch. Sean Couturier si rozdielovým gólom predĺžil bodovú sériu na šesť duelov, Tyler Pitlick uzavrel skóre. Justin Braun nazbieral tri asistencie a Carter Hart sa prezentoval 27 zákrokmi. Prekonali ho Patrik Laine v presilovke a Josh Morrissey, ktorý ukončil 20-zápasové gólové suchoty trvajúce od 6. januára. Connor Hellebuyck kryl 26 striel, ale nezabránil koncu víťaznej série Jets na troch dueloch.

Hviezdy duelu: 1. S. Laughton (PHI), 2. P. Laine (WPG), 3. S. Couturier (PHI)

PIT - BUF 2:5

Eichel rozhodol v presilovkách o výhre Buffala v Pittsburghu

Jack Eichel strelil dva presilovkové góly, vrátane víťazného, aby si predĺžil bodovú sériu na sedem zápasov. Buffalo najmä vďaka nemu a 41 zákrokom Cartera Huttona zvíťazilo v Pittsburghu 5:2 a pripísalo si štvrtý triumf v posledných piatich dueloch. Zemgus Girgensons otvoril skóre už v 14. sekunde, dvojbodový Sam Reinhart zvýšil stav na 2:0 a Jeff Skinner ukončil 22-zápasové gólové suchoty trvajúce od 2. decembra. Rasmus Ristolainen nazbieral dve prihrávky. Jevgenij Malkin sa postaral o oba góly Penguins, ktorí prehrali aj druhý zápas po predošlých troch výhrach v rade. Tristan Jarry inkasoval päťkrát z 26 striel.

Hviezdy duelu: 1. J. Eichel, 2. C. Hutton (obaja BUF), 3. J. Malkin (PIT)

VGK - FLA 5:3

Vegas zdolalo Floridu a natiahlo si domácu sériu

Reilly Smith strelil dva góly, vrátane víťazného, Marc-Andre Fleury predviedol 32 zákrokov a Vegas zdolalo Floridu 5:3. Predĺžilo si domácu sériu výhier na päť zápasov a bodovú na šesť. Gólmi k tomu pomohli aj dvojbodový Tomáš Nosek, William Carrier a Max Pacioretty. Paul Stastny dvakrát asistoval. Panthers viedli 1:0 aj 2:1 po góloch dvojbodových Mikea Hoffmana a Jevgenija Dadonova, ktorý dosiahol hranicu 200 bodov v NHL. Aleksi Saarela tiež skóroval a Sam Montembeault opustil duel s 34 zákrokmi. Florida prehrala ôsmy zápas z posledných jedenástich. Vegas absolvovalo prvýkrát v histórii bezchybnú päťzápasovú domácu sériu.

Dadonovov 200. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. W. Carrier, 2. T. Nosek, 3. S. Theodore (všetci VGK)

LAK - COL 1:2 SN

Colorado otočilo zápas v Los Angeles, uspelo v nájazdoch

Joonas Donskoi bol jediným úspešným strelcom v nájazdovej lotérii, keď v tretej sérii rozhodol o výhre Colorada 2:1 v Los Angeles. Predĺžilo si víťaznú sériu na tri zápasy celkovo a šesť vonku. Kings viedli 1:0 po premenenom trestnom strieľaní Austina Wagnera už v piatej minúte. Wagner sa stal 20. hráčom v klubovej histórii s takýmto gólom. Ryan Graves vyrovnal stav v druhej tretine. Pavel Francouz prispel k triumfu 20 zákrokmi a chytil všetky tri nájazdy súpera. Jonathan Quick predviedol 30 zákrokov, ale neodvrátil druhú prehru v posledných troch dueloch.

Wagnerovo úspešné trestné strieľanie:

Hviezdy duelu: 1. J. Quick (LAK), 2. N. MacKinnon, 3. J. Donskoi (obaja COL)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 5/8 (62,5 %) 13:32 - - - - - -
M. Marinčin (TOR) 14:03 0 0 0 0 0 0 1
R. Pánik (WSH) 8:48 0 0 0 -1 0 0 1
T. Tatar (MTL) 15:53 0 0 0 0 0 2 1
Ch. Jaroš (OTT) 14:01 0 0 0 0 0 1 0
Z. Chára (BOS) 17:45 0 0 0 -3 4 2 1
E. Černák (TBL) 10:39 0 0 0 +1 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies