Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

Fehérváry dúfa v obnovenie sezóny. Na NHL má neopísateľné spomienky

Obranca Martin Fehérváry vstúpil do svojej prvej sezóny v zámorí. S jej priebehom bol spokojný, ale zatiaľ nevie, či bude mať možnosť dokončiť ju. Tak ako v NHL, aj v nižšej AHL totiž šírenie koronavírusu spôsobilo prerušenie kalendára.

„Som rád, že som už zažil premiéru v NHL, kde som podal slušné výkony. V AHL bojujeme o prvé miesto, hráme dobrý hokej. Žiaľ, koronavírus nám všetko prerušil, ale hádam ešte nie je koniec,“ povedala nádej Washingtonu pre denník Šport.

Fehérváry sa mohol vrátiť domov, ale momentálne zostáva minimálne do 27. marca v Hershey, aby videl, aké bude ďalšie rozhodnutie ohľadom sezóny. Bol by rád, ak by sa ročník obnovil, lebo jeho tím má na úspech. Zdravie však berie za prioritu. Hokej bez divákov by ho príliš nepotešil.

„Bolo by to ťažké. V play-off potrebujete šťavu, ktorú vám dodajú fanúšikovia. Nám chodí pravidelne na zápasy okolo desaťtisíc ľudí. O to ťažšie by bolo hrať pred prázdnym hľadiskom,“ prezradil.

Článok pokračuje pod reklamou

Dvadsaťročný bratislavský rodák odohral v tejto sezóne šesť zápasov v NHL a hoci by ich chcel odohrať ešte viac, pred sezónou by tomu neveril. Jeho cieľom je presadiť sa v najlepšej lige sveta. Pri nabitom mužstve Capitals vie, že ho k tomu nedovedie nič iné, ako dobré výkony. Motivovať ho budú aj doterajšie skúsenosti.

„Celkovo to bolo pre mňa neopísateľné. Užíval som si každú chvíľu, či to bolo pozorovanie Alexa Ovečkina alebo najproduktívnejšieho obrancu NHL Johna Carlsona, s ktorým som si zahral v jednom obrannom páre,“ priznal.

V nižšej AHL, ktorá je podľa neho náročnejšia ako švédska SHL, môže teraz hrávať do sýtosti. Dostáva šance v presilovkách, oslabeniach i v rozhodujúcich momentoch duelov. Svojou pracovitosťou si za krátky čas urobil dobré meno.

„Celý život sa snažím pracovať rovnako. Obetoval som tomu doteraz veľa a ešte nekončím. Jedna vec je nakuknúť do NHL a druhá je v nej sa udržať. Som naučený drieť, vôbec v ničom neupúšťam zo svojich zvykov," povedal Fehérváry, ktorý si v šiestich dueloch v drese Capitals pripísal aj jednu asistenciu.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies