Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Černáka čaká veľký nárast platu, Tampu veľké problémy?

Rozhodnutie NHL prerušiť sezónu 2019/20 pre hrozbu nového koronavírusu vytvorilo neistotu nad situáciou, ktorý nastane po návrate do akcie. Ohrozené sú ligové príjmy, ktoré majú priamy vzťah s výškou platového stropu. A to by mohlo ovplyvniť viacero tímov.

Skôr počas ročníka sa predpovedalo, že nový platový strop bude 84 až 88 miliónov amerických dolárov. V dňoch po prerušení ročníka sa však špekulovalo, že by súčasný strop 81,5 milióna amerických dolárov nemusel porásť. To by mohla byť pohroma pre tímy, ako sú Coyotes, Hurricanes, Blackhawks, Blue Jackets, Oilers, Islanders, Penguins, Blues, Maple Leafs, Golden Knight a aj Lightning.

Práve pri Tampe sa pristavíme, pretože aktuálne situácia ovplyvňuje aj Erika Černáka. Jeho tím má pre budúcu sezónu vyčlenených 76 miliónov amerických dolárov na 15 hráčov, pričom okrem slovenského obrancu obmedzenými voľnými hráčmi môžu byť aj Anthony Cirelli a Michail Sergačov.

To podľa Lylea Richardsona znamená, že by po sezóne pravdepodobne odišli hráči, ktorí sa môžu stať neobmedzenými voľnými hráčmi, ako sú Kevin Shattenkirk, Patrick Maroon a Jan Rutta. Tiež by však sa tím mohol musieť zbaviť jedného alebo dvoch hráčov s platnou zmluvou.

Článok pokračuje pod reklamou

Ryan Szporer zdieľa tieto obavy a tiež si myslí, že okno na zisk Stanleyho pohára sa týmto pre Lightning začína zatvárať. Majstrovské nádeje tímu zoslabnú a v budúcej sezóne to nebude rovnaký tím a je pravdepodobné, že nebude lepší, ako v tejto či v minulej sezóne.

Už teraz je tím pod tlakom platového stropu a Szporer pripomína, že v budúcej sezóne začne platiť lukratívna zmluva brankára Andreja Vasilevského. Tiež poukazuje na spomínaných Cirelliho, Sergačova a Černáka, u ktorých sa očakáva veľký platový skok smerom hore.

Cirelliho súčasný „cap-hit“ je 728 333 amerických dolárov, Sergačovov 894 166 amerických dolárov a Černákov 697 500 amerických dolárov. Ak nedôjde k nejakému „premosťovaciemu riešeniu“, ich doterajšie výkony ich predurčujú na viacmiliónové zmluvy.

Keďže si ich Lightning chcú udržať, znamenať to môže, že by si mohol zbaliť kufre Yanni Gourde alebo Tyler Johnson. Obaja majú „cap-hit“ na úrovni piatich miliónov dolárov. A strata hociktorého z nich by oslabila ofenzívu tímu, ktorá vzbudzovala v lige rešpekt.

Ak bude chcieť Tampa Bay zostať po platovým stropom, bude musieť urobiť obete. A urobiť ich tak, aby si udržala čo najväčšie nádeje na zisk Stanleyho pohára. A to nebude ľahké. Momentálne je situácia natoľko neistá, že sa ani nedá predpokladať, ako by to Julien BriseBois mohol urobiť.

Takýto problém nebude mať v lige len Tampa. Nie je však stále vytesané do kameňa, že sa platový strop nezvýši. Aj nad jeho osudom visí otáznik, ale podľa Pierra LeBruna existuje šanca, že by sa NHL s Hráčskou asociáciou dohodli na umelom platovom strope výhradne pre ročník 2020/21, ktorý by priniesol zvýšenie hornej hranice a tým aj úľavu mnohým tímom.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies