Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
19. 03.
kurzy
00:00info
BOS
OTT
NHL live
00:00info
DET
CBJ
00:00info
NJD
PIT
00:00info
NYR
WPG
00:00info
PHI
TOR
00:30info
NYI
CAR
01:00info
NSH
SJS
01:00info
STL
COL
02:00info
EDM
MTL
03:00info
ANA
MIN
03:30info
LAK
CHI
03:00info
VAN
BUF
03:00info
VGK
TBL
NHL live
20. 03.
kurzy
00:30info
WSH
TOR
NHL live
01:00info
DAL
ARI
03:00info
LAK
MIN
«

Sumáre

Marinčin rozhodol zápas zaujímavým gólom, Tatar trojbodový

V dvanástich sobotných zápasoch NHL hrali šiesti Slováci, z ktorých dvaja bodovali. Martin Marinčin strelil prvý gól v sezóne, ktorým rozhodol o výhre, Tomáš Tatar nazbieral tri asistencie a tiež sa tešil z triumfu. Dvaja brankári vychytali nuly

TOR - VAN 4:2

Marinčin sa stal hrdinom Toronta

Slovenský obranca Martin Marinčin strelil po dravom ofenzívnom výpade svoj prvý gól v sezóne a 18 sekúnd od začiatku tretej tretine rozhodol o výhre Toronta 4:2 nad Vancouverom. Maple Leafs si predĺžili víťaznú sériu na tri zápasy, aby si upevnili tretie miesto v Atlantickej divízii. V zápase dvakrát viedli a dvakrát o vedenie prišli, keď na góly Frederika Gauthiera a Austona Matthewsa zareagovali Tyler Motte a Tanner Pearson. Po Marinčinovi už pridal len poistku do prázdnej brány Zach Hyman. Tyson Barrie a Travis Dermott zaznamenali po dve asistencie. Frederik Andersen kryl 25 striel, Thatcher Demko urobil o jeden zákrok viac. Marinčin odohral v zápase takmer 21 minút, čo bol jeho najvyšší „ice-time“ v sezóne. Prezentoval sa troma strelami na bránu, troma bodyčekmi až šiestimi blokmi a pripísal si aj jeden plusový bod.

Marinčinov 1. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. A. Matthews (TOR), 2. T. Barrie (TOR), 3. T. Pearson (VAN)

Článok pokračuje pod reklamou

MTL - CAR 4:3 PP

Tatar trojbodový pri výhre nad Hurricanes

Jeff Petry skóroval v prvej minúte predĺženia, aby Montreal zdolal Carolinu 4:3 a ukončil si krátku sériu dvoch prehier. V normálnom hracom čase skórovali Phillip Danault, Max Domi a Brendan Gallagher, zatiaľ čo Tomáš Tatar nazbieral tri primárne asistencie a so 61 bodmi si vytvoril nové kariérne maximum. Charlie Lindgren urobil 27 zákrokov vo svojom prvom štarte od 4. februára. Prekonali ho Haydn Fleury, Joel Edmundson a Justin Williams, ktorým sa podarilo zmazať trojgólovú stratu. Anton Forsberg inkasoval tri góly z 20 striel, vrátane dvoch v rozmedzí 17 sekúnd. Alex Nedeljkovic následne kryl 18 z 19 striel. Sebastian Aho prišiel o bodovú sériu a Hurricanes prehrali tretí zápas po sebe a štvrtý z posledných piatich. Tatar strávil v akcii 17 minút a 17 sekúnd, počas ktorých si pripísal aj dva plusové body, päť striel a jeden bodyček.

Petryho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Petry (MTL), 2. P. Danault (MTL), 3. J. Williams (CAR)

TBL - CGY 4:3

Tampa si ukončila sériu prehier výhrou nad Flames

Alex Killorn ako jediný z tímu skóroval pri hre v plnom počte hráčov a práve jeho gól bol rozhodujúci pri výhre Tampy 4:3 nad Calgary, ktorou si floridský tím ukončil sériu štyroch prehier. Tyler Johnson a Ondřej Palát pred ním skórovali v presilovke, Yanni Gourde v oslabení. Lightning viedli už 3:0, ale Andrew Mangiapane a Elias Lindholm stratu skresali predtým, ako sa do čierneho trafil Killorn. Sean Monahan v závere tretej tretine upravil skóre na konečný stav. Andrej Vasilevskij kryl 18 striel, David Rittich 29. V akcii nechýbal ani slovenský obranca Erik Černák, ktorý odohral 21 minút a 20 sekúnd. Jeho nedovolené bránenie viedlo ku gólu Monahana a pripísal si aj dve strely a tri bodyčeky.

Hviezdy duelu: 1. M. Sergačov (TBL), 2. Y. Gourde (TBL), 3. A. Killorn (TBL)

NYI - BOS 0:4

Rask vynuloval Islanders, Pastrňák siaha na rekord

Tuukka Rask zastavil všetkých 25 striel pri jeho štvrtom čistom konte v sezóne a 49. v kariére. Doviedol ním Boston k výhre 4:0 na ľade New Yorku Islanders. David Pastrňák strelil víťazný gól už v piatej minúte. Bol to už jeho 15. otvárací gól v sezóne, pričom len Brett Hull v drese St. Louis ich v celej histórii NHL strelil v jednom ročníku viac (16-1991/92, 19-1990/91). Charlie McAvoy uzavrel skóre v presilovke a pridal dve asistencie, Brad Marchand zaznamenal gól a asistenciu, čím si predĺžil bodovú sériu na deväť duelov. Matt Grzelcyk sa tiež zapísal do listiny strelcov, Torey Krug dvakrát asistoval. Semion Varlamov inkasoval štyrikrát z 29 striel. Zdeno Chára odohral takmer 22 minút s bilanciou plusový bod, strela, menší trest za seknutie a dva bloky. Islanders nevyužili ani jednu zo šiestich presiloviek, prehrali tretí zápas v rade a boli vynulovaní piatykrát v sezóne. Bostonu doma podľahli desiaty raz po sebe od 2. novembra 2013. Prišli tiež o štvorzápasovú bodovú sériu celkovo a sedemzápasovú domácu. Cal Clutterbuck odohral prvý zápas od 19. novembra. Bruins si udržali náskok na čele Atlantickej divízie.

Hviezdy duelu: 1. Ch. McAvoy, 2. T. Rask, 3. B. Marchand (všetci BOS)

STL - DAL 4:3 SN

Blues vyhrali siedmy zápas v rade

Ryan O´Reilly ako jediný uspel v samostatných nájazdoch a rozhodol o domácom triumfe St. Louis 4:3 nad Dallasom, siedmom v sérii. Stars dokázali zmazať stratu 1:3, pričom dvojbodový John Klingberg vyrovnal stav na 3:3 až 19 sekúnd pred koncom tretej tretiny po odvolaní brankára. Brayden Schenn skóroval vo štvrtom zápase v rade, David Perron a Tyler Bozak v presilovke tiež pomohli vybudovať obhajcovi titulu náskok. Vince Dunn dvakrát asistoval, zatiaľ čo Jake Allen predviedol 28 zákrokov a chytil aj všetky tri nájazdy. V riadnom hracom čase ho prekonali ešte Tyler Seguin a Denis Gurianov, ktorý strelil svoj 20. gól v sezóne. Anton Chudobin opustil duel s 26 zákrokmi. Slovenský obranca Andrej Sekera odohral 17 a trištvrte minúty bez bodového zápisu. Jeho tím prehral druhý zápas po sebe. Blues v ňom nemali ani jedného vylúčeného hráča.

O´Reillyho rozhodujúci nájazd a Allenov zákrok:

Hviezdy duelu: 1. R.O´Reilly, 2. V. Dunn, 3. J. Allen (všetci STL)

OTT - DET 4:3 SN

Anisimov rozhodol o výhre Ottawy nad Detroitom

V stretnutí dvoch posledných tímov Východnej konferencie sa Detroit ujal dvojgólového vedenie zásluhou Fransa Nielsena a Dylana Larkina. Nakoniec musel zabojovať o bod, ktorý mu priniesol gól Sama Gagnera, ktorého tím získal pred prestupovou uzávierkou. Z výhry 4:3 sa nakoniec však tešila Ottawa, o ktorej triumfe rozhodol v nájazdoch Artem Anisimov. Ruský útočník dvakrát skóroval aj v normálnom hracom čase, presadil sa aj Scott Sabourin. Marcus Högberg urobil 25 zákrokov, Jonathan Bernier 36. Ottawa vyhrala druhý zápas po sebe, Detroit prehral piaty. V akcii bol aj slovenský obranca Christián Jaroš, ktorý odohral desať minút s jedným bodyčekom a jedným blokom.

Hviezdy duelu: 1. A. Anisimov (OTT), 2. D. Larkin (DET), 3. T. Chabot (OTT)

LAK - NJD 2:1 PP

Kempe rozhodol v predĺžení o výhre Kings nad Devils

Adrian Kempe skóroval v druhej minúte predĺženia, aby Los Angeles porazilo New Jersey 2:1 po tom, že od úvodu prvej tretiny prehrávalo. Vyrovnávajúci gól strelil Dustin Brown, ktorý si pripísal aj asistenciu pri rozhodujúcom góle. Jonathan Quick urobil 32 zákrokov a Kings vyhrali už 46. zápas základnej časti vďaka gólu v predĺžení od zavedenie formátu troch proti trom – vedú celú ligu so sedemzápasovým náskokom pred Chicagom. Jediný gól Devils vsietil Jesper Bratt, Mackenzie Blackwood urobil 36 zákrokov. V zápase sme videli aj stretnutie dvoch súrodencov – debut v NHL zažil v drese L.A. Mikey Anderson, brat Joeyho Andersona z New Jersey.

Kempeho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Kempe (LAK), 2. J. Quick (LAK), 3. M. Blackwood (NJD)

FLA - CHI 2:3 SN

Toews rozhodol o výhre Chicaga nad Floridou

Jonathan Toews a Patrick Kane skórovali v nájazdoch, aby rozhodli o výhre Chicaga 3:2 nad Floridou vedenou niekdajším kormidelníkom Blackhawks Joelom Quennevilleom. Toews skóroval aj v normálnej hracej dobe a pripísal si aj asistenciu pri gól Drakea Caggiulu. K druhej výhre v sérii pomohol aj Corey Crawford, ktorý urobil 38 zákrokov a zastavil aj oba nájazdy súpera. Prekonali ho len Mike Hoffman, ktorý skóroval v piatom zápase po sebe, a Mike Matheson, ktorý Panthers zaistil v závere tretej tretiny bod. Tím zo Sunrise prehral štvrtý zápas z piatich a nezmenilo to ani 27 zákrokov Sergeja Bobrovského.

Rozhodujúce momenty v nájazdoch:

Hviezdy duelu: 1. M. Hoffman (FLA), 2. J. Toews (CHI), 3. C. Crawford (CHI)

ARI - BUF 5:2

Keller režíroval víťazný obrat Arizony proti Buffalu

Clayton Keller strelil dva góly po sebe, vrátane víťazného, pridal k nim asistenciu a doviedol Arizonu k domácemu triumfu 5:2 nad Buffalom. Po prvej tretine pritom prehrávala 0:2, keď Anttiho Raantu prekonali Marcus Johansson a Jeff Skinner v rozmedzí 44 sekúnd. Potom však už Fín neinkasoval a k deviatej domácej výhre v posledných 14 zápasoch prispel 25 zákrokmi. Phil Kessel a dvojbodoví Jordan Oesterle s Oliverom Ekman-Larssonom tiež skórovali, pričom posledný gól padol do prázdnej brány. Prví dvaja vyrovnali stav na 2:2 dvoma gólmi za 53 sekúnd v úvode druhej tretiny. Jonas Johansson urobil v bráne Sabres 26 zákrokov, ale nezabránil tretej prehre v rade. Navyše, zranil sa im Victor Olofsson.

Hviezdy duelu: 1. C. Keller, 2. P. Kessel, 3. J. Oesterle (všetci ARI)

NSH - COL 2:3

Colorado si natiahlo dve víťazné série. Jedna je rekordná

Erik Johnson zaznamenal gól a asistenciu, pričom jeho presný zásah do prázdnej brány bol víťazný a zároveň to bol jeho 300. bod v NHL. Rozhodol ním o výhre Colorada 3:2 v Nashville, šiestemu v sérii celkovo a ôsmemu na ľade súpera v rade, čo je nový klubový rekord. Gólmi k nemu pomohli aj Gabriel Landeskog s Martinom Kautom, kým Pavel Francouz chytil 30 striel. Recept na neho našli Viktor Arvidsson a Calle Järnkrok, ktorý uzavrel skóre 1,7 sekundy pred koncom duelu. Ryan Ellis a Roman Josi dvakrát asistovali. Juuse Saros urobil 28 zákrokov a Predators prišli o sériu troch výhier.

Hviezdy duelu: 1. P. Francouz (COL), 2. J. Saros (NSH), 3. G. Landeskog (COL)

EDM - WPG 3:2

Draisaitl zariadil triumf nad Jets a pokoril métu 100 bodov

Leon Draisaitl strelil dva presilovkové góly, pričom ten prvý na 1:0 bol jeho 100. bodom v sezóne. Na oba mu prihrali Connor McDavid aj Ryan Nugent-Hopkins, ktorý v tretej tretine rozhodol o domácom víťazstve Edmontonu 3:2 nad Winnipegom. Draisaitl si pri jeho góle pripísal asistenciu a dostal sa už na 102 bodov. Hranicu 100 bodov prekonal v druhom ročníku po sebe, tentoraz ako prvý v NHL. Je 10. hráčom od sezóny 1993/94, ktorý to dokázal v 65. zápase alebo skôr. Ešte predtým vyrovnal stav na 2:2. Mike Smith sa zaskvel s 39 zákrokmi, pričom v tretej tretine chytil všetkých 19 striel. Connor Hellebuyck inkasoval trikrát z 22 striel a Jets prehrali štvrtý zápas vonku v rade.

Draisaitlov 100. bod v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. L. Draisaitl, 2. R. Nugent-Hopkins, 3. M. Smith (všetci EDM)

SJS - PIT 5:0

Sharks uštedrili Pittsburghu šiestu prehru v sérii

Martin Jones zastavil všetkých 30 striel pri jeho druhom čistom konte v sezóne a 24. v kariére. Doviedol ním San Jose k domácej výhre 5:0 nad Pittsburghom, druhej v rade po predošlých piatich prehrách a štvrtej proti tomuto súperovi po sebe. Evander Kane a Timo Meier zaznamenali po góle a asistencii, Joel Kellman, Logan Couture a Joe Thornton tiež skórovali. Marcus Sörensen a Mario Ferraro dvakrát asistovali. Tristan Jarry inkasoval päťkrát z 32 striel. Penguins prehrali šiesty zápas v sérii celkovo a piaty na ľade súpera v rade.

Hviezdy duelu: 1. M. Jones, 2. E. Kane, 3. M. Ferraro (všetci SJS)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 17:17 0 3 3 +2 0 5 1
A. Sekera (DAL) 17:45 0 0 0 0 0 0 0
Z. Chára (BOS) 21:49 0 0 0 +1 2 1 0
E. Černák (TBL) 21:20 0 0 0 0 2 2 3
Ch. Jaroš (OTT) 9:58 0 0 0 0 0 0 1
M. Marinčin (TOR) 20:48 1 0 1 +1 0 3 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Rebríček experta: Uvidíme na drafte 2025 návrat Slováka do prvého kola? Zomrel bývalý hráč Penguins. Mal len 42 rokov Blíži sa play-off. Dvorský má fantastickú formu, no darilo sa viacerým SlovákomVšetci Slováci bodovali, štyria zahviezdili. Najproduktívnejší boli Kelemen a Koch Ovečkin chytil druhý dych: Napodobnil dve veľké legendy, toto dokázal ako prvý v histórii! + video Opäť sa stretávajú generálni manažéri tímov NHL. Čo je kľúčovým bodom programu? Rangers prišli na niekoľko týždňov o obrancu. Naplnili sa obavy? Kariéru končí hráč s 1000+ duelmi v NHL. Bol aj najužitočnejším hráčom zápasu hviezdRuský obranca bol suspendovaný za svoj čin z floridského derby Montreal preradil svoju jednotku draftu z Európy do AHL. Ako zareagoval Slafkovský?Flames, Oilers a Wild podpisovali zmluvy s mladíkmi Pospíšil otvorene o škandále: Veľká škoda, čo sa udialo. Bola to hlúposť Dvom Slovákom sa play-off vzdialilo, jeden je už na postupovej priečke! Kňažko nebodoval ani sa netešil z výhry Zlá správa: Anaheim priniesol nemilú novinku o Regendovi Vytvorí Nemec rekord? Ak by skončil ročník teraz, bol by jeho! Bedard medzi hráčmi týždňa. Na čele je ruská hviezda Život v prvom útoku: Nový parťák je skvelý, no musíte byť neustále v strehu, tvrdí Pospíšil Slafkovský by s týmto tempom dokázal, čo naposledy zvládli Hossa a Gáborík!Dvorského gólová séria je mimoriadna. Len jeden hráč v lige zažil dlhšiu! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies