Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
19. 03.
kurzy
00:00info
BOS
OTT
NHL live
00:00info
DET
CBJ
00:00info
NJD
PIT
00:00info
NYR
WPG
00:00info
PHI
TOR
00:30info
NYI
CAR
01:00info
NSH
SJS
01:00info
STL
COL
02:00info
EDM
MTL
03:00info
ANA
MIN
03:30info
LAK
CHI
03:00info
VAN
BUF
03:00info
VGK
TBL
NHL live
20. 03.
kurzy
00:30info
WSH
TOR
NHL live
01:00info
DAL
ARI
03:00info
LAK
MIN
«

Sumáre

Pánik hviezdou zápasu, Chára a Černák zbierali trestné minúty

V desiatich sobotných zápasoch NHL sa predstavili traja Slováci. Bodoval iba Richard Pánik, ktorý potvrdil formu víťazným gólom a asistenciou a dostal sa medzi hviezdy duelu. Erik Ćernák vyhral súboj so Zdeno Chárom, ktorý sa pobil.

PIT - WSH 2:5

Dvojbodový Pánik hviezdou víťazného zápasu proti Penguins, ktorý rozhodol

Richard Pánik si predĺžil bodovú sériu na štyri zápasy, keď už v úvodnej tretine duelu v Pittsburghu zaznamenal deviaty gól a 13. asistenciu v sezóne. Po 112 sekundách hry prispel k otváraciemu gólu Nica Dowda a 88 sekúnd pred prvou prestávkou zvyšoval náskok Washingtonu na 3:0. Napokon to bol rozdielový gól pri výhre 5:2. Aj keď Slovák odohral iba desať minút, nazbieral aj dva plusové body, dve strely, bodyček a blok. Vyhlásili ho za druhú hviezdu zápasu. Bol to jeho druhý viacbodový zápis v rade, pričom bodoval zatiaľ v každom marcovom dueli. Rovnakú bilanciu ako Pánik mali T.J. Oshie aj Nicklas Bäckström, Dowd strelil ešte jeden gól vo vlastnom oslabení a pridal asistenciu. Braden Holtby pomohol Capitals vyhnúť sa tretej prehre po sebe s 26 zákrokmi. Zastavil aj trestné strieľanie Jareda McCanna za stavu 3:0. Prekonali ho dvojbodový Sidney Crosby a v presilovke Jevgenij Malkin, ktorí v tretej tretine upravili skóre z 0:4 na 2:4. Malkin dosiahol 70-bodovú hranicu v 11. sezóne v kariére, v druhom najvyššom počte spomedzi aktívnych hráčov v NHL po Joeovi Thorntonovi (12). Po 11 ich majú aj Crosby a Alex Ovečkin. Matt Murray inkasoval päťkrát z 28 striel. Penguins nedokázali vyhrať tretí zápas v sérii. Washingtonu podľahli druhýkrát v ročníku.

Pánikov 9. gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. N. Dowd, 2. R. Pánik, 3. T. Oshie (všetci WSH)

Článok pokračuje pod reklamou

BOS - TBL 3:5

Tampa zdolala Boston v nervóznom zápase

Anthony Cirelli a Michail Sergačov skórovali v rozmedzí 62 sekúnd rovnakého oslabenia, aby odštartovali cestu Tampy za víťazstvom 5:3 nad Bostonom v zápase, ktorý okorenilo niekoľko nervóznych momentov i hromadná šarvátka. K tretej výhre z posledných štyroch zápasov viedli aj góly Cedrica Paquetteho, Alexa Killoarna a Nikitu Kučerova, ktorý duel uzavrel gólom do prázdnej brány. Andrej Vasilevskij kryl 35 striel a prekonať ho dokázali Charlie McAvoy, Sean Kuraly a David Pastrňák. Tuukka Rask opustil duel s 20 zákrokmi a Bruins prišli o štvorzápasovú sériu výhier. V akcii sme videli aj oboch slovenských obrancov. Domáci Zdeno Chára odohral 15 a pol minúty so ziskom troch bodyčekov, dvoch blokov, dvoch striel, jedného plusového bodu a piatich trestných minút za bitku počas hromadnej šarvátky. V nej bol zapojený aj hosťujúci Erik Černák, ktorý za to dostal osobný 10-minútový trest. Z duelu, v ktorom odohral 19 a pol minúty, si odniesol aj dva bloky a jeden bodyček.

Dva góly Tampy v oslabení za 62 sekúnd:


Hviezdy duelu: 1. M. Sergachev (TBL), 2. C. McAvoy (BOS), 3. A. Vasilevskiy (TBL)

FLA - MTL 4:1

Montreal bez Tatara opäť prehral, Florida zažila veľký večer

Florida začala večer vyradením čísla Roberta Luonga a následne ho zakončila čerešničkou na torte v podobe víťazstva 4:1 nad Montrealom. Ukončila si tak štvorzápasovú sériu prehier a dotiahla sa na tretie Toronto v Atlantickej divízii na rozdiel troch bodov. K ukončeniu osemzápasovej série prehier na domácom ľade viedlo 33 zákrokov Chrisa Driedgera, ako aj góly Lucasa Wallmarka, MacKenzieho Weegara, Jonathana Huberdeaua a Mikea Hoffmana, ktorý strelil gól do prázdnej brány. Hoffman pridal aj asistenciu, Aaron Ekblad si ich pripísal dve. Z hráčov Canadiens, ktorí hrali bez Tomáša Tatara, skóroval len Jake Evans. Charlie Lindgren opustil duel s 28 zákrokmi.


Hviezdy duelu: 1. Ch. Driedger (FLA), 2. L. Wallmark (FLA), 3. M. Weegar (FLA)

LAK - MIN 7:3

Séria Kings trvá: Brown ich doviedol k výhre nad Wild

Los Angeles si predĺžilo svojho najdlhšiu víťaznú sériu v sezóne, keď Dustin Brown strelil tri góly a pridal asistenciu, aby doviedol svoj tím k triumfu 7:3 nad Minnesotou. Blake Lizotte a Trevor Moore skórovali v rozmedzí 53 sekúnd druhej tretiny, Anze Kopitar a Gabriel Vilardi tiež skórovali a Kings vyhrali piaty zápas po sebe. Calvin petersen urobil 25 zákrokov a Drew Doughty dosiahol vďaka asistencii svoj 500. bod v kariére. Marcus Foligno, Jared Spurgeon a Luke Kunin strelili góly Wild, ktorí prišli o šesťzápasovú víťaznú sériu u súperov. Alex Stalock inkasoval šesť gólov z 34 striel – Brown svoj hetrik zavŕšil strelou do prázdnej brány.


Hviezdy duelu: 1. D. Brown (LAK), 2. A. Kopitar (LAK), 3. B. Lizotte (LAK)

SJS - OTT 1:2 PP

Tierney rozhodol zápas proti bývalému tímu

Chris Tierney skóroval 35 sekúnd po začatí predĺženia, aby rozhodol o výhre Ottawy 2:1 nad jeho bývalým tímom, San Jose. Vynahradil si tak nevyužité trestné strieľanie z druhej tretiny. „Bolo to fajn. Keď hráč proti bývalému tímu, máte v nohách o trochu viac šťavy. Po tom nevyužití trestného strieľania to bol dobrý pocit,“ poznamenal. Do čierneho sa trafil aj Nick Paul, kým Craig Anderson pomohol k štvrtej výhre z posledných piatich duelov 31 zákrokmi. Recept na neho našiel len Evander Kane. Aaron Dell zastavil 36 striel a Sharks prehrali po trojzápasovej víťaznej sérii druhý zápas po sebe. Ottawa vyhrala aj prvý vzájomný duel v sezóne.

Tierneyov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. C. Anderson (OTT), 2. A. Dell (SJS), 3. B. Burns (SJS)

NYR - NJD 4:6

Devils zdolali svojho rivala, Zibanejad opäť skóroval

Travis Zajac a Kyle Palmieri strelili po dva góly a New Jersey vďaka štyrom gólom z druhej tretiny porazili Rangers 6:4, aby svojho rivala zdolali prvýkrát v sezóne na tretí pokus. Fredrik Claesson a John Hayden tiež skórovali, Damon Severson a Dakota Mermis pridali po dve asistencie, aby si Devils zlepšili bilanciu v posledných deviatich zápasoch na 6-1-2. Mackenzie Blackwood zastavil 31 striel. Mika Zibanejad, Tony DeAngelo, Filip Chytil a Greg McKegg strelili góly New Yorku, ktorý prehral štvrtý zápas z posledných piatich. Zibanejad v posledných štyroch dueloch strelil deväť gólov a Adam Fox sa stal piatym obrancom nováčikom v klubovej histórii s 30 asistenciami v ročníku. Igor Šesťorkin nezažil ideálny návrat zo zranenia, keď inkasoval päť gólov z 23 striel. Potom ho nahradil Henrik Lundqvist, ktorý zastavil všetkých päť striel, ktorým čelil.

Hviezdy duelu: 1. K. Palmieri (NJD), 2. T. Zajac (NJD), 3. D. Severson (NJD)

DAL - NSH 0:1

Saros vynuloval Dallas druhýkrát za tri dni

Juuse Saros vychytal druhé čisté konto za tri dni a opäť proti Dallasu. Po štvrtkovej domácej výhre Nashville 2:0 tentoraz zastavil všetkých 37 striel, o tri viac ako predtým, pri víťazstve 1:0 v Texase. Zaznamenal celkovo svoju tretiu nulu v sezóne a desiatu v kariére. O jediný gól zápasu sa postaral Ryan Eliis v strede druhej tretiny v presilovej hre. Ben Bishop inak predviedol 22 zákrokov, ale ani on nezabránil piatej prehre Stars v sérii. Vo vlastnom oslabení inkasovali tiež v piatom zápase v rade. Slovenský obranca Andrej Sekera nehral a bol zdravým náhradníkom. Predators vynulovali rovnakého súpera v dvojzápasovej sérii po prvý raz v klubovej histórii.

Ellisov jediný gól v zápase:

Hviezdy duelu: 1. J. Saros, 2. R. Ellis, 3. R. Josi (všetci NSH)

NYI - CAR 2:3 PP

Carolina ukončila sériu prehier a prehĺbila krízu Islanders

Vincent Trocheck skóroval po 96 sekundách predĺženia v presilovej hre, čím rozhodol o víťazstve Caroliny 3:2 na ľade New Yorku Islanders. Musel ho však potvrdiť video rozhodca. Znamenalo koniec série štyroch prehier, zatiaľ čo newyorský tím utrpel šiestu prehru v rade celkovo a štvrtú domácu po sebe. Justin Williams a Joe Edmundson dvakrát posielali Hurricanes do vedenia, ale na ich góly odpovedali Ryan Pulock a Josh Bailey. Pulock skóroval v treťom zápase za sebou. Anton Forsberg prispel k výhre 24 zákrokmi, Andrej Svečnikov dvoma asistenciami. Thomas Greiss opustil duel s 25 zákrokmi.

Trocheckov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. V. Trocheck, 2. J. Edmundson (obaja CAR), 3. R. Pulock (NYI)

PHI - BUF 3:1

Flyers vyhrali deviatykrát v rade, Hart s historickými zápismi

Claude Giroux strelil dva góly, vrátane víťazného v strede tretej tretiny, Carter Hart predviedol 38 zákrokov a Philadelphia vyhrala deviaty zápas v sérii. Tentoraz doma zdolala Buffalo 3:1 a udržala sa na delenom prvom mieste v Metropolitnej divízii po boku Washingtonu. Joel Farabee pridal tretí gól a Jakub Voráček s Travisom Sanheimom dvakrát asistovali. Flyers ťahajú najdlhšiu sériu výhier od novembra a decembra 2016, keď vyhrali desaťkrát v rade. Carter Hutton inkasoval trikrát z 24 striel a Dominik Kahun ako jediný skóroval za Sabres, ktorí prehrali šiesty duel po sebe. Dlhšiu negatívnu šnúru ťahali naposledy na prelome rokov 2015 a 2016. Hart si pripísal siedmy triumf v sérii a 20. domáci v sezóne. Potreboval na to iba 24 duelov, čím vyrovnal klubový rekord Bernieho Parenta a Waynea Stephensona. Ako prvý brankár v histórii NHL zaznamenal dve aspoň sedemzápasové víťazné série vo veku 21 rokov alebo menej.

Hviezdy duelu: 1. C. Hart, 2. C. Giroux, 3. J. Voráček (všetci PHI)

EDM - CBJ 4:1

Edmonton uštedril Columbusu ďalšiu prehru vonku

Mikko Koskinen sa zaskvel so 45 zákrokmi, vrátane 21 v prvej tretine, aby doviedol Edmomton k domácej výhre 4:1 nad Columbusom, štvrtej v posledných piatich zápasoch. Alex Chiasson zaznamenal gól a asistenciu, Caleb Jones, Connor McDavid a Riley Sheahan tiež skórovali. Sheahan už triafal prázdnu bránu. Joonas Korpisalo v nej predtým inkasoval trikrát z 23 striel. Blue Jackets prehrali štvrtý duel z ostatných piatich celkovo a už siedmy na ľade súpera v sérii. Oilers ich zdolali vo štvrtom vzájomnom súboji v rade a sú na čele Pacifickej divízie.

Hviezdy duelu: 1. M. Koskinen, 2. A. Chiasson, 3. D. Nurse (všetci EDM)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (WSH) 10:03 1 1 2 +2 0 2 1
Z. Chára (BOS) 15:32 0 0 0 +1 5 2 2
E. Černák (TBL) 19:37 0 0 0 0 10 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Rebríček experta: Uvidíme na drafte 2025 návrat Slováka do prvého kola? Zomrel bývalý hráč Penguins. Mal len 42 rokov Blíži sa play-off. Dvorský má fantastickú formu, no darilo sa viacerým SlovákomVšetci Slováci bodovali, štyria zahviezdili. Najproduktívnejší boli Kelemen a Koch Ovečkin chytil druhý dych: Napodobnil dve veľké legendy, toto dokázal ako prvý v histórii! + video Opäť sa stretávajú generálni manažéri tímov NHL. Čo je kľúčovým bodom programu? Rangers prišli na niekoľko týždňov o obrancu. Naplnili sa obavy? Kariéru končí hráč s 1000+ duelmi v NHL. Bol aj najužitočnejším hráčom zápasu hviezdRuský obranca bol suspendovaný za svoj čin z floridského derby Montreal preradil svoju jednotku draftu z Európy do AHL. Ako zareagoval Slafkovský?Flames, Oilers a Wild podpisovali zmluvy s mladíkmi Pospíšil otvorene o škandále: Veľká škoda, čo sa udialo. Bola to hlúposť Dvom Slovákom sa play-off vzdialilo, jeden je už na postupovej priečke! Kňažko nebodoval ani sa netešil z výhry Zlá správa: Anaheim priniesol nemilú novinku o Regendovi Vytvorí Nemec rekord? Ak by skončil ročník teraz, bol by jeho! Bedard medzi hráčmi týždňa. Na čele je ruská hviezda Život v prvom útoku: Nový parťák je skvelý, no musíte byť neustále v strehu, tvrdí Pospíšil Slafkovský by s týmto tempom dokázal, čo naposledy zvládli Hossa a Gáborík!Dvorského gólová séria je mimoriadna. Len jeden hráč v lige zažil dlhšiu! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies