Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

Sen Cháru, Haláka a Bruins visí na vlásku: Takýto koniec by bol krutý

NHL aj po prerušení sezóny stále dúfa, že sa jej v nejakej forme podarí obnoviť ročník 2019/20. Ten mali výborne rozbehnutý hráči tímu Boston Bruins, za ktorý hrávajú aj Slováci Zdeno Chára a Jaroslav Halák.

V nedeľu Centrum pre kontrolu chorôb vydalo odporúčanie zakázať podujatia s minimálne 50 zúčastnenými až na osem týždňov. NHL následne umožnila svojim hráčom návrat domov, no nádej na obnovenie ročníka nestratila.

Najlepším scenárom je, že hráči začnú trénovať po 45. dni tohto nariadenia a po ôsmom týždni začnú znova hrať. Tento scenár sa však žmurknutím oka môže vypariť. A podľa Stevea Conroya z Boston Herald sa možno nenájde tím, ktorý by tým bol najviac ovplyvnený, ako Bruins.

Nielenže „Medvede“ boli v čase prerušenia sezóny na čele ligového poradia s jasným náskokom, ale motivovaní neúspechom z vlaňajšieho finále mali v tejto sezóne možno poslednú šancu s týmto jadrom mužstva siahnuť na ďalší Stanleyho pohár.

Článok pokračuje pod reklamou

Je možné, že za Boston odohral svoj posledný zápas obranca Torey Krug, ktorého odchod by bol ranou pre defenzívne rany. Rovnaká vec platí aj v prípade Haláka, ktorý je možno tým najlepším podpisom zmluvy v ére generálneho manažéra Dona Sweeneyho.

Aj Halák sa môže stať neobmedzeným voľným hráčom, ktorý by mohol byť veľmi žiadaný. Jeho hodnota pre Bruins však nespočíva len v tom, čo robí v bráne, ale aj v tom, ako vplýva na Tuukku Raska. V Providence čaká na šancu Dan Vladař, ale jeho povolaním v budúcej sezóne na post dvojky by mohol Boston obmedziť jeho rozvoj.

No a potom sú členovia jadra, ktoré pred rokmi získalo Stanleyho pohár. A ich rastúci vek nič nezastaví. Najviac sa to týka Cháru, ktorý dnes oslavuje 43. narodeniny. Končí mu zmluva a nikto nevie, či podpíše ďalšiu – a ak by ju aj podpísal, nikto nevie, ako na tom bude v ďalšej sezóne po výkonnostnej stránke.

Starne pritom aj kľúčový center Patrice Bergeron, ktorý bude mať v lete 35 rokov a v posledných ročníkoch sa vyrovnával so zdravotnými problémami. David Krejčí a Rask majú 33 rokov a obaja vstúpia do posledného roku svojich zmlúv.

„My všetci sme vedeli, že súčasná éra excelentnosti nebude trvať večne, ale bolo by kruté ju ukončiť takýmto spôsobom,“ poznamenal Conroy. „Bilancia Bruins by im nič v play-off negarantovala, ale táto skupina by si zaslúžila Pohár vyhrať alebo prehrať na ľade.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies