Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
19. 03.
kurzy
00:00info
BOS
OTT
NHL live
00:00info
DET
CBJ
00:00info
NJD
PIT
00:00info
NYR
WPG
00:00info
PHI
TOR
00:30info
NYI
CAR
01:00info
NSH
SJS
01:00info
STL
COL
02:00info
EDM
MTL
03:00info
ANA
MIN
03:30info
LAK
CHI
03:00info
VAN
BUF
03:00info
VGK
TBL
NHL live
20. 03.
kurzy
00:30info
WSH
TOR
NHL live
01:00info
DAL
ARI
03:00info
LAK
MIN
«

Sumáre

Halák nezabránil debaklu Bruins, Jaroš späť v akcii proti Tatarovi

V jedenástich sobotných zápasoch NHL hrali až siedmi Slováci. Nikto z nich nebodoval, ale Tomáš Tatar sa tešil z výhry nad čerstvo povolaným Christiánom Jarošom. Jaroslav Halák striedal Tuukku Raska pri debakli od Vancouveru. Alex Ovečkin dosiahol veľký míľnik, jeden brankár vychytal nulu.

NJD - WSH 3:2

Ovečkinov 700. gól triumf nad Devils nepriniesol, Pánik nebodoval

Alex Ovečkin dosiahol métu 700 gólov v základnej časti NHL, ale jeho jubilejný gól nepriniesol Washingtonu ani bod. Pomohol síce zmazať stratu 0:2, ale dvojbodový Damon Severson rozhodol v 59. minúte v presilovke o domácej výhre New Jersey 3:2. Jesper Bratt otvoril skóre zápasu a neskôr prihral Wayneovi Simmondsovi na presilovkový gól na 2:0. Nikita Gusev dvakrát asistoval a Mackenzie Blackwood predviedol 33 zákrokov. Natiahol si víťaznú sériu na šesť zápasov, najdlhšiu v klubovej histórii od sezóny 2010/11. Z brankárov nováčikov ťahal v drese Devils dlhšiu iba Sean Burke v ročníku 1987/88 (7). Pred Ovečkinom ho prekonal Tom Wilson pri početnej výhode. Iľja Samsonov opustil duel s 26 zákrokmi. Slovenský útočník Richard Pánik odohral iba necelých deväť minút s bilanciou mínusový bod a bodyček. Devils vyhrali štvrtý domáci zápas v sérii, kým Capitals utrpeli štvrtú prehru v rade celkovo a tretiu vonku.


Hviezdy duelu: 1. D. Severson, 2. M. Blackwood (obaja NJD), 3. A. Ovečkin (WSH)

Článok pokračuje pod reklamou

VAN - BOS 9:3

Boston zhorel vo Vancouveri a prišiel o sériu výhier, Halák striedal Raska

Jaroslav Halák stihol za 13 a pol minúty v akcii po vystriedaní Tuukku Raska inkasovať trikrát z ôsmich striel. Rask však dostal dvakrát viac gólov z 27 striel a Boston utrpel vo Vancouveri debakel 3:9. Jeho víťazná séria sa tak skončila na piatich zápasoch celkovo a na troch vonku. Zdenovi Chárovi tiež duel nevyšiel, keďže zaznamenal tri „mínusky“. Pridal k nim štyri trestné minúty, dve strely a bodyček počas 17 a trištvrte minúty na ľade. Tyler Toffoli strelil hneď po sebe svoje prvé dva góly v drese Canucks už Halákovi a na jeden prihral, Troy Stecher si pripísal gól a dve asistencie, J.T. Miller nazbieral tri asistencie. Tanner Pearson, Adam Gaudette, Jake Virtanen, Elias Pettersson a dvojbodoví Loui Eriksson s Bo Horvatom tiež skórovali, Alex Edler a Quinn Hughes dvakrát asistovali a Jacob Markström urobil 34 zákrokov. Dvakrát ho prekonal už 45-gólový David Pastrňák a raz Chris Wagner. Matt Grzelcyk prihral na dva góly Bruins. Canucks sa vyhli tretej domácej prehre v rade. Deväť gólov strelili prvýkrát od 6. januára 1996 a celkovo po 16. raz v histórii. Hughes je len druhým obrancom nováčikom v klubovej histórii so 40 asistenciami v sezóne.

Pastrňákov 45. gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. T. Toffoli, 2. T. Stecher, 3. B. Horvat (všetci VAN)

OTT - MTL 0:3

Jaroš sa vrátil do Ottawy, ktorú zdolal Tatarov Montreal

V hlavnom meste Kanady došlo nakoniec na súboj dvoch Slovákov, pretože pred zápasom bol do prvého tímu Ottawa povolaný obranca Christián Jaroš. V akcii strávil 14 minút a prezentoval sa jednou strelou a dvoma blokmi. Nebodoval a netešil sa ani z víťazstva. Viac radosti mal Tomáš Tatar, ktorého Montreal vyhral 3:0. Slovenský útočník nebodoval. Prvé dva góly jeho tímu strelil Max Domi a tretí pridal Paul Byron, pre ktorého to bol druhý bod v zápase. Svoje štvrté čisté konto v sezóne vychytal Carey Price, ktorý zneškodnil 30 striel. Craig Anderson urobil o štyri zákroky viac. Tatar, ktorý odohral takmer 16 minút, ho ohrozil dvakrát. Urobil aj jeden bodyček. Kým Montreal vyhral druhý zápas po sebe, Ottawa druhý zápas po sebe prehrala. V zápase sa jej zranil aj obranca Thomas Chabot, ktorého stav však podľa trénera nie je vážny.

Price a jeho 48. čisté konto v kariére:

Hviezdy duelu: 1. M. Domi (MTL), 2. P. Byron (MTL), 3. C. Price (MTL)

ARI - TBL 7:3

Garland a Keller doviedli Coyotes k výhre nad Tampou, Černák sa zranil

Conor Garland a Clayton Keller zaznamenali po dva góly a asistencii, aby pomohli Arizone zdolať Tampu Bay 7:3 a posunúť sa na pozíciu prvej divokej karty v Západnej konferencii. Carl Soderberg, Brad Richardson a Derek Stepan tiež skórovali, Taylor Hall si pripísal dve asistencie a k ukončeniu dvojzápasovej série prehier pomohol s 27 zákrokmi aj Antti Raanta. Jeho náprotivok, Andrej Vasilevskij, urobil 34 zákrokov a Lightning prehrali po 11-zápasovej víťaznej sérii druhý zápas po sebe. O góly „Bleskov“ sa postarali Anthony Cirelli, Ondřej Palát a Brayden Point, ktorý bodoval v 12. zápase po sebe. Zápas nedopadol dobre pre slovenského obrancu Erika Černáka, ktorý odohral len necelých 11 minút predtým, ako duel opustil so zranením. Stihol si pripísať plusový bod a predviesť jeden bodyček.


Hviezdy duelu: 1. C. Garland (ARI), 2. C. Keller (ARI), 3. I. Ľjubuškin (ARI)

TOR - CAR 3:6

Rolbár v bráne pomohol Caroline k víťazstvu nad Torontom

Až troch brankárov potrebovala Carolina, ktorej sa v sobotu podarilo zdolať Toronto 6:3 aj vďaka ôsmim zákrokom rolbára Davida Ayresa, ktorý si pripísal v 42 rokoch svoju prvú výhru v NHL. James Reimer v bráne štartoval, ale urobil len jeden zákrok predtým, ako sa zranil. Petr Mrázek následne kryl 14 striel z 15 predtým, ako tiež utrpel zranenie. Potom prišiel čas pre pohotovostného gólmana, ktorý pomohol k piatej výhre Hurricanes z ostatných ôsmich duelov. Dvoma gólmi k nej pomohol Warren Foegele, po jednom pridali aj Lucas Wallmark, Teuvo Teräväinen, Nino Niederreiter a Martin Nečas. Sebastian Aho asistoval, aby po druhýkrát v kariére bodoval v 12 zápasoch po sebe. Toronto prehralo tretí zápas zo štyroch, keď mu nestačili góly Alexa Kerfoota, Johna Tavaresa a Pierrea Engvalla ani 41 zákrokov Frederika Andersena. V akcii bol aj Martin Marinčin, ktorý odohral 14 minút a urobil jeden bodyček.


Hviezdy duelu: 1. D. Ayres (CAR), 2. W. Foegele (CAR), 3. M. Nečas (CAR)

NYR - SJS 3:2

Šesťorkin a Fast doviedli Rangers k výhre nad Sharks

Igor Šesťorkin zneškodnil 44 striel, aby doviedol Rangers k výhre 3:2 nad San Jose a stal sa druhým nováčikom v klubovej histórii, ktorý vychytal sedem výhier po sebe po Jimovi Henrym, ktorý vyhral sedem duel v sérii v roku 1942. K tretej výhre po sebe a siedmej z posledných ôsmich duelov pomohol dvoma gólmi, vrátane víťazného, Jesper Fast. Do čierneho sa trafil aj Mika Zibanejad a Artemij Panarin zaznamenal dve asistencie – bodoval v deviatom zápase po sebe. Joe Thornton strelil oba góly Sharks, ktorí prehrali tretí duel po sebe. Aaron Dell opustil duel s 30 zákrokmi. Kryl aj trestné strieľanie Juliena Gauthiera.

Hviezdy duelu: 1. I. Šesťorkin (NYR), 2. J. Fast (NYR), 3. J. Thornton (SJS)

NSH - CBJ 4:3 SN

Grimaldi rozhodol v nájazdoch o výhre nad Blue Jackets

Rocco Grimaldi uspel v ôsmom kole samostatných nájazdov, aby Nashville zdolal Columbus 4:3 a priblížil sa k pozícii druhej divokej karty na rozdiel bodu. Colton Sissons, Ryan Johansen a Mikael Granlund skórovali v normálnom hracom čase, Filip Forsberg zaznamenal dve asistencie a Predators ukončili dvojzápasovú sériu prehier. Juuse Saros k tomu pomohol 40 zákrokmi. Prekonali ho Boone Jenner, Eric Robinson a Emil Bemström. Elvis Merzlikins kryl 33 striel a Blue Jackets si zhoršili bilanciu v posledných ôsmich dueloch na 0-3-5.

Grimaldiho rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. F. Forsberg (NSH), 2. J. Saros (NSH), 3. R. Grimaldi (NSH)

PHI - WPG 4:2

Laughton, Braun doviedli Flyers k triumfu nad Jets

Scott Laughton vypracoval v prvej tretine náskok 2:0, aby nasmeroval Philadelphiu k domácemu víťazstvu 4:2 nad Winnipegom, tretiemu v sérii a štvrtému v posledných piatich zápasoch. Sean Couturier si rozdielovým gólom predĺžil bodovú sériu na šesť duelov, Tyler Pitlick uzavrel skóre. Justin Braun nazbieral tri asistencie a Carter Hart sa prezentoval 27 zákrokmi. Prekonali ho Patrik Laine v presilovke a Josh Morrissey, ktorý ukončil 20-zápasové gólové suchoty trvajúce od 6. januára. Connor Hellebuyck kryl 26 striel, ale nezabránil koncu víťaznej série Jets na troch dueloch.

Hviezdy duelu: 1. S. Laughton (PHI), 2. P. Laine (WPG), 3. S. Couturier (PHI)

PIT - BUF 2:5

Eichel rozhodol v presilovkách o výhre Buffala v Pittsburghu

Jack Eichel strelil dva presilovkové góly, vrátane víťazného, aby si predĺžil bodovú sériu na sedem zápasov. Buffalo najmä vďaka nemu a 41 zákrokom Cartera Huttona zvíťazilo v Pittsburghu 5:2 a pripísalo si štvrtý triumf v posledných piatich dueloch. Zemgus Girgensons otvoril skóre už v 14. sekunde, dvojbodový Sam Reinhart zvýšil stav na 2:0 a Jeff Skinner ukončil 22-zápasové gólové suchoty trvajúce od 2. decembra. Rasmus Ristolainen nazbieral dve prihrávky. Jevgenij Malkin sa postaral o oba góly Penguins, ktorí prehrali aj druhý zápas po predošlých troch výhrach v rade. Tristan Jarry inkasoval päťkrát z 26 striel.

Hviezdy duelu: 1. J. Eichel, 2. C. Hutton (obaja BUF), 3. J. Malkin (PIT)

VGK - FLA 5:3

Vegas zdolalo Floridu a natiahlo si domácu sériu

Reilly Smith strelil dva góly, vrátane víťazného, Marc-Andre Fleury predviedol 32 zákrokov a Vegas zdolalo Floridu 5:3. Predĺžilo si domácu sériu výhier na päť zápasov a bodovú na šesť. Gólmi k tomu pomohli aj dvojbodový Tomáš Nosek, William Carrier a Max Pacioretty. Paul Stastny dvakrát asistoval. Panthers viedli 1:0 aj 2:1 po góloch dvojbodových Mikea Hoffmana a Jevgenija Dadonova, ktorý dosiahol hranicu 200 bodov v NHL. Aleksi Saarela tiež skóroval a Sam Montembeault opustil duel s 34 zákrokmi. Florida prehrala ôsmy zápas z posledných jedenástich. Vegas absolvovalo prvýkrát v histórii bezchybnú päťzápasovú domácu sériu.

Dadonovov 200. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. W. Carrier, 2. T. Nosek, 3. S. Theodore (všetci VGK)

LAK - COL 1:2 SN

Colorado otočilo zápas v Los Angeles, uspelo v nájazdoch

Joonas Donskoi bol jediným úspešným strelcom v nájazdovej lotérii, keď v tretej sérii rozhodol o výhre Colorada 2:1 v Los Angeles. Predĺžilo si víťaznú sériu na tri zápasy celkovo a šesť vonku. Kings viedli 1:0 po premenenom trestnom strieľaní Austina Wagnera už v piatej minúte. Wagner sa stal 20. hráčom v klubovej histórii s takýmto gólom. Ryan Graves vyrovnal stav v druhej tretine. Pavel Francouz prispel k triumfu 20 zákrokmi a chytil všetky tri nájazdy súpera. Jonathan Quick predviedol 30 zákrokov, ale neodvrátil druhú prehru v posledných troch dueloch.

Wagnerovo úspešné trestné strieľanie:

Hviezdy duelu: 1. J. Quick (LAK), 2. N. MacKinnon, 3. J. Donskoi (obaja COL)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 5/8 (62,5 %) 13:32 - - - - - -
M. Marinčin (TOR) 14:03 0 0 0 0 0 0 1
R. Pánik (WSH) 8:48 0 0 0 -1 0 0 1
T. Tatar (MTL) 15:53 0 0 0 0 0 2 1
Ch. Jaroš (OTT) 14:01 0 0 0 0 0 1 0
Z. Chára (BOS) 17:45 0 0 0 -3 4 2 1
E. Černák (TBL) 10:39 0 0 0 +1 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Rebríček experta: Uvidíme na drafte 2025 návrat Slováka do prvého kola? Zomrel bývalý hráč Penguins. Mal len 42 rokov Blíži sa play-off. Dvorský má fantastickú formu, no darilo sa viacerým SlovákomVšetci Slováci bodovali, štyria zahviezdili. Najproduktívnejší boli Kelemen a Koch Ovečkin chytil druhý dych: Napodobnil dve veľké legendy, toto dokázal ako prvý v histórii! + video Opäť sa stretávajú generálni manažéri tímov NHL. Čo je kľúčovým bodom programu? Rangers prišli na niekoľko týždňov o obrancu. Naplnili sa obavy? Kariéru končí hráč s 1000+ duelmi v NHL. Bol aj najužitočnejším hráčom zápasu hviezdRuský obranca bol suspendovaný za svoj čin z floridského derby Montreal preradil svoju jednotku draftu z Európy do AHL. Ako zareagoval Slafkovský?Flames, Oilers a Wild podpisovali zmluvy s mladíkmi Pospíšil otvorene o škandále: Veľká škoda, čo sa udialo. Bola to hlúposť Dvom Slovákom sa play-off vzdialilo, jeden je už na postupovej priečke! Kňažko nebodoval ani sa netešil z výhry Zlá správa: Anaheim priniesol nemilú novinku o Regendovi Vytvorí Nemec rekord? Ak by skončil ročník teraz, bol by jeho! Bedard medzi hráčmi týždňa. Na čele je ruská hviezda Život v prvom útoku: Nový parťák je skvelý, no musíte byť neustále v strehu, tvrdí Pospíšil Slafkovský by s týmto tempom dokázal, čo naposledy zvládli Hossa a Gáborík!Dvorského gólová séria je mimoriadna. Len jeden hráč v lige zažil dlhšiu! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies