Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Správy z NHL

Top voľní hráči z Európy, ktorých by sme mohli vidieť čoskoro v NHL

Jozef Struhár  
06.03.2020

Po prestupovej uzávierke sa svet transakcií v NHL utíši a pozornosť sa presúva na play-off. V Európe medzitým končia hokejová ligy, v ktorých aj tímy z kanadsko-americkej ligy hľadajú nové talenty do svojich zostáv.

Aj preto sa Steven Ellis z magazínu The Hockey News rozhodol zostaviť prehľad 10 voľných hráčov z Európy, ktorí by mohli u tímov NHL budiť najväčší záujem a nakoniec sa s nimi pred štartom novej sezóny dohodnúť aj na zmluve:

1. Michail Grigorenko, útočník (KHL) – Buffalo ho draftovalo z 12. miesta, ale počas piatich sezón v NHL sa nedokázal naplno presadiť. V 25 rokoch je však už omnoho vyzretejší a kompletnejší hráč, bez ktorého by CSKA Moskva len ťažko vyhralo titul.

2. Arťom Zub, obranca (KHL) – o rýchleho obrancu už vraj prejavili záujem tri tímy NHL, vrátane Ottawy. V tejto sezóne zažil ofenzívny rozkvet, ale v NHL by poskytoval viac hĺbku do zostavy, ako body. Pripomína trochu aj Nikitu Zajceva.

Článok pokračuje pod reklamou

3. Julius Nattinen, útočník (Liiga) – nádeje do neho vkladal Anaheim, ale po juniorskej kariére sa jeho rozvoj pribrzdil. Vo Fínsku je však teraz najlepším strelcom i najproduktívnejším hráčom Liigy. V NHL by mohol bojovať o pozíciu centra tretej formácie.

4. Pius Suter, útočník (NLA) – zmluvu s ZSC Lions má do roku 2023, ale má v nej klauzulu o možnosti odchodu do NHL, kde už je o neho nejaký záujem. Má 23 rokov a v tejto sezóne sa mu darí zbierať góly a body ako na bežiacom páse. Bonusom je jeho spoľahlivá defenzívna hra.

5. Johannes Kinnvall, obranca (SHL) – s 22 rokmi najmladší hráč v prehľade zažil v drese HV71 v tejto sezóne nárast produktivity. Nie je veľkým obrancom, ale je rýchly a má cit pre ofenzívu. V minulosti bol spájaný aj s Washingtonom či Calgary.

6. Dmitrij Jaškin, útočník (KHL) – aj Jaškin je hráč, ktorí si už v NHL zahral. Svoj potenciál v nej však v dresoch Blues a Capitals nenaplnil. Základnú časť KHL skončil ako druhý najproduktívnejší hráč a nebál sa hrať ani telom. V zámorí by z neho mohol byť platný silový útočník.

7. Alexander Barabanov, útočník (KHL) – v tejto sezóne jeho produktivita nebola oslnivá, ale jeho sila spočíva v spoľahlivej obojsmernej hre a rýchlosti. Má skúsenosti s medzinárodným hokejom a už sa spájal s Torontom či Arizonou.

8. Nikita Nesterov, obranca (KHL) – skúsi to v zámorí ešte raz? Od odchodu z Montrealu sa mu v CSKA Moskva darilo znamenito, takže v jeho prípade je otázne to, či by to chcel vymeniť za pozíciu v nižšom páre tímu NHL.

9. Timur Bilialov, brankár (KHL) – v KHL odchytal len svoju druhú plnú sezónu, ale bola dominantná. Pri bilancii 19-4-4 mal 94,3% úspešnosť zákrokov a je pochopiteľné, že si to všimli aj skauti tímov NHL. V nej by bol najnižším brankárom, čo pri súčasných trendov tímy zase nemusí príliš lákať.

10. Alexej Marčenko, obranca (KHL) – už sa špekulovalo, že by mu dvere do NHL mohol otvoriť Montreal, kde by mohol hrávať v páre s Alexandrom Romanovom, jednou z top nádejí Canadiens. Marčenko sa po návrate do Ruska zlepši v obojsmernej hre a jednoročná zmluva by mohla stáť za to, ak by pomohol Romanovovi s prechodom.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies