Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
03:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Sekera má za sebou excelentný zápas, Pánik sa tešil z výhry

V nedeľu sa v NHL odohralo osem zápasov, ale v akcii boli len dvaja Slováci. Obaja sa tešili z výhier a hoci nebodoval, Andrej Sekera odohral svoj najvydarenejší duel v ročníku. Noc priniesla aj jedne hetrik.

DAL - CHI 2:1

Seguins rozhodol o výhre nad Chicagom, Sekera najvyťažovanejší v tíme

Tyler Seguin strelil víťazný gól v 37. minúte a Dallas porazil Chicago 2:1, aby v tejto sezóne vyhral už 18 jednogólových zápasoch, čím sa vyrovnal v tejto štatistike vedúcemu Columbusu. Joe Pavelski sa tiež presadil strelecky a Anton Chudobin pomohol k šiestej výhre z posledných ôsmich zápasov 31 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal Dominik Kubalík, pri ktorého góle si pripísal 50. asistenciu v ročníku Patrick Kane – 50 asistencií dosiahol v šiestej sezóne, častejšie to v klubovej histórii dokázali len Denis Savard (9) a Stan Mikita (8). Corey Crawford kryl tiež 31 striel a Blackhawks prehrali osem zápasov z posledných desiatich. V akcii bol aj slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý v tejto sezóne zrejme neodohral lepší zápas. Posunul sa počas neho do prvého páru a nakoniec bol najvyťažovanejším hráčom tímu s časom 24:44. Viac ako šesť a pol minúty pritom odohral v oslabení. Prezentoval sa jednou strelou, jedným bodyčekom a dvoma blokmi. Bruce LeVine označil jeho výkon za excelentný.

Cogliano sa pred duelom dočkal osláv 1000. zápasu:

Hviezdy duelu: 1. A. Chudobin (DAL), 2. E. Lindell (DAL), 3. D. Kubalík (CHI)

Článok pokračuje pod reklamou

WSH - PIT 5:3

Capitals zdolali rivala a ukončili sériu prehier, Carlson s rekordom

Washington ukončil sériu štyroch prehier celkovo a troch domácich, keď zvíťazil nad rivalom z Pittsburghu 5:3. Carl Hagelin strelil dva góly, pričom ten druhý do prázdnej brány bol jeho 100. v NHL. T.J. Oshie vsietil rozdielový gól a pridal asistenciu, Jakub Vrána a Tom Wilson tiež skórovali. Nicklas Bäckström dvakrát asistoval a Braden Holtby sa zaskvel s 33 zákrokmi. Prekonali ho dvojbodový Jevgenij Malkin a Patric Hörnqvist so Sidneym Crosbym, ktorí v druhej tretine otočili stav z 0:1 na 2:1 za 26 sekúnd. Matt Murray inkasoval štyrikrát z 22 striel a Penguins utrpeli tretiu prehru v rade. Prišli tiež o sériu troch výhier proti Capitals, ktorí ich predbehli v tabuľke a vedú Metropolitnú divíziu. John Carlson asistoval a stal sa najproduktívnejším obrancom v klubovej histórii. O bod prekonal zápis Calleho Johanssona, keď si pripísal 475. bod v 750. zápase základnej časti. Slovenský útočník Richard Pánik odohral takmer 12 minút s bilanciou plusový bod, strela a dva bodyčeky. Alex Ovečkin a Crosby sa stretli v NHL po 51. raz.

Malkinov parádny gól na 3:3:

Hviezdy duelu: 1. T. Oshie, 2. C. Hagelin, 3. J. Carlson (všetci WSH)

BUF - WPG 2:1

Johansson vychytal prvú výhru v kariére

Kyle Okposo skóroval dvakrát s prispením šťastia, aby Buffalo vyhralo piaty zápas z posledných šiestich a šiesty z posledných ôsmich. Výhra 2:1 nad Winnipegom bola zároveň štvrtá po sebe v KeyBand Center. Svoje prvé víťazstvo v kariére na tretí pokus vychytal Jonas Johansson, ktorý kryl 25 striel. Recept na neho našiel len Blake Wheeler, ktorý v prvej tretine vyrovnával na 1:1. Okposo rozhodol o výhre v ôsmej minúte tretej tretiny. Na oba góly mu prihrával Zemgus Girgensons. Connor Hellebuyck opustil duel s 23 zákrokmi a Jets prehrali druhý zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. K. Okposo (BUF), 2. J. Johansson (BUF), 3. Z. Girgensons (BUF)

NYI - SJS 4:1

Islanders zdolali Sharks, Lee trojbodový

Islanders vyhrali druhý zápas po sebe pomerom 4:1, keď tentoraz zdolali na domácom ľade San Jose a zlepšili si domácu bilanciu v mesiaci na 5-0-1 – už len Vegas a Tampa doma v tomto mesiaci neprehrali v normálnom hracom čase. Semion Varlamov predviedol 29 zákrokov a kapitán Anders Lee zaznamenal dva góly a asistenciu. Do streleckej listiny sa zapísali aj Devon Toews a Josh Bailey, ktorý uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. O čestný úspech Sharks, ktorí prehrali štvrtý duel po sebe, sa postaral Dylan Gambrell. Martin Jones zastavil 22 z 25 striel.

Hviezdy duelu: 1. A. Lee (NYI), 2. M. Barzal (NYI), 3. D. Toews (NYI)

DET - CGY 2:4

Mangiapane pomohol Calgary zdolať Detroit

Andrew Mangiapane strelil dva góly, aby pomohol Calgary zdolať Detroit 4:2 a posunúť sa cez Coyotes, Jets a Predators na prvú divokú kartu na západe. K štvrtej výhre vo vzájomných zápasoch po sebe pomohli gólmi aj Johnny Gaudreau a Sean Monahan. David Rittich predviedol 27 striel. Rovnaký počet ich urobil aj Jonathan Bernier, ktorý kapituloval trikrát – druhý Mangiapaneho gól padol do prázdnej brány. Dylan Larkin strelil oba góly Red Wings, ktorí prehrali šiesty zápas z posledných siedmich. Za Detroit nenastúpili Andreas Athanasiou a Mike Green, ktorí sa spájajú s výmenou. Hosťujúci Matthew Tkachuk prišiel o osemzápasovú bodovú sériu.

Larkinov pekný gól:

Hviezdy duelu: 1. S. Monahan (CGY), 2. D. Larkin (DET), 3. N. Hanifin (CGY)

MIN - STL 1:4

Binnington, Sundqvist doviedli Blues k výhre nad Wild

Jordan Binnington zneškodnil 32 striel, aby doviedol St. Louis k výhre 4:1 nad Minnesotou. Blues tak v posledných štyroch zápasoch inkasovali len dva góly, čo sa im stalo po ôsmy raz v klubovej histórii a v druhej sezóne po sebe. K predĺženiu víťaznej série na štyri zápasy pomohli aj góly Jordana Kyroua, Braydena Schenna, Oskara Sundqvista a Ivana Barbaševa. Sundqvist pridal aj asistenciu. Jediný gól Wild prišiel z hokejky Marcusa Foligna, ktorý v úvode druhej tretiny znižoval na 1:2. Devan Dubnyk opustil duel s 22 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. O. Sundqvist (STL), 2. J. Binnington (STL), 3. B. Schenn (STL)

ANA - VGK 5:6 PP

Theodore a Karlsson hrdinami Vegas, Henrique a Ritchie štvorbodoví

Shea Theodore skóroval v štvrtej minúte predĺženia a William Karlsson dosiahol hetrik, aby Vegas zdolalo Anaheim 6:5 a predĺžilo si víťaznú sériu na šesť zápasov. Theodore strelil už svoj druhý gól v predĺžení v drese Golden Knights. Iný obranca v klubovej histórii v nadstavenom čase neskóroval. Mark Stone nazbieral tri asistencie a Alec Martinez gól a asistenciu. Do čierneho sa trafil aj Patrick Brown, zatiaľ čo Malcolm Subban urobil 25 zákrokov. Recept na neho našli traja hráči – Adam Henrique a Nick Ritchie strelili po dva góly, Devin Shore jeden. Prví dvaja menovaní zaznamenali aj po dve asistencie, pričom Henrique skóroval dvakrát v posledných troch minútach tretej tretiny, aby poslal duel do predĺženia. John Gibson urobil 22 zákrokov a Ducks prehrali štvrtý zápas po sebe.


Víťazný gól Theodorea:

Hviezdy duelu: 1. W. Karlsson (VGK), 2. A. Henrique (ANA), 3. N. Ritchie (ANA)

LAK - EDM 2:4

McDavid pomohol Oilers k výhre nad L.A.

Connor McDavid sa vrátil do akcie a pomohol Edmontonu ukončiť krátku sériu dvoch prehier, keď zaznamenal gól a dve asistencie pri výhre 4:2 nad Los Angeles. Caleb Jones zaznamenal dve asistencie a po góle pridali Leon Draisaitl, Ryan Nugent-Hopkins a Josh Archibald, ktorý dal bodku za stretnutím gólom do prázdnej brány. Mikea Smitha z 23 striel prekonali Anže Kopitar a Dustin Brown, ktorý strelil kontaktný gól v úvodnej minúte tretej tretiny. Cal Petersen zastavil 27 z 30 striel hostí.

McDavid zvýšil vedenie na 3:0:

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. A. Kempe (LAK), 3. C. Jones (EDM)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (WSH) 11:58 0 0 0 +1 0 1 2
A. Sekera (DAL) 24:44 0 0 0 0 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomBedard čakal lepšiu sezónu. Pred ďalšou má jasný cieľExpert verí, že Montreal zaloví po útočníkovi. Týchto dvoch veteránov by nemenil Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies