Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
SEA
2
BUF
5
19. 03.
kurzy
00:00info
BOS
OTT
NHL live
00:00info
DET
CBJ
00:00info
NJD
PIT
00:00info
NYR
WPG
00:00info
PHI
TOR
00:30info
NYI
CAR
01:00info
NSH
SJS
01:00info
STL
COL
02:00info
EDM
MTL
03:00info
ANA
MIN
03:30info
LAK
CHI
03:00info
VAN
BUF
03:00info
VGK
TBL
NHL live
20. 03.
kurzy
00:30info
WSH
TOR
NHL live
01:00info
DAL
ARI
03:00info
LAK
MIN
«

Sumáre

Pánik dvojbodový, Černák asistoval, Halák vyhral, Chára s míľnikom

V desiatich štvrtkových zápasoch hrali až siedmi Slováci, a to aj bez zraneného Tomáša Tatara. Jaroslav Halák vychytal víťazstvo, Richard Pánik nazbieral dve asistencie a Erik Černák jednu. Mika Zibanejad zažiaril piatimi gólmi, traja brankári vynulovali súperov.

FLA - BOS 1:2 PP

Halák vychytal triumf na Floride, Chára dosiahol míľnik

Jaroslav Halák zastavil 32 z 33 striel a doviedol Boston k tesnému víťazstvu 2:1 na ľade Floridy, štvrtému v rade. Bruins si vďaka nemu udržali deväťbodový náskok na čele Atlantickej divízie pred Tampou. Rozhodol o ňom Torey Krug v poslednej minúte predĺženia. Pripísal si aj asistenciu pri vyrovnávajúcim góle Patricea Bergerona v druhej tretine v presilovej hre. Bol to jeho 30. gól v sezóne a už len dva mu chýbajú do jeho osobného maxima. Brad Marchand asistoval a predĺžil si bodovú sériu na 11 zápasov. Zdeno Chára bol druhým najvyťažovanejším hráčom tímu, keď odohral takmer 23 a štvrť minúty. Zaznamenal počas nich strelu a dva bodyčeky. Odohral svoj 1 551. duel základnej časti NHL, čím sa dostal na 15. miesto historického poradia pred Alexa Delvecchia. MacKenzie Weegar strelil jediný gól Panthers, ktorí prehrali ôsmy domáci zápas v sérii od 16. januára. Práve vtedy naposledy štartoval v ich bráne Chris Driedger, ktorý pri návrate do akcie urobil 26 zákrokov. Boston dohrával duel bez Brandona Carla, ktorého zranil Jevgenij Dadonov.

Krugov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. T. Krug (BOS), 2. M. Weegar, 3. Ch. Driedger (obaja FLA)

Článok pokračuje pod reklamou

NYR - WSH 6:5 PP

Zibanejadovo predstavenie v MSG, Pánik dvojbodový

Mika Zibanejad strelil päť zo šiestich gólov New Yorku Rangers, vrátane víťazného po 33 sekundách predĺženia. Zariadil tak domáci triumf 6:5 nad Washingtonom, ktorý znamenala koniec série troch prehier. Tony DeAngelo zaznamenal gól a dve asistencie, aby dosiahol métu 50 bodov ako prvý obranca Rangers po Brianovi Leetchovi (2001/02). Pavel Bučnevič dvakrát asistoval, Artemij Panarin trikrát a Alexandar Georgiev predviedol 29 zákrokov. Dvakrát ho prekonal Alex Ovečkin, raz Garnet Hathaway, Carl Hagelin a dvojbodový Iľja Kovaľčuk, ktorý skóroval prvýkrát v drese Capitals. Slovenský útočník Richard Pánik odohral iba necelých deväť minút., ale stihol získať dve asistencie, 11. a 12. v sezóne. Pridal k nim dva plusové body. Okrem neho dvakrát asistovali Nicklas Bäckström a John Carlson, kým Iľja Samsonov kryl 33 striel. Nezabránil však deviatej prehre v posledných 13 dueloch.


Prvý gól Kovaľčuka v drese Capitals:

Hviezdy duelu: 1. M. Zibanejad, 2. A. Panarin (obaja NYR), 3. A. Ovečkin (WSH)

TBL - MTL 4:0

Vasilevskij vynuloval Montreal bez Tatara, Černák bodoval

Andrej Vasilevskij chytil všetkých 32 striel pri jeho treťom čistom konte v sezóne, ktorým doviedol Tampu Bay k domácemu triumfu 4:0 nad Montrealom hrajúcim bez zraneného Tomáša Tatara. Slovenský obranca Erik Černák si pripísal sekundárnu asistenciu pri otváracom a zároveň víťaznom góle Victora Hedmana už v 49. sekunde zápasu. Bol to jeho prvý gól od 23. decembra po 31 dueloch. Druhý pridal 63 sekúnd pred koncom tretej tretiny v presilovke. Alex Killorn a dvojbodový Nikita Kučerov tiež skórovali za Lightning, ktorí vyhrali len druhýkrát v posledných siedmich zápasoch. Stále strácajú deväť bodov za divízneho lídra z Bostonu. Černák odohral 18 a štvrť minúty aj so ziskom dvoch plusových bodov, dvoch bodyčekov, bloku a menšieho trestu za nedovolené bránenie. Carey Price inkasoval štyrikrát z 23 striel. Canadiens prehrali na nulu prvýkrát až v 69. dueli v tomto ročníku. Brayden Point sa s 259. asistenciou v NHL vyrovnal Chrisovi Grattonovi na 13. mieste klubovej histórie. Kevin Shattenkirk dosiahol métu 300 prihrávok v lige.

Vasilevského čisté konto:

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij, 2. V. Hedman, 3. B. Goodrow (všetci TBL)

OTT - NYI 4:3

Pageauov neúspešný návrat: Senators ukončili sériu prehier s Islanders

Craig Anderson predviedol 37 zákrokov a Ottawa zdolala Islanders 4:3, aby vyhrala tretí zápas z posledných štyroch a ukončila šesťzápasové sériu prehier vo vzájomných zápasoch. Connor Brown, Mikkel Boedker, navrátilec Anthony Duclair a Brady Tkachuk skórovali za Senators, ktorí neporazili newyorský tím od 1. decembra 2017. Svoj prvý zápas v Ottawe od výmeny odohral Jean-Gabriel Pageau, ktorý nebodoval. Jeho nový tím prehral piaty zápas po sebe. „Prehrať tento zápas je samozrejme sklamaním. Potrebujeme teraz všetky body. Musíme nájsť našu hru, čo najskôr,“ povedal Pageau, z ktorého spoluhráčov skórovali Anders, Lee, Mathew Barzal a Ryan Pulock. Semion Varlamov zastavil 25 striel. V drese domácich nastúpil aj Christián Jaroš, ktorý odohral len sedem minút a 21 sekúnd.

Hviezdy duelu: 1. M. Barzal (NYI), 2. C. Anderson (OTT), 3. A. Duclair (OTT)

LAK - TOR 1:0 SN

Kings vyhrali štvrtý zápas po sebe vďaka Quickovi a nájazdu Kempeho

Kto by čakal veľa gólov, zostal by sklamaný. Los Angeles po prvýkrát v sezóne vyhralo štyri zápasy po sebe, keď vo štvrtok zdolalo Toronto 1:0 po samostatných nájazdoch. V nich ten víťazný premenil v štvrtej sérii Adrian Kempe. Obaja brankári vychytali čisté kontá. Jonathan Quick svoje prvé v sezóne a 52. v kariére, keď zneškodnil 36 striel. Frederik Andersen urobil 30 zákrokov pri svojej tretej nule v sezóne a 19. v kariére. V akcii bol aj Martin Marinčin, ktorý odohral niečo cez 15 minút s dvoma strelami na bránu a dvoma blokmi. Za sekanie strávil aj dve minúty na trestnej lavici. „Javorové listy“ prehrali druhý z troch zápasov na kalifornskom tripe. Uzavrú ho v Anaheime. Zach Hyman a Kasperi Kapanen odohrali jubilejné zápasy – trojstý, dvojstý.

Kempe rozhodol v nájazdoch o tesnej výhre:

Hviezdy duelu: 1. J. Quick (LAK), 2. F. Andersen (TOR), 3. A. Kempe (LAK)

NSH - DAL 2:0

Nashville si ukončil sériu prehier, Dallas opäť prehral

V Nashville, ktorým sa v utorok prehnalo silné tornádo, sa stretli dva tímy ťahajúce trojzápasové série prehier. Tú svoju nakoniec ukončili domáci, ktorí vďaka 33 zákrokom Juuseho Sarosa porazili Dallas 2:0, aby svojím fanúšikom poskytli menšiu hokejovú úľavu. Pre Fína išlo o tretie čisté konto v sezóne a desiate v kariére. Filip Forsberg a Matt Duchene strelili presilovkové góly, ktorými si ukončili strelecké suchoty – prvý menovaný skóroval prvýkrát od 30. januára, druhý prvý od 15. februára. V bráne Stars, ktorí vyhrali prvé dva vzájomné zápasy v sezóne, stál Anton Chudobin, ktorý urobil 30 zákrokov. Slovenský obranca Andrej Sekera odohral 16 a pol minúty. Prezentoval sa dvoma strelami na bránu a jedným blokom.

Sarosovo čisté konto:

Hviezdy duelu: 1. J. Saros (NSH), 2. F. Forsberg (NSH), 3. M. Duchene (NSH)

CHI - EDM 4:3

DeBrincat rozhodol o výhre nad Oilers

Alex DeBrincat strelil dva góly, aby Chicago porazilo Edmonton pomerom 4:3. Druhý gól bol pritom víťazný. Okrem neho skórovali aj Patrick Kane a Jonathan Toews. Nováčik Adam Boqvist zaznamenal dve asistencie a Corey Crawford predviedol 21 zákrokov. Prekonali ho Ryan Nugent-Hopkins, Josh Archibald a Kailer Yamamoto. Najproduktívnejší hráč NHL, Leon Draisaitl, nazbieral dve asistencie. Mike Smith inkasoval štyri góly z 21 striel, Mikko Koskinen následne kryl 10 striel. Kým Blackhawks svoju víťaznú sériu natiahli na štyri zápasy, úspešná šnúra Oilers skončila na troch.

Hviezdy duelu: 1. A. DeBrincat (CHI), 2. P. Kane (CHI), 3. A. Boqvist (CHI)

BUF - PIT 2:4

Pittsburgh opäť uspel v Buffale a vytvoril si rekord

Patric Hörnqvist strelil dva góly, vrátane víťazného v presilovke. Pittsburgh vyhral v Buffale 4:2 a pripísal si druhý triumf po predošlej šesťzápasovej sérii prehier. Marcus Pettersson a Sidney Crosby sa tiež presadili strelecky, Jevgenij Malkin dvakrát asistoval a Matt Murray predviedol 28 zákrokov, rovnako ako domáci brankár Jonas Johansson. Jake McCabe vo vlastnom oslabení a Marcus Johansson sa postarali o góly Sabres, ktorí prehrali piaty zápas v rade. Jack Eichel si natiahol bezbodovú sériu na šesť duelov. Penguins bodovali už v 12. zápase po sebe na ľade Buffala (10-0-2), čím si vytvorili nový rekord v najdlhšej bodovej sérii u súpera.

Hörnqvistove dva góly:

Hviezdy duelu: 1. J. Malkin, 2. P. Hörnqvist, 3. M. Murray (všetci PIT)

PHI - CAR 4:1

Flyers natiahli víťaznú sériu a sú na čele divízie

Philadelphia si pripísala ôsmy triumf v sérii, keď doma zdolala Carolinu 4:1. Dostala sa tak na delené prvé miesto v Metropolitnej divízii spolu s Washingtonom. Naposledy ťahala takú úspešnú sériu v januári a februári 2019. Ivan Provorov, Michael Raffl, Nicolas Aube-Kubel a Sean Couturier skórovali, Scott Laughton dvakrát asistoval a Carter Hart sa prezentoval 28 zákrokmi. Ako jediný na neho našiel recept Justin Williams, ktorý znižoval stav na 1:2 v úvode tretej tretiny. Flyers však potom udreli dvakrát za 26 sekúnd. Aspoň štyri góly strelili v ôsmom zápase po sebe, čo sa im naposledy podarilo v januári 1993. Alex Nedeljkovic opustil duel rovnako s 28 zákrokmi, ale Hurricanes prehrali štvrtýkrát v rade.

Hviezdy duelu: 1. S. Laughton, 2. I. Provorov, 3. N. Aube-Kubel (všetci PHI)

SJS - MIN 2:3

Wild si zlepšili šance na play-off úspechom v San Jose

Minnesota bojujúca o divokú kartu v Západnej konferencii odštartovala kľúčový kalifornský trip v San Jose, ktoré vyhralo posledné tri zápasy i posledných päť vzájomných. Wild sa podarilo súperovi tento trend zastaviť, keď Alex Stalock predviedol 40 zákrokov, aby pomohol k tesnej výhre 3:2. K šiestemu triumfu z ostatných ôsmich duelov pomohli gólom a asistenciou aj Ryan Suter a Zach Parise, ktorý zaznamenal aj víťazný gól. Do čierneho sa trafil aj Alex Galchenyuk. Stefan Noesen a Joe Thornton strelili góly Sharks, v ktorých bráne predviedol Martin Jones 24 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. A. Stalock (MIN), 2. R. Suter (MIN), 3. Z. Parise (MIN)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 32/33 (96,97 %)
R. Pánik (WSH) 8:57 0 2 2 +2 0 0 0
Ch. Jaroš (OTT) 7:21 0 0 0 0 0 0 0
A. Sekera (DAL) 16:33 0 0 0 0 0 2 0
Z. Chára (BOS) 23:13 0 0 0 0 0 1 2
E. Černák (TBL) 18:17 0 1 1 +2 2 0 2
M. Marinčin (TOR) 15:10 0 0 0 0 2 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slovenský súboj v NHL je za nami, zažiaril v ňom Ovečkin. Prepisoval dejiny Anaheim priniesol nemilú správu o RegendoviLepší ako velikáni slovenského hokeja: Šimon Nemec má na dosah rekord! Bedard medzi hráčmi týždňa. Na čele je ruská hviezda Život v prvom útoku: Nový parťák je skvelý, no musíte byť neustále v strehu, tvrdí Pospíšil Slafkovský by s týmto tempom dokázal, čo naposledy zvládli Hossa a Gáborík!Dvorského gólová séria je mimoriadna. Len jeden hráč v lige zažil dlhšiu! Gretzky odmietol podiel v kanadskom tíme! Aký som len hlúpy, ľutuje s odstupom časuBoj o Celebriniho: Aké šance majú aktuálne tímy na zisk draftovej jednotky? Petrovský zatienil Dvorského a bol terčom veľkej špinavosti! Slovák vychytal výhru nad Mešárom + videoKelemen a Kňažko potvrdili formu pri víťazných góloch. Koch prišiel o sériu Latkóczy to dokázal, zahrá si finálový turnaj! Výhru vychytal aj ďalší Slovák Zhodenie rukavíc sa mu vypomstilo: Obranca Oilers utrpel zlomeninuPôjde na koberec: Ruského obrancu čaká konfrontácia s disciplinárkou NHL Nemec viedol svoj tím, prvý tím so Slovákom je vyradený z hry o play-off!Mešár: Mužský hokej by mi pomohol. MS alebo AHL? Rastie nám hviezda: Dvorský má lepší gólový priemer aj ako najlepší strelec ligy!Nemec atakoval Top 10, na rekord stratil 5 minút. Nedrží ho Zdeno Chára Na ľade si nič nedarujú: Pospíšil hovoril o účasti na MS i incidente so SlafkovskýmSlafkovský klubový rekord neohrozí. Už je v top 40 všetkých čias, prekoná aj Tomáša Jurča? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies